Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#281 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 11 March 2013 - 12:35 AM

Vezi postareacerra, la 10 March 2013 - 10:42 PM, a spus:

Vezi postareavalery, la 10 March 2013 - 10:30 PM, a spus:



Multumesc!

Am facut eu mix de legume deshidratate si am folosit la tocanita pe linga ceapa si ardei kapia copt. Un gust deosebit.

Vegeta nu mai folosesc si fac asa mix`ul din legume deshidratate si totul este k. Am adaugat si usturoi granulat de data asta si are un gust super bun.

Galuste din tarate de ovaz si faina integrala

Am folosit 3 oua, 1 lingura de unt topit, 4 linguri cu varf de tarate de ovaz rasnite si 2 linguri de faina integrala,putina sare. Se amesteca totul si se lasa sa stea la frigi vreo 15 minute, apoi se iau cu lingurita mai grosute si se fierb in apa putin sarata (le faci proba dupa 15 minute sa vezi daca sunt fierte la mijloc). Fierte se scot si se adauga in tocanita fierbinte.Ies asa ca si galustile din faina cu ou care le faci la gulas.

Multumesc mult Cera :drool:
Maine voi incerca si eu galustile :drool: Am aproape 2 ani decand nu am mai gustat galustile astea .Eu am facut din faina de linte genul asta de galusti , si alea-s foarte bune , dar mi-ai facut pofta cu astea .
Mi-am dat seama ca sunt galustile ce se fac la gulas ,si mai e o mancare la care pe la noi se serveste tot cu galustile astea , dar nu stiu cum sa-i traduc numele :drool: ,, un fel de paprikas cu smantana ,, daca nu ma insel ..in anumite parti se numeste ciulama , difera putin modul de preparare .

-Legumele deshidratate cum le faci ? ai deshidrator? Nici eu nu folosesc vegeta de ani buni , prefer sa-mi fac eu .Pe vremuri ..bunica le taia feliute subtirele si le tragea pe ceva ata asa deshidrata legumele

-PS: Cera draga , oare nu ar bine sa fie pusa la retete . e pacat sa se piarda , e posibil ca si alte fete sa fie fericite .

#282 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 March 2013 - 12:47 PM

Vezi postareavalery, la 11 March 2013 - 12:35 AM, a spus:



-Legumele deshidratate cum le faci ? ai deshidrator? Nici eu nu folosesc vegeta de ani buni , prefer sa-mi fac eu .Pe vremuri ..bunica le taia feliute subtirele si le tragea pe ceva ata asa deshidrata legumele

-PS: Cera draga , oare nu ar bine sa fie pusa la retete . e pacat sa se piarda , e posibil ca si alte fete sa fie fericite .


Eu le cumpar gata deshidratate si doar le imbin cu frunze de leustean,patrunjel,telina nu pun sare in mix dupa ce le dau putin prin rasnita ptr ca sunt totusi prea mari, dar nici nu le fac foarte maruntele. Nu am aparat de deshidratat.Nu au nimik adaugat in ele legume deshidratate si atat cele cumparate.

O sa pun si la retete dar stai sa fiu in forma buna.

pup

#283 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 March 2013 - 10:09 PM

cina

Friptura picanta cu salata


Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13630325544997.jpg

#284 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 11 March 2013 - 11:30 PM

Vezi postareacerra, la 11 March 2013 - 12:47 PM, a spus:

Vezi postareavalery, la 11 March 2013 - 12:35 AM, a spus:



O sa pun si la retete dar stai sa fiu in forma buna.

pup

Te-am prins , off e clar ca nu esti bine :pupic: Ai merita o bataita , sa stai cumintica pana te refaci , multa sanatate Cerra draga :drool: Sa auzim numai de bine !
Pup .

#285 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 March 2013 - 03:09 PM

Vezi postareavalery, la 11 March 2013 - 11:30 PM, a spus:


Te-am prins , off e clar ca nu esti bine :lol: Ai merita o bataita , sa stai cumintica pana te refaci , multa sanatate Cerra draga :floare: Sa auzim numai de bine !
Pup .


Nu fi rea!

Sunt in forma dar... inca mai astept putin :floare:

#286 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 13 March 2013 - 09:10 PM

Vezi postareacerra, la 11 March 2013 - 10:09 PM, a spus:

cina

Friptura picanta cu salata


Foarte faina salata cu fripturica :icon_fessee:
-Nu vreau sa fiu rea , dar vreau sa fi sanatoasa :occasion14:

#287 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2013 - 09:18 PM

Cerrulina, ce-i cu tine? sper ca bucataresti sanatoasa.

#288 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 March 2013 - 11:01 PM

Vezi postareamoatza, la 13 March 2013 - 09:18 PM, a spus:

Cerrulina, ce-i cu tine? sper ca bucataresti sanatoasa.


Da, sunt bine!

Am bucatarit azi ciorba de mazare uscata si carnita desarata. Nu a mincat inca nimeni si nu am facut poza.

#289 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 March 2013 - 11:10 PM

Cerra, am bucur ca esti mai bine!

Aseara am intrat in bucatarie la ora 19 si am mai iesit la miezul noptii. Rezultatele:

- mazare cu carne de pui (fara poza)
- chec de vinete, reteta de la Eataly o gasiti aici

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13632086949491.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13632087038046.jpg

- mezel di piept de pui, reteta aici

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13632087975468.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13632088042679.jpg

- torta cu ciocolata (fara oua) furata de la Anny, reteta aici

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13632089296505.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13632089510698.jpg

- orez cu lapte degresat si dulceata de capsuni facuta de mine (cu fructoza)

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13632090150976.jpg

Pofta buna!
Sorina

#290 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 March 2013 - 11:47 PM

Multumesc!

Poi se vede ce harnicuta ai fost :)

Si mie imi este pofta de orez cu lapte dar ..... cu laptele ala de 0 parca nu imi vine. Stiu is ciudata:)

Imi place si pieptutul de pui. Si eu fac dar in alta formatie umpluturile.

#291 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 March 2013 - 10:18 AM

Cerra, nici eu nu-l folosesc decât în această combinație. Îmi place prea mult orezul cu lapte ca să renunț.
O dată la ceva timp nu moare nimeni.

Ce umpluturi faci?
Sorina

#292 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 March 2013 - 02:55 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 March 2013 - 10:18 AM, a spus:

Cerra, nici eu nu-l folosesc decât în această combinație. Îmi place prea mult orezul cu lapte ca să renunț.
O dată la ceva timp nu moare nimeni.

Ce umpluturi faci?


cu praz si prosciutto, cu rucola si casacaval chestiutze de astea cu prune uscate si caise (dar acum decand cu monti nu am facut cu prune uscate. Desi, ma enervez gratuit: supa ce sa actualizat tabelul, prunele uscate sunt trecute de 2 ori.

Prune, prune uscate (fructe proaspete)GI 35

si inca odata la mediu

Prune uscate (prune /)GI 40

aici nu mai inteleg nimik.

#293 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 March 2013 - 03:47 PM

La tabelul in italiana am gasit:
- prune (fructe proaspete) Ig 35
- prune uscate Ig 40.

Ce ti se pare in neregula?
Sorina

#294 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 14 March 2013 - 10:44 PM

Sorina draga meriti un brat de :) la ce bunatati ai facut tu acolo
Eu abia astept sa incerc pieptul de pui , arat extraordinar , si e tare bun ptr mofturosii care nu papa nimic gras , cum este fiul meu , tare ma supara uneori , dupa ce ca e foarte slabut , doar tot ce-i macru la carnite mananca :(
-Chec de vinete chiar nu am mancat niciodata , trebuie sa incerc si eu , am vinete si crude si coapte in congelator , sper sa fie bune

-Cera draga mea ma bucur ca esti printre noi , asteptam si reteta ta de rulada de pui , chiar daca are ig40 pruna uscata , nu cred ca e o abatere , sau este ? eu as incerca .Bunica mea facea ceva paprikas in care punea si prune uscate , era grozav !dar e ciudat ceva ptr mine , pe atunci prunele uscate parca aveau si ceva gust foarte placut de afumatura , eu personal am ramas cu aroma asta
Multa sanatate Cera draga si sper sa te refaci cat mai repede :)

#295 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2013 - 10:56 PM

Valery, nush daca esti in tara, dar pe piata se gasesc si cu si fara fum. Cica alea afumate nu-s indicate ca fumul bla-bla...dar si mie tot astea-mi plac.

#296 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 March 2013 - 06:22 PM

Moatza, ciupercile iti plac?

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13633645344064.jpg
Sorina

#297 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 March 2013 - 08:18 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 March 2013 - 03:47 PM, a spus:

La tabelul in italiana am gasit:
- prune (fructe proaspete) Ig 35
- prune uscate Ig 40.

Ce ti se pare in neregula?


ptr ca in ro sunt trecute asa cum am scris mai sus la ig 35 (prune,prune uscate(fructe proaspete)ig=35

Si eu stiam tot asa ca cele uscate au ig40

dar cred ca asa se fac confuziile era mai simplu dried(uscate) si fresh proaspete nu?

Zau in ro asa sunt trecute.Cauta sa vezi si chiar ma gandeam ce potop ca pin la urma toate`s bune si frumoase in tabela aia.

#298 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 17 March 2013 - 12:53 AM

Vezi postareamoatza, la 14 March 2013 - 10:56 PM, a spus:

Valery, nush daca esti in tara, dar pe piata se gasesc si cu si fara fum. Cica alea afumate nu-s indicate ca fumul bla-bla...dar si mie tot astea-mi plac.

Ce veste buna mi-ai dat :rolleyes: , trebuie sa caut , desi pe la noi am vazut doar cele fara fum .Eu am inceput sa cumpar de putin timp prune uscate , la noi se facea la tara , habar nu am cum se facea , dar aveau un gust usor afumat , avea o aroma extraordinara in parikasul bunicii .
Stiu ca afumatura e contraindicata in multe situatii , dar mi-e dor de acel gust ...Sper sa gasesc si in oraselul meu amarat :lol:Maine ma duc la piata si intreb peste tot prune afumate sau ne ... or sa spuna ca-s dusa cu pluta :sad3:
PS: Prunele afumate ce ai gasit pe piata sunt cu samburi sau fara ? multumesc anticipat .

#299 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 17 March 2013 - 10:01 AM

Am mai gatit si eu saptamana asta,dar nu am apucat sa fac poze la tot.
Nu am poze finale,dar totusi va zic.Am facut chiftele de quinoa si gulie.Foarte bune.Am fiert cam 100 g quinoa,am amestecat-o cu trei gulii mici,razalite,cascaval,cam 100 g piept de pui(ramas de cu o zi inainte),doua oua,condimente.Maglavaisul tinde sa se imprastie inainte de coacere,dar dupa cuptor se prezinta tare frumos.Sunt tare bune,sper sa ma credeti,totusi,si fara poze finale:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-59-13635072235338.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-59-13635072391469.jpg

Am mai avut si vinete umplute cu carne tocata:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-59-1363507246228.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-59-13635072523013.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#300 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 March 2013 - 01:53 PM

Tagliatelle cu nuca, scortisoara , sirop de agave.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-1363521190773.jpg

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

29 useri citesc topicul
0 membri, 29 vizitatori, 0 utilizatori anonimi