Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#181 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 February 2013 - 02:15 PM

Vezi postareaCarmella, la 18 February 2013 - 01:48 PM, a spus:

Am facut si eu mamaliga din faina de naut si tarite de ovaz, dupa ureche ca n-am avut indicatii, dar am avut multa vointa B) A iesit delicioasa, am mincat-o ca pe o mamaliga normala cu unt, brinza de burduf, smintina si bucatele de carne prajita cu usturoi.
Sar'mina de idee! =))


Am ajuns la concluzia ca mamaligutza aia se poate folosii la mai multe chestii chiar si in loc de galusti sau in vreo supa crema(eu azi o sa fac supa crema de broccoli si o sa tai din ea patratele sa pun in supa in loc de crutoane.

Se mai poate folosii cum zici tu, taiat asa cu lingura din ea, incalzit la tigaie si servita cu branzica(desi are si in ea branza) si smantana sau pus peste galustele facute din ea cu lingura, ceapa putin calita cu o salata linga sau garnitura la diverse.Se mai poate lasa la racit si se umple cu carnita si ceapa calita si servite asa ca niste papanasi cu ceva sos deasupra sau smantana/date prin parmezan si gratinate putin , iar daca nu ii punem branza sarata in compozitie, se pot face galusti umplute dulci sau cu varza calita etc. Le incerc pe toate ptr ca imi place mult gustul cum a iesit asa.

Este tare buna asa facuta sa predomine mai mult taratele. Sa incerci sa vezi ca imi dai dreptate.

Daca vrei iti scriu reteta exacta aici cum am facut eu. Am postat`o deocamdata doar pe blog.

Sa sti ca nu renunt la galustele tale din faina de naut.

#182 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 18 February 2013 - 02:29 PM

Intrebare intrebatoare B) Faina de naut se gaseste in vreun magazin anume? Eu nu am vazut pe nicaieri, dar este drept ca la magazinele naturiste inca nu am cautat =))

#183 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 February 2013 - 04:58 PM

Vezi postarealenias, la 18 February 2013 - 02:29 PM, a spus:

Intrebare intrebatoare :hungry: Faina de naut se gaseste in vreun magazin anume? Eu nu am vazut pe nicaieri, dar este drept ca la magazinele naturiste inca nu am cautat :tongue3:


Da, la magazinele naturiste.

#184 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 February 2013 - 05:01 PM

Supa crema de broccoli, aromata cu pudra de chimen,usturoi, bacon crunchy,ceapa verde si patrunjel verde. Cubulete de mamaliga in loc de crutoane.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13611996393191.jpg

#185 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 February 2013 - 05:33 PM

Vezi postareacerra, la 18 February 2013 - 02:15 PM, a spus:

Am ajuns la concluzia ca mamaligutza aia se poate folosii la mai multe chestii chiar si in loc de galusti sau in vreo supa crema(eu azi o sa fac supa crema de broccoli si o sa tai din ea patratele sa pun in supa in loc de crutoane.

Este tare buna asa facuta sa predomine mai mult taratele. Sa incerci sa vezi ca imi dai dreptate.


Asta am zis si eu, o sa fac curind o ciulama de ciuperci cu compozitia asta ptr mamaliga dar mai subtire, e foarte gustoasa, mai ales daca as pune o zeama in care au fiert ciupercile...
+ tot ce ai zis si tu.

Si observatia cu taritele mai multe, am mai si adaugat dupa ce am pus totul la fiert ca pusesem prea multa apa pentru cita faina adaugasem.

#186 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 February 2013 - 05:42 PM

[quote name='Carmella' date='18 February 2013 - 05:33 PM'


Oricum nu va intelege nimeni nimik din ce zicem noi ptr ca nu stiu poate gustul. Am sa vin deseara cu cina mai putin si plec la lucru dar o sa vezi ce am mai facu cu mamaliga noastra: :tongue3:

Ca doar nu o sa o arunc ptr ca este prea buna.Nu am facut exagerat, dar maninca 4 persoane linistite din ea(acu nu persoane care papa un ceaun odata).

Am gatit fenel cu ciuperci proaspete+apio,putin cimbru si sare la tigaie. Garnitura o sa vezi din mamaliga modificata care este si o friptura pikanta din ceafa de porc intreaga la cuptor.

#187 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 February 2013 - 10:23 PM

cina noastra:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13612188682087.jpg

ceafa pikanta la cuptor, ciuperci cu apio si fenel, putin cimbru si sare la tigaie, sos de rosii cu ardei gras rosu marinat cu usturoi si piper,

ciupercute din mamaliga cu naut si tarate umplute cu cascaval

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13612188590219.jpg



ciupercutele din mamaliguta umplute cu cascaval puse la MO sa se topeasca cascavalul

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13612188757839.jpg

#188 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 19 February 2013 - 01:40 PM

Quinoa cu zuchini,ciuperci,vinete,alaturi de o salata:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-59-13612740310459.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#189 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 19 February 2013 - 02:32 PM

[quote name='petunie' date='19 February 2013 - 01:40 PM' timestamp='1361274042' post='186443']
Quinoa cu zuchini,ciuperci,vinete,alaturi de o salata:

Ce apetisanta este!!!!!!!!!

#190 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 19 February 2013 - 10:27 PM

cina:

in curs de pregatire
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13613055946172.jpg

gata pregatita cu sosul de avocado in ea

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13613055839261.jpg

#191 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 February 2013 - 12:39 PM

Cine nu are somn noaptea, gateste.

Am avut ciolan si o bucata de carne de porc pusa la desarat , din care am facut o tava de yena de racituri si in zeama fiarta de carne, am mai completat cu apa, am adaugat legume si mazare galbena si am fiert si o supa crema(nepozata).

Racituri acompaniate de ardei iute si patrunjel verde cu otet.

Par cu grasime multa dar nu au decat un strat foarte subtire (poza facuta in macro)

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13613567624949.jpg

#192 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,243
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 February 2013 - 09:46 PM

Eu am facut o cutiuta mica de flageolet in ulei de masline cu citeva bucatele mici de pastrama grasuta facuta de mine si la final 3 catei de usturoi tocat marunt. Au iesit 2 portii, barbatu-meu a gustat dar a zis ca i se pare seaca si a mincat niste spanac gol ramas de aseara (nu mai am niciun ou in frigider), asa ca am zis bogdaproste si m-am bagat si in portia lui. A fost asa de buuuuna.
Dupa cum ziceam, ieri am facut spanac si s-a mincat cu oua ochiuri. Mai am si o ciorba de git de berbecut, cu o ceapa, un ardei verde (care se facuse portocaliu, aia se vede in ciorba, nu morcov) si unul rosu, o lingurita mica de bulion, bors si leustean. La servire se adauga putin piper proaspat risnit si smintina, are un gust exceptional. Poza e ca a oricarei alte ciorbe, dar am vrut sa se vada complexitatea bucatii de git: are os, zgirci, tendoane, maduva, carne si grasime, cum sa nu iasa o ciorba deosebita? :director: (grasimea am indepartat-o cit am putut dupa ce a fiert ciorba)

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13613893003406.jpg

#193 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2013 - 09:53 PM

Mama ce de-a retete bune pe-aici!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#194 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 February 2013 - 10:53 PM

[quote name='Carmella' date='20 February 2013 - 09:46 PM' timestamp='1361389563' post='186693']

/quote

Ce bine arata ciorbita de berbecutz!!!!!!

Cand am trecere prin piata aia cu carne de miel/oaie o sa imi cumpar si eu ca ma apucat pofta.

#195 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 21 February 2013 - 07:28 PM

Cerra, aveai o salata cu alge. Ce fel de alge erau? Eu am luat de la un magazin chinezesc un pachet de alge, arata ca folia pentru suchi, nu e ca taiteii cum am mai vazut. Nu prea stiu cum sa le folosesc

Buna ideia cu mamaliguta, am sa incerc si eu cu tarate pentru ca am incercat numai din naut si nu prea mi-a placut si din pacate eu sunt o mare mamaligoasa.

#196 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 February 2013 - 11:00 PM

[quote name='cris31' date='21 February 2013 - 07:28 PM' timestamp='1361467693' post='186803']
Cerra, aveai o salata cu alge. Ce fel de alge erau? Eu am luat de la un magazin chinezesc un pachet de alge, arata ca folia pentru suchi, nu e ca taiteii cum am mai vazut. Nu prea stiu cum sa le folosesc

Buna ideia cu mamaliguta, am sa incerc si eu cu tarate pentru ca am incercat numai din naut si nu prea mi-a placut si din pacate eu sunt o mare mamaligoasa.
/quote

Algele erau gatite cele cu orezul care le`am pus aici si sunt alea deshidratate care le`am pus aici la produse conforme.

Tu ai luat NORI de alea in care infasori orezul. Dupa ce le desfaci, daca nu le folosesti toate sa le sigilezi bine ptr ca se umezesc.

Le poti umple cam asa: intinzi foita pe un servet de bucatarie, peste foita de nori pui quinoa preparata in strat subtire,(lasi 2-3 cm foaie libera) iar peste ea pui in capatul dinspre tine un rand de peste marinat sau ce legume vrei tu si incepi sa rulezi ca si la rulada ajutor ai servetul pina incepi sa rulezi. Cand ai ajuns la capat umezesti putin foaia ramasa libera si rulezi pina la capat. Se taie asa felii. Simplu si bun. Poti si cu orez sa faci, poti sa le si tai suvite la salata,supa, gatite dar este pacat sa le tai. Si ar fi bun si 2-3 stropi de sos de peste care ii va da un gust super salatei sau algelor gatite la tigaie.

Mamaliga asa cum am facut`o eu, iese foarte faina ca si balmosul cu faina de malai. Eu doar din faina naut fac piure, ptr ca nu pot zice mamaliga ptr ca asa iese ca un piure.


#197 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 February 2013 - 10:59 PM

Placinta sarata cu iaurt, cascaval si telemea.

acompaniata de o salata de rucola

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13615667525257.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13615667636734.jpg

#198 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 23 February 2013 - 10:55 AM

Cerra multumesc frumos ca m-ai luminat. O sa incerc sa le infasor, quinoa am, am si niste scrumbie pe care am marinat-o eu si vad ce legume ma hotarasc, sos de peste n-am, maine o sa bibilesc si promit si poze.
Inca o data multumesc, esti foarte alentata si determinata in tot ceea ce faci. Imi place cum tii monty.

#199 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 February 2013 - 04:38 PM

[quote name='cris31' date='23 February 2013 - 10:55 AM' timestamp='1361609741' post='186980']
Cerra multumesc frumos ca m-ai luminat. O sa incerc sa le infasor, quinoa am, am si niste scrumbie pe care am marinat-o eu si vad ce legume ma hotarasc, sos de peste n-am, maine o sa bibilesc si promit si poze.
Inca o data multumesc, esti foarte alentata si determinata in tot ceea ce faci. Imi place cum tii monty.
/quote

Cu multa placere!

Ma straduiesc sa tin conform:)

Te astept cu pozele cu nori.

#200 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 February 2013 - 10:27 PM

Astazi sarmale cu quinoa.Au iesit absolut extraordinare;Patrick a mancat 4,ca de obicei,deci nu a simtit lipsa orezului iar sotul a zis ca parca sunt mai bune asa,cu toate ca m-a "prins" cand le-am rulat si a fost tare "deranjat" de lipsa orezului.

Zilele trecute am mai avut o supa -crema de ciuperci,zuchini si ceapa si putin suc de rosii.A avut o culoare tare urata,dar a fost foarte buna si ne-a prins si tare bine la raceala.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

28 useri citesc topicul
0 membri, 28 vizitatori, 0 utilizatori anonimi