Forum Culinar: Dieta Montignac - Ce am gatit azi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

#361 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2013 - 06:05 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2013 - 05:49 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 05:41 PM, a spus:

maioneza de avocado

Detalii, pliiiiiiizzzzzzz!!!!!!!!! :)

simplu: iei un avocado si-l faci maioneza :)

glumesc, dar chiar e simplu. un avodaco bine copt se paseaza in blender sau cu mixer bat, de obicei cu usturoi. poti sa adaugi ulei sau niste apa, sau, daca nu e neaparat de post iaurt sau smantana. depinde cat iti trebuie se diluata compozitia. iar din condimente jonglezi dupa preferinte.

#362 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 March 2013 - 07:34 PM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 05:41 PM, a spus:


da, sorinel, am transformat clasicul pandispan.
tot din compozitia asta faceam si rulada (n-am mai facut tare de mult) si atunci foloseam 6 oua la tava mea mare de aragaz. ca sa faci aluatul mai maleabil mai poti adauga 1-2-3 linguri ulei la compozitie pentru ca mie migdalele mi se par mai aspre.
la copt nu mai mult de 15-20 minute, eu la foc potrivit la mine, nu stiu sa-ti spun grade...

acum, dupa gusturile mele transformate, nu as mai pune nici cum 1 lingura fructoza. maxim jumatate. dar e chestie de gust. mai ales ca mie mi se pare ca in combinatie cu migdale fructoza indulceste parca mai tare.




Sa traiti, am inteles!

Editez... am facut si deja mancat ciorbita de stevie cu guanciale conform. Buna! Eu am mancat doua farfurii.
Cerra, din partea mea :floare: !
Sorina

#363 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2013 - 11:51 PM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 05:41 PM, a spus:




cerra, noroc cu sosul tau de maioneza, ca mi-ai facut pofta si mi-am amintit de maioneza de avocado.:floare:
in seara asta fac salata de cruditati cu maio: sfecla rosie, telina, morcovi, usturoi + chimen + maioneza de avocado


Super!

Eu nu am avut avocado dar a fost super si asa. Imi place la nebunie maioneza de avocado si o folosesc si eu la multe chestii, inclusiv la ouale umplute.

#364 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 March 2013 - 11:53 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 March 2013 - 07:34 PM, a spus:



Editez... am facut si deja mancat ciorbita de stevie cu guanciale conform. Buna! Eu am mancat doua farfurii.
Cerra, din partea mea :floare: !


Ma bucur mult ca macar ti`am trezit pofta si curiozitatea de a face zama din stevie! Ai prajit gusa da?

Sa va fie de bine!

#365 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2013 - 12:07 AM

Da, da, am prajit-o separat și apoi am pus-o peste ștevia ce fierbea.
Sorina

#366 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 March 2013 - 12:12 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2013 - 12:07 AM, a spus:

Da, da, am prajit-o separat și apoi am pus-o peste ștevia ce fierbea.


Exact!

Sa incerci si ciorba de salata sa vezi ce buna este si este si conforma.

#367 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 March 2013 - 08:10 AM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 06:05 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2013 - 05:49 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 05:41 PM, a spus:

maioneza de avocado

Detalii, pliiiiiiizzzzzzz!!!!!!!!! :thumleft:

simplu: iei un avocado si-l faci maioneza :D

glumesc, dar chiar e simplu. un avodaco bine copt se paseaza in blender sau cu mixer bat, de obicei cu usturoi. poti sa adaugi ulei sau niste apa, sau, daca nu e neaparat de post iaurt sau smantana. depinde cat iti trebuie se diluata compozitia. iar din condimente jonglezi dupa preferinte.

Ahaaaaa...... :thumleft: Multam frumos pentru lamuriri!
Acu' vreo luna jumate am facut o chestie de genul asta, dar eu eram chitita pe guacamole, asa ca n-am pus ulei si n-a iesit maioneza.... Am servit-o cu paine, pe post de salata. Taaaaare buna a mai fost. Au halit toti din castronas si le-a placut la nebunie, ma tot intrebau ce e si cum se face. :drool:
O alta intrebare: cum dati avocado prin blender? :scratch: Mie mi-a iesit paru' prin caciula pana am reusit sa-l pisez. Pana la urma, am pus bucatile de avocado in bolul de taiat, am posnit hardughia si a tocat maruntel totul. Apoi, taras-grapas, am dat si prin blender, dar tot au ramas bucatele maricele, nu s-a facut pasta fina. Dupa cum aratau lucrurile, trebuia sa fie ceva mai lichida compozitia din blender, ca sa poata aparatul sa-si faca treaba bine... Am pus mascarpone, dar tot degeaba. Poate daca pun ulei se face mai usor, direct in blender??? N-as zice ca aparatul are o problema, pentru ca fructele, de exemplu, le face praf usor. Bine.... fructele sunt si zemoase, prin definitie. :D

#368 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 March 2013 - 08:45 AM

Foxule, din câte zici tu, nu era bine copt avocado. Trebuie să fie moale, dacă tai o felie o poţi întinde pe pâine, ca untul. Şi trebuie să se cureţe foarte uşor de coajă. Eu am în perioada asta mereu 2-3 bucaţi în casă şi se mai coc în timp ce stau. Mai rar am găsit la magazin copt bine.

#369 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 March 2013 - 08:57 AM

Vezi postareaboni, la 22 March 2013 - 08:45 AM, a spus:

Foxule, din câte zici tu, nu era bine copt avocado. Trebuie să fie moale, dacă tai o felie o poţi întinde pe pâine, ca untul. Şi trebuie să se cureţe foarte uşor de coajă. Eu am în perioada asta mereu 2-3 bucaţi în casă şi se mai coc în timp ce stau. Mai rar am găsit la magazin copt bine.

Era copt bine, coaja am dat-o jos cu mana, se duceau fasii intregi. Si era moale-moale, il tineam de-o saptamana in casa. M-am uns pana la cot cand l-am curatat. Numai ca... ceva n-a fost sa fie.... O sa mai incerc, nu-i bai. Nu ma sperii eu asa usor de-un biet avocado. :thumleft:

#370 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 March 2013 - 09:12 AM

Sa scriu si eu ce-am mai mancat in ultimele zile, dar fara poze;
- salate multe cu de toate
- ciuperci cu patrunjel si quinoa
- lapte de migdale cu capsuni si seminte de chia (s-a transformat in budinca)
- supa crema de linte, iar azi am supa crema de legume
- mancare de praz si masline (a la Rodica)
- file de macrou uns cu pasta de masline si facut la cuptor in sos de rosii si usturoi si ierburi (asta i-a placut tare, tare mult lui Ale, care nu-i mare amatoare de peste)
- salata cu naut fiert, avocado si castravete murat (ciudata combinatie, dar e pe gustul meu)
Sapatamana viitoare mai scriu.

#371 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 March 2013 - 09:13 AM

Foxyy, eu am patit ceva asemanator pentru ca avocado nu era destul de copt, daca e copt, iese frumos,uite cam asa, fara blenduit, doar strivit cu furculita:

Imagine postata

uite si maioneza:

Imagine postata
alea erau picaturi de sos chilli.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#372 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 March 2013 - 09:18 AM

Vezi postareazerda, la 22 March 2013 - 09:13 AM, a spus:

Foxyy, eu am patit ceva asemanator pentru ca avocado nu era destul de copt, daca e copt, iese frumos,uite cam asa, fara blenduit, doar strivit cu furculita:
uite si maioneza:
alea erau picaturi de sos chilli.

Hmmmm.... Tre' sa mai fac o proba. Fructul era copt sigur, era moale, abia reuseam sa-l tin in mana si sa-l decojesc. Iar bucatile le-am rupt cu mana, doar cat apasam nitel pe avocado si se rupea. Iar samburele a iesit imediat.. Dar, daca voua v-a iesit, inseamna ca tre' sa iasa si la mine. Caut diseara avocado si peste vreo saptamana incerc iar, sa vedem ce se intampla. :thumleft:

#373 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 March 2013 - 09:25 AM

Ca meniu la subiect, file de muschi de porc cu guacamole, sau peste pe banchiza dupa inspiratie:

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#374 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 March 2013 - 11:27 AM

Vezi postarea2ut, la 22 March 2013 - 09:12 AM, a spus:

Sa scriu si eu ce-am mai mancat in ultimele zile, dar fara poze;
- salate multe cu de toate
- ciuperci cu patrunjel si quinoa
- lapte de migdale cu capsuni si seminte de chia (s-a transformat in budinca)
- supa crema de linte, iar azi am supa crema de legume
- mancare de praz si masline (a la Rodica)
- file de macrou uns cu pasta de masline si facut la cuptor in sos de rosii si usturoi si ierburi (asta i-a placut tare, tare mult lui Ale, care nu-i mare amatoare de peste)
- salata cu naut fiert, avocado si castravete murat (ciudata combinatie, dar e pe gustul meu)
Sapatamana viitoare mai scriu.


Numai bunatati ai papat!

#375 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 March 2013 - 11:27 AM

Da, da, le-am papat cu placere.

#376 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 March 2013 - 11:28 AM

Vezi postareazerda, la 22 March 2013 - 09:25 AM, a spus:

Ca meniu la subiect, file de muschi de porc cu guacamole, sau peste pe banchiza dupa inspiratie:




Super arata!! :thumleft:

#377 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 March 2013 - 11:31 AM

Vezi postareazerda, la 22 March 2013 - 09:25 AM, a spus:

Ca meniu la subiect, file de muschi de porc cu guacamole, sau peste pe banchiza dupa inspiratie:

Wow!!!! :thumleft: Mi-ai facut pofta! :thumleft:

#378 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 March 2013 - 11:49 AM

Ma bucur, acum ca m-am uitat dupa guacamole, imi dau seama ca eu de multe ori fac poze si nu le postez! Poate mai caut prin cutia cu jucarii si mai pun poze.

Deci muschiul este dat prin tot soiul de ierburi si boia, sare, piper si bagat la cuptorul incins cu un strop de apa pe fund ca sa nu se prinda, acoperit cu folie. Nu l-am lasat mult ca era cuptorul incins cam 30 de minute. Cum vedeti carnea nu are strop de grasime, daca-l lasam mai mult iasca se facea!
Asa se poate manca si cald, dar si rece, lua la pachet etc.

Si aia era portia mea, deci cam atat.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#379 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2013 - 04:15 PM

Vezi postarea2ut, la 22 March 2013 - 09:12 AM, a spus:

Sa scriu si eu ce-am mai mancat in ultimele zile, dar fara poze;
- salate multe cu de toate
- ciuperci cu patrunjel si quinoa
- lapte de migdale cu capsuni si seminte de chia (s-a transformat in budinca)
- supa crema de linte, iar azi am supa crema de legume
- mancare de praz si masline (a la Rodica)
- file de macrou uns cu pasta de masline si facut la cuptor in sos de rosii si usturoi si ierburi (asta i-a placut tare, tare mult lui Ale, care nu-i mare amatoare de peste)
- salata cu naut fiert, avocado si castravete murat (ciudata combinatie, dar e pe gustul meu)
Sapatamana viitoare mai scriu.


Ma primesti si pe mine la masa? Ca vin in zbor!
Ma innebuniti cu semintele astea. Trebuie sa ma infornez sa vad despre ce e vorba.


Vezi postareazerda, la 22 March 2013 - 09:25 AM, a spus:

Ca meniu la subiect, file de muschi de porc cu guacamole, sau peste pe banchiza dupa inspiratie:



Zerda, azi dimineata pe telefon eu vazui bine carnita cu guacamole, dar sa fii sigura ca nu bangheam pe nicaieri pestele pe banchiza.
Pana la urma m-am convins ca mai trebuia sa fie vreo poza pe care nu mi-a incarcat-o.
Mare mi-a fost surpriza, acum, la calculator cu monitor decent sa vaz si pestele pe banchiza.
Radeam ca nebuna, de una singura...


Vezi postareazerda, la 22 March 2013 - 11:49 AM, a spus:


Deci muschiul este dat prin tot soiul de ierburi si boia, sare, piper si bagat la cuptorul incins cu un strop de apa pe fund ca sa nu se prinda, acoperit cu folie. Nu l-am lasat mult ca era cuptorul incins cam 30 de minute. Cum vedeti carnea nu are strop de grasime, daca-l lasam mai mult iasca se facea!
Asa se poate manca si cald, dar si rece, lua la pachet etc.



Cam la ce temperatura era cuptorul?
Sorina

#380 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 March 2013 - 08:30 PM

Va aduc si voua niste rulouri unse cu untura de gasca sunt 50/50.

urmatoarea tura o sa fac niste pariziene in aceiasi formatie dar o sa pun si cascaval,sunca, ceapa verde si le impachetez altfel cand le ung.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13639769326469.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-1363976940752.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13639769492465.jpg

Arata acest topic


  • 33 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi