Dieta Montignac - Ce am gatit azi
#441
Postat 04 April 2013 - 04:20 PM
Zilele astea, la gramada:
- toba
- saratele
- placinta de mere
- carne la cuptor
- peste la cuptor
- mamaliga Cerra (de doua ori)
- salata de pastai (pastai fierte, rosii, ceapa)
- oua colorate (pt placerea fetelor)
- varii salate
- omleta cu stevie
- tomini cu speck
- brie cu fistic
... si gata, ca nu mai tin minte. Ce ti-e si cu batranetile astea!!!
#442
Postat 04 April 2013 - 04:46 PM
sorinadaniela, la 04 April 2013 - 04:20 PM, a spus:
Foarte faine meniuri!
Eu nu mai zic nika, dar maslina eu o vad cu oloi bun. Nu mai conteaza acum ca oricum am mincat si cred ca termin cu faza 1. Asta nu are legatura (terminatul f1)cu maslinele de la orez ptr ca sti bine, ca eu mincam si painea prajita cu ulei ca am citit acxolo ca este voie. Acum sti cum este: fiecare face cum crede ca este mai bine, ptr ca nu functionam la fel. Eu stau iarasi cu acul asa ca....
#443
Postat 04 April 2013 - 08:55 PM
cerra, la 04 April 2013 - 04:46 PM, a spus:
Eu nu mai zic nika, dar maslina eu o vad cu oloi bun. Nu mai conteaza acum ca oricum am mincat si cred ca termin cu faza 1. Asta nu are legatura (terminatul f1)cu maslinele de la orez ptr ca sti bine, ca eu mincam si painea prajita cu ulei ca am citit acxolo ca este voie. Acum sti cum este: fiecare face cum crede ca este mai bine, ptr ca nu functionam la fel. Eu stau iarasi cu acul asa ca....
Cerra , am inteles bine , vrei sa treci la F2 ? Imi permit sa te intreb de ce ai luat decizia asta ?
Te rog din suflet cand ai timp , daca poti sa faci o poza la matele artificiale ptr toba , multumesc anticipat .Am zambit cu drag cand am citit cuvantul clisa , nu am mai auzit acest cuvant de foarte mult timp , si la noi tot clisa ii spunea bunica
Sorinadaniela ,Foarte faine meniurile tale , esti o harnicuta
#444
Postat 04 April 2013 - 10:04 PM
valery, la 04 April 2013 - 08:55 PM, a spus:
Cerra , am inteles bine , vrei sa treci la F2 ? Imi permit sa te intreb de ce ai luat decizia asta ?
Ptr ca m`am suparat! iara stau cu acul.
Oricum, nu imi pot indeplinii dorinta, ptr ca nu ma lasa shefa mica si nici seful mare. Asa ca... dansam cu lupii.
#445
Postat 04 April 2013 - 11:31 PM
cerra, la 04 April 2013 - 10:04 PM, a spus:
Ptr ca m`am suparat! iara stau cu acul.
Oricum, nu imi pot indeplinii dorinta, ptr ca nu ma lasa shefa mica si nici seful mare. Asa ca... dansam cu lupii.
E bine daca ai doi shefi care-ti poarta de grija , trebuie sa te simti flatata si iubita , Eu ma chinui de 4,5 luni sa scap de macar 2,3 kg ,dar acul sta pe loc dar inca sper ... Ptr mine este forte trist ca vei trece la F2 , dispar multe bunatati de F1
#446
Postat 05 April 2013 - 07:55 AM
- tarta cu ardei, ceapa, ciuperci si sos de rosii cu busuioc
- supa de naut cu rosii si spanac
- fasole frecata cu varza murata
- conopida cruda cu sare, piper si ulei (asta e in plan, dupa ce am vazut la Adriana)
- zucchini, vanata, ceapa la cuptor (astea imi plac mult)
- ghiveci cu ceapa, ardei, fasole verde, mazare
- supa crema de linte sau de legume
#447
Postat 06 April 2013 - 12:51 AM
2ut, la 05 April 2013 - 07:55 AM, a spus:
Foarte foarte faine meniuri!
Ce pofta mi-ai facut ,o idee buna , sa stii ca pe saptamana viitoare am sa fac si eu fasole frecata cu varza murata , nu am mai facut de ceva vreme , imi fac si eu pofta si-mi fericesc sotul , e mort dupa fasole boabe ar manca si-n somn
- Zucchini,vanata , ceapa la cuptor ,suna foarte interesant , poti detalia putin te rog frumos , multumesc anticipat .
- Supa de naut cu rosii si spanac inca nu am mancat niciodata ,dar suna bine , este reteta la index ? multumesc mult
#449
Postat 06 April 2013 - 08:42 PM
Imagini atasate
#452
Postat 08 April 2013 - 08:10 AM
valery, la 06 April 2013 - 12:51 AM, a spus:
2ut, la 05 April 2013 - 07:55 AM, a spus:
Foarte foarte faine meniuri!
Ce pofta mi-ai facut ,o idee buna , sa stii ca pe saptamana viitoare am sa fac si eu fasole frecata cu varza murata , nu am mai facut de ceva vreme , imi fac si eu pofta si-mi fericesc sotul , e mort dupa fasole boabe ar manca si-n somn
- Zucchini,vanata , ceapa la cuptor ,suna foarte interesant , poti detalia putin te rog frumos , multumesc anticipat .
- Supa de naut cu rosii si spanac inca nu am mancat niciodata ,dar suna bine , este reteta la index ? multumesc mult
Legumele la cuptor sunt cea mai simpla chestie ever, dar mie imi plac foarte mult. Deci tai felii, cu coaja cu tot dovleceii si vanata, ceapa rosie taiata julien, le pun in tava pe hartie de copt, le sarez, stropesc cu ulei de masline si la cuptor pana imi place mie cum arata. Gata!
Supa de naut am vazut-o pe prima (la ajutor, vreau sa slabesc); se caleste un pic de ceapa si ardei, se adauga sos de rosii, apoi nautul fiert si la final se stinge focul, se pune spanacul si se lasa cu capac.
Azi am in plan ciuperci umplute cu coditele lor, ceapa si ardei calite si dovlecei umpluti, tot cu ceva de genul asta si in plus salata de avocado (reteta La Chef A).
#454
Postat 09 April 2013 - 10:33 PM
- salata de pastai
- carnita la piastra
- varii salate
- ostropel de puiut
- tomini cu speck
- carne la cuptor cu mamaliga (portie dubla)
#455
Postat 10 April 2013 - 09:07 AM
- piure de urzici+spanac+frunze de ridichi+usturoi verde+bulion
- orez "chinezesc"
- mancare de praz cu măsline
- tocăniţă de ciuperci
- pastă de avocado cu ce-a rămas din tocăniţa de mai sus
- pateu de năut
- chifteluţe de năut la cuptor (nu le pot numi falafel, dar pe acolo)
Şi zilnic o salată de "frunze" (salată verde, spanac, leurdă, ceapă verde, ridichi, sălăţica ursului) la masa de prânz sau se seară, depinde cum se nimereşte.
Pe cea de ieri seară m-am apucat să o pozez, că prea era frumoasă. Am mancat-o cu chifteluţe de năut.
#457
Postat 10 April 2013 - 04:46 PM
servite cu smantana si gem de caise
#458
Postat 10 April 2013 - 05:14 PM
Nu poti cu magiun ptr ca este cu branza desertul si nici briosele nu poti F1.Incearca cu prune uscate macinate ca alea merg si dupa o masa lipidica in limita bunului simt (atunci nu vad dc nu ar merge si in desert ca doar nu coci si nici fierbi prunele(magiunul ptr ca este preparat indelung nu este admis parerea mea).
Da, gemul meu (nu`i al meu este primit) da este cu fructoza).
Cumpara capsuni(caise nu sunt doar daca ai tu in congelator) congelate si le faci pe foc cu fructoza cat iti trebuie ptr desertul cu branza sau briose.
Sa nu ma sfadeasca fetele ptr instructiunile mele dar asa am citit in leg cu prunele uscate si atunci care`i baiul ca le maninc in desertul cu branza sau imediat dupa masa lipidica?
Vezi si tu ce mai zic fetele dar nu aspru ca daca`i treaba cu aspru clar nu este raspunsul.
O sa pun reteta la briose dar cand ma intorc ca trebuie sa plec acum.
#459
Postat 10 April 2013 - 05:19 PM
cerra, la 10 April 2013 - 05:14 PM, a spus:
Nu poti cu magiun ptr ca este cu branza desertul si nici briosele nu poti F1.Incearca cu prune uscate macinate ca alea merg si dupa o masa lipidica in limita bunului simt (atunci nu vad dc nu ar merge si in desert ca doar nu coci si nici fierbi prunele(magiunul ptr ca este preparat indelung nu este admis parerea mea).
Da, gemul meu (nu`i al meu este primit) da este cu fructoza).
Cumpara capsuni(caise nu sunt doar daca ai tu in congelator) congelate si le faci pe foc cu fructoza cat iti trebuie ptr desertul cu branza sau briose.
Sa nu ma sfadeasca fetele ptr instructiunile mele dar asa am citit in leg cu prunele uscate si atunci care`i baiul ca le maninc in desertul cu branza sau imediat dupa masa lipidica?
Vezi si tu ce mai zic fetele dar nu aspru ca daca`i treaba cu aspru clar nu este raspunsul.
Multumesc Cerra!
Sa vina odata sezonul fructelor!!! Voi umple camara de bunataturi Monti!!!
#460
Postat 10 April 2013 - 05:37 PM
cerra, la 10 April 2013 - 05:14 PM, a spus:
...
Sa nu ma sfadeasca fetele ptr instructiunile mele dar asa am citit in leg cu prunele uscate si atunci care`i baiul ca le maninc in desertul cu branza sau imediat dupa masa lipidica?
Vezi si tu ce mai zic fetele dar nu aspru ca daca`i treaba cu aspru clar nu este raspunsul.
Mă bag eu aici că nu pot să nu mă bag.
Prunele uscate au IG=40. Deci NU merg cu brânză sau alte lipide.
Magiunul are IG=39, sau aprox. pe acolo, deci e la fel cu prunele uscate, din punctul meu de vedere.
Concluzia: pentru F1 nu merg nici prunele uscate și nici magiunul. Trebuie ceva cu IG<35.
În rest nu pot să zic decât tot același lucru pe care îl zic de câte ori dau cu ochii de ceva pregatit de cerulina: cerule, ce-i aici!