boni, la 22 March 2012 - 01:58 PM, a spus:
orezul chinezesc l-am povestit la subiectul cu mancarurile de post si monti (aici). e orez cu ananas si diferite legume permise + sos de soia. ne place la nebunie mie si copilei. si sotul il mananca cu placere.
cu lintea e o poveste mai lunga. si daca tot m-ai intrebat imi fac timp si scriu aici, chiar daca e putin off-topic.
am tot facut mancare de fasole in post, ca ne place la toti. eu am incercat mai de mult cu linte (mie imi place foarte mult) si nu le-a placut la ai mei cum arata, asa ca am renuntat. dar intr-o zi a venit copila de la scoala ca trebuie sa faca experimentul cu fasolea. cred ca toti l-am facut in copilarie. pui cateva boabe de fasole la incoltit. ei, si am pus, in cutie, pe vata umeda, si le-am ingrijit timp de o saptamana pana au inceput sa.... puta (ma scuzati), efectiv s-au imputi boabele alea. nici gand sa incolteasca. copila mea disperata ca ea ce duce la scoala. asa ca am apelat la punga mea de linte, din rezerve speciale. si au germinat bobitele alea, chiar daca erau mai vechi de un an, cred. si toata lumea de la mine din casa a inceput sa iubeasca lintea aceea pentru ca e vie
asa ca eu de atunci, inainte sa fierb vre-o boaba, o testez mai intai daca e vie. pun la inmuiat peste noapte boabele, le clatesc bine a doua zi, si le las asa, umede, pana a doua zi, la germinat. se vede imediat daca da sa iasa ceva din ele. daca se pregatesc de incoltit le folosesc la gatit, altfel le arunc.
eu sar si te cert!!! tu nu ai tinut monti!!! asa ca nu poti sa faci comparatia asta. si oricum nu se compara una cu alta. dupa mine sunt 2 "diete" total difetite ca mod de abordare.
Aha, am inteles cum sta treaba cu orezul chinezesc. Ma duc sa citesc...
M-ai amuzat cu lintea vie. Am sa fac si eu asa data viitoare.
Dany, ca sa nu mai spunem de sportul tau preferat: saritul peste mese/infometarea... asta nu e monti in niciun caz!!!