Forum Culinar: Dieta Montignac-Schokoladenkuhen - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac-Schokoladenkuhen prajitura de ciocolata

#1 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 04 June 2011 - 11:23 PM

Reteta este din cartea "Montignac 100 rezepte für Genießer"
In carte scrie ca toate retele sunt pt F1,

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072205483122.jpg
Ingrediente :
2linguri de cafea solubila, eu am pus cafea de aia din cereale, fara cofeina
300gr ciocolata cu 70% cacao
25ml de rom, facultativ
1 portocala, de fapt coja de la o portocala, eu am ramas fara si in loc am pus coaja de la o lamiie
6oua mari, un praf de sare marina
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072207147352.jpg
am dizolvat cafeaua in 100ml apa fierbinte
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072208125326.jpg
ciocolata bucatalita, cafeaua si romul le-am pus la topit pe baie de abur, dupa ce sa topit cioco, am adaugat jumate din coaja rasa de lamiie si am lasat la racit.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072212988236.jpg
Am separat oole, am dat drumul la cuptor la 250de grade
Am batut spuma albusurile cu sarea
Galbenusele le-am mixat cu ciocolata dupa care am amestecat usor cu albusurile
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072213425891.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072214043687.jpg

am pus maglavaisul intr-o forma( mica de 20 parca) tapetata cu hirtie de copt si am bagat la cuptor pt 10minute , trebuia inainte sa bag la cuptor sa pun si restul de coaja de lamie, am uitat, am pus dupa ce prajitura a fost gata
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072216424658.jpg
In realitate prajitura a fost mai inchisa la culoare, da nu stiu de ce aparatul a scoso mai blonda si iar nu stiu de ce sa separat =))
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13072216952505.jpg

#2 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 04 June 2011 - 11:26 PM

Nu stiu cum am facut de am pus o poza dubla si nu vad cum sa o scot =)) :)

#3 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 04 June 2011 - 11:28 PM

Vezi postareasissi, la 04 June 2011 - 11:23 PM, a spus:

In realitate prajitura a fost mai inchisa la culoare, da nu stiu de ce aparatul a scoso mai blonda si iar nu stiu de ce sa separat =))
Atasament IMG_0517.jpg


Sissi, are aroma de cafea? Dupa ingrediente si cum arata pare delicioasa.

Are atata ciocolata neagra si cafea in ea ca poate tine loc de cafeaua de dimineata :). Glumesc. Eu daca mananc un patratel de ciocolata cu peste 70% cacao dupa 6 PM adorm cu greu si la 11. Are efect mai bun decat cafeaua :)

#4 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 04 June 2011 - 11:44 PM

Armina, cafeaua asta , e ca nechezolul din rom,nu are cofeina deloc, poti sa pui cafea solubila fara cofeina .
Este delicioasa,are ingrediente putine si se face foarte repede , mai mult dureaza pina se raceste

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 June 2011 - 11:53 PM

Vezi postareasissi, la 04 June 2011 - 11:26 PM, a spus:

Nu stiu cum am facut de am pus o poza dubla si nu vad cum sa o scot :) :)

Am scos-o eu.
Si din cauza ta taman ce mi-am comandat 4 carti cu retete Montignac =))

#6 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 June 2011 - 12:10 AM

Arata foarte bine Sissi si dupa cum spui e si buna! Ciocolatoasele sunt favoritele mele, dar tati mananca orice dulciuri in afara de ciocolatoase. Deci, daca mi-o fac pe asta trebuie sa ma sacrific eu cu toata :)

Adriana, felicitari pentru achizitie! In cazul asta o sa te avem alaturi intr-o relatie stransa dpdv Monti! =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 05 June 2011 - 12:33 AM

Adriana ,merci =))
Sa iti fie de folos cartile

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 June 2011 - 12:42 PM

Pe asta o fac si eu. :toothy6:

Mai, nu stiu, dar o fi pentru ca-mi sunteti dragi toate, dar m-am pus pe cautat retete de dulciuri Monty.Imi sar in ochi si cum va citesc mereu, imi zic : wow asta-i cu frisca lichida si faina de migdale, e buna pentru Montignace. :toothy9;

#9 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 June 2011 - 01:00 PM

Lili tu esti setata pe monti mai de mult, fara sa stii =)). multe din retetele tale de dulciuri sunt cu foarte putina faina, sau chiar deloc. ce sa mai zic de retetele vegetariene sau cu peste.


si ca nu fiu off, o sa fac si eu praji asta. seamana putin cu "umplutura" de la tarta cu cioco, doar ca asta are albusele batute.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 June 2011 - 01:02 PM

Vezi postareaboni, la 09 June 2011 - 01:00 PM, a spus:

Lili tu esti setata pe monti mai de mult, fara sa stii =)).

Asta e foarte frumos spusa :)

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 June 2011 - 01:54 PM

Am simtit eu o schimbare in bine, dar nu stiam ce-i! =))

ps:
Nu-mi mai lipseste din casa Wasa, aia de secara nemteasca am iubit-o mereu, deci...

Eu chiar azi am vazut doua retete de dulciuri pentru voi(noi).Le fac si vin sa ma dau mare! :)

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 June 2011 - 01:53 PM

Vezi postareaEataly, la 09 June 2011 - 01:54 PM, a spus:

Am simtit eu o schimbare in bine, dar nu stiam ce-i! :D

ps:
Nu-mi mai lipseste din casa Wasa, aia de secara nemteasca am iubit-o mereu, deci...

Eu chiar azi am vazut doua retete de dulciuri pentru voi(noi).Le fac si vin sa ma dau mare! :D



Da, da... te asteptam sa te dai mare.
Sorina

#13 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 20 July 2011 - 11:46 AM

Asta o fac vineri.Oare daca pun si niste faina de migdale in compozitie o fi rau?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#14 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 July 2011 - 08:05 PM

Vezi postareapetunie, la 20 July 2011 - 11:46 AM, a spus:

Asta o fac vineri.Oare daca pun si niste faina de migdale in compozitie o fi rau?

nu cred sa-i strice. ii mai da niste tinuta. iar gustul sigur se potriveste :)

#15 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 July 2011 - 01:08 PM

Vezi postareaboni, la 20 July 2011 - 08:05 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 20 July 2011 - 11:46 AM, a spus:

Asta o fac vineri.Oare daca pun si niste faina de migdale in compozitie o fi rau?

nu cred sa-i strice. ii mai da niste tinuta. iar gustul sigur se potriveste :blob8:



Pentru asta vreau,ca sigur o sa-mi ramana si pe sambata,duminica si sa fie mai teapana :icon_twisted:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#16 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 21 July 2011 - 02:12 PM

Si fara migadale va ramine teapana :icon_twisted:

#17 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 July 2011 - 10:59 AM

Vezi postareasissi, la 21 July 2011 - 02:12 PM, a spus:

Si fara migadale va ramine teapana :D


N-am pus numai 3 linguri :D
Acum e in cuptor,miroase :)
In loc de cafea am pus numai apa calda,ca manaca si copiii si cu toate ca puteam sa folosesc cafea fara cofeina,n-am vrut,ca totusi e gustul de cafea si sa nu mi se puna sa-mi bea din cana in viitor :D
Am pus coaja de portocala.
A,am pus si putina fructoza,ca am avut ciocolata cu 85% cacao si n-am vrut sa creada ai mei ca-i otravesc.Sper ca n-am facut rau :71:

Daca e si la fel de buna pe cat miroase(nici nu ma indoiesc) sa stii ca o mai fac o data duminica ca am musafiri.

Revin mai incolo cu rezultatul;pana atunci iti zic mersi :hug:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#18 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 22 July 2011 - 04:18 PM

Abia astept sa imi zici cu a iesit.
Nici eu nu am facut-o cu ness ci cu cafea de aia din cereale

#19 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 22 July 2011 - 04:23 PM

Vezi postareasissi, la 22 July 2011 - 04:18 PM, a spus:

Abia astept sa imi zici cu a iesit.
Nici eu nu am facut-o cu ness ci cu cafea de aia din cereale


Sissi, esti pe aici? Cat le tii la cuptor? Am facut cu cantitate redusa, tot la 2 oua si le am in forme individuale. 3 mi-au iesit. Sa le tin vreo 20 minute?

#20 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 22 July 2011 - 04:32 PM

La cuptorul incins la 250grade 8-10 minute, eu la o forma mare de 20diametru am tinut cam 10minute

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi