Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#341 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 March 2013 - 05:21 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 March 2013 - 05:14 PM, a spus:





Saratele... le gasiti aici




Ce bine arata!!!!!!!!

#342 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 20 March 2013 - 05:23 PM

Deja salivez :hello:
De spanac am mancat si eu, dar facuta simpla cu putina zeama de lamaie, ulei de masline, sare si usturoi. Nu am incercat cu iaurt :hug:

#343 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 21 March 2013 - 10:20 AM

Cerra, astept si io reteta la budinca de quinoa. N-ai scris-o pe undeva si am ratat-o eu, nu?

#344 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2013 - 11:50 AM

Hai să scriu ce am mai făcut şi eu de mâncare pentru săptămâna asta. Fără poze, da' măcar ca idei de post.

- năut copt (cu boia, chimen şi turmenic)
- pateu de mazăre galbenă (cu turmenic şi ulei virgin de floarea soarelui)

- falafel în cuptor (le-a făcut Maia mea şi mi-e ciudă că nu am pozat-o cum făcea chifteluţele)
- vinete chinezeşti peste care am pus un strop de ulei de cocos la sfârşit, după ce am oprit focul. servite cu orez fiert
- mancare de mazăre cu sos de roşii şi mult mărar

- pentru mâine am în plan spaghetti cu sos pesto făcut de mine şi congelat (fără brânză). astea eu le consider de F2
- pentru sâmbătă vreau să fac orez chinezesc (cel cu ananas şi legume)

şi am mai mâncat din pivniţă un fel de zacuscă (de fapt sunt vinetele cu roşii şi usturoi, parcă a lui Kiken) şi gemuri (măceşe şi jeleu de struguri)

#345 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 12:33 PM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:

gemuri (măceşe şi jeleu de struguri)

Tu faci gemurile / dulceturile fara zahar? Sau pui vreun alt indulcitor?
M-ar interesa ce fructe se preteaza la dulcetit fara nici un fel de zahar. Pana acum am facut magiun (de prune), gem de caise si de piersici (fiecare facute separat). Ma bate-un gand sa-ncerc si cu alte fructe, dar nu stiu daca am vreo sansa de izbanda sau nu. :D

#346 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2013 - 01:13 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2013 - 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:

gemuri (măceşe şi jeleu de struguri)

Tu faci gemurile / dulceturile fara zahar? Sau pui vreun alt indulcitor?
M-ar interesa ce fructe se preteaza la dulcetit fara nici un fel de zahar. Pana acum am facut magiun (de prune), gem de caise si de piersici (fiecare facute separat). Ma bate-un gand sa-ncerc si cu alte fructe, dar nu stiu daca am vreo sansa de izbanda sau nu. :biggrin:

nu-s fără zahăr ale mele. am făcut cu fructoză astea 2 astă toamnă, ca să am şi eu gemuri pentru mine.

#347 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 March 2013 - 01:33 PM

Foxyy, in general fructele cu multa pectina se pot face fara zahar, dar numai fiert indelung si scazute, adica tip marmelada/gem.
Uite eu am facut intr-un an cu mere si gutui, a iesit bun si s-a pastrat bine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#348 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 March 2013 - 01:41 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2013 - 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:

gemuri (măceşe şi jeleu de struguri)

Tu faci gemurile / dulceturile fara zahar? Sau pui vreun alt indulcitor?
M-ar interesa ce fructe se preteaza la dulcetit fara nici un fel de zahar. Pana acum am facut magiun (de prune), gem de caise si de piersici (fiecare facute separat). Ma bate-un gand sa-ncerc si cu alte fructe, dar nu stiu daca am vreo sansa de izbanda sau nu. :biggrin:


Foxy, am vazut acum ca-s la moda semintele de chia.
Se fac dulceturi la rece, fara foc.
Poti tine borcanul o sapatamana in frigider.

#349 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 01:51 PM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 01:13 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2013 - 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:

gemuri (măceşe şi jeleu de struguri)

Tu faci gemurile / dulceturile fara zahar? Sau pui vreun alt indulcitor?
M-ar interesa ce fructe se preteaza la dulcetit fara nici un fel de zahar. Pana acum am facut magiun (de prune), gem de caise si de piersici (fiecare facute separat). Ma bate-un gand sa-ncerc si cu alte fructe, dar nu stiu daca am vreo sansa de izbanda sau nu. :biggrin:

nu-s fără zahăr ale mele. am făcut cu fructoză astea 2 astă toamnă, ca să am şi eu gemuri pentru mine.

:wasted: Am inteles. Poate o sa fac si eu cu fructoza, macar de pofta, sa vad ce gust au.

#350 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 01:53 PM

Vezi postareazerda, la 21 March 2013 - 01:33 PM, a spus:

Foxyy, in general fructele cu multa pectina se pot face fara zahar, dar numai fiert indelung si scazute, adica tip marmelada/gem.
Uite eu am facut intr-un an cu mere si gutui, a iesit bun si s-a pastrat bine!

Multumesc pentru informatie! :biggrin:
Oricum, am fiert si eu sanatos voinic gemurile - de dimineata pana seara. Era multa zeama, dupa gustul meu. Eu vreau gemurile si dulceaturile mai dense, altfel discutam despre compot. :wasted:

#351 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 01:56 PM

Vezi postareaEataly, la 21 March 2013 - 01:41 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2013 - 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:

gemuri (măceşe şi jeleu de struguri)

Tu faci gemurile / dulceturile fara zahar? Sau pui vreun alt indulcitor?
M-ar interesa ce fructe se preteaza la dulcetit fara nici un fel de zahar. Pana acum am facut magiun (de prune), gem de caise si de piersici (fiecare facute separat). Ma bate-un gand sa-ncerc si cu alte fructe, dar nu stiu daca am vreo sansa de izbanda sau nu. :biggrin:


Foxy, am vazut acum ca-s la moda semintele de chia.
Se fac dulceturi la rece, fara foc.
Poti tine borcanul o sapatamana in frigider.

O sa caut informatii despre chia, multumesc frumos pentru sugestie! :wasted:

#352 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 March 2013 - 03:18 PM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:



- năut copt (cu boia, chimen şi turmenic)

Am facut si eu dupa indicatiile tale... acum, sper doar sa le fi facut cum trebuie. Aveau un gust de boabe de porumb fiert, atunci caldute, dar a doua zi erau cam dure.
De asta, te intreb acum, asa trebuia sa fie?
Am facut asa: inmuiat o zi, fiert aprox 1h, apoi le-am lasat la racit si seara le-am bagat la cuptor dupa ce le-am stropit cu o apa aromata. La cuptor le-am lasat cam o ora (cred) la 180°C.


- pateu de mazăre galbenă (cu turmenic şi ulei virgin de floarea soarelui)

Am cautat pana am innebunit, dar mazare galbena nu am gasit pe aici. Imi zic mereu de soia. Fac confuzie!

- falafel în cuptor (le-a făcut Maia mea şi mi-e ciudă că nu am pozat-o cum făcea chifteluţele)

Brava, Maia! Pupam manutele harnice!

- vinete chinezeşti peste care am pus un strop de ulei de cocos la sfârşit, după ce am oprit focul. servite cu orez fiert

Cum se fac, bre, vinetele astea, ca m-ai facut curioasa si am si vreo 3 vinete disponibile.


- pentru mâine am în plan spaghetti cu sos pesto făcut de mine şi congelat (fără brânză). astea eu le consider de F2

Si eu!

- pentru sâmbătă vreau să fac orez chinezesc (cel cu ananas şi legume)

Nu m-am incumetat pana acum sa-l fac. Ma duc sa ma mai uit inca o data la reteta, ca matza-n calendar. Poate asa capat ceva curaj.



Sorina

#353 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2013 - 03:38 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 March 2013 - 03:18 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:

- năut copt (cu boia, chimen şi turmenic)

Am facut si eu dupa indicatiile tale... acum, sper doar sa le fi facut cum trebuie. Aveau un gust de boabe de porumb fiert, atunci caldute, dar a doua zi erau cam dure.
De asta, te intreb acum, asa trebuia sa fie?
Am facut asa: inmuiat o zi, fiert aprox 1h, apoi le-am lasat la racit si seara le-am bagat la cuptor dupa ce le-am stropit cu o apa aromata. La cuptor le-am lasat cam o ora (cred) la 180°C.



Uite, bine că ai întrebat, că de data asta am fost atentă cât l-am ţinut în cuptor. 15 minute la foc maaaare. Se fac crocante boabele şi nu se usucă.

Vezi postareasorinadaniela, la 21 March 2013 - 03:18 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:

- pentru sâmbătă vreau să fac orez chinezesc (cel cu ananas şi legume)

Nu m-am incumetat pana acum sa-l fac. Ma duc sa ma mai uit inca o data la reteta, ca matza-n calendar. Poate asa capat ceva curaj.

Eu ăsta îl fac în special pentru Maia. Doar aşa îmi mănâncă orezul, că e frumos colorat şi are şi ananas. Şi neapărat mâncat cu beţe Imagine postata
Ba nu. Mint. Mai nou îl mănâncă şi cu fructe de mare cu pesto şi orez. Am făcut de 2 ori până acum şi îi place tare şi aşa. Tot cu beţe Imagine postata

#354 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 March 2013 - 03:45 PM

Aha, deci trebuie sa ridic temperatura la cuptor pe la 250°C. Am inteles!
Dar, in rest am facut cum trebuia?

Maia chinezoaica, asa ar trebui sa o alinti! Bine ca ai gasit metoda ce merge la ea.
La mine, mai nou, il accepta cu lapte si dulceata sau stil pilaf cu ceva carnita.
Sorina

#355 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2013 - 04:30 PM

Vezi postarea2ut, la 21 March 2013 - 10:20 AM, a spus:

Cerra, astept si io reteta la budinca de quinoa. N-ai scris-o pe undeva si am ratat-o eu, nu?


Nu, nu am scri inca reteta, dar o scriu deseara sau maine.

Acum

salata de morcov crud, dovlecel crud si sos de marar cu maioneza,usturoi, piper si smantana.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13638761440793.jpg

Am si o ciorba de post tot cu dovlecel, legume si suc de rosii.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13638796447574.jpg

#356 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2013 - 04:33 PM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 11:50 AM, a spus:

Hai să scriu ce am mai făcut şi eu de mâncare pentru săptămâna asta. Fără poze, da' măcar ca idei de post.




Numai bunatati ai gatit! :)

#357 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 March 2013 - 04:46 PM

Cerra, sanatate curata la tine in farfurie!

Boni, mi-ai dat mai demult reteta ta pt foi dobos:
- 1 ou
- aprox 1 lingura fructoza
- 1 lingura faina de migdale.
Sper sa-mi fi adus bine aminte.
Acum, ce as vrea eu sa stiu, pt tava de la aragaz pt un blat subtirel, nu foarte gros, cam cate oua ar trebui sa folosesc?
Multumesc mult!
A, ca mi-adusei aminte: ceva date la cuptor, grade, timp?! Macar aproximativ.
Sorina

#358 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2013 - 05:28 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 March 2013 - 04:46 PM, a spus:

Cerra, sanatate curata la tine in farfurie!




Da, este foarte bun asa :) am editat sa pun si ciorba.

#359 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2013 - 05:41 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 March 2013 - 03:45 PM, a spus:

Aha, deci trebuie sa ridic temperatura la cuptor pe la 250°C. Am inteles!
Dar, in rest am facut cum trebuia?
da, in rest e bine, doar trebuie la temperatura mai mare. asa prind iute o crusta si nu se usuca.


Vezi postareasorinadaniela, la 21 March 2013 - 04:46 PM, a spus:

Boni, mi-ai dat mai demult reteta ta pt foi dobos:
- 1 ou
- aprox 1 lingura fructoza
- 1 lingura faina de migdale.
Sper sa-mi fi adus bine aminte.
Acum, ce as vrea eu sa stiu, pt tava de la aragaz pt un blat subtirel, nu foarte gros, cam cate oua ar trebui sa folosesc?
Multumesc mult!
A, ca mi-adusei aminte: ceva date la cuptor, grade, timp?! Macar aproximativ.
da, sorinel, am transformat clasicul pandispan.
tot din compozitia asta faceam si rulada (n-am mai facut tare de mult) si atunci foloseam 6 oua la tava mea mare de aragaz. ca sa faci aluatul mai maleabil mai poti adauga 1-2-3 linguri ulei la compozitie pentru ca mie migdalele mi se par mai aspre.
la copt nu mai mult de 15-20 minute, eu la foc potrivit la mine, nu stiu sa-ti spun grade...

acum, dupa gusturile mele transformate, nu as mai pune nici cum 1 lingura fructoza. maxim jumatate. dar e chestie de gust. mai ales ca mie mi se pare ca in combinatie cu migdale fructoza indulceste parca mai tare.


cerra, noroc cu sosul tau de maioneza, ca mi-ai facut pofta si mi-am amintit de maioneza de avocado.:)
in seara asta fac salata de cruditati cu maio: sfecla rosie, telina, morcovi, usturoi + chimen + maioneza de avocado

#360 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 05:49 PM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 05:41 PM, a spus:

maioneza de avocado

Detalii, pliiiiiiizzzzzzz!!!!!!!!! :)

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi