Carmella, la 12 March 2012 - 07:41 PM, a spus:
1/4 cup faina de migdale
1 lingura cacao
1/4 lingurita praf de copt
3 linguri fructoza
2 lingurita unt
1 lingura apa
1 ou
Faina de migdale se face macinind cu risnita migdale crude intregi.
Se amesteca faina de migdale, cacaoa, praful de copt si fructoza. Se adauga apoi untul, apa si oul. Se amesteca bine cu furculita. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent si se baga in cuptorul cu microunde pentru cam un minut si jumatate - doua.
Azi simteam ca imi trebuie cantitate mai mare dupa poftele pe care le aveam si am facut o mare ochiometrie din 2 cesti de migdale macinate (faina de migdale), 2 linguri cu virf de cacao, 5 linguri de fructoza, o lingurita de praf de copt, 3 oua, vreo 30-40 g unt si jumatate de pahar de apa + o esenta de rom. Apoi toata asta pusa intr-un vas de sticla intins la cuptorul cu microunde timp de 3-4 minute. Mi s-a ars becul si nu prea vedeam ce se intimpla in cuptor si de-aceea am tot deschis usa, dar alta data ma uitam pe geam si opream imediat ce se inchega / intarea.
Mi-am servit-o cu smintina dulce pe deasupra.
Arata bineee. E reteta de chec in cana, monticizata de Sheng, pe celalat forum.