Forum Culinar: Ce am baut azi! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am baut azi!

#561 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2019 - 04:49 PM

Adriana, nu m-a preocupat pana acum studiul aprofundat al problemei, posibil sa fie vorba de o fregatura, dar daca totusi au dreptul sa puna numele de Prosecco pe eticheta, banuiesc ca nu e chiar pacaleala si nici ieftin nu e ca alte vinuri spumante pe care le gasesti atat in supermarketurile din Italia, cat si in cele romanesti. Mai degraba, cred ca este ca si la champagne, cum mi s-a spus si la expozitie, respectiv ca Zarea a cumparat linie de productie pt prosecco si licenta pe metoda. Din cate vad nu doar metoda e respectata, cat si provenienta strugurilor:
“ZAREA Prosseco este un vin spumant proaspat, cu note florale si perlaj fin, realizat din struguri din podgoriile situate în nordul Italiei in zona DOC Prosseco Treviso. Usor, delicat, fructat, este potrivit ca aperitiv și pentru toate ocaziile.”

Nu mi aduc aminte daca l-am degustat la festival, ca erau prea prea multe sa poti de gusta din toate. Acum de sarbatori l-am gasit in supermarket si am luat o sticla sa vedem ce e de el. In orice caz, m-am uitat acum pe net si vad ca are si Purcari, mai multe sortimente de Prosecco si pretul e pe la 20€ sticla si peste. Purcariul oricum e o crama de la care-mi plac vinurile. De la Zarea nu mi place decat brut, restuk intr-adevar sunt dulci pt gustul meu.
Ieri am cerut Fernet Branca dupa pranz si cred ca mi-au dat pe cel cu menta, ca avea un gust mentolat. Mi-a placut.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-685-0-64684400-1547045332.jpeg

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 09 January 2019 - 04:55 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#562 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2019 - 07:51 PM

De unde ai luat citatul in ghilimele ca eu nu l-am gasit?

Nu stiu ce sa zic, aici e o lupta apriga precum ardelenii :D impotriva contrafacerii produselor italiene, ieri cautind despre Zarea am dat peste un articol care zicea ca printre tarile care falsifica Prosecco e si Romania. Stimeaza, nu stiu pe ce baza, jdemii de mii de euro pierduti pe chestia asta.
Si nu numai la Prosecco, la multe altele. Tin minte si acu ce baton de asa zisa mozzarella imi aratase cineva din SUA pe forumul celalalt ca eu nu puteam crede. Daca te uiti la canalele de aici pe canale 5 este Striscia la notizia care frecvent cauta produse dintr-astea false si le arata prin toate tarile.

Intorcindu-ne la bauturile noastre, un fost coleg mi-a prezentat-o pe Ana, mi-a placut foarte mult si am reusit sa aduc o sticla si acasa
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-07227600-1547056258.jpg

#563 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2019 - 08:42 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 January 2019 - 01:01 PM, a spus:


@ Toti care se pricep la spumante italienesti: Eu il beau pe asta, imi place foarte mult. Stiti ceva despre el? Sa nu imi spuneti ca e si el o posirca...
Atasament 2656.jpg




Nu-l cunosteam, am dat un search si pot sa-ti spun ca NU este o posirca.

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2019 - 07:51 PM, a spus:

De unde ai luat citatul in ghilimele ca eu nu l-am gasit?




Chiar de pe site-ul lor Adriana Zarea Italian Life.

#564 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2019 - 11:09 PM

Vezi postareaEataly, la 09 January 2019 - 08:42 PM, a spus:

Chiar de pe site-ul lor Adriana Zarea Italian Life.

eu ajunsesem doar la asta de aia nu intelegeam
http://www.zarea.ro/...vely-collection

#565 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 January 2019 - 10:10 PM

Vezi postareaEataly, la 09 January 2019 - 08:42 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 January 2019 - 01:01 PM, a spus:

@ Toti care se pricep la spumante italienesti: Eu il beau pe asta, imi place foarte mult. Stiti ceva despre el? Sa nu imi spuneti ca e si el o posirca...
Atasament 2656.jpg




Nu-l cunosteam, am dat un search si pot sa-ti spun ca NU este o posirca.




Lilly, multumesc tare mult de efort! M-as fi mirat sa fie facatura :lol: Aici e un centru de produse italiene si frantuzesti si , din cate stiu, sunt renumiti pentru autenticitatea lor.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#566 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2019 - 10:40 PM

Scrie și pe sticla și pe google căutând Prosecco Zarea. Vad ca scrie și DOC pe sticla in afara de originea strugurilor și Prosecco (metoda). Deocamdată nu am probat-o, doar ce am achiziționat-o de sărbători. O sa va spun când degust.
Între timp, multumesc pt imbold, asa am citit istoria succinta Pt fiecare dintre: Champagne, prosecco, vin spumant. Este incitant subiectul. Cin-cin

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 12 January 2019 - 10:41 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#567 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 January 2019 - 08:43 PM

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-26503900-1547750605.jpg

#568 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 January 2019 - 09:41 PM

Eataly, cred ca e tare buuun!
Numai noi bem?
Cin cin

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-685-0-85965700-1547754049.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#569 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 January 2019 - 12:02 AM

Eh, numa' voi! Asta e crémant-ul de care va spuneam, foarte lejer:
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-87658100-1547848923.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#570 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 January 2019 - 01:26 AM

am deschis si eu un cremant de Burgogne Veuve Amblat si mi-a plăcut
urmează Blue Giovello, abia aștept să vă cum e

#571 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 January 2019 - 02:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 January 2019 - 09:41 PM, a spus:

Eataly, cred ca e tare buuun!
Numai noi bem?
Cin cin


Cin cin Daniela.Ador Negroamaro.Te unge la suflet. :floare:

#572 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2019 - 06:29 PM

Rosu vi-l las ca prefer albele :floare:
cum cea din dreapta, eu sint pentru totdeauna indragostita de Tramier si Gewürztraminer, se terminase am deschis-o pe cea din stinga, e echivalentul beaujolais-ului alb :floare: adica e vinul tinar abia facut, dar e foarte bun, pacat ca s-a terminat si speram la anu sa fie la fel de bun :floare:
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-73143800-1547915373.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-50990300-1547915389.jpg

#573 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 January 2019 - 10:32 PM

Pe mine rar ma conving albele teutone , dar sunt fan Grauburgunder mai bland de Mosel sau Moselle si daca e sa fie sec rau, apai Riesling sa fie.

Am venit sa ii dau de baut lui Dex:

Crémant-ul de care iti ziceam, mai de aproape:
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-15932200-1547929643.jpg
Azi am fost la magazinul de fite (asa ii spun eu, cu chestii numai de import din Franta si Italia in principiu ) si unde , de regula, vin la cumparaturi crema societatii esseniene, bucatarii/chefii, si pofticiosii pantagruelici ca mine. Am adus niste spumante:

Cel de care va spuneam ca il beau eu de regula, pana acum doar rosé, o sa iau si gold candva. Daca il gasiti, vi-l recomand cu drag!Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-47320300-1547929773.jpg

Dupa care mi-au atras atentia astea frantuzesti ) adevarul e ca , oricat s-ar stradui Zarea, nu le are cu asa ceva. Înca. In Romania se prefera vinurile dulci , demidulci, demiseci , dar demisecul de acolo are de fapt gust de demidulce. Asadar, tot niste crémant, adica vin spumant, de Franta:
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-49562800-1547929921.jpg

Pentru italiencele cunoscatoare, asta va spune ceva? Mi-a atras rapid privirile:Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-12967600-1547929955.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#574 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 January 2019 - 12:57 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 10:32 PM, a spus:

In Romania se prefera vinurile dulci , demidulci, demiseci , dar demisecul de acolo are de fapt gust de demidulce.

exact asta zic si eu mereu si oricit m-am straduit sa explic asta in Romania doar un coleg m-a inteles, cel care de altfel mi-a facut-o cadou pe Ana :biggrin:

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 10:32 PM, a spus:

Pentru italiencele cunoscatoare, asta va spune ceva? Mi-a atras rapid privirile

nu-l cunosc dar din ceea ce vad pe site pare ok

#575 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 January 2019 - 02:26 PM

Nu toate, sa stii. Sunt cativa producatori care intr-adevar scot produse excelente. Sunt cateva albe extraordinare, fructoase, foarte placute palatului. Unul l-am baut chiar la nunta sora-mii si am invatat o gramada de la cumatrul ei si unul din prietenii cei mai buni , care amandoi lucreaza la un local foarte popular din Bucuresti. O sa il caut, ca numai stiu cum se cheama.

Chestie de informare, as spune. Lumea care este pe "clasic", gen Grasa de Cotnari, Busuioaca de Bohotin (alea intr-adevar necontrafacute, de la mama lor, ca acum sunt zeci de firme care le "produc"), Zarea, asadar de traditie, nu stiu ca sunt vinuri de desert.

Personal gasesc ca in special cele rosii mai ales Merlot, Feteasca Neagra - de la anumiti producatori- sunt extraordinar de reusite si au o amprenta tipica ce reflecta solul si clima tipice tarii, asa cum cele frantzesti, australiene, chiliene reflecta conditiile naturale gepgrafice ale tarilor din care provin. In fond, cam asa s-ar explica AOC-ul ala.

Insa, sa o spunem pe a dreapta, spumantele si sampania nu sunt de calitate. Cel putin nu alea pe care le-am baut eu.
Bunicii mei de imprumut fac un vin alb , ceva fantastic. Nu-l dau pe nici un Beaujolais Imagine postata Sa nu mai pomenesc de pelinel din zona, e-he. Dar astea sunt de consum direct.

Mersi de info despre prosecco, sa stii ca o sa il iau sa facem cunostinta Imagine postata
Cine e Ana? Noua de ce nu ne-o introduci?

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 20 January 2019 - 02:28 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#576 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 January 2019 - 03:11 PM

Asa este, va dau perfecta dreptate. In Romania exista inca preferinta pentru vinuri dulci, semidulci, demiseci. Sunt insa vinuri romanesti bune si foarte bune (nu de la Zarea), va spun dupa ce am vorbit cu un sommelier italian. Eu nu sunt asa de priceputa, stiu/imi place doar sa le beau 😜 si prefer sa le comande cunoscatorii de la masa. Azi am primit 3 sticle spre degustare

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-685-0-46810100-1547989873.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-685-0-63565600-1547989884.jpeg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#577 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 January 2019 - 06:36 PM

Falanghina am băut și eu și mi-a plăcut, e posibil să fi fost chiar asta, Beneventana

#578 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 January 2019 - 07:09 PM

De la Craciun incoa', servesc Baileys facut de mine. Bine, asta e a doua tura.. Prima fu dovedita relativ repede, de sarbatori. 😉 Nu ca ma laud, dar e mai buna bautura facuta de mine, fata de cea din comert! 😁

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-46-0-53444500-1548004055.jpg

#579 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 January 2019 - 07:20 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 January 2019 - 02:26 PM, a spus:

Cine e Ana? Noua de ce nu ne-o introduci?

ea e :violent6:

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2019 - 07:51 PM, a spus:

Intorcindu-ne la bauturile noastre, un fost coleg mi-a prezentat-o pe Ana, mi-a placut foarte mult si am reusit sa aduc o sticla si acasa
Imagine postata


Falanghina e ok.
Daniela, eu am aplicatia asta, fac poza la eticheta si ea mi le gaseste si imi scriu cind unde l-am baut si cit costa, asa e un db care ajuta memoria :angryfire:
https://www.vivino.c...ntano/w/6945612

#580 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 January 2019 - 08:06 PM

Multumesc pt aplicatie, chiar azi m-am uitat pe situl asta sa identific mai multe despre Falanghina de la aceasta tenuta DiCostanzo. Am mai degustat inca unul.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi