Daniella, la 07 January 2019 - 09:20 PM, a spus:
Este singura care face Prosecco in Romania.
Pai cum sa-l faca Daniela in Romania daca se poate face doar aici, ma mir ca tocmai tu care cunosti atit de bine si apreciezi Italia si gastronomia ei zici sau crezi asta, nu?
Dexter, la 07 January 2019 - 08:18 PM, a spus:
Mie Aperol nu-mi place de loc, cu greu am terminat o sticlă. Rămân la Campari, simplu sau in cocktails.
noi consumam Aperol la greu dar il amestecam mereu cu celelalte in spritz, nu-l bem niciodata singur
Eataly, la 07 January 2019 - 08:35 PM, a spus:
In rest
"doojdegrame" cum zice mama(tradus 20 de grame) de grappa inainte de masa mi-a ramas in obicei.

vaaai n-as fi crezut niciodata asta despre tine

eu n-am suportat niciodata obiceiul asta, care de altfel e si aici in Veneto
Lapona Enigel, la 08 January 2019 - 01:01 PM, a spus:
@ Adriana: Imi plac mult culorile celui filtrat si celui de mandarine!!! Ma astepam ca cel de mandarine sa iasa mai portocaliu,dar si asa e super culoarea. De aroma ce zici?
la limoncello am pornit vrind sa fac reteta rapida doar ca n-am citit bine inainte

si cum aveam un rest de sirop de la cojile de portocale confiate l-am inmultit si pina la urma am facut doar macerarea rapida, restul nu, am amestecat cu sirop si am vrut mortis sa-l filtrez ca nu-mi placea nefiltrat. Doar ca dupa citeva zile de filtrat si n filtre folosite m-am plictisit si restul l-am lasat asa.
La mandarinetto aia e culoarea, am vazut in trecut si cu celelalte lichioruri mai ales cel de menta ca virgula culoarea nu e aprinsa ca in cele cumparate, ma uit apoi mereu la eticheta lor si vad ca au colorant. La el am folosit metoda rapida a chimistului asta de care ziceam si la gust mi se pare inca prea alcoolic, cre ca tre sa ii mai pun apa. Dar parfumul e splendid.
Noi aseara avind-o pe sora mea la cina puteam bea doar asta