Dieta Montignac - Ce am gatit azi
#321
Postat 18 March 2013 - 04:19 PM
Poate fi de folos si fetelor.
Acum, ce sa-ti zic, personal incerc sa nu le combin, pt ca sincer, nu ma pot limita doar la un pic de parmigiano.
Pana la urma, chiar daca sunt bune, parca sunt prea multe grasimi.
Adevarul e ca eu am tinut un F1 mai strict. Chiar aveam nevoie sa dau muuuult jos, asa ca am mers pe linia foarte sigura. Dar asta sunt eu.
#322
Postat 18 March 2013 - 04:30 PM
sorinadaniela, la 18 March 2013 - 04:19 PM, a spus:
Poate fi de folos si fetelor.
Acum, ce sa-ti zic, personal incerc sa nu le combin, pt ca sincer, nu ma pot limita doar la un pic de parmigiano.
Pana la urma, chiar daca sunt bune, parca sunt prea multe grasimi.
Adevarul e ca eu am tinut un F1 mai strict. Chiar aveam nevoie sa dau muuuult jos, asa ca am mers pe linia foarte sigura. Dar asta sunt eu.
Stiu ca tu ai tinut strict ptr ca ai avut mult de dat jos, dar de voie este voie. Acum sti cum e... asa cum tu zici ca nu te poti limita, atunci mai bine nu pui deloc, sa fi sigura ca nu o dai in bara.
Eu am pus 2 linguri de pesto la tot vasul ala care il vezi cu paste.
Uite acum caut intrebarea si raspunsul si pun aici pe topicul pe care l`am deschis cu intrebari si raspunsuri.
#323
Postat 18 March 2013 - 04:57 PM
cerra, la 18 March 2013 - 03:33 PM, a spus:
Daaa Ce ai pus tu in farfurie este un vis pt montignace
Imi spui cat ai slabit cu mancat toate bunatatile pe care le gatesti tu?
vezi ca rosiile si vinetele marinate de la italia, pot contine in marinata si zahar (pe langa usturoi si alte condimente), eu asa le-am gasit ...sa citesti cu mare atentie ingredientele. CAt despre ulei bun, sa stii ca depinde ... de pretul "conservei". Sunt si la ei in supermarket cu ulei de floarea soarelui etc ... eu le-am luat al citit la fata locului si nu e chiar asa de simplu de gasit conform... Nu degeaba spunea Sorina ca a cautat muuult pana a gasit speck fara zahar si altele ... si ca pretul e nesimtit in cazurile astea. Nu spun ca sa te contrazic, sunt sigura ca ai citit etichetele cu atentie si sunt conforme, doar vroiam sa scriu, sa stie si restul de fete ca nu orice cutie de rosii uscate marinate e conforma etc
Pup, arata incredibil pt monti farfuria ta si a celorlalte fete dealtfel !
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#324
Postat 18 March 2013 - 05:11 PM
Daniella, la 18 March 2013 - 04:57 PM, a spus:
Ma bucur ca iti facem pofta cu ce avem in farfuriile noastre
Clar sunt in ulei de masline. Cine le`a adus stapaneste italiana bine si pastele sunt tot din italia.
Am pus intrebarile si raspunsurile pe topicul consacrat si vorbim aici despre ce scrie acolo scriind nr de intrebare dupa topic.
#325
Postat 19 March 2013 - 10:44 PM
Eu, de obicei, fac oua cu ștevie, dar as vrea să încerc și o ciorbita sau altceva.
Îmi dați și mie ceva rețete?
Mulțumesc!
#326
Postat 19 March 2013 - 10:47 PM
#327
Postat 20 March 2013 - 11:42 AM
Gaigana lata(omleta)
Gaigana sparta (ouale amestecate)
Azi
Gaigana sparta (adica bacon, ceapa, calite, oua, ardei si branza apoi amestecate) si o salata de varza china cu morcovi, zeama de lamaie piper sare.
#328
Postat 20 March 2013 - 03:05 PM
cerra, la 19 March 2013 - 10:47 PM, a spus:
Poi faci ciorbita ca si cea de salata verde, dreasa cu ou si smantana.
Am inteles! Sa stii ca nici ciorba de salata nu am facut niciodata.
Singurul mod de a gati stevia pt mine e in omleta. Mama acasa ne mai facea o mancarica (tip spanac, pe acelasi principiu), dar ciorba din asa ceva niciodata.
Nici nu stiu daca sa risc sau nu?! Voi vedea!
Multumesc mult!
#329
Postat 20 March 2013 - 03:20 PM
sorinadaniela, la 20 March 2013 - 03:05 PM, a spus:
Nici nu stiu daca sa risc sau nu?! Voi vedea!
Multumesc mult!
Cu placere!
Mie imi plac toate frunzele in ciorbe, drese sau nu.
ciorba de spanac, ciorba de stevie,salata, supa crema din frunze de ridichi, ciorba din frunze de gulie, ciorba de urzici etc.
Mancare scazuta de spanac, stevie, loboda etc.Toate sunt foarte bune.
Eu azi am facut orez cu legume si pe linga adrei rosu marinat cu usturoi si sos de rosii.
Desert budinca de quinoa cu smantana+apa, oua si rom, gelatina, iar deasupra am pus scortisoara. Este la frigider acum.
#330
Postat 20 March 2013 - 03:28 PM
cerra, la 20 March 2013 - 03:20 PM, a spus:
ciorba de spanac, ciorba de stevie,salata, supa crema din frunze de ridichi, ciorba din frunze de gulie, ciorba de urzici etc.
Mancare scazuta de spanac, stevie, loboda etc.Toate sunt foarte bune.
Bun. Zi-mi cum le faci. Ca la un incepator. Daca ai timp, bine-inteles!
#331
Postat 20 March 2013 - 04:01 PM
Eu am mancat azi spaghete integrale al dente reci cu sos din pulpa de rosii cu usturoi si busuioc + putin ulei de masline. Este corect pentru F1, nu?
Ciorba de curcan cu legume - varza, fasole verde, ceapa, telina, ardei si mult leustean. Nu arata spectaculos, dar ii foarte gustoasa.
Zilele trecute am facut o friptura de vitel si am mancat/o cu multa salata verde
#332
Postat 20 March 2013 - 04:17 PM
lenias, la 20 March 2013 - 04:01 PM, a spus:
Eu am mancat azi spaghete integrale al dente reci cu sos din pulpa de rosii cu usturoi si busuioc + putin ulei de masline. Este corect pentru F1, nu?
Ciorba de curcan cu legume ...
Da, spaghetele sunt de F1. Ai fi putut sa le mananci si calde.
Intreb: ciorba si pastele nu le-ai mancat la aceeasi masa, nu? Sper!
#333
Postat 20 March 2013 - 04:23 PM
#334
Postat 20 March 2013 - 04:37 PM
lenias, la 20 March 2013 - 04:23 PM, a spus:
Sa tii cont intodeauna ce ai la felul 1 si ce urmeaza felul al 2-lea.
imi place ce ai gatit
Eu
orez cu legume alaturi de ardei rosu marinat cu usturoi, piper si suc de rosii
budinca de quinoa cu rom si scortisoara si gelatina
NU am papat inca din ea, dar am facut poza. O sa pap deseara(am gustat cand am facut`o si este buna, bunaaaaaa.
rece
#335
Postat 20 March 2013 - 04:48 PM
sorinadaniela, la 20 March 2013 - 03:28 PM, a spus:
Bun. Zi-mi cum le faci. Ca la un incepator. Daca ai timp, bine-inteles!
Simplu:
ciorbele
Usturoi verde, ceapa verde/praz, marar,salata/spanacul/loboda pui in oala cu apa si sare sa fiarba(fierb repede) cand sunt fierte, bati galbenusurile cu smantana grasa intr`un bol, opresti focul si pui cu polonicul zeama in smantana cu galbenus pina este calda bine compozitia, apoi invers torni in ala si amesteci in aceiasi directie. Potrivesti de sare si de usturoi daca va place, leustean/frunze de patrunjel si gata. Altadata fac omleta si cand este gata ciorba o tai omleta fasii in ciorba.
Mai obisnuiesc sa prajesc bacon/costita si sa pun in zama de salata sau spanac/stevie/loboda.
Cele crema le faci cum le faci tu de obicei si el pui sau nu smantana.
Mancaricile scazute de frunzarele
Pun in tigaie spanacul/stevia/ urzicile ce am de facut si adaug putin ulei , sare si putina apa si le las sub capac pina se calesc bine(asa nu se pierde nimic ca si cand le`ai fierbe inainte) apoi fac ingroasala intr`un bol(cu fainurile permise acum) si pun peste mai las pik sa fiarba si gata smantana sau sos de rosii, sare , piper, usturoaie depinde care cu care voteaza si cum place mesenilor.Langa mincaricile astea, se face orez, ou ochi, carnati,paste ce vrei tu, sau nimik natur.
Sper ca ai inteles ceva din ce am zis. Dressingul cu ou si smantana ca si la ciorba de burta cu focul stins sa nu se imbranzeasca ciorba.
#336
Postat 20 March 2013 - 04:49 PM
La deserturi inca nu ma bag, dar orez vreau sa fac si eu maine sau poimaine. Am cumparat Panzani natur.
#337
Postat 20 March 2013 - 04:55 PM
lenias, la 20 March 2013 - 04:01 PM, a spus:
Mie imi plac salatele din orice si noi in casa mincam toti trei multe salate si multa salata cantitativ. Daca nu am din ce sa fac sa zicem ca raman in pana de legume, curat repede morcov, telina, o ceapa tot gasesc si ceva frunze si gata salata.
Am in plan salata de spanac cu iaurt si usturoi (spanacul crud) este foarte buna, la fel si cea din gulie cruda, dovlecel etc.
#338
Postat 20 March 2013 - 05:01 PM
lenias, la 20 March 2013 - 04:49 PM, a spus:
La deserturi inca nu ma bag, dar orez vreau sa fac si eu maine sau poimaine. Am cumparat Panzani natur.
Imi era pofta de ceva dulce si sa nu stau geaba, mai aveam putina quinoa in punga si am facut repede budincutza asta.
Eu am zis deja, ca doar basmati o sa folosesc ca celalat imi maninca zilele pina fierbe si daca stau sa ma uit bine in tabel si cel brut are tot 50 ca si basmati doar basmati brun are 45.
#340
Postat 20 March 2013 - 05:20 PM
sorinadaniela, la 20 March 2013 - 05:14 PM, a spus:
Sa scrii si reteta la budinca, cand vei avea timp. Fa un topic separat. Arata prea bine ca sa se piarda pe aici.
Sa va zic adevarat ca imi era dor de tapioca si cum nu este voie, am facut budinca cu quinoa si din acest motiv am pus gelatina sa iese cam la fel. O sa o scriu ca este simplu tare de facut. Abia astept sa ma intorc deseara sa iau cina (adica bolusorul cu budinca) acum nu am putut ptr ca am papat orez si ... pas pina deseara.
Azi am rezolvat cu orezul si ptr sot ca el papa post.