Forum Culinar: Bologna - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bologna

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 12:52 PM

Zilele trecute am vizitat Bologna, pe fuga ce-i drept, insa am apucat sa vedem cate ceva.
Un oras minunat care merita vizitat.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062341699564.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062342140401.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-130623424596.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062342629603.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062342760417.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062342889994.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062343026389.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062343210178.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062343355409.jpg


#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 12:55 PM

...

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062343741463.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062343859535.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-1306234403241.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062344162608.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062344467009.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 12:58 PM

...

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062345301183.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062345552382.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062345692664.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062345999451.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062346624779.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062346913727.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062347177659.jpg


#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 01:08 PM

Am dormit la Bologna cat si in munti la 1200 de metri.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062351998738.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062352110741.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-1306235228842.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062352396653.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062352606901.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062352766028.jpg

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 01:11 PM

...
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062353365892.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062353573166.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062353784671.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062354027615.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062354237308.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062354450961.jpg

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 01:17 PM

Am mancat foarte bine, poze la mancare nu prea am facut, dar intr-un restaurant am vazut patru doamne care faceau tortellini, asa ca nu m-am putut abtine sa trag in poza rezultatul muncii lor.
Tortellini minunati, facuti in casa, n-au nici o treaba cu cei facuti in comert.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-1306235822454.jpg

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 01:26 PM

Astea sunt "tigelle" facute din faina, apa, sare si putina drojdie.
Le-am mancat umplute cu "lardo modenese" adica grasime amestecata cu rozmarin, putin usturoi si sare. Deasupra am pus parmigiano, am inchis tigella si am mancat, minunate.
Se pot umple cu orice, adica salam, branza, etc.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062363958184.jpg

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 01:28 PM

Tortellini cu ragu bolognese

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062365193801.jpg

#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 May 2011 - 02:50 PM

Sa-ti fie de bine Any plimbarea si mancarea. Si mie mi-a placut mult prima oara cand am vizitat Bologna l-am perceput ca pe un oras foarte cald (cladirile din centrul istoric sunt predominant in culori calde). Tortellini aia sunt miami. Si unde merg eu (langa Modena) se mananca specific tigele cu lardo (eu credeam ca e untura), prosciuto, salami formaggio si in final cu nutella. Dada ...de la aperitiv la desert.
La munte unde ai fost? ce peisaje splendide prealpine! cum sunt oamenii pe acolo? montagnoli? :hello:

Multumim ca ai impartit cu noi!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 03:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 02:50 PM, a spus:

Sa-ti fie de bine Any plimbarea si mancarea. Si mie mi-a placut mult prima oara cand am vizitat Bologna l-am perceput ca pe un oras foarte cald (cladirile din centrul istoric sunt predominant in culori calde). Tortellini aia sunt miami. Si unde merg eu (langa Modena) se mananca specific tigele cu lardo (eu credeam ca e untura), prosciuto, salami formaggio si in final cu nutella. Dada ...de la aperitiv la desert.
La munte unde ai fost? ce peisaje splendide prealpine! cum sunt oamenii pe acolo? montagnoli? :hello:

Multumim ca ai impartit cu noi!



Multumesc Daniela!
La munte am fost in zona Frignano, am mancat la fel tigelle, crescentine, salam si branza, tortellini, etc, si in final au adus la masa nutella. Nu cumva ai fost undeam fost eu :lol: ?
Oamenii sunt de treaba, amabili si cu zambetul pe buze mereu.
Zona e superba, am urcat pana la Abetone, statiune turistica la 1400 de metri.

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2011 - 04:18 PM

...

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062466376197.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062466460792.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062466543522.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062466625267.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062466710608.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13062466848849.jpg

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 May 2011 - 06:57 PM

Si mie mi-a placut Bologna,desi în fuga am vazut-o :lol:
Frumoase imagini,Any! :hello:

Daniela,nu numai culorile cladirilor sînt calde,si în oras e foarte cald.
În septembrie,la miezul noptii erau 30°C.Temperatura de plimbari la chiloti! :71:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 May 2011 - 10:39 AM

Vezi postareaMaya, la 24 May 2011 - 06:57 PM, a spus:

Si mie mi-a placut Bologna,desi în fuga am vazut-o :blackeye:
Frumoase imagini,Any! :icon_fessee:

Daniela,nu numai culorile cladirilor sînt calde,si în oras e foarte cald.
În septembrie,la miezul noptii erau 30°C.Temperatura de plimbari la chiloti! :violent1:



Tot pe fuga am vazut-o si eu! E un oras in care as vrea sa ma reintorc, sa am timp sa-l vizitez pe indelete, cu calm.

#14 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 25 May 2011 - 11:32 AM

ce frumusete. muntele m-a terminat, superb!
tortelini aia arata exact asa cum trebuie, am mancat cu ochii

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 May 2011 - 06:50 PM

Vezi postareaAngel, la 25 May 2011 - 11:32 AM, a spus:

ce frumusete. muntele m-a terminat, superb!
tortelini aia arata exact asa cum trebuie, am mancat cu ochii



Era liniste, pace, aer curat si mancare buna.
M-au dat gata si pe mine tortellini, foarte buni, iar ciuperci am mancat facute in toate felurile.

#16 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 12:08 PM

mammaaa da..ce buni sunt porcinii aia proaspeti din zonele de padure/munte. miami si trotelini in Emilia Romagna sunt super, tortiglooon :)
Nu am mers in aceeasi zona, eu merg in zona aia la Carpi, la 15 km de Modena si mananc aproape mereu la acelasi restaurant, unde e mancare f buna locala si au si tigelele ...eu le-am mancat doar 1 data ...de frica siluetei. In Italia in 10 zile iau intotdeauna 3-4 kg din cauza de mic dejun la hotel, paste, rizottouri si deserturi. Acolo totul mi se pare asa de bun si ca trebuie sa incerc si d-aia si d-aia :) si nici nu ma pot opri din gustat/mancat :scratch: . Pastele nu sunt niciunde ca in Italia!!! :D

Maya, da, ai dreptate e mare caldura si umiditate ridicata in zona aia (au fost mlastini din cate am inteles)...in august zici ca esti in sauna efectiv!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2011 - 12:40 PM

Any,frumoase paisagili'' :) da' eu is cu haleu',m-ai terminat si tu si Maya ,vreau tortelini :) Acum am facut o supa de pui cu ceapa ,morcov telina,si cu ravioli umpluti cu branzuri,ca asta am avut,cat s-o potrivi sau nu ,nu stiu dar chiar mi-ati facut pofta :scratch:

#18 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 01:01 PM

Bologna "la grassa" - fiindca se mananca foarte bine, "la dotta" - fiindca e acolo cea mai veche universitate si "la rossa" - ca e mult rosu. Tocmai ce re re recitesc cartea "Agonie si extaz", despre Michelangelo si imaginile acestea sunt relevante. De munte nu mai vorbesc, e pierzania mea. Cred ca a fost minunata excursia. Sa va fie de bine! :scratch:

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 May 2011 - 01:10 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 12:08 PM, a spus:

mammaaa da..ce buni sunt porcinii aia proaspeti din zonele de padure/munte. miami si trotelini in Emilia Romagna sunt super, tortiglooon :D
Nu am mers in aceeasi zona, eu merg in zona aia la Carpi, la 15 km de Modena si mananc aproape mereu la acelasi restaurant, unde e mancare f buna locala si au si tigelele ...eu le-am mancat doar 1 data ...de frica siluetei. In Italia in 10 zile iau intotdeauna 3-4 kg din cauza de mic dejun la hotel, paste, rizottouri si deserturi. Acolo totul mi se pare asa de bun si ca trebuie sa incerc si d-aia si d-aia :D si nici nu ma pot opri din gustat/mancat :) . Pastele nu sunt niciunde ca in Italia!!! :)

Maya, da, ai dreptate e mare caldura si umiditate ridicata in zona aia (au fost mlastini din cate am inteles)...in august zici ca esti in sauna efectiv!


Eu am mancat tot, n-am tinut cont de nimic :scratch: , am incercat pana si magarus - starcotto di somarino - facut cu vin rosu, carnea se topea in gura atat de frageda si de buna era. Servit cu mamaliga taiata felii si pusa putin pe gratar, deasupra cu o felie subtire subtire de slanina.
La fel am incercat si eu tot, ziceam deuna ca tre' sa incerc ca cine stie cand mai mananc de aia si de aia, etc :D .

Vezi postareaGeany, la 26 May 2011 - 12:40 PM, a spus:

Any,frumoase paisagili'' :D da' eu is cu haleu',m-ai terminat si tu si Maya ,vreau tortelini :D Acum am facut o supa de pui cu ceapa ,morcov telina,si cu ravioli umpluti cu branzuri,ca asta am avut,cat s-o potrivi sau nu ,nu stiu dar chiar mi-ati facut pofta :D


Ma bucur ca ti-au placut pozele, ce sa zic, mancarea a fost super peste tot unde-am mancat.
Buna si supa Geany, eu merg azi la cumparaturi ca sunt cu frigiderul gol, n-am apucat sa merg de cand am venit.

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 May 2011 - 01:13 PM

Vezi postarealaura_lala, la 26 May 2011 - 01:01 PM, a spus:

Bologna "la grassa" - fiindca se mananca foarte bine, "la dotta" - fiindca e acolo cea mai veche universitate si "la rossa" - ca e mult rosu. Tocmai ce re re recitesc cartea "Agonie si extaz", despre Michelangelo si imaginile acestea sunt relevante. De munte nu mai vorbesc, e pierzania mea. Cred ca a fost minunata excursia. Sa va fie de bine! :scratch:


Am avut noroc de-am prins vreme buna de plimbat, e-adevarat ziua cald, seara racoare ca trebuia sa-mi pun haine mai groase.
A fost fain intr-adevar, la munte era asa o liniste, dimineata se auzeau doar pasarelele ciripind.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi