Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#301 Useril este offline   leo53 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 29-September 12
  • LocationSIBIU

  Postat 17 March 2013 - 02:43 PM

Vezi postareacerra, la 17 March 2013 - 01:53 PM, a spus:

Tagliatelle cu nuca, scortisoara , sirop de agave.

Atasament IMG_4082 (Small).JPG

Foarte bine arata Cerra: :love7: - ma bucur mult ca ai aparut si ca probabil te simti mai bine.

#302 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2013 - 05:59 PM

Vezi postareavalery, la 17 March 2013 - 12:53 AM, a spus:

PS: Prunele afumate ce ai gasit pe piata sunt cu samburi sau fara ? multumesc anticipat .


cu samburi!
nu rade nimeni, la mine au si eticheta pe taraba, lojnite/cu fum/neafumate. Astea afumate sunt mai ieftine, 8leikg, celelalte -10lei.
Intai am luat de-alea de 10lei, nu stiam care-i treaba cu pretul, n-avea nici eticheta, am crezut ca-s mai de calitate. Dupa ce le-am platit am intrebat de ce au alt pret gramada alaturata si cand mi-a zis ca-s afumate, le-am dat inapoi pe alea pe care le cumparasem si i-am zis ca eu de-astea afumate voiam de fapt, asta-i gustul ce-mi aminteste de copilarie. A ras si mi le-a schimbat fara sa se supere.
Iar mi-e pofta, dar n-am mai luat din cauza de calorii si neputinta de-a ma rezuma doar la 2. :love7:

#303 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 March 2013 - 08:53 PM

Vezi postarealeo53, la 17 March 2013 - 02:43 PM, a spus:


Foarte bine arata Cerra: :) - ma bucur mult ca ai aparut si ca probabil te simti mai bine.


Multumesc frumos!

Ma bucur mult ca esti printre noi :)

Am gatit azi si friptura nepozata si iaca o ciorba de gaina cu legume

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13635464066719.jpg

Fetele,
Sunt bine doar ca am avut treaba, inmormantare, spitalizari etc. Au trecut toate . Sunt aici cu voi si sunt bine si va multumesc ca va ganditi la mine.

#304 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 17 March 2013 - 11:55 PM

Vezi postareamoatza, la 17 March 2013 - 05:59 PM, a spus:

cu samburi!
nu rade nimeni, la mine au si eticheta pe taraba, lojnite/cu fum/neafumate. Astea afumate sunt mai ieftine, 8leikg, celelalte -10lei.
Iar mi-e pofta, dar n-am mai luat din cauza de calorii si neputinta de-a ma rezuma doar la 2. :)

Moatza draga am ramas uimita , la noi cele mai ieftine prune pe piata sunt la 15lei , mai exacta sa fiu de la 15 in sus :P Am fost la piata am intrebat de prune afumate , dar se uitau la mine de parca as fi picat de pe o alta planeta ,a fost o singura tanti care stia despre ce vorvesc mi-a promis ca o sa aduca ea la vanzare , deci...am o speranta . Si la mine este vorba de gustul copilariei , mi-e dor de acel gust
Moatzo , foloseste la mancare , asa te vei opri la 2,3 prune :P ,, te rog sa nu te superi , ca mi-am permis sa glumesc :) ,,La cat sunt de bune sa stii ca e efort mare si ptr mine sa ma opresc la doar... cateva prune :P

#305 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 18 March 2013 - 12:00 AM

Vezi postareacerra, la 17 March 2013 - 08:53 PM, a spus:

Am gatit azi si friptura nepozata si iaca o ciorba de gaina cu legume
Fetele,
Sunt bine doar ca am avut treaba, inmormantare, spitalizari etc. Au trecut toate . Sunt aici cu voi si sunt bine si va multumesc ca va ganditi la mine.

Cera draga arata extraordinar tagliatelle-le cu nuca, scortisoara , sirop de agave.
Ciorbita de gaina e foarte apetisanta
-Ma bucur din suflet ca ai revenit :) , imi pare tare rau ptr momentele grele prin care ai trecut :)

#306 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 18 March 2013 - 12:08 AM

Vezi postareapetunie, la 17 March 2013 - 10:01 AM, a spus:



-Foarte interesanta reteta ta d chiftelute , sunt sigura ca sunt foarte bune , Ma tenteaza si pe mine , oare daca pun conopida in loc de gulie ? eu cred ca ra merge , ce zici ?
-Vinetele umplute arat grozav , si mie-mi plac foarte tare
-Aaa, era sa uit , rulada din piept de pui super faina ti-a iesit
:)

#307 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 18 March 2013 - 12:11 AM

Leo draga , bine ai venit :)

Sorina , ce grozava e si rulada cu ciuperi , e foarte faina reteta , mai ales ca se poate umple cu diferite umpluturi si pare tot timpul ceva nou ,Sunt foarte incantata si nu numai eu , toata gsca , multumim :)

#308 Useril este offline   leo53 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 29-September 12
  • LocationSIBIU

Postat 18 March 2013 - 04:21 AM

Vezi postareavalery, la 18 March 2013 - 12:11 AM, a spus:

Leo draga , bine ai venit :)

Sorina , ce grozava e si rulada cu ciuperi , e foarte faina reteta , mai ales ca se poate umple cu diferite umpluturi si pare tot timpul ceva nou ,Sunt foarte incantata si nu numai eu , toata gsca , multumim :P

N-am rezistat cand v-am vazut pe aici si mi-ar place sa fiu cu voi si cu fetele de aici mai ales ca aici am facut prima lectura a tot ce se putea citi si invata de pe un forum care respecta principiile stilului alimentar al lui Monti.Asa ca am venit si va dau la toate cate o :)

#309 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 March 2013 - 09:11 AM

Vezi postareavalery, la 18 March 2013 - 12:08 AM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 17 March 2013 - 10:01 AM, a spus:


-Foarte interesanta reteta ta d chiftelute , sunt sigura ca sunt foarte bune , Ma tenteaza si pe mine , oare daca pun conopida in loc de gulie ? eu cred ca ra merge , ce zici ?
-Vinetele umplute arat grozav , si mie-mi plac foarte tare
-Aaa, era sa uit , rulada din piept de pui super faina ti-a iesit
Imagine postata


Multumesc,valery!
Banuiesc ca merg si cu conopida chiftelele,de ce?Eu pe vremuri,am vazut pe undeva cu zuchinni,dar nu as mai putea spune unde si cand,deci ar merge cu orice leguma permisa.
Si mie imi plac vinetele ,sub orice forma,pacat ai mei copii nu se avanta dupa ele.Amelie nu mananca deloc,iar Patrick mananca numai salata de vinete.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#310 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 12:36 PM

Am admirat ruladele Sorinei, pregatelile Petuniei si ma bucur mult vazandu`va cu cat drag gatiti de toate.

Leo,

Esti binevenita in gasca noastra! :hungry: Si noi daca mai gresim ne corectam frumos, fara suparari si fara atacuri la persoana. Discutam ideea nu persoana, ptr ca asa este cel mai corect.

Orice nedumerire ai, te rog frumos sa intrebi fara frica ca nu te mustruluieste nimeniaici. Care cum stie dintre noi va raspunde.Este foarte corect sa ne luam dupa principiile Montignac nu dupa pricipii adoptate(daca nu facem cum zice monti, egal carte noua sau veche, inseamna ca nu tinem monti, ci vrem sa adoptam dupa el altceva si nu este corect). Este normal sa se inoiasca si cartile si tot in urma probelor de laborator,tabelul exact ca si in medicina. Cat am avansat din timpurile cand existau doar radiații Roentgen la tot felul de CT, RMN,ECO, etc. Deci noutatea este primita cu bratele deschise din punctul meu de vedere.

#311 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 12:46 PM

[quote name='valery' date='18 March 2013 - 12:00 AM' timestamp='1363557600' post='189907']
[quote name='cerra' date='17 March 2013 - 10:53 PM' timestamp='1363546417' post='189889']

Cera draga arata extraordinar tagliatelle-le cu nuca, scortisoara , sirop de agave.
Ciorbita de gaina e foarte apetisanta
-Ma bucur din suflet ca ai revenit :hungry: , imi pare tare rau ptr momentele grele prin care ai trecut :)
[/quote]

Multumesc!

Trebuie sa trecem si prin momente de astea. Trec toate.


Azi am in plan o salata de paste din grau dur.

#312 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 March 2013 - 01:11 PM

Cerrulina, inteleg c-ai avut necazuri, imi pare rau si-ti doresc zile mai bune!
Sanatate, ca de-asta are nevoie toata lumea!

#313 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 01:25 PM

Cerra, iubire, imi pare rau! Sper ca acum esti un pic mai bine!

Uite cu ce iti indulcesc eu tie ziua. Ce zici, merge?

Brie cu fistic

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13636059521818.jpg
Sorina

#314 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 01:33 PM

Vezi postareapetunie, la 17 March 2013 - 10:01 AM, a spus:

Am facut chiftele de quinoa si gulie.Foarte bune.Am fiert cam 100 g quinoa,am amestecat-o cu trei gulii mici,razalite,cascaval,cam 100 g piept de pui(ramas de cu o zi inainte),doua oua,condimente.Maglavaisul tinde sa se imprastie inainte de coacere,dar dupa cuptor se prezinta tare frumos.Sunt tare bune,sper sa ma credeti,totusi,si fara poze finale:


Am mai avut si vinete umplute cu carne tocata:




Buna idee piftelutele tale!

LA vinetele umplute, carnea tocata ai pus-o cruda, nu? Cam asa vad eu din poze. Sper sa vad bine.
La ce temperatura si cam cat au stat in cuptor... aproximativ, ca sa-mi fac o idee.
Multumesc mult!


Vezi postareacerra, la 17 March 2013 - 01:53 PM, a spus:

Tagliatelle cu nuca, scortisoara , sirop de agave.




Nu puteai si tu sa zici mai din timp... offff!!!
Pai, inlocuiam cu succes macinicii. Acum, ramane pe data aviatoare.


Vezi postareavalery, la 18 March 2013 - 12:11 AM, a spus:



Sorina , ce grozava e si rulada cu ciuperi , e foarte faina reteta , mai ales ca se poate umple cu diferite umpluturi si pare tot timpul ceva nou ,Sunt foarte incantata si nu numai eu , toata gsca , multumim :)


Ma bucur ca am putut fi de folos!


Vezi postarealeo53, la 18 March 2013 - 04:21 AM, a spus:


N-am rezistat cand v-am vazut pe aici si mi-ar place sa fiu cu voi si cu fetele de aici mai ales ca aici am facut prima lectura a tot ce se putea citi si invata de pe un forum care respecta principiile stilului alimentar al lui Monti.Asa ca am venit si va dau la toate cate o :hungry:


Bine ai venit, Leo!
Sorina

#315 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 02:09 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 March 2013 - 01:33 PM, a spus:






Nu puteai si tu sa zici mai din timp... offff!!!
Pai, inlocuiam cu succes macinicii. Acum, ramane pe data aviatoare.





Si eu am salivat pici cu macinicii :pupic: nu facut nici eu de nici care. Lasa, e bine si acu si iaca poti face repede tagliatelle cu nuci si iti trece pofta de macinici :pupic:

#316 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 02:11 PM

Vezi postareamoatza, la 18 March 2013 - 01:11 PM, a spus:

Cerrulina, inteleg c-ai avut necazuri, imi pare rau si-ti doresc zile mai bune!
Sanatate, ca de-asta are nevoie toata lumea!

Toate trec...

Multumesc la fel!


Vezi postareasorinadaniela, la 18 March 2013 - 01:25 PM, a spus:

Cerra, iubire, imi pare rau! Sper ca acum esti un pic mai bine!

Uite cu ce iti indulcesc eu tie ziua. Ce zici, merge?




Sunt bine!

Imi indulcesti ziua si inca cum :pupic:



ceva genul asta (asta`i hermelin)si este platou sarat(daca inspira pe cineva, faceti chiftelutele din dovlecel si vinetele tot in tigaie)
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13636093361658.jpg

#317 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 March 2013 - 03:08 PM

Cerra, imi pare rau ca ai avut necazuri si sa dea Doamne Doamne sa treaca toate cu bine! Sanatate multa si spor in toate!
De la o vreme parca va intreceti sa gatiti excelent si sa mi se scurga ochii aici la monti, doamnelor! numai bunatati apetisante si retete inovative! felicitari! nici nu ma gandeam de ex ca tagliatele integrale cu nuci si sirop de agave ar fi permise la monti. Bine ca a zis si Sorina la fel :pupic: Cand auzeam de monti, trebuia sa iti dai una peste labute la cam tot ce era savuros si sa te chinui cu infranarea pohtelor! bravo doamnelor! Absolut toate ideile si toate preparatele sunt excelente si f apetisante! Bravo inca o data! :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#318 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 03:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 March 2013 - 03:08 PM, a spus:




Toate trec!

Mai Dani, poi tu crezi ca Monti este sperietoarea?????? no,no. Lista`i mare si din ce este acolo ca la piata tot gasesti ce sa pui la oala .


Eu va servesc cu o salata pikanta RECE de paste din grau dur, care contine : vinete marinate in ulei, rosii seci in ulei cu alte mirodenii, ton,pesto alla Genovese,pasta de ardei copt rosu,frunze de pitrinjel.


Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-1363613537263.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13636135537153.jpg

#319 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 03:53 PM

Cerra, lasand la o parte vinetele si rosiile in ulei (sperand sa fi fost ulei de masline... nu mereu e asa), pesto alla genovese are branza in compozitia lui.
Sau cel putin ar trebui sa aiba.
Ai grija, ca nu mai e de F1.
Lasand la o parte si grasimile din pinoli. Pe ele, sa zicem , ca le putem pune impreuna cu grasimile din migdale.
Sorina

#320 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 04:10 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 March 2013 - 03:53 PM, a spus:

Cerra, lasand la o parte vinetele si rosiile in ulei (sperand sa fi fost ulei de masline... nu mereu e asa), pesto alla genovese are branza in compozitia lui.
Sau cel putin ar trebui sa aiba.
Ai grija, ca nu mai e de F1.
Lasand la o parte si grasimile din pinoli. Pe ele, sa zicem , ca le putem pune impreuna cu grasimile din migdale.


Da, are dar daca le faci reci chiar si pastele din grau dur, ai voie putin parmezan, iar grasimile din pinoli cum zici si tu sunt grasimi bune. Eu nu am mai pus in plus, m`am limitat la cel din pesto. Rosiile si vinetele, au ulei de masline ptr ca au fost din italia aduse in ambalajele originale si in plus se vede ca este ulei bun si altfel ca cel de aici..(Eu asa am gasit in intrebari si raspunsuri ca poti consuma si parmezan peste pastele reci dar putin). Daca doresti, iti dau nr intrebarii si raspunsul sa vezi cu ochii tai.

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi