Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#121 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 October 2012 - 09:21 AM

Vezi postareaboni, la 22 September 2012 - 04:28 PM, a spus:

n-am mai scris ca de mult pe aici.
dulcele de azi (și maine și cât o ține... =)) ): un fel de clafoutis cu mere rase. eu îl mănânc cu smântână.
Atasament clafoutis_mere1.JPG



Boni, ai scris pe undeva cum ai facut-o?
Eu de azi vreau sa fiu din nou foarte dedicata lui Monti, pentru ca... merita =))

Imi fac asa: salau cu maioneza + niste telina cu maioneza, ca tot invirt maioneza pentru salau.
Conopida cu smintina si aripioare de pui.
Ceva dulce care poate sa fie clafutisul tau sau prajitura cu faina de migdale la microunde...

Pina ma uit eu in carte poate imi raspunde una dintre voi: dimineata daca maninc fructe pot sa maninc si de-alea cu IG mai mare sau tot numai din categoria cu IG mic sau mediu? Am devenit dependenta de struguri, de 2 luni maninc cite un kil, un kil jumate pe zi... =))


REVIN cu un EDIT: am cautat pe site-ul Montignac si-am gasit ca strugurii au IG de 45, deci sint medii, deci pot sigur sa-i maninc =)) Am avut tot timpul senzatia ca au IG mult mai mare, pentru ca sint atit de dulci =))

#122 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 October 2012 - 08:58 AM

Vezi postareaCarmella, la 21 October 2012 - 09:21 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 22 September 2012 - 04:28 PM, a spus:

dulcele de azi (și maine și cât o ține... :tongue3: ): un fel de clafoutis cu mere rase.


Boni, ai scris pe undeva cum ai facut-o?
Eu de azi vreau sa fiu din nou foarte dedicata lui Monti, pentru ca... merita :sad3:
nu mai ştiu dar nu cred că am scris.
e foarte simplu: mere rase + iaurt/kefir + ouă + niţică fructoză + scorţişoară sau ce aromă doreşti + pudră de migdale.
se amestecă totul la grămadă, se pune în tavă şi se coace aprox. 20-30 minute, depinde de cuptor şi forma în care coci.
am făcut totul la ochi. pentru forma pe care o vezi în poză (cred că care diametrul de 26 cm) am avut 2 pumni de mere rase (atât mi-a rămas de la o plăcintă clasică) şi 2 ouă. restul le potriveşti cât să-ţi iasă consistenţa dorită.


la găteli monti pot să scriu aici că am reuşit să-i convertesc pe ai mei (Maia încă nu e 100%, dar e pe drumul cel bun) la piure din boabe. înlocuiesc cartofii cu năut/linte/mazăre uscată. după ce sunt fierte le zdrobesc şi le amestec cu unt şi lapte, ca un piure normal.
pe timpul verii nu simteam nevoia de încă ceva lângă fripura cu salată, dar de când a dat frigul parcă merge bine şi un piure aburind în farfurie :)

#123 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 January 2013 - 09:09 PM

- ciorba de perisoare cu quinoa in loc de orez
- salata "buf" a la monti
... si gata ca-i prea mult. Parca ma vad maine ca incep sa impart prin vecini si pe la neamuri, ca am gatit prea mult!!!
Sorina

#124 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 January 2013 - 04:13 PM

- limba cu masline... reteta aici
- galanii lui Eataly, care ma omoara cu zile. Le-am facut de doua ori (miercuri si joi). Sunt de F2 si reteta o gasiti aici
Sorina

#125 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 January 2013 - 12:03 AM

Printre multe alte chestii Monti obisnuite, am mai descoperit citeva.
Una e o crema de brinze pregatite dupa modelul Chef-ei de aici. Eu amestec 2-3 feluri de brinza si/sau cascaval, amestec cu ceapa prajita careia i-am scurs uleiul, cimbru si 2 catei de usturoi si dau la cuptor pina se rumeneste. O mincam, ca sintem 2 montignaci acum :snorting: , cu bete de morcov, telina, ardei rosu si ardei verde, toate crude. E delicios.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-233-13587189314074.jpg


Am mai facut supa de rosii, cu suc de rosii din rosie intreaga (are seminte prin el) de la Olimpia, foarte bun, cu galuste de cascaval cu faina de naut in loc de faina normala. Reteta galustelor am pus-o la o reteta de supa de rosii a cuiva de pe forum.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-233-13587190430605.jpg

Ceafa la gratar cu sos de smintina si piper verde, cu legume la gratar.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-233-13587190797798.jpg

Shake de fructe de padure (congelate, de la Auchan) cu smintina 32% grasime, Dorna

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-233-13587191405243.jpg

Trufe de ciocolata neagra, piesa de mare rezistenta. Am pus la fiert 200 ml smintina, cind a inceput sa fiarba am oprit focul, am adaugat 250g ciocolata neagra si o lingura de unt. Un pus intr-o tavita la racit compozitia, apoi am facut bile si le-am tavalit prin cacao. Minune! La astea am poze proaste, o sa fac altele -_-

#126 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 January 2013 - 01:05 AM

[quote name='Carmella' date='20 January 2013 - 10:03 PM' t
[/quote]

Foarte fain meniu! :snorting:

#127 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 January 2013 - 12:38 AM

Budinca din dovlecel si ciuperci la cuptor, muschiulet de porc umplut cu rucola si cascaval.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13588078669.jpg

#128 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 January 2013 - 04:28 PM

Friptura de porc bucata intreaga gen ''jebra'' la cuptor, alaturi de salata de varza china si garnitura de quinoa cu ceapa dunstuita si turmeric.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13588649010518.jpg

#129 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 January 2013 - 10:08 PM

Aseara: piine din 4 masuri faina integrala de secara, 2 masuri faina de soia si 2 masuri tarite. Am pus si 2 plicuri de drojdie si o cana si jumatate de apa. Nu stiu ce IG poate sa aiba dar oricum destul de scazut asa ca am mincat-o cu brinza, unt si o pastrama proprie.


Imagine atasata: monthly_01_2013/post-233-13588852459167.jpg

#130 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 January 2013 - 05:19 PM

Ciorba de legume:

frunze de gulie +1 gulie mica , ardei copt, rosii din congelator, praz verde, varza chinezeasca, ciuperci proaspete, sare, piper, ulei de masline , frunze de patrunjel si telina.

se poate servii asa simpla sau se stoarce zeama de lamaie in farfurie

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13589543899069.jpg

#131 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 January 2013 - 10:09 PM

Chec Adriana

Modificata reteta si cantitatea ( ptr F1 )

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13592309718583.jpg

#132 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 February 2013 - 07:27 PM

Atit am vorbit de mese glucidice la alt subiect, ca mi s-a facut pofta de niste "bruschete" cu rosii si usturoi.
2 rosii taiate cubulete, cu o capatina mica de usturoi tocat maruuunt, marunt, sare de mare si o jumatate de lingurita de ulei de masline.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-1359825788675.jpg

Am presarat si niste busuioc si oregano uscate, am amestecat si am mincat-o cu piine integrala cu tarite.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13598258630314.jpg

La desert am avut piine cu magiun productie proprie, de asta vara. Am facut o treaba minunata cu magiunul asta, nu mai imi trebuie Topoloveni nici de frica. In primul rind ca e mai bun, in al doilea e si mult mai ieftin, chiar daca as fi cumparat prunele, doar ca eu le-am avut din livada proprie :occasion15:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13598258735345.jpg

#133 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2013 - 12:24 PM

Cuburi cu mandarine si jeleu F1

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13598870360801.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13598870487636.jpg

ciorba de burta

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1359903218315.jpg


Friptura de porc pikanta la cuptor, dovlecei la tigaie, vinete la tigaie, (fenel la tigaie apoi stins cu putin sos de soia) o salata buna de cruditati si un sos rece din iaurt si usturoi.

Salata: varza alba, varza rosie, sfecla rosie cruda, morcov crud, zeama de lamaie, sare,piper,telina cruda, putin ulei de masline.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13599032283996.jpg

#134 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 06 February 2013 - 11:33 AM

Fetelor astazi am cumparat quinoa!Cum o pot folosi,sau in loc de ce?De orez?Vaz ca si cerra a folosit-o pe post de garnitura,la sorina parca am mai vazut;imi mai puteti da niste idei?Pachetul cumparat are 400 g,asta inseamna cam cate portii?Se umfla tare?

Scuze ca va intreb aici,dar are putina legatura cu ce as vrea sa-mi gatesc astazi :angryfire:

Vreau sa fac quinoa cu un amestec de carne tocata,rosii si broccoli.Ar merge?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#135 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 11:57 AM

[quote name='petunie' date='06 February 2013 - 09:33 AM' timestamp='1360143188' post='183865']

petunie,

Ti `am dat raspuns pe topic AICI

#136 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 February 2013 - 05:25 PM

Supa crema din mazare uscata galbena

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13601642955536.jpg

#137 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2013 - 09:53 PM

N-am mai pozat chiar totul, dar am facut niste chestii noi :occasion15:

Ciorba radauteana, una dintre cele mai simple ciorbe si extraordinar de buna. Pe scurt reteta (am gasit tot felul de retete, dar am facut in final asa: am fiert in oala cu apa multa o ceapa mare, intreaga, doar crestata cu vreo 4 taieturi, 2 ardei verzi taiati jumatati, cind apa e in clocot se pune pieptul de pasare taiat felii (eu am avut o gaina zdravana de la mama), sau daca e pui de cumparat puteti sa-l puneti intreg. Se fierbe totul pina e gata carnea. Se scoate totul din oala, pieptul se taie fisii, sau se rupe, sa fie cit bucatile de burta si se pun la loc in oala. Ceapa si ardeiul nu le-am mai pus la loc. Se potriveste de sare si se opreste focul. Se amesteca niste galbenusuri cu smintina dulce, se adauga putin otet, sare si se toarna in oala cu ciorba, dupa ce s-a racorit putin ca sa nu se brinzeasca. Alaturi am turtit citiva catei de usturoi cu putin otet ca sa dregem ciorba. E minunata!

Pilaf din quinoa si dintr-o pulpa dezosata (din aceeasi gaina de mai sus), taiata cubulete pe care le-am prajit bine in putin ulei. Intr-o cratita am fiert quinoa, am scurs-o si am turnat-o in tigaie peste bucatile de carne. Am pus putin piper, am mai invirtit de 2 ori si am oprit focul. Foarte-foarte buna si asta.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13601804088412.jpg

#138 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 February 2013 - 10:01 PM

Pulpa aia nu era tare?? am mai scris eu, ca stiu pe cineva care nu mananca pasari de tara! Cat le-ai prajit??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#139 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2013 - 10:29 PM

Vezi postareazerda, la 06 February 2013 - 10:01 PM, a spus:

Pulpa aia nu era tare?? am mai scris eu, ca stiu pe cineva care nu mananca pasari de tara! Cat le-ai prajit??



Ba da, dar ce daca :occasion14: nu ne asteptam sa fie moale ca la puiul din comert. Pentru ca stiam ca e mai tare am ales sa fac pulpa bucatele. Am innabusit bucatelele in tigaie cu capac deasupra, au lasat ceva zeama, apoi zeama a scazut si au inceput sa se prajeasca, s-au rumenit putin si gata.

PS: am zis ca e de la mama, dar e gaina de oras, nu de la tara :occasion15:

#140 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 February 2013 - 09:23 PM

Sa va arat rulourile mele tot asa 50/50 acelasi aluat de la briose, doar ca intins mai tare si la fel uns cu oleaca de ulei.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13603513264673.jpg


sectiune rece

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13603513520109.jpg


pufosenia si coaja

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13603513654398.jpg


Paine integrala cu apa minerala

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13603603589219.jpg

sectiunea

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13604056178848.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1360405637604.jpg

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi