
Dieta Montignac - Ce am gatit azi
#21
Postat 14 June 2011 - 08:08 PM

#22
Postat 14 June 2011 - 11:19 PM
#23
Postat 15 June 2011 - 01:42 AM
Roxana, la 14 June 2011 - 11:19 PM, a spus:
Roxana, eu gatesc pentru 2 persoane (eu si sotul), am sa-ti dau cantitatile exact cum am procedat eu. Apoi tu adaptezi.
Ingrediente: 1 vanata mare, 1 ardei mare (de preferat rosu sau galben), 1 ceapa mare, ulei de masline, 3 linguri suc de rosii natural, 1 foaie dafin rupta in 2, piper, usturoi si sare.
Coc vanata si ardeiul pe gratar. Pana se racesc putzin curat ceapa, o tai solzi si o pun la calit in ulei de masline la foc mic. Pun si dafinul rupt in 2. Curat ardeiul il tai fasii subtiri si il pun peste ceapa sticlita impreuna cu zeama ce a lasat-o in vas, curat vanata si o tai fasii, oricum nu trebuie maruntita asa ca si cele pt. salata. O pun si pe aceea, las sa bolboroseasca pe foc cca 5 minute, mereu atenta sa nu se prinda. Daca e nevoie poti adauga cate putzina apa. Condimentez cu usturoi piper si sare dupa gust. E foarte bun si cu un varf de cutit de boia iute sau Cayenne, daca va place picant.
Asta-i tot.
De obicei cumpar 4 vinete, 4 ardei, le coc, le curat, le maruntesc, le portionez si le congelez. Cand am pofta scot cate un pachet dimineata ca sa-l am decongelat pentru cina. Asa tai doar ceapa si o calesc, restul se face rapid. O mancare delicioasa care merge langa orice fel de carne.
Edit: un ardei mare de aici e cam cat 3 ardei capia romanesti.
#24
Postat 15 June 2011 - 11:22 AM

#25
Postat 16 June 2011 - 06:37 PM
#26
Postat 16 June 2011 - 06:53 PM
Reteta am modificat-o un pic, rezultatul mie imi place. Imi placea si inainte painea mai grosiera asa ca pentru mine a fost perfect.

#27
Postat 18 June 2011 - 08:38 PM
500gr capsuni
1 lingura jumate fructoza
Reteta e de la Sorbeto postat de Ioana, doar ca nu am mai pus apa. A iesit foarte bun si racoritor.

#28
Postat 21 June 2011 - 12:10 PM
- caras marinat la cuptor (socrela)
- visine in suc propriu (conserve)
Duminica...
- gratar cu varii carnuri si mici (preferatii mei) - soata e sef aici
- ciorba de somn (socrela)
#29
Postat 22 June 2011 - 12:38 PM
Omleta cu putina ceapa verde si usturoi verde,umpluta mai apoi cu feta si morcov ras(crud)

sSalata(frunze verzi,rosii,castravete,ardei) stropita cu zeama de lamaie,putin ulei de masline,sare,piper+ piept de curcan

Salata de valeriana,ridichi,morcovi(+zeama de lamaie,ulei de masline,sare,piper) cu ton si oua fierte,alaturi felii wasa

Spaghetti integrale cu rosii,masline,busuioc,feta si mozzarella bine stoarsa de zer(de fapt ramasa de seara de la copii)

Capsuni

Aseara o omleta verde cu niste cubulete de sunca de casa,alaturi de salata de varza(sare,piper,ulei de masline si otet) si niste felii de rosii.Pentru omleta am mixat ouale cu ceapa verde si usturoi verde.

Ca desert am avut ieri mousse de ciocolata(ideea de la Armina),dar am uitat de poza.Fac mai tarziu cand am pofta sa mananc iar,ca mai am.
Pentru astazi vreau sa fac o supa de salata verde,cu putina sunca de casa,pt gust,si acrita cu lamaie.Abia astept!
Revin pe seara cu poze!
#30
Postat 22 June 2011 - 12:50 PM
Petunica, stiai ca maslinele si branza au grasimi, nu? Ca nu prea ai voie sa le asociezi la paste.
#31
Postat 22 June 2011 - 01:17 PM
sorinadaniela, la 22 June 2011 - 12:50 PM, a spus:
Petunica, stiai ca maslinele si branza au grasimi, nu? Ca nu prea ai voie sa le asociezi la paste.
Acum ca zici,parca imi amintesc ca am citit chiar aici pe forum,oare?Ahhh,na,oricum asta am facut mai la inceput ,cand m-am apucat.
Astazi am cumparat iarasi niste paste integrale si vreau sa le fac maine,probabil ,cu rosii,busuioc,ton si am vrut si niste branza brie sa arunc la ele,dar astept sa vad ce zici,daca merge.
Sorina,eu am saptamana asta timp de sortat si cautat prin poze,ca n-am copii.Au ramas in Romania,ma plictisesc de nu mai pot,mi-e dor de ei si trebuie sa-mi acopar timpul cu ceva,oooffff
#32
Postat 22 June 2011 - 01:42 PM
Stiu cum e fara copii. La inceputul lunii am plecat pt 5 zile in Romanica, doar eu si soata... aveam niste probleme de rezolvat. A foat asa de ciudat... a fost prima data cand am stat fara copii.
#33
Postat 22 June 2011 - 06:34 PM
petunie, la 22 June 2011 - 01:17 PM, a spus:
Astazi am cumparat iarasi niste paste integrale si vreau sa le fac maine,probabil ,cu rosii,busuioc,ton si am vrut si niste branza brie sa arunc la ele,dar astept sa vad ce zici,daca merge.
Petu, aici s-a discutat chiar saptamana asta despre cum se mananca pastele, fie ele si integrale

#34
Postat 23 June 2011 - 08:07 PM
- o ceapa
- miezul scobit si tocat marunt de la dovlecei
- aprox 150 ml suc de rosii cu bucati de rosii prin el, aveam o doza desfacuta deja
- 300gr carne tocata
- 1 ou
- sare, piper, marar, cimbru
Am pus tigaia la incins cu vreo 2 linguri de ulei. Am tocat marunt ceapa si miezul de dovlecel si le-am pus la calit rapid. Cand au inceput sa se rumeneasca am stins cu zeama de rosii si apa ca sa clatesc cutia. Am lasat pe foc pana s-a evaportat apa.
Intr-un castron am rasturnat ce era in tigaie, am lasat sa se raceasca un pic, am adaugat carnea tocata, oul, mirodeniile si am amestecat bine. Am umplut jumatati de dovlecel si 1 ardei capia. Am dat la cuptor la 180-200C pentru vreo 40 minute intr-o tava cu un pic de apa. Au iesit nemaipomeniti. Nici nu se simte nevoia de orez sau altceva...
#35
Postat 29 June 2011 - 10:36 AM
#36
Postat 01 July 2011 - 03:22 PM

Am mai facut chicken curry dar nu am mai pozat ca nu era nimic special...
#37
Postat 01 July 2011 - 03:24 PM
Armina, la 01 July 2011 - 03:22 PM, a spus:

Am mai facut chicken curry dar nu am mai pozat ca nu era nimic special...
ce contine prajitura (ce e sub paturica alba)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#38
Postat 01 July 2011 - 03:30 PM
Daniella, la 01 July 2011 - 03:24 PM, a spus:
Armina, la 01 July 2011 - 03:22 PM, a spus:

Am mai facut chicken curry dar nu am mai pozat ca nu era nimic special...
ce contine prajitura (ce e sub paturica alba)

Au mancat toti, nu are gust de prajitura de dieta.
E facuta conform unei retete pe care am gasit-o dincolo, e un fel de diplomat fara piscoturi:
Frisca batut bat cu vanilie
Oua batute cu fructoza/zaharina in cazul meu

Fructele eu le-am maruntit din cutit si nu le-am facut piure
Gelatina.
Totul amestecat si pus la frigider peste noapte.
Le-a placut la toti

#39
Postat 01 July 2011 - 10:15 PM

Am facut cantitate dubla de piuré de naut, vreau sa fac o experienta zilele astea, clatite dulci faza 1 fara gluten si lactoza.

#40
Postat 04 July 2011 - 10:21 PM
Am pus 100 gr faina de migdale - era deja macinata si avea si cojite, asa ca la final coca arata de parca pusesem ciocolata in ea. Soacra-mea mi-a si zis, parca e prajitura. Initial imi era teama ca o sa simt gust de migdale si nu o sa imi placa.
Asadar, la 100 gr faina de migdale am pus vreo 2-3 linguri de faina de orz - mi se parea ca nu prea se leaga. Vreo 80 ml apa calduta si 10-12 gr drojdie. Acum ma gandesc ca puteam sa nu pun niciun pic de drojdie ca nu a crescut deloc alumatul

Am lasat-o la cald vreo 2 ore cat a stat si aluatul normal. Pe a mea am facut-o ultima. Am intins foaia cu mainile si am presat-o sa fie cat mai subtirica. Am pus sos de rosii peste foaie. Apoi niste rondele de ceapa, cateva ciuperci, ardei iute, niste pastrama si cateva felii de cascala. Nu am mai desfacut o punga de mozzarella doar pentru pizza mea.
Am dat-o la cuptor incins la max pentru vreo 5-7 minute. Rezultatul a fost neasteptat. Exact gust de pizza tipica. Doar aluatul nu e crocant ca cel de pizza dar nu m-a deranjat.
