Forum Culinar: Dieta Montignac - Salam de 'biscuiti' - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Salam de 'biscuiti'

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 May 2011 - 06:35 PM

De mult ma gandeam cum as putea face sa mai savurez o feliuta de salam de biscuiti sau mozaic si nu prea-mi iesea pasenta, cand acum cateva zile m-a lovit o idee: taratea de ovaz.
Asa ca am purces la treaba.

Ingrediente:
Am folosit reteta de dinainte de monti, doar ca am adaptat un piculet...
- 250g unt
- un pahar de apa
- 200-250g fructoza
- cacao... muuuulta, ca mie asa-mi place (7-8lg cred ca am pus) - voi puneti cat va place
- faina de migdale
- tarate de ovaz macinata fin, tip faina
- migdale macinate grosier
- tarate de ovaz
Acum in legatura cu ingredientele uscate... in reteta de dinainte de monti eu foloseam 1kg de biscuiti macinati. Cum acum nu aveam chef sa ma apuc sa fac biscuitii si apoi sa-i macin (de, comoditate mare) i-am inlociut cu tarate si migdale, macinate mai grosier sau mai fin (ca sa si lege). Totusi nu cred sa fi ajuns la 1kg de ingrediente uscate... max intre 700g-800g.
Aici aveti mana libera... puteti improviza linistite. Nu are cum sa nu iasa.
Daca aveam, puneam si niste caise uscate... cum nu am avut, i-am dat inainte fara.

Mod de preparare:
Am topit intr-o craticioara untul, fructoza, apa si cacao. Cand totul era bine omogeneizat am trantit amestecul ciocolatos peste migdale si tarate si am amestecat bine.
Am dat forma de salam si la frigider cu ele.
A iesit o bunatate.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-133-13067732039547.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-133-1306773215061.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-133-13067732253974.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-133-13067732358566.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-133-1306773245271.jpg

Simplu, rapid si eficient... Pe caldurile de acum, cu cat stai mai putin pe langa cuptor/aragaz cu atat mai bine.
Sorina

#2 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 May 2011 - 07:18 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 May 2011 - 06:35 PM, a spus:

De mult ma gandeam cum as putea face sa mai savurez o feliuta de salam de biscuiti sau mozaic si nu prea-mi iesea pasenta, cand acum cateva zile m-a lovit o idee: taratea de ovaz.
Asa ca am purces la treaba.

Ingrediente:
Am folosit reteta de dinainte de monti, doar ca am adaptat un piculet...
- 250g unt
- un pahar de apa
- 200-250g fructoza
- cacao... muuuulta, ca mie asa-mi place (7-8lg cred ca am pus) - voi puneti cat va place
- faina de migdale
- tarate de ovaz macinata fin, tip faina
- migdale macinate grosier
- tarate de ovaz


Sorina, ar merge si nuca si migdale, dar e voie sa fie un pic prajite? Sau trebuie doar crude?

#3 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,743
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 May 2011 - 08:59 PM

Vezi postareaArmina, la 30 May 2011 - 07:18 PM, a spus:

Sorina, ar merge si nuca si migdale, dar e voie sa fie un pic prajite? Sau trebuie doar crude?

iti raspund eu pana apare Sorina.
dpdv al combinatiilor monti e voie, si sunt si mai gustoase putin prajite. dar dpdv al sanatatii e pacat sa "arzi" uleiul bun din nuci si alune.

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 May 2011 - 09:18 PM

Multumesc, Boni! Mereu pe faza.

Armina, ti-a raspuns foarte frumos Boni. Eu am folosit doar migdale crude. Le iubeam si inainte de monti, dar de un an au devenit snackul nr unu.
Sorina

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2011 - 10:31 PM

desertul asta la ce masa il poti consuma si in ce cantitate?...eu sunt asa de gurmanda :scratch: , ca daca imi place ceva nu ma linistesc pana nu termin tava ... Mi-e si frica sa ma apuc de prajituri.

Sorina, multumim de reteta.

Boni/Sorina vreau sa inteleg cum transformi o reteta oarecare in monti: se poate inlocui untul cu smantana? lichida (batuta sau nu) sau de care? si cantitatea? ramana aceeasi 250 g smantana? ...eu am cevca contra prajiturilor/mancarurilor cu unt ... :D parca simt ca mi se depune pe artere ... :snorting: (pasarele ... )

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 May 2011 - 06:07 PM

Daniella, am vazut ca deja ti-a raspuns Boni, asa ca prea multe nu am ce sa-ti spun.
La aceasta reteta untul nu ai cu ce sa-l inlocuiesti. Untul va ramane unt, aici. In varii aluaturi l-ai putea inlocui cu ulei.

A, si pt ca am vazut ca ai intrebat de fructoza. Eu o calculez in felul urmator: in loc de 100g de zahar, eu folosesc 60g de fructoza. Te folosesti apoi de regula de 3 simpla si ii dai inainte pt a sti de ce cantitate de fructoza e nevoie in variile retete pe care le vei pune in practica.

Iti pot zice cum am mancat eu aceasta rulada:
- ca mic dejun cu un bol imens de ceai
- ca desert la pranz sau cina (ciorba de perisoare, sau carne la gratar cu salata, salata de ton cu branza...).
Iti garantez ca de fiecare data nu am reusit sa mananc mai mult de 4-5 feliute. Sunt foarte satioase.
Sorina

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 May 2011 - 06:24 PM

Sorina, multumesc :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi