Dieta Montignac - Ce am gatit azi
#241
Postat 05 March 2013 - 12:06 AM
[quote name='cerra' date='04 March 2013 - 07:09 PM' timestamp='1362409752' post='188359']
Am facut lapte de cocos si nu vroiam sa arunc cocosul hidratat ramas si am mai completat cu cocos fulgi si facut
Macaroons easy coconut (umpluti cu caise deshidratate)
[/quote]
Foarte bine arata !
Daca ne soptesti cum le-ai facut ...fac si eu , asa are o atributie si cocosul ramas de la laptic
O sa pun si reteta!
Eu astazi am facut salata de icre ,, din pacate fara poze ,, inspirata dupa reteta de mamaliga a Cerei , a iesit grozav de buna ! mai ales ca mie mi-a fost tare pofta de gustul salatei de icre cum se prepara candva cu gris .
Ma bucur ca am putut fi de ajutor !
Sa iti fie de bine!
[quote]
#242
Postat 05 March 2013 - 12:44 PM
valery, la 04 March 2013 - 11:53 PM, a spus:
Daca ne soptesti cum le-ai facut ...fac si eu , asa are o atributie si cocosul ramas de la laptic
Fetelor arata intr0un mare fel meniurile voastre , felicitari !
dar mor incet cand intru aici si vad ce bunatati faceti
Eu astazi am facut salata de icre ,, din pacate fara poze ,, inspirata dupa reteta de mamaliga a Cerei , a iesit grozav de buna ! mai ales ca mie mi-a fost tare pofta de gustul salatei de icre cum se prepara candva cu gris .
Sa stii ca asta imi fac maine;multumesc pentru idee
#243
Postat 05 March 2013 - 01:12 PM
petunie, la 05 March 2013 - 12:44 PM, a spus:
Sa stii ca asta imi fac maine;multumesc pentru idee
Petu,
Pui 1si jumatate lingura tarate+ 1/2 lingura de faina de naut si apa cat sa se faca o pasta fiarta groasa(zic asa sa nu faci prea multa mamaliga daca nu ai in plan si mamaliga). Daca ai in plan si mamaliga, atunci scoti o lingura de mamaliga fiarta sa o folosesti ptr salata de icre, inainte de a baga branza in mamaliga.
#244
Postat 05 March 2013 - 01:23 PM
cerra, la 05 March 2013 - 01:12 PM, a spus:
petunie, la 05 March 2013 - 12:44 PM, a spus:
Petu,
Pui 1si jumatate lingura tarate+ 1/2 lingura de faina de naut si apa cat sa se faca o pasta fiarta groasa(zic asa sa nu faci prea multa mamaliga daca nu ai in plan si mamaliga). Daca ai in plan si mamaliga, atunci scoti o lingura de mamaliga fiarta sa o folosesti ptr salata de icre, inainte de a baga branza in mamaliga.
O sa fac si mamaliga,asa il multumesc si pe barbatu-meu
,dar iti multumesc.
Vin maine cu impresii
#245
Postat 05 March 2013 - 01:35 PM
petunie, la 05 March 2013 - 01:23 PM, a spus:
O sa fac si mamaliga,asa il multumesc si pe barbatu-meu
,dar iti multumesc.
Vin maine cu impresii
Eu sunt foarte bucuroasa ca pot impartasi cu voi ce fac si eu, ptr ca stiu ca va este la fel de greu ca si mie sa te invarti si sa nu sti ce sa gatesti sa fie si bun si conform si sa fie toata lumea multumita.
Eu ma invart prin bucatarie cu Denisa. Ea face o salata de vinete natur, iar eu gandesc o conopida cu cascaval la cuptor, o supa de rosii pe zeama ei cu galustele Carmellei si o salata de morcovi cu telina (aia care a facut Denisa mea la mic dejun pus aici) si carne... cred ca apelam la calaiul cu carnati si coaste prajite.Ptr mine nu stiu daca vreau dar la sotul meu sigur ii face placere sa aibe linga si carnati. Toate astea sa le pregatesc ptra ca, eu de la 16:45 pina la 21:30 sunt pe traseu la serviciul meu.
Asa ca deseara vin cu gatelile.
Pup si spor la bucatarit
#246
Postat 05 March 2013 - 01:35 PM
petunie, la 05 March 2013 - 01:23 PM, a spus:
O sa fac si mamaliga,asa il multumesc si pe barbatu-meu
,dar iti multumesc.
Vin maine cu impresii
Eu sunt foarte bucuroasa ca pot impartasi cu voi ce fac si eu, ptr ca stiu ca va este la fel de greu ca si mie sa te invarti si sa nu sti ce sa gatesti sa fie si bun si conform si sa fie toata lumea multumita.
Eu ma invart prin bucatarie cu Denisa. Ea face o salata de vinete natur, iar eu gandesc o conopida cu cascaval la cuptor, o supa de rosii pe zeama ei cu galustele Carmellei si o salata de morcovi cu telina (aia care a facut Denisa mea la mic dejun pus aici) si carne... cred ca apelam la calaiul cu carnati si coaste prajite).Ptr mine nu stiu daca vreau dar la sotul meu sigur ii face placere sa aibe linga si carnati. Toate astea sa le pregatesc ptra ca, eu de la 16:45 pina la 21:30 sunt pe traseu la serviciul meu.
Asa ca deseara vin cu gatelile.
Pup si spor la bucatarit
#247
Postat 07 March 2013 - 10:51 AM
-pasta de ton(cu mamaliga din naut+tarate)
-mamaliga dupa reteta postata de Cerra, fara branza insa;cat se vede taiat din ea am folosit pt pasta de ton(o conserva de ton)
-limba cu masline servita cu mamaliga fripta un pic;nu pot zice ca a fost rea(limba cu masline),dar nici nu m-a dat pe spate(nu am avut nici o reteta exacta)
-prajitura"Nesscaffe" postata de Vika la "Ce dulciuri am facut azi",modificata
Sotul nici nu a observat(numai dupa ce i-am spus ) ca mamaliga e fara malai
#248
Postat 07 March 2013 - 11:00 AM
Am facut si eu ieri o mancarica de post, cu linte si spanac, foarte mult mi-a placut:
#249
Postat 07 March 2013 - 12:21 PM
Eu astazi am facut salata de icre ,, din pacate fara poze ,, inspirata dupa reteta de mamaliga a Cerei , a iesit grozav de buna ! mai ales ca mie mi-a fost tare pofta de gustul salatei de icre cum se prepara candva cu gris .
[/quote]
Sa stii ca asta imi fac maine;multumesc pentru idee
[/quote]
Ma bucur mult , sa ne spui si noua daca au fost pe gustul tau
Am facut mamaliga si pe moment mi-a venit ideea sa incerc sa vad cum iasa icrele , mie mi-a placut grozav de tare
Multumesc Cerra
Petu draga , arata mirific ce ai facut tu acolo , prajiturile ...woow si iara woow
-2ut , grozava salatica ta cu linte .
#250
Postat 07 March 2013 - 12:36 PM
2ut, la 07 March 2013 - 11:00 AM, a spus:
Am facut si eu ieri o mancarica de post, cu linte si spanac, foarte mult mi-a placut:
poza.JPG
Se pare ca,fara sa-mi dau seama,da ,dar bun,am mai avut scapari minore cum ar fii struguri,snitel(dat prin amestec de faina alba si integrala) ca imi era pacat sa arunc ultima bucata.
Mersi,Valery,sa stii ca a fost tare buna pasta de ton
#251
Postat 07 March 2013 - 04:16 PM
[quote]
Tot ce ai pregatit, arata super bine!
Ma bucur mult ca aveti incredere in retetele mele si le incercati.
Cu prajiturica, mi`ai luat`o inainte:)Ai facuta sa cum am vb pe dulciuri modificarile? ca nu am putut intra pe forum si acum nici nu stiu la ce sa ma uit prima data.
[quote name='2ut' date='07 March 2013 - 11:00 AM' timestamp='1362646849' post='188521']
[quote]
Super arata maincarica ta!
[quote name='valery' date='07 March 2013 - 12:21 PM' timestamp='1362651670' post='188537']
Multumesc Cerra
Iti multumesc si tie ptr increderea acordata!
[quote]
Si acum daca suntem tot la capitolul mamaligi, ia sa vedeti cum imi fentez eu azi nepoatele care nu vor sa pape monti nici in ruptul capului. Am facut azi mamaliga si am facut si ptr ei intr`un castron exact ca si asta asa in straturi.
Va garantez ca nici nu o sa stie nepoatele mele ca nu este mamaliga adevarata.
Slaninutza afumata de la porcul nostru prajita, carnatii din untura,branza este cas de oi sarat vechi si gras si un ou ochi deasupra si varza murata cu legume, ulei si o ceapa rosie cruda.
Eu mi`am facut intr`un bol mai mic si cu ocazia asta, am scapat si de barbat pe cand o sa vina acasa, ptr ca nici el nu o sa stie ca nu`i mamaliga din malai, desi el papa si asta de tarate.
Sunt smechera sau nu?
Asa:
Ieri nu am putut intra pe forum si iaca papa mea de alaltaieri
conopida la cuptor cu smantana si cascaval
salata de vinete natur (asta Denisa mea)
Supa de rosii cu galustele Carmellei cu cascaval (in zeama cum am fiert conopida, am facut supa de rosii)
am facut poza de aproape sa vedeti ce pufoase sunt galustele
#252
Postat 07 March 2013 - 04:31 PM
La prajitura am pus 95g faina de migdale,restul faina de naut.Zaharul inlocuit cu fructoza,dar mai putin cu 20 g.Romul nu l-am pus,am pus numai niste esenta de rom.Glazura a fost :cafeaua neindulcita+ciocolata amaruie+putin unt+putina smantana pt frisca(am mai avut cativa stropi in cutiuta).
#253
Postat 07 March 2013 - 04:39 PM
Cerra,tare mi-ar placea sa fiu nepoata ta .Mi-ai dat inca o idee pt maine:salata de vinete(mai am in congelator vinete coapte) ca le place si alor mei
poi hai sa vedem cum facem sa fi nepoata mea:)
Si noi tot din congelator.
La prajitura am pus 95g faina de migdale,restul faina de naut.Zaharul inlocuit cu fructoza,dar mai putin cu 20 g.Romul nu l-am pus,am pus numai niste esenta de rom.Glazura a fost :cafeaua neindulcita+ciocolata amaruie+putin unt+putina smantana pt frisca(am mai avut cativa stropi in cutiuta).
[quote]
Aha, ai ales faina de naut si migdale. Eu o sa fac cu 50/50 si cred ca ii pun si o crema si numai bine, avem prajitura in doua feluri nu? la alegere.
Oricum arata bestial!
#254
Postat 07 March 2013 - 05:58 PM
#256
Postat 07 March 2013 - 06:28 PM
#257
Postat 07 March 2013 - 10:08 PM
- dovleac la cuptor
- naut copt la cuptor
- tarta cu migdale si ciocolata
- pizza Wasa
#258
Postat 07 March 2013 - 11:42 PM
#259
Postat 07 March 2013 - 11:43 PM
#260
Postat 08 March 2013 - 12:24 AM
petunie, la 07 March 2013 - 04:31 PM, a spus:
La prajitura am pus 95g faina de migdale,restul faina de naut.Zaharul inlocuit cu fructoza,dar mai putin cu 20 g.Romul nu l-am pus,am pus numai niste esenta de rom.Glazura a fost :cafeaua neindulcita+ciocolata amaruie+putin unt+putina smantana pt frisca(am mai avut cativa stropi in cutiuta).
Petu draga , eu fiind mai noua aici , gasesc mai greu ...pana ma acomodez , este reteta de praji postata ? vreau si eu reteta , multumesc anticipat
Ma bucur din suflet ca ti-a placut pasta de ton , eu am crezut ca ai facut icre , dar mi-ai dat o idee buna , o sa incerc si eu pasta de ton
Cerra , draga mor , ce ai facut tu acolo ...woow si iara woow , vreau sa fiu si eu nepoata ta , ma adopti si pe mine ? Am mai spus si ma repet , esti o zana de bucatarie