Dieta Montignac - Ce am gatit azi
#421
Postat 29 March 2013 - 10:13 PM
Mici mari , toba cu limba, mustar cu bobitze,rulou 50/50.
#422
Postat 30 March 2013 - 02:46 PM
Aaaaa, ti-am zis eu ca noi suntem gand in gand cu bucurie. Acum trebuie sa ma crezi, nu mai ai scapare. Cerra, ghici ce am cumparat eu de la macelar in dimineata asta?
Ia sa te vaz?
Necesarul pt toba cu limba...
Si saptamana asta am facut si kaizer in casa. A mai ramas un pic, sper sa fac si vreo poza pana se termina. O bunatate!
Eu saptamana asta, fara poze, am facut:
- mancarica de varza acra
- kaizer
- mancarica de pastai
- mancarica de spanac cu smantana
- varii salate, oua ochiuri (chestii pe moment), broccoli
- si multe chestii nemonti ca a trebuit sa fac si asa ceva.
#423
Postat 30 March 2013 - 03:15 PM
sorinadaniela, la 30 March 2013 - 02:46 PM, a spus:
Buna mincare ai gatit!
Sa vb despre toba: trebuia sa rogi macelarul sa iti dea si niste membrane artificiale ptr salam si puneai toba in ele, legai bine si bagai putin la sfarsit in apa fierbinte matzul plin doar cat sa se comprime si gata.
Sti despre ce membrane vb? daca nu, sa zici si o sa iti fac o poza la ale mele.Depinde cum este de treaba macelarul se vand la metru sau cateodata, taiate asa cam cat un salam si deja legate la un capat.
Si acu on topic
Placinta cu spanac si cascaval la tigaie.
Am facut in tigaia de 28cm
Normal, ar fi ptr 4 pers daca nu`s foarte flamande asa ca mine azi
o bucata fierbinte, fierbinte
Si ptr flamanzi o portie dubla cu salata
Cu mine nu se stie niciodata ce imi trece prin cap, asa ca sa nu va mirati ca poate apar cu te miri ce pe aici.
Aaaa, am in plan sa fac sarmale cu samburi de dovleac in varza murata si daca mai am in conge frunze de vie fac si de alea cateva.
Sa vedem cum este varza ca este de la o pacienta si nu stiu ce si cum sper sa fie buna ca altadata.
#424
Postat 30 March 2013 - 03:18 PM
Ca-mi place tare mult ideea!
#425
Postat 30 March 2013 - 03:25 PM
sorinadaniela, la 30 March 2013 - 03:18 PM, a spus:
Ca-mi place tare mult ideea!
Repede, repede ca imi era foame tare.O sa pun si reteta dar mai pe seara ca acu merg sa fac paine, rulourile mele 50/50 ca nu mai am nici unul si sarmalele daca am vreme intre timp pun , daca nu deseara.
uite bre la tigaie este facuta, numa ca nu vezi spanacul ca este dedesupt si apare cand se intoarce invers si atunci apare ca in poza blatul ala dedesupt si spanacul si cascavalul deasupra. Nu se face greu.
M`am enervat tare, ptr ca a patzit ceva aparatul meu si pozele primele ca asta cu tigaia sunt cu aparatul, iar celelalte cu telefonul. Pe alea mici cu tel da clik pe poza.
#426
Postat 30 March 2013 - 03:31 PM
Spor la treaba!
Editez, ca m-am apucat de treaba:
- am fiert outzele, ca sa le vopsim
- am pus deja limba la repaus in apa rece cu sare si otet
#428
Postat 31 March 2013 - 07:23 AM
cerra, la 30 March 2013 - 10:33 PM, a spus:
Dedicatie speciala ptr Sorinadaniela
DSC00992 (Small).JPG
DSC00993 (Small).JPG
DSC01003 (Small).JPG
DSC01008 (Small).JPG
Asta cum ai facut-o Cerra? Daca nu te superi spune-mi cum ai facut crusta aia minunata?E cumva aluat de la rulouri 50/50?
#429
Postat 31 March 2013 - 10:21 AM
leo53, la 31 March 2013 - 07:23 AM, a spus:
Asta cum ai facut-o Cerra? Daca nu te superi spune-mi cum ai facut crusta aia minunata?E cumva aluat de la rulouri 50/50?
Nu, am facut aluat de Haiose din faina si tarate50/50 si untura de gasca.
A fost un experiment, Sa papat, doar ca altadata, fac crusta mai subtire(o sa intind mai tare aluatul sa fie si coapta cat mai subtire. Am facut o cantitate mica dar... am vrut sa pun mai gros sa vad cum iese si la concluzia asta am ajuns eu, ca trebuie intins aluatul mai subtire, iar de restul aluatului facut tot asa mai subtire empanadas /rol umplut cu branza/carne dar care sa nu se intoarca decat odata peste umplutura. Parerea mea. A sotului meu, este alta: mie sa imi mai faci de asta chiar si asa gros dar umplut cu carne (a mincat guguloiul meu brie en croute), dar el nu prea este prieten cu aceasta combinatie dulce/sarat dar ia placut aluatul. Eu papat pik din crusta si am papat toata branza si fructele si am lasat aluatul ptr ca era seara tarziu deja.
Eu mai fac si alte experiente.Acum sti cum e: eu sunt mai ciudata si speram sa fie la fel ca cel care il faceam pina acum si din acest motiv poate ca sunt asa mai dezamagita ca nu sa infoiat cum am vrut eu.
#430
Postat 31 March 2013 - 12:47 PM
servite cu putin ulei de dovleac si ceapa verde.
Daca nu tineti post, se pot servii cu smantana, iaurt etc.
#431
Postat 31 March 2013 - 12:52 PM
#432
Postat 31 March 2013 - 12:56 PM
#433
Postat 31 March 2013 - 01:35 PM
#434
Postat 31 March 2013 - 01:42 PM
lenias, la 31 March 2013 - 01:35 PM, a spus:
Multumesc ptr admiratie!
Ptr toti gatesc asa, doar ca sotul meu isi mai face mofturi ca isi permite . Eu deocamdata nu imi permit asa ca... nu ma abat (sper sa nu gresesc).Ptr el periodic, ii mai fac si cate ceva ce eu nu maninc si totul este k. In general, maninca ce maninc eu si Denisa.
Da, mie nu imi place monotonia nici unde imi palce vesnic sa experimentez.
#435
Postat 31 March 2013 - 03:04 PM
cerra, la 30 March 2013 - 10:33 PM, a spus:
Dedicatie speciala ptr Sorina
Ce dedicație frumoasă! Mi-a mers la inimioară.
Saru' mâna!
Aștept cuminte și rețeta.
Mulțumesc ffffff mult!
#436
Postat 31 March 2013 - 03:10 PM
sorinadaniela, la 31 March 2013 - 03:04 PM, a spus:
Ce dedicație frumoasă! Mi-a mers la inimioară.
Saru' mâna!
Aștept cuminte și rețeta.
Mulțumesc ffffff mult!
Cu placere!
Ia zi acu, la asta te gandeai? cand ziceam eu mister?
O sa pun pe seara reteta ca asteptam pe cineva la cina.
ufffff!!!!!!!!!!
Imi pare bine pe o parte dar pe alta tre sa merg fuga la cumparele ca nu am in casa amu ce trebuie ptr desertul ala~~cica daca nu imi fac de ala o sa nasc la usa ta~~~nu zic aici ca nu tine de topicul asta.pfuuuu
#438
Postat 31 March 2013 - 08:53 PM
#439
Postat 01 April 2013 - 10:17 PM
Intreb, ptr ca nu vad nici o miscare pe la farfurii pe aici.
Eu nu postesc nici azi, asa ca iaca farfurioara mea
Spanac cu smanatana si usturoi, o bucata de clisa fripta , salata si oua ochi.