Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#101 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 02:58 PM

Vezi postareaboni, la 22 March 2012 - 01:58 PM, a spus:


orezul chinezesc l-am povestit la subiectul cu mancarurile de post si monti (aici). e orez cu ananas si diferite legume permise + sos de soia. ne place la nebunie mie si copilei. si sotul il mananca cu placere.

cu lintea e o poveste mai lunga. si daca tot m-ai intrebat imi fac timp si scriu aici, chiar daca e putin off-topic.
am tot facut mancare de fasole in post, ca ne place la toti. eu am incercat mai de mult cu linte (mie imi place foarte mult) si nu le-a placut la ai mei cum arata, asa ca am renuntat. dar intr-o zi a venit copila de la scoala ca trebuie sa faca experimentul cu fasolea. cred ca toti l-am facut in copilarie. pui cateva boabe de fasole la incoltit. ei, si am pus, in cutie, pe vata umeda, si le-am ingrijit timp de o saptamana pana au inceput sa.... puta (ma scuzati), efectiv s-au imputi boabele alea. nici gand sa incolteasca. copila mea disperata ca ea ce duce la scoala. asa ca am apelat la punga mea de linte, din rezerve speciale. si au germinat bobitele alea, chiar daca erau mai vechi de un an, cred. si toata lumea de la mine din casa a inceput sa iubeasca lintea aceea pentru ca e vie :pupic:
asa ca eu de atunci, inainte sa fierb vre-o boaba, o testez mai intai daca e vie. pun la inmuiat peste noapte boabele, le clatesc bine a doua zi, si le las asa, umede, pana a doua zi, la germinat. se vede imediat daca da sa iasa ceva din ele. daca se pregatesc de incoltit le folosesc la gatit, altfel le arunc.



eu sar si te cert!!! tu nu ai tinut monti!!! asa ca nu poti sa faci comparatia asta. si oricum nu se compara una cu alta. dupa mine sunt 2 "diete" total difetite ca mod de abordare.



Aha, am inteles cum sta treaba cu orezul chinezesc. Ma duc sa citesc...

M-ai amuzat cu lintea vie. Am sa fac si eu asa data viitoare.

Dany, ca sa nu mai spunem de sportul tau preferat: saritul peste mese/infometarea... asta nu e monti in niciun caz!!!
Sorina

#102 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 March 2012 - 11:31 AM

Noi ieri:
- soata carne la gratar si mici
- eu tortul pufos al Rodicai cu mousse de afine (asta a foat dus in 'plimbare') si pt noi ai casei tarta cu dulceata de F1, reteta 'furata' de la Anny.
- se pune la gatit daca am fiert oua de prepelita? :crying:
Si uite asa ne-a trecut duminica.
Sorina

#103 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,759
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 28 March 2012 - 09:28 AM

eu saptamana aceasta (de post):
- mancare de bame
- mancare de urzici
- pateu din linte
- pateu din avocado cu masline
- lapte de migdale (beau dimineata cate 1 cana de "cacao cu lapte")

ieri aveam in plan sa "pacatuiesc" si sa-mi fac un ou ochi cand ajung acasa. dupa pedalat parca nu imi ajungea doar mancare de urzici. dar acasa... surpriza! nu era gaz. asa ca am mancat urzici cu paine Imagine postata

azi fac tocanita de ciuperci si inca o tura de lapte de migdale. cu pulpa vreau sa fac un pesto daca gasesc leurda.

#104 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 28 March 2012 - 10:30 AM

Vezi postareaboni, la 28 March 2012 - 09:28 AM, a spus:

eu saptamana aceasta (de post):
- mancare de bame
- mancare de urzici
- pateu din linte
- pateu din avocado cu masline
- lapte de migdale (beau dimineata cate 1 cana de "cacao cu lapte")

ieri aveam in plan sa "pacatuiesc" si sa-mi fac un ou ochi cand ajung acasa. dupa pedalat parca nu imi ajungea doar mancare de urzici. dar acasa... surpriza! nu era gaz. asa ca am mancat urzici cu paine Imagine postata

azi fac tocanita de ciuperci si inca o tura de lapte de migdale. cu pulpa vreau sa fac un pesto daca gasesc leurda.


Boni, cum faci pateul de linte? (sau ai scris pe undeva si nu l-am vazut?)

#105 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,759
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 28 March 2012 - 10:46 AM

Vezi postarea2ut, la 28 March 2012 - 10:30 AM, a spus:

Boni, cum faci pateul de linte? (sau ai scris pe undeva si nu l-am vazut?)
am scris cu o pagina in urma, dar erau mai multe. mai scriu o data aici:

- pateu din linte: linte lasata putin la germinat, apoi fiarta putin si scursa bine + ulei + amestec de ierburi uscate
cam ca o fasole batuta :floare:

#106 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 28 March 2012 - 10:51 AM

Multumesc, Boni, am citit atunci cand ai scris dar acum n-o mai gaseam...

#107 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 March 2012 - 04:00 PM

Am facut tortul pufos al Rodicai cu mousse de afine... decorul de ciucalata nu e monti, da' eu promit sa nu le pap.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-133-13330295897018.jpg
Sorina

#108 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 April 2012 - 08:14 PM

Panna cotta Monti, cu: 700 ml smintina 32% grasime (Dorna), 300 ml apa, 5 linguri de fructoza, esenta de rom si 2 plicuri de gelatina dizolvata intr-un pahar cu apa, din care am pus doar vreo 2/3. Am incalzit smintina cu apa pina la 50 de grade C, am dizolvat fructoza si gelatina, am pus aromele si am turnat-o in forma.

Am facut si filmulet cu consistenta jeleuoasa, acum caut sa vad daca pot sa-l pun undeva, pina atunci pun doar poza :thumleft:


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-233-13333904707849.jpg

#109 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 April 2012 - 01:42 PM

Va multumesc fetelor! :tongue3:

Ieri am facut:
- checul sarat (de F1) al Zoazei
- pastai
- pui la sac, la cuptor
- tomini cu speck

Acum ma duc sa fac:
- ciorba de perisoare
- ceva sos pt puiul ramas de aseara
- si cu siguranta ceva dulce, doar ca inca nu stiu ce. Fetele de maine pana marti (inclusiv) sunt in vacanta de Paste si vor sta acasa cu verisoara mea (cea pe care abia am aniversat-o). Asa ca ii trebuie un premiu, il merita biata de ea, la ce o sa o astepte cu nebunaticele mele...

Va pupacesc! Spor la gatit si la mancat!
Sorina

#110 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 April 2012 - 02:24 PM

Vezi postareaboni, la 04 April 2012 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 04 April 2012 - 12:45 PM, a spus:

Si ce sariti :hug: domne' asa cand vine omul sa va intrebe ceva ... ? Nu de aia sunt experti si boboci?
Dani, eu cu tine m-am lamurit. tu nu esti nici macar boboc =)) de aia sar. ca tu intrebi, noi raspundem, apoi iar intrebi acelasi lucru si tot asa =)) si nici nu tii moni. de aia zic ca nu-ti mai raspund. daca te intereseaza de-adevaratelea te apuci si te informezi si esti atenta. si atunci stii si nu ne mai intrebi de 1000 de ori :D
EDIT: ca sa dau si un raspuns ontopic: Avocado merge cu orice cu IG<=35, pentru ca el contine grasimi.

la IG<35 ma refeream cand am zis cu orice :tongue3:

bine mai, nu mai intreb nika, relelelor :floare:

vreau sa ma incadrez cu mesele la monti, sa invat sa monticizez dulciurile (eu nu am facut si mancat dulciuri anul trecut cand m-am pornit si am incercat sa tin) ca nu tin programul de 3 mese regulate, asta e alta trasnaie, ma scuzati ca v-am intrerupt.

Si ca sa nu fiu offtopic, va pun cateva din mancarurile monti pe care le mananc de 2 sapt jum, nu-s de azi, dar sunt monti:
- raggù fara soffrito, foarte bun, nu se cunoaste diferenta cu cel original: 300 g carne vita + o cutie de rosii decojite (Sau 400 g rosii natur) se fierb impreuna 30 min, la tigaie cu capac, condimentate cu orice condiment natural, eu: piper, praf de ghimbir, praf de usturoi, piper+mustar macinate, 1 lingura sos de soia conforma, evrdeturi italiene uscate macinate, sare, 1 pepperoncino
- din aceeasi comozitie ca mai sus cu aceleasi condimente, dar fara rosii am modelat si am facut:
- hamburgheri la gratar
- chiftele pe hartie de copt
- guazetto de peste (400 g file de peste alb cu 250 g rosii cherri taiate in 4, sare, piper, usturoi, verdeturi si zeama de la 1 lamaie, la tigaie cu capac 15 minute).
- creveti (copti in abur la tigaie, impreuna cu usturoi, zeama de la o lamaie, sare, piper) cu rosii cherry taiate in 4 fie natur, fie adaugate la tigaie in ultimele 5 minute impreuna cu crevetii
- pulpe de pui fara piele, cu felii de dovlecel peste, coapte la cuptor, impreuna cu usturoi, sare, piper, verdeturi uscate.
- muschi de vita la gratar (4 minute pe fiecare parte) condimentat doar cu sare/piper/balsamico la finalul copturii, alaturi de salata verde cu lamaie, sau alaturi de rosii cherry natur

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#111 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 April 2012 - 07:40 PM

Azi m-am inspirat de la mine insami, de la poza de pe prima pagina numai ca am mai transformat-o putin: broccoli amestecat cu conopida (congelate), fierte putin, scurse de apa si puse in tava. Niste piept ardelenesc (de la Aurora) taiat "betisoare" si ametit nitelus intr-o tigaie cu o jumatate de ceapa. Peste broccoli si conopida se pun feliutele de piept ardelenesc amestecate cu ceapa, cubulete sau betisoare de mozzarella repartizate uniform, apoi peste toate acestea turnat un amestec de 4 oua intregi bature cu ~200ml smintina dulce. Am sarat numai amestecul de smintina cu oua, ca tot se imprastia in toata tava printre restul ingredientelor :occasion14: Piper am risnit direct peste conopida si broccoli. Am dat la cuptor vreo 3/4 de ora.


In tava


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-233-13335611696891.jpg


si in farfurie :D


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-233-13335612046989.jpg

#112 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 April 2012 - 06:27 PM

Zilele astea...

- placinta cu iaurt fara foi, aia de o furai de la Geany, de F1 de data asta, cu caise uscate si bucatele de ciocolata min 70% cacao
- orez cu lapte degresat si dulceata de prune (facuta de mine)

In seara asta... nu stiu. Parca as vrea sa fac cornurile moi si pufoase. Om vedea.
Sorina

#113 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 April 2012 - 09:29 PM

In seara asta am mincat cele mai proaste spaghete integrale, chiar daca (sau mai ales pentru ca) erau Montignac originale. Am luat de curiozitate un pachet din cele cu IG 40, le-am facut ca de obicei cu usturoi, peperoncino si ulei de masline. Au fost nasoale, le-am fiert doar cit am curatat o capatina de usturoi si cind le mestecam se faceau aluat... nu m-am uitat cit se fierb, de fapt, dar asa ceva nu mi s-a mai intimplat cu niciun model, indiferent cit de cunoscuta sau necunoscuta e firma.
Deci, daca nu sinteti in mod natural curiosi foc, nu va avintati sa luati spaghete Montignac, dati banii de pomana. Pentru mine De Cecco integrale ramin, deocamdata, cele mai bune.

#114 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 April 2012 - 10:46 AM

Vezi postareaCarmella, la 02 April 2012 - 08:14 PM, a spus:

Panna cotta Monti, cu: 700 ml smintina 32% grasime (Dorna), 300 ml apa, 5 linguri de fructoza, esenta de rom si 2 plicuri de gelatina dizolvata intr-un pahar cu apa, din care am pus doar vreo 2/3. Am incalzit smintina cu apa pina la 50 de grade C, am dizolvat fructoza si gelatina, am pus aromele si am turnat-o in forma.

Am facut si filmulet cu consistenta jeleuoasa, acum caut sa vad daca pot sa-l pun undeva, pina atunci pun doar poza :occasion14:

Carmella, imi poti spune te rog daca e vorba de smantana lichida (de aia la cutie)? Nu am gasit nimic 32 % la smanatana proaspata, am luat 20% si de altfel mi-e teama sa o pun pe foc sa nu se branzeasca, desi inteleg ca doar pana la 50 grade (nu am termometru). Ma gandesc ca e vorba de lichida ... Gelatina pusa pe foc si ea separat?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#115 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 April 2012 - 11:47 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 April 2012 - 10:46 AM, a spus:

Carmella, imi poti spune te rog daca e vorba de smantana lichida (de aia la cutie)? Nu am gasit nimic 32 % la smanatana proaspata, am luat 20% si de altfel mi-e teama sa o pun pe foc sa nu se branzeasca, desi inteleg ca doar pana la 50 grade (nu am termometru). Ma gandesc ca e vorba de lichida ... Gelatina pusa pe foc si ea separat?



Smintina este dulce, LaDorna la cutie de carton, cu 32% grasime. nu o pune pe foc pe cealalta. Merge si cu smintina fermentata, si cu iaurt chiar, am facut diverse variante pe acelasi principiu, dar pentru panna cotta clasica foloseste smintina dulce pentru gatit 32% grasime. Daca vrei Monti nu combina cu lapte ci cu apa. Eu am pus 700 ml smintina si 300 ml apa si cu paharul cu gelatina probabil inca 100 ml apa, in total 400 ml apa.

Gelatina o pui intr-un pahar cu apa mai intii, sa se umfle, apoi torni apa cu gelatina in smintina incalzita la 50-55% maxim ca peste isi pierde gelatina capacitatile inchegatoare.

Am vrut si eu sa fac si chiar am luat smintina, dar m-am gindit ca mai bine monticizez pasca :occasion14: Sa vad...

Spor!

#116 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 April 2012 - 06:32 PM

Multumesc :floare: mult pt raspunsul prompt! sigur ca vreau sa o fac monti. Am facut-o deja, noroc ca aveam si smantana de aia de gatit prin casa. Acum sa vad ce topping pregatesc! Spor si tie la toate pregatirile de Paste si daca monticizezi pasca neaparat sa ne spui, pentru ca postarile tale ma inspira foarte mult :) !
Paste fericit!

PS: Si frisca lichida e monti?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#117 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 April 2012 - 08:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 April 2012 - 06:32 PM, a spus:

PS: Si frisca lichida e monti?



100%

Pasca mea pe fond e Monti, dar i-am pus stafide si o cruce pe mijloc si margini din aluat de cozonac. Eu, deci, fac slalom printre stafide, dar tot mai inghit cite una, ca tare-mi plac :)
Am folosit 10 albusuri, 8 mi-au ramas de la cozonac si si-asa nu aveam ce sa fac cu ele, am mai spart 2 oua ca sa am si galbenusuri
Am batut albusurile spuuuma tare si-am adaugat cam juma de cana de fructoza. Am pus tot in albusuri o esenta de vanilie, una de lamiie.
Am afinat putin cu fruculita 1 kg de brinza de vaci grasa si am amestecat-o cu albusurile.
Galbenusurile le-am frecat cu o lingurita rasa de sare si am pus in ele un plic de praf de copt.
Am pus si galbenusurile peste amestecul de albusuri si brinza.
Am risnit naut pina mi-a rezultat cam jumatate de cana de faina de naut (era cam ca grisul sau malaiul, nu era fainoasa fina), pe care am adaugat-o si pe aia la compozitie. Am pus in tava, am facut decorurile si, dupa copt, mi-a rezultat asta:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-233-13344275783607.jpg

Cam strimba dunga la cruce, dar deja a disparut din peisaj, cui ii pasa?! :floare:

#118 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 16 April 2012 - 08:15 AM

Ce am gatit de Pasti, toate monti 100%:
- drob
- ciorba de miel
- friptura de miel cu rozmarin
- oua vopsite cu hartie creponata ( :)( n am mai gasit vopsea)
- sii.... Pasca Monti 100% cu faina de migdale, fara blat, a iesit excelentaaaaa (si anul trecut am facut la fel, reteta e de pe celalalt forum)

Carmella puteai sa faci pasca 100% monti, fara aluat si fara stafide, eu am pus visine, dar merg si cranberries, iar la faina mie mi se pare ca cea de migdale e super buna la dulciuri (cea de naut nu mi place), e mai dulce.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#119 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 April 2012 - 10:19 AM

Vezi postareaM_rules, la 16 April 2012 - 08:15 AM, a spus:

Carmella puteai sa faci pasca 100% monti, fara aluat si fara stafide, eu am pus visine, dar merg si cranberries, iar la faina mie mi se pare ca cea de migdale e super buna la dulciuri (cea de naut nu mi place), e mai dulce.


O sa fac curind o prajitura cu brinza (ca pasca nu mai pot sa zic) cu migdale si cranberries, cred ca e geniala. Eu am vrut sa nu bata prea tare la ochi faptul ca e deosebita :)
Au fost asumate toate abaterile, la pasca stafidele (putine, oricum), ca de partile cu aluat eu nu m-am atins. La ciorba- morcovul si pastirnacul. La hrean- sfecla rosie si o lingurita de miere la un borcan de "800g". Cozonacul l-am facut normal dar nu m-am atins nici de-o firimitura :) Sarmalele le-am facut pentru ceilalti normale, pentru mine fara orez. Drobul a fost 100% conform, la fel si friptura. Am avut o brinza de oi buuuna, ridichi, salata verde, ceapa si usturoi. In vizite am mers satula de acasa si-am mai ciugulit cite o rosioara, o ridiche, o bucatica de friptura si multa apa. Asa ca, greul vizitelor trecind, ma declar multumita ca si cintarul tine cu mine. Din experienta sarbatorilor montigniace, chiar daca mincam in proportie 90% Monti si ziceam ca "doar" o feliuta de cozonac, "doar" o bucatica de pasca neconforma, "doar" o sarma cu orez, cintarul era in stare sa sara si cu un kil jumate - doua dupa doar 2 zile de ospete de-astea. Asa ca, cu pretul of-urilor si vai-urilor de toate partiel, m-am tinut tare :)

#120 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,759
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 September 2012 - 04:28 PM

n-am mai scris ca de mult pe aici.
dulcele de azi (și maine și cât o ține... :floare: ): un fel de clafoutis cu mere rase. eu îl mănânc cu smântână.
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-84-13483240487572.jpg

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi