De fapt am gresit reteta.
Bill Granger este un bucatar australian destul de faimos.Rasfoind una din cartile lui, am dat peste o minune de reteta.Din neatentie am uitat sa pun cei 60 de ml de lapte.Nu stiu cum era originalul, dar tortul meu gresit era minunat.El a facut tortul cu gem de zmeura, eu l-am facut initial cu gem de caise si refacut dupa 2 zile, cu gem de fructe de padure.
Pentru "glazura":
100 gr de ciocolata dark.Eu l-am facut si cu lapte.
125 gr de gem de caise(zmeura)
125 gr frisca lichida
Le puneti pe toate la topit la foc mic.

Cand s-au amalgamat bine toate ingredientele, turnam "glazura" intr-o forma de tort, tapetata cu hartie.

Lasam la racit si ne ocupam de tort.
40 gr cacao
80 gr gem de caise
115 gr unt moale
125 ml apa(sau lapte)
70 gr zahar
2 oua
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de bicarbonat
Bill a adaugat si zmeura prospata.Eu nu.
Mixam bine untul cu zaharul.

Adaugam ouale pe rand si mixam bine.
Dizolvam cacao in apa calda si adaugam gemul.

La compozitia de gem cu cacao adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Acum amestecam cele doua compozitii.Turnam compozitia obtinuta peste "glazura" din tava.
Coacem la 190 de grade timp de 30 de minute.Incercati cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca 15 minute dupa care intoarcem tortul "apsaitdaun" si dezlipim hartia.

Cea cu gem de caise parea un Sacher Torte, la gust.

Eu nu stiu unde ar mai fi stat si 60 de ml de lapte.Compozitia finala era destul de lichida.

Asa ca am refacut tortul inlocuind apa cu laptele.
Voilà!Tortul refacut cu gem de fructe de padure, lapte in loc de apa si ciocolata dark in loc de milk.

Textura celor doua torturi era identica.Gustul era divers: unul cu gust de caise si unul cu gust de fructe de padure.