Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#161 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 15 February 2013 - 02:48 PM

"Placinta mea cu branza" - asa ii spun eu acestei delicatese :) - branza degresata, iaurt degresat, oua, fulgi de ovaz, indulcitor si esenta de vanilie. Este coapta in cuva masinii de paine la programul pentru copt.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1535-13609324961563.jpg

#162 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 February 2013 - 03:04 PM

Vezi postarealenias, la 15 February 2013 - 02:48 PM, a spus:

"Placinta mea cu branza" - asa ii spun eu acestei delicatese :) - branza degresata, iaurt degresat, oua, fulgi de ovaz, indulcitor si esenta de vanilie. Este coapta in cuva masinii de paine la programul pentru copt.
dacă ai pus oul întreg este bună pentru faza de întreţinere. pentru F1 merge doar cu albuşul de la ou, pentru că nu are grăsimi.

#163 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2013 - 03:39 PM

Am pus ouale intregi...Da, pentru faza a doua... desi nu cred ca/i chiar o abatere prea mare... 2 galbenusuri de ou la 500 g branza si 200 ml iaurt, ambele degresate complet.... zic si eu.... :)

#164 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 February 2013 - 03:52 PM

Abaterea-i abatere, oricum ar fi... mai ales daca esti in primele 3 luni.
Sorina

#165 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 04:22 PM

Vezi postarealenias, la 15 February 2013 - 03:39 PM, a spus:

Am pus ouale intregi...Da, pentru faza a doua... desi nu cred ca/i chiar o abatere prea mare... 2 galbenusuri de ou la 500 g branza si 200 ml iaurt, ambele degresate complet.... zic si eu.... -_-

Acum nu te necajii, echilibreaza cu doua salate azi si gata.

#166 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 04:26 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 February 2013 - 03:52 PM, a spus:

Abaterea-i abatere, oricum ar fi... mai ales daca esti in primele 3 luni.

sorina,

Lenias, poate ca vrea doar sa pape sanatos poate nu are de slabit si atunci e bine asa cum zice si boni de intretinere F2.

#167 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 February 2013 - 05:15 PM

Vezi, exact despre ce vorbeam ieri... eu nu o cunosc si in consecinta nu am idee daca tine F1, F1 in primele luni sau F1 combinat cu F2.
Dar ce pot sa-i spun, si ma repet, o abatere e o abatere, oricum ar fi ea. Alegerea e toata a ei. Nu am vrut sa fiu rautacioasa, departe de mine gandul acesta.
E adevarat ca sunt abateri si abateri, dar depinde si cand le faci.
Ca exemplu, una e placinta ei cu branza si alta e o farfurie de cartofi pai. Privit din acest punct de vedere abaterea ei e inofensiva, daaar daca e la inceput si acum invata e bine sa stie ca a gresit. Putin, dar a gresit.
Altfel cum invata?!
Sorina

#168 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 05:45 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 February 2013 - 05:15 PM, a spus:

Vezi, exact despre ce vorbeam ieri... eu nu o cunosc si in consecinta nu am idee daca tine F1, F1 in primele luni sau F1 combinat cu F2.
Dar ce pot sa-i spun, si ma repet, o abatere e o abatere, oricum ar fi ea. Alegerea e toata a ei. Nu am vrut sa fiu rautacioasa, departe de mine gandul acesta.
E adevarat ca sunt abateri si abateri, dar depinde si cand le faci.
Ca exemplu, una e placinta ei cu branza si alta e o farfurie de cartofi pai. Privit din acest punct de vedere abaterea ei e inofensiva, daaar daca e la inceput si acum invata e bine sa stie ca a gresit. Putin, dar a gresit.
Altfel cum invata?!

Sunt de acord cu tine si stiu ca abaterea este abatere.

Nu ma intelege gresit. Nu vb cu nici un subinteles inca nu ma cunosti? eu zic cand am de zis nu pe dupa ureche.Eu stiu ca ai zis din dorinta de a sti cel incepator sa nu greseasca.

pup.

#169 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2013 - 05:45 PM

Sorina, Cerra - va multumesc pentru sfaturi. Da, eu inca invat... si cred ca fac ceva total gresit.... incerc sa intru in acesta dieta treptat.... pentru ca/mi este extrem de greu sa renunt la dulciuri.... Inca mai trebuie sa lucrez la "mansarda" :D De 3 saptamani le/am exclus de tot... dar le visez si noaptea -_- In rest... cred ca am inteles principiul dietei si daca mai fac greseli... va rog sa ma atentionati chiar daca asta inseamna sa ma scuturati putin :D

#170 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 05:59 PM

Vezi postarealenias, la 15 February 2013 - 05:45 PM, a spus:

Sorina, Cerra - va multumesc pentru sfaturi. Da, eu inca invat... si cred ca fac ceva total gresit.... incerc sa intru in acesta dieta treptat.... pentru ca/mi este extrem de greu sa renunt la dulciuri.... Inca mai trebuie sa lucrez la "mansarda" :D De 3 saptamani le/am exclus de tot... dar le visez si noaptea -_- In rest... cred ca am inteles principiul dietei si daca mai fac greseli... va rog sa ma atentionati chiar daca asta inseamna sa ma scuturati putin :D

Cand vrei sa schimbi ceva, nu exista treptat. Am incercat eu asa si nu a mers.

Trage tabelele la imprimanta, pune`le pe categorii, IG mic,IG mijlociu IG mare, pune`le pe usa de la frigider prinse cu magneti, dai din casa tot ce nu este bun, faci cumparaturi conforme si oriunde te invarti, oriunde te uiti , orice ai pofte NUUU poti sa gresesti ptr ca ai doar ingrediente conforme, pe care le vei folosii cu ochii in tabel cand propui meniul si vezi exact cum si ce combini.

Deci ca si cu tigara: brusc si hotarat, ptr ca altfel nu vei reusii nimik, vei fi tot timpul tentata de altele cand vezi ingredientele neconforme prin casa.

Stiu doar ca ziceai ca ai vrea sa incepi si tu sa maninci asa , dar nu te`ai exprimat daca vrei/ai si de slabit. Eu zic ca si daca ai si daca nu ai de slabit, trebuie sa incepi asa ca si mine cu F1 macar ptr catva timp sti tu, ptr ridicarea pragului glicemic si pe urma faza 2. Nu conteaza toti gresim si fara nici un fel de teama, te rog intreaba si posteaza orice. Ma enerveaza chestia sa nu intrebe omul numai de groaza ca cineva ii zice nustiu ce. Nu cred ca aici pe topic cineva va zice repezit ceva nici uneia dintre noi. Si eu pot gresii cu stiinta sau fara stiinta mea cum faceam cu cocosul(nuca) de ex: am pierdut din vedere grasimea lui si ma gandeam la biata ciocolata cata grasime are dar la cocos pina nu mi`a amintit boni, eram aeriana.

Si parerea mea, sa nu renunti la dulciuri doar sa le faci conforme si sa maninci putin din ele. Eu fac in fiecare we dulce dupa cum vezi ca pun si aici, ptr ca nu vreau nici familia si nici prietenii sa se simta altfel de cum s esimteau de obicei la noi si este k. Eu vreau sa fiu conforma dar nu exagerata sa dau in damblageala sau sa imi fac viata chin. NU. Eu sunt foarte multumita de felul in care ma organizez si am si rezultate. Acum sti cum este: mai depinde mult si de organismul fiecarei pers in cauza, dar daca ai grija va fi bine. Orice inceput de drum este mai intortocheat dar, cu rabdare treci cu bine.

seara asta va fi o cina la noi in familie pik mai tarzie ''orez cu legume si alge marine'' ne culcam tarziu deci suntem coonformi cu cina si ora de nani, nani.

#171 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2013 - 07:54 PM

:scratch: Cerra! Suna foarte incurajator tot ce spui :scratch:
Si eu fac dulciuri mereu, poate chiar prea des dar asta imi place sa fac cel mai mult... Saptamana trecuta a fost ziua copilului si am facut 2 torturi, dar nu le/am gustat pentru ca stiu ca daca doar ma ling pe un degetel.... nu ma mai pot opri... In rest... chiar nu am nici un fel de probleme cu nici un fel de mancare sau aliment preferat. Pot renunta la orice...
De ceva vreme am inceput sa fac aceasta "placinta" care/mi place.
Deja, doar pentru ca am renuntat la dulciuri... am slabit 2 kg. Asta nu inseamna ca ma voi culca pe o ureche... sunt hotarata sa slabesc inca 7 kg. Nu/mi dau termene si nici nu astept minuni peste noapte. Dieta aceasta mi se pare cea mai grozava, cea mai echilibrata... din toate punctele de vedere. Imi dau seama ca este mai mult decat o dieta... este un stil de viata - de care sper din tot sufletul ca voi reusi sa ma tin

#172 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 08:37 PM

[quote name='lenias' date='15 February 2013 - 07:54 PM' timestamp='1360950885' post='185726']

uff iti scriu dincolo

#173 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 10:27 PM

Orez brun natural cu legume si alge marine.

(ridichi daikon, fenel, alge,praz, ardei kapia rosu,sos de soya, sos de peste cativa stropi,turmeric,chilli,morcov crud la sfarsit adaugat putin ulei de masline, sos de rosii cu usturoi peste orez).Decor ceapa verde

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13609600419581.jpg

#174 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 15 February 2013 - 10:31 PM

poza nu este reusita ptr ca este gata bateria la aparat.

#175 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 16 February 2013 - 08:29 PM

Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata F1

Este facuta dupa ''Tortul cu alune'' al Adrianei de aici modificata de mine.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610393043041.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610393116197.jpg

#176 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 09:25 AM

mic dejun

Painica integrala rulata apoi grilata, frecata cu usturoi, ulei de dovleac si castraveti cu zeama de lamaie si patrunjel.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610859307606.jpg

#177 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 03:48 PM

Mamaliga din faina de naut si tarate de ovaz, acompaniata cu branza de oi grasa, carnati si coaste din untura, ou ochi, mujdei si varza murata cu legume+ ceapa cruda si oloi.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13611088724843.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13611088818473.jpg

#178 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 17 February 2013 - 07:20 PM

dieta asta are si parti buuuune!
total destabilizator :lol:

sa va fie de bine, Cerra!

#179 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 08:34 PM

Vezi postareamoatza, la 17 February 2013 - 07:20 PM, a spus:

dieta asta are si parti buuuune!
total destabilizator :lol:

sa va fie de bine, Cerra!

Multumesc!

Una calda alta rece nu?

#180 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 February 2013 - 01:48 PM

Am facut si eu mamaliga din faina de naut si tarite de ovaz, dupa ureche ca n-am avut indicatii, dar am avut multa vointa B) A iesit delicioasa, am mincat-o ca pe o mamaliga normala cu unt, brinza de burduf, smintina si bucatele de carne prajita cu usturoi.
Sar'mina de idee! =))

Arata acest topic

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic