Forum Culinar: Ce am baut azi! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am baut azi!

#541 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2019 - 12:00 AM

Vezi postareaDexter, la 06 January 2019 - 07:30 PM, a spus:

Adriana, San Simone e un Amaro nu? Mie nu imi lipsește din casă Fernet Branca, favoritul meu.

da, e unamaro
Marco si prietenii lui obisnuiesc sa bea doar dupa cina cite un pic dintr-astea
San Simone e pe locul 1
o sa iau si Fernet Branca sa-l degust
unuia dintre ei ii place limoncello asa ca anul asta am cumparat citrice din Sicilia
si am facut Limoncello filtrat si nefiltrat
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-71451800-1546810431.jpg
si Mandarinetto
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-22130800-1546812026.jpg

#542 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2019 - 12:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 January 2019 - 12:00 AM, a spus:

o sa iau si Fernet Branca sa-l degust

zise Marco azi de dimineata la bar in timp ce ne serveam cafeluta ca "fa schifo" deci tre sa-l gust pe undeva singura ca sa vad daca merita cheltuiala :rolleyes:

#543 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2019 - 01:15 PM

Nici mie nu-mi place sa stii, cam are dreptate.

E bun in schimb Branca menta tinut la congelator si baut asa super rece.

Fain limoncello, eu am lamaiul in spatele casei plin ochi, dar limoncello nu am facut niciodata. Dar o sa fac.

#544 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2019 - 03:04 PM

Vezi postareaany_annette, la 07 January 2019 - 01:15 PM, a spus:

Fain limoncello, eu am lamaiul in spatele casei plin ochi, dar limoncello nu am facut niciodata. Dar o sa fac.

vaaai de mine, dar cum se poate :rolleyes:
cind te vedi decide iti recomand sa faci metoda lui Dario

eu mandarinetto asa l-am facut, si cu un copil mic prin casa iti recomand
se face repede si n-are nici un rost sa te complici cu traditionalisme lipsite de metoda stiintifica
eu sunt un fan al lui teribil, imi place mult de tot de el :P

#545 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2019 - 03:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 January 2019 - 03:04 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 07 January 2019 - 01:15 PM, a spus:

Fain limoncello, eu am lamaiul in spatele casei plin ochi, dar limoncello nu am facut niciodata. Dar o sa fac.

vaaai de mine, dar cum se poate :rolleyes:
cind te vedi decide iti recomand sa faci metoda lui Dario

eu mandarinetto asa l-am facut, si cu un copil mic prin casa iti recomand
se face repede si n-are nici un rost sa te complici cu traditionalisme lipsite de metoda stiintifica
eu sunt un fan al lui teribil, imi place mult de tot de el :P


O sa fac, o sa fac si in mod sigur metoda lui Dario e de incredere. Multumesc de pont.

#546 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 January 2019 - 05:40 PM

Gustul de Fernet Branca nu place din prima, trebuie muncit un pic :rolleyes: se cheamă că e aquired taste. Toți prietenii mei au zis că ce drăcovenie e asta, vrei să ne omori iar acum se bat pe sticlă. Părerea mea e că e cel mai eficient amaro, ajută digestia la fix. Dacă mai am numai de 2 degete in sticlă mă panichez.

alea dulci nu-mi plac deloc, tip Amaro Lucano, etc.

#547 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2019 - 06:14 PM

Cel mai cel, cel mai adevarat e Petrus. Dar eu nu pot bea, nu-mi place.
In schimb sunt ok pt papila mea Amaro del capo si Amaro Averna. Le tin mereu in congelator.

#548 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2019 - 06:38 PM

Hello 😘🥰😍
La Multi Ani, tuturor, cu un an exceptional pe toate planurile vietii!
Eu am luat din Cehia Fernet Branca in 1999, .... acum 20 ani. (Pfoai ce ciudat suna: 1999. Cu anul nasterii parca mai sunt obisnuita, dar acum mi se parea ca am scris un an gresit.) L-am adus sa-l beau cu prietenii, cum nu aveam bani de cadouri si suveniruri pt fiecare. L-am gustat cu totii si ni s-a parut imposibil de ingitit, amaraciunea pamantului. Tin minte ca l-am aruncat la chiuveta, toti au spus ca e ceva... otrava/matraguna. Intre timp eu am devenit bautoare de digestiv amar si imi place doar Unicum. Nici mie nu-mi plac amari italienesti dulcege Amaro Lucano, Amaro del Capo, Amaretto sau Limoncello etc. Acum cateva luni am nimerit sa gust din nou Fernet Branca ... undeva nu aveau Unicum... si mi-a placut... mi-am amintit patania cu prietenii. Desigur, sunt bauturi tari, care se beau numai de la rece si foarte putin....40 -50 ml, altfel ....dimineata ai capul banita. 🤢
La fel am patit si cu cafeaua/expresso dupa ce am eliminat zaharul (treptat), cat si cu ciocolata >70% cacao. La inceput mi se pareau amaraciunea pamantului, acum nu mai pot sa beau cafea cu pic de zahar si nici nu mai agreez dulciuri obisnuite, care mi se par acum lesinator de “dulci”.
Dex, inearca si Unicum, este amar, doar din ierburi. De fapt si un bitter suedez de la plafar e cam acelasi lucru.... 🤪

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#549 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2019 - 06:43 PM

Daniella bine ai revenit :rolleyes: :-* :P

Ciocolata 70% am mereu in casa, imi place tare mult.
Acum am si 100%, dar nu ma pot atinge de ea cat e de amara. O mananca dl. Any.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-65920400-1546879615.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-76191000-1546879721.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 07 January 2019 - 06:48 PM


#550 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2019 - 07:30 PM

Multumesc, bine v-am gasit si multumesc de invitatii!
Si eu am inceput sa iau ciocolata cu 99% cacao de la Lindt, demult.... prin primii mei ani de arta, deci acum 10 ani, doamne cum zboara timpul:10 ani! Incredibil!!! La inceput, cum am spus, tot ce trecea de 60% cacao mi se parea ca mananc pamant, amar amar amar, de abia daca puteam sa inghit o patratica. Acum, dupa ce incet, incet m-am obisnuit e invers: mananc cu placere tot ce este peste 70% si nu mai pot gusta dulciurile clasice. Iar ciocolata de la Lindt spre deosebire de altele (marci comerciale) pe care le-am mai incercat este mbbbbbbuuuunaaa rau!Cu 100% cacao nu am vazut pana acum
Revenind la bauturi, noi vara bem aperol spritz cu multa multa, multa gheata si cu mare placere.Iarna vinuri si prosecco.Prosecco il cumparam din Italia, mergem cu masina o data pe an pt aprovizionare. Anul asta chiar am fost in Prosecco, orasul unde s-a inventat Licoarea cu acelasi nume, in provincia Trieste, dar din pacate nu am avut timp sa oprim ... si nici nu ma documentasem ce ar fi fain de facut in timp scurt.
Aici s-au deschis cateva magazine cu marfuri din Italia, bineinteles pretul cam dublu sua mia mult fata de cel la raft in Tara mama.Nu am avut pana acum timp sa ma documentez cum e cu marcile..., la bar in Italia, cer prosseco, nu sunt pretentioasa. Important e sa fie ffff rece, sec si cu o atentie alaturi ... Mie nu-mi plac nici lichiorurile, nici vinurile sau alte bauturi dulci. Singurele varinte in care-mi place sunt: cantucini con vin santo, porto, malvasia.Aici luam Mionetto, il gasesc si la supermarket, cca 8€ si din ce am vazut in Italia si acolo e cam tot atat. Am inceput sa cochetez cu idea de a face un curs de somelier, dar nu stiu daca apuc inainte de a-mi lua un an sabatic.
Ma duc sa fac o poza sa va arat colectia de prosecco pe care o avem acum in casa, am si o gramada ieftine cumparate din zona Trevizo. daca tot veni vorba de ce mai bem. Sa vad apoi daca pot sa urc poza.

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 07 January 2019 - 07:33 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#551 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2019 - 07:56 PM

Hai cu poza, sunt curioasa.

#552 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 January 2019 - 08:18 PM

Mie Aperol nu-mi place de loc, cu greu am terminat o sticlă. Rămân la Campari, simplu sau in cocktails.

Am deschis sticla de Nino Franco și e OK dar nu fabulos

#553 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2019 - 08:23 PM

Peosecco, diverse vinuri spumante si sampanie. Are pana si Bea (ultimul din dreapta). 😎
Nu mai sunt limite la dimensiune foto?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-685-0-15936000-1546885248.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-685-0-03690500-1546885277.jpeg

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 07 January 2019 - 09:21 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#554 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2019 - 08:35 PM

San Simone si eu! :-*

Si Lambrusco , mi-l aduc prietenii direct de la sursa.

In rest "doojdegrame" cum zice mama(tradus 20 de grame) de grappa inainte de masa mi-a ramas in obicei. :P :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-45580600-1546886303.jpg

#555 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2019 - 08:44 PM

Daniellaaaaaa deci poti sa faci party la orice ora ca ai combustibil :rolleyes: !!

#556 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2019 - 09:20 PM

Sa nu va feriti de Zarea, este sampania noastra nationala si e destul de buna, mai ales in formele ei mai calitative/scumpe. Este singura care face Prosecco in Romania.
Am mai gustat si un Pelin spumante. A fost o experienta Surprinzatoare!! Mi-a placut, mai ales pt amatorii de gust cu o tenta usor amaruie.

A propos de dopurile infiletate, la ultima expozitie/festival de Vinuri la care am fost, am pus intrebarea aceasta unuia dintre importatori: de ce calitate sunt vinurile care au dop cu filet ? Pt ca am vazut pana si la vinurile Bio (inclusiv de Italia) dop filetat, iar la vinurile Noua Zeelanda si Australia acest tip de dop sunt este predominant >90%. Si mi-au spus ca acum sunt “tehnologii de dop cu capac filetat” care aduc un produs foarte bun si in aceasta forma, chiar daca nu e in modelul de imbuteliere traditional si ca de fapt problema este ca “tradiţionala plută, provenită de la stejarii de plută din Portugalia, Spania şi alte părţi ale Mediteranei, poate dezvolta o ciupercă numită tricloranisol (TCA), care provoacă mucegai, mirosuri şi arome neplăcute, transmise din păcate vinurilor. Statistica prezentată de susţinătorii utilizării dopurilor sintetice arată că una din douăzeci de sticle cu vin, înfundată cu dop de plută naturală, este afectată de tricloranisol, comparativ cu dopurile din material sintetic sau capacele filetate, ceea ce sprijină stocarea pe termen lung a vinurilor fără teamă de miros sau de alterare a conţinutului.
Totul evolueaza (inca intr-un ritm ametitor), suntem in alt secol, alt mileniu, deci ... probabil si dopul sticlei de vin va evolua la alta tehnologie. Desigur, nu tot ce a evoluat e neaparat si mai bun.

any_annette a spus:

1546886658[/url]' post='245504']
Daniellaaaaaa deci poti sa faci party la orice ora ca ai combustibil :rolleyes: !!


La orice ora fac party 🍾 si primesc musafiri, care nu se sinchisesc de dezordinea din case cu copii si care nu cer si de mancare 😂🤣😂. De gateli, rar mai am timp.... 😢🥺😎La tine cum e cu dezordinea si cu jucariile si pungi pungute si bagajele prin casa?



Eataly a spus:

1546886138[/url]' post='245501']In rest "doojdegrame" cum zice mama(tradus 20 de grame) de grappa prima de masa mi-a ramas in obicei. :P :-*

Atasament 20181214_190552.jpg

Tu vorbesti serios? 😂 Inainte de masa? Italienii isi faceau cruce si-si scuipau in san, cand auzeau ca noi bem tarie inainte de masa si ne explicau “teoria gradelor in crestere”.Mie si inainte de masa imi place tot vin sau daca incep cu prosecco raman la prosecco. Dar cel mai mult conteaza compania! Hai noroc si sa traim 🥂🍸🍸🍾🍾



Nu stiu ce se intampla cu raspunsurile. Eu am raspuns la 3 comm si mi-au aparut toate intr-un singur raspuns.
Dupa ce am fost Puglia la curs culinar, tinut de un oenolog si somelier, am devenit fan viruri rose.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#557 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2019 - 09:41 PM

Daniella iti raspund la han :rolleyes: .

Lili faina tare cutia aia, numai uitindu-ma la eticheta inteleg ca e un produs fain de tot, calitativ.

#558 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 January 2019 - 01:01 PM

Am vrut sa citez multiplu si de fiecare data cand o fac nu imi mai trimite site-ul mesajul...se pare ca mai trebuiesc ajustate niste treburi la site :hug: Paul, speranta noastra e in tine!

Asadar si prin urmare:
@ Adriana: Imi plac mult culorile celui filtrat si celui de mandarine!!! Ma astepam ca cel de mandarine sa iasa mai portocaliu,dar si asa e super culoarea. De aroma ce zici?
@ Daniella: Eu am baut Zarea de Revelion si , totusi, e putin cam prea mult zahar dupa gustul meu.

@ Toti care se pricep la spumante italienesti: Eu il beau pe asta, imi place foarte mult. Stiti ceva despre el? Sa nu imi spuneti ca e si el o posirca...
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-60476200-1546944800.jpg

Cu lichiorurile eu nu prea ma impac...daca e, e un Baileys, rar. Am un lichior de cafea de la Patron (pare in mare voga, cel putin prin duty-free-uri) de vreo ceva ani, il tot mut de colo colo...
Ca aperitiv imi place vara un Campari orange, mmmm. Digestiv folosesc rar, daca e e un Ramazzotti clasic cu gheata. De cele mai multe ori insa e Martin. Whiskey e prea rought pentru mine. La fel , imi place un cherry medium.
Imi plac vinurile, spumantele si sampaniile de calitate.

Chiar am gasit o promotie la Aldi, ceva nou, un crémant de Loire blanc, foarte foarte decent si lejer pentru pretul pe care il are. Daca il gasiti, vi-l recomand!
La fel, Fürst von Metternich, eu il prefer rosé.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-19702800-1546945275.txt
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#559 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2019 - 12:15 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2019 - 09:20 PM, a spus:

Este singura care face Prosecco in Romania.

Pai cum sa-l faca Daniela in Romania daca se poate face doar aici, ma mir ca tocmai tu care cunosti atit de bine si apreciezi Italia si gastronomia ei zici sau crezi asta, nu? :-*

Vezi postareaDexter, la 07 January 2019 - 08:18 PM, a spus:

Mie Aperol nu-mi place de loc, cu greu am terminat o sticlă. Rămân la Campari, simplu sau in cocktails.

noi consumam Aperol la greu dar il amestecam mereu cu celelalte in spritz, nu-l bem niciodata singur

Vezi postareaEataly, la 07 January 2019 - 08:35 PM, a spus:

In rest "doojdegrame" cum zice mama(tradus 20 de grame) de grappa inainte de masa mi-a ramas in obicei. :-* :hug:

vaaai n-as fi crezut niciodata asta despre tine :71: eu n-am suportat niciodata obiceiul asta, care de altfel e si aici in Veneto

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 January 2019 - 01:01 PM, a spus:

@ Adriana: Imi plac mult culorile celui filtrat si celui de mandarine!!! Ma astepam ca cel de mandarine sa iasa mai portocaliu,dar si asa e super culoarea. De aroma ce zici?

la limoncello am pornit vrind sa fac reteta rapida doar ca n-am citit bine inainte :71: si cum aveam un rest de sirop de la cojile de portocale confiate l-am inmultit si pina la urma am facut doar macerarea rapida, restul nu, am amestecat cu sirop si am vrut mortis sa-l filtrez ca nu-mi placea nefiltrat. Doar ca dupa citeva zile de filtrat si n filtre folosite m-am plictisit si restul l-am lasat asa.
La mandarinetto aia e culoarea, am vazut in trecut si cu celelalte lichioruri mai ales cel de menta ca virgula culoarea nu e aprinsa ca in cele cumparate, ma uit apoi mereu la eticheta lor si vad ca au colorant. La el am folosit metoda rapida a chimistului asta de care ziceam si la gust mi se pare inca prea alcoolic, cre ca tre sa ii mai pun apa. Dar parfumul e splendid.

Noi aseara avind-o pe sora mea la cina puteam bea doar asta :-*
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-85144700-1546987894.jpg

#560 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2019 - 03:07 PM

Adriana, uitai maica ca-s ardeleanca apriga?! :D :D

Arata acest topic


  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi