Forum Culinar: Ce am baut azi! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am baut azi!

#521 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 June 2017 - 01:06 PM

Cum am zis pe Fb ne topim de caldura dar la spritz nu renuntam :occasion14: din pacate in romaneste nu face rima ca in italiana :hug:
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14983887685894.jpg

#522 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 June 2017 - 10:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 June 2017 - 01:06 PM, a spus:

Cum am zis pe Fb ne topim de caldura dar la spritz nu renuntam =)) din pacate in romaneste nu face rima ca in italiana :P
Atasament 24.06.2017.jpg


Schimbi olea forma...mai la trecut, asa :))))
De caldura ne topeam, dar la spritz nu renuntam :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#523 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 June 2017 - 11:06 PM

exact, mersi :)
cu atit mai mult cu cit am pus poza de ieri deci e corect =))

#524 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 August 2018 - 07:53 PM

Noi tot cu Aperol Spritz :thumleft:
Imagine atasata: monthly_08_2018/post-4-15347875830824.jpg

#525 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 September 2018 - 01:25 AM

La ora aperitivului e din ce in ce mai intuneric :-*
Imagine atasata: monthly_08_2018/post-4-15357579512738.jpg

#526 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 September 2018 - 11:18 AM

Am o noua dragoste, Hugo :lol:
Acum doua saptamini in minuscula noastra vacanta de 4 zile dintre care 2 pe drum la dus si la intors, am descoperit cocktailul care se numeste asa si se face cu Prosecco, sirop de soc, apa tonica cred ca se numeste pe romaneste, o frunza de menta si o feliuta de lime, pun poza de la un bar ca pe cel de aseara l-am pozat dar era deja intuneric.
Teoretic
Imagine atasata: monthly_09_2018/post-4-0-68839200-1537694328.jpg

#527 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2019 - 02:11 AM

am mâncat dar să mai și bem Imagine postataImagine postata
eu mai nou beau prosecco și sunt în căutarea unuia fantastic care se pare că nu e ide găsit pe meleagurile unde mă aflu :occasion14: ce recomandări aveți?

la cocktailuri beau negroni iar la vinuri primitivo din Puglia sau carbernet sauvignon din California (marea surpriză este că sunt excelente)

vă ce (mai) beți?

#528 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 January 2019 - 01:32 PM

Vezi postareaDexter, la 05 January 2019 - 02:11 AM, a spus:

am mâncat dar să mai și bem Imagine postataImagine postata
eu mai nou beau prosecco și sunt în căutarea unuia fantastic care se pare că nu e ide găsit pe meleagurile unde mă aflu :( ce recomandări aveți?

la cocktailuri beau negroni iar la vinuri primitivo din Puglia sau carbernet sauvignon din California (marea surpriză este că sunt excelente)

vă ce (mai) beți?


La vinuri albe prefer Chablis. La cognacuri - Roi de Rois, Hennessy, Baron Otard sau preferatul un cognac XO Preyssac pe care nu-l mai gasesc :(

La cocktailuri...depinde de cocktail. Lillet îmi place, iar daca necesita spumante - prosecco de care o fi :D nu am o marca preferata.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#529 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2019 - 02:45 PM

Va recomand rum Don Papa. E fain tare de tot. Are o aroma de vanilie ceva de vis.

Chablis imi place si mie, l-am avut intr-un an de Craciun.

Apoi va recomand lichiorul asta, m-am indragostit de el, am baut la restaurant. Inca nu l-am cautat sa-l iau acasa.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-00398200-1546694551.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 05 January 2019 - 03:22 PM


#530 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2019 - 03:38 PM

Vezi postareaDexter, la 05 January 2019 - 02:11 AM, a spus:

eu mai nou beau prosecco și sunt în căutarea unuia fantastic care se pare că nu e ide găsit pe meleagurile unde mă aflu :D ce recomandări aveți?

Mi-am dat seama ca asta e o mare problema.
Cind am fost la Peter si am vazut ce si cum e sticla pe care scria Prosecco si cind am fost asta-vara la Piatra-Neamt.
Si inclin sa cred, dupa ce am vorbit si cu o colega care a lucrat la Cinzano, ca in afara Italiei se comercializeaza si in cazul asta, al Proseccului, niste porcarii care n-au nici o legatura cu originalul :( am ramas oripilata la Peter cind am vazut ca sticla pe care era scris Prosecco avea dop insurubat.
La petrecerea de la restaurant de la revederea de 30 de ani de la terminarea liceului am oferit tuturor la inceput ceea ce eu as fi vrut sa fie un kyr royal (champagne+cassis). Sticle de aici nu am vrut sa risc sa-mi iau in bagaj, din aeroport n-avea rost sa cumpar la cit costa si la cite imi trebuiau, daca as fi stiut de existenta curierilor de care stiu acum mi-as fi trimis totul de aici. Pina la urma dupa ce am vazut ce vindea un asa zis nemaipomenit magazin de vinuri m-am dus la Carrefour si am cumparat ce mi s-a parut mai putin oribil plus lichior romanesc si am facut imitatie destul de ordinara. Din fericire pentru mine a placut, poate pe principiul multi vad putini cunosc :(
Poti sa-mi trimiti linkuri de magazine pe care le cunosti si care vind ca sa verifica marcile? Pacat ca esti asa de departe ca ti l-as trimite, aici pina si cel pe care il vinde Bofrost (care aduce lucrurile congelate acasa) e foarte bun :(

#531 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2019 - 03:46 PM

Riscam sa ne vedemla Carrefour inseamna ca, az vara.

#532 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2019 - 03:58 PM

Un spumant dulce care imi place foarte mult si pe care vi-l recomand cu drag e "Petali" - casa viticola Fazio (Sicilia).

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-93978000-1546696713.png

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 05 January 2019 - 04:10 PM


#533 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2019 - 04:13 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 January 2019 - 03:46 PM, a spus:

Riscam sa ne vedemla Carrefour inseamna ca, az vara.

eu am fost de pe 7 pe 10 iulie

#534 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2019 - 04:16 PM

Vai ce mult ai stat :D .
Eu am fost 2 saptamani , pe 31 iulie ne-am intors. Deci nu aveam cum sa ne vedem.

#535 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2019 - 07:23 PM

am băut în Bologna un prosecco care mi-a plăcut foarte tare, cred că nu era cel mai cel că nu a fost scump de loc, se cheamă Col de' Salicci. Dacă aș găsi așa ceva aici ar fi super.

Aici am băut Santa Margherita care nu m-a impresionat prea tare, acum am o sticlă de la Nino Franco, o deschid in curind.
Magazinele noastre au numai vreo 20 de feluri de prosecco, cred ca va trebui să le incerc pe toate

De Lambrusco v-am spus că imi place? Nici ăsta nu se găsește foarte des Imagine postata trebuie adus prin contrabandă de la vecini :D

Adriana, că bine zici

Maya și Any, de ce beți voi nici nu am auzit in mare parte, cred că băutul e o chestie destul de regională.
La mine de exemplu se importă o palincă (ungurească) care este exact cum făcea bunicul meu transilvan, numai că a trebuit să beau multe sticle de poșircă sârbească sau bulgărească pînă să o descopăr,

#536 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2019 - 07:42 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 January 2019 - 04:16 PM, a spus:

Vai ce mult ai stat :(

am fost special si doar pentru revedere si stat cu colegii
mamei i-am acordat doar o zi saraca :D

#537 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2019 - 11:53 PM

Vezi postareaDexter, la 05 January 2019 - 07:23 PM, a spus:

Aici am băut Santa Margherita care nu m-a impresionat prea tare

vad ca e un grup care produce vinuri din mai multe zone, printre care si pe asta facut in zona Conegliano-Valdobbiadene care e cea a prossecului, din cit pot vedea pe site pare ok

Vezi postareaDexter, la 05 January 2019 - 07:23 PM, a spus:

acum am o sticlă de la Nino Franco, o deschid in curind.

si asta e din zona corecta dar cred ca e foarte trimis in strainatate

cel mai bine e sa faci cum zici, sa le gusti, si daca poti cel putin inainte de a le cumpara cauta-le in internet
personal as prefera unul dus in mici cantitati in strainatate si in mari cantitati vindut aici, cred ca s-ar apropia calitativ mai mult de ceea ce ar trebui sa fie

in seara asta dupa paharul de alb din Veneto am trecut pe San Simone :D tre sa-mi tratez depresia ca luni incep serviciul :(

#538 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 January 2019 - 07:17 PM

Din nou azi, ca am fost la acelasi restaurant.

Deci tre' sa plec in cautarea lui.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-39959300-1546794760.jpg

Am mancat peste si am acompaniat cu

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-54668200-1546795034.jpg

#539 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 January 2019 - 07:30 PM

Any, cum e, dulce ca un liquor sau sec ca un cognac?
Am cercetat la ai noștri și nu au decât calvados de la massenez, are rating foarte bun

Adriana, San Simone e un Amaro nu? Mie nu imi lipsește din casă Fernet Branca, favoritul meu.

#540 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 January 2019 - 07:48 PM

Deci lichiorul e excelent nu e foarte dulce, e atat cat trebuie ca sa zic asa,se simte aroma de pere si nu predomina nici alcoolul nici perele, deci e perfect, nu predomina nici un gust peste celalalt, e imbinarea perfecta. Deja cand il duci la nas se simte imediat parfumul de pere.
Am citit ca a castigat medalia de argint la concursul international de spirtoase in Canada 2015.

Arata acest topic


  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi