Dieta Montignac - Ce am gatit azi
#401
Postat 26 March 2013 - 09:26 AM
- chifle integrale cu magiun
- conserva macrou cu salata de cruditati
- iahnie de fasole cu varza murata
- chiftele de naut cu salata
- legume - ceapa, zucchini, vanata- feliate, la cuptor
- prajitura cu mere (cu foi - reteta de la Boni, foarte bune)
- lapte de migdale cu scortisoara, iar piureul cu smochine sau caise (asta cred ca e de F2)
- orez basmati cu legume
#402
Postat 26 March 2013 - 10:30 AM
valery, la 25 March 2013 - 11:30 PM, a spus:
2ut, la 26 March 2013 - 09:26 AM, a spus:
#403
Postat 26 March 2013 - 11:18 AM
Mie imi place mult prajiturica asta (o vreme am facut blat din faina de migdale si ulei, ca la aluatul fraged, dar foile tale imi plac mai mult).
#404
Postat 26 March 2013 - 03:52 PM
Care arata asa:
Prajitura Laurei Sunt sigura ca este foarte buna, dar eu oricum ciocolata nu mai aveam deloc si am schimbat blatul si ce mai trebuia sa fie Monti.
Acum modelul meu
Am facut modificari adaugiri prin urmare, alt blat alta glazura am pastrat din reteta doar bilutele de cocos cu branza si am mai adaugit arome, schimbat si la bilute una alta, si am facut muffins nu in tava.
Deci, ''Muffins cu cacao, branza dulce si cocos''
La gramada
unul singuratic
sectiune
Foarte buni !
Si pe fuga a facut Denisa mea salata ptr ca eu tre sa plec imediat. Acum scriu aici si mainc salata.
neamestecata
amestecata
#405
Postat 26 March 2013 - 05:47 PM
#406
Postat 26 March 2013 - 10:13 PM
#407
Postat 26 March 2013 - 11:03 PM
Tot respectul Cerra draga
abia astept sa soseasca reteta , dar eu saptamana asta incerc sa rezist eroic , la mine e saptamana mare , dar e tare greu cand vad bunatatile voastre
Si salata arata foarte bine, mai ales ca o avut un ingredient aparte ...facuta de Denisa
-2Ut, mersi ca ai scos reteta de foi a lui Boni , pare rapida si buna , o fac si eu
#408
Postat 26 March 2013 - 11:12 PM
valery, la 26 March 2013 - 11:03 PM, a spus:
Tot respectul Cerra draga
abia astept sa soseasca reteta , dar eu saptamana asta incerc sa rezist eroic , la mine e saptamana mare , dar e tare greu cand vad bunatatile voastre
Si salata arata foarte bine, mai ales ca o avut un ingredient aparte ...facuta de Denisa
Multumesc frumos!
Iti doresc sa treci usor saptamana asta si sa nu pici in pacat.
Da, salata a fost super buna ptr ca Denisa mea face salata si mancarica buna(acum nu stie 100 de feluri dar care le face, le face bine si sunt foarte bune).
Ai mare dreptate: ingredientul special ''Denisa''o mincam si daca era amara sau cea mai rea salata din lume. Ptr mine era cea mai buna (am noroc ca a mai prins Denisa ale gatitului cum ma ajuta pe mine. Sa nu uitam ca ea sa gospodarit singurica 2 ani.
#409
Postat 27 March 2013 - 10:38 AM
Oau, Cerra, cum pot arata mufinsii aia....
#410
Postat 27 March 2013 - 01:29 PM
#411
Postat 27 March 2013 - 01:55 PM
Asa ceva se poate servi la un mare banchet, f frumos! Esti f creativa!
#412
Postat 27 March 2013 - 03:08 PM
moatza, la 27 March 2013 - 01:55 PM, a spus:
Asa ceva se poate servi la un mare banchet, f frumos! Esti f creativa!
Moatzo,
Multumesc!
In prim plan,vreau sa imi demonstrez mie si celor din jurul meu, ca indiferent daca maninci normal sau tii o dieta, nu exista sa nu se poata gatii/prajiturii cu cele admise in dieta respectiva, sa nu arate bine, sa fie si gustos.Imposibil sa nu se poata!!!!! Cu atat mai mult, intr`o dieta trebuie sa fie divers meniul sa o tii de drag nu de`a musai. Si sti doar ca eu sunt mai ciudata intre oalele mele si nu vreau sa se simta nimeni la masa mea ca ar suferii de ceva, chiar daca eu gatesc in stilul asta.Intodeauna sa sti ca intreb: ce vreti sa va fac de mincare? daca nu ziceti, stiti ca eu va fac cum maninc eu acum. Raspunsul: asa sa faci, ca asa mincam si noi mai sanatos. Sunt incantati sa sti de meniurile mele. Inca ceva important: Cand noi mergem in vizita la prieteni la masa, sa sti ca intodeauna se gandesc si la mine(stiu deja ca in sos nu manic faina etc) Sunt fericita cand toata lumea spune''totul este foarte bun si gustos'' cum reusesti? simplu: imi dau silinta
#413
Postat 27 March 2013 - 11:09 PM
M-a mâncat mânuța și nu am rezistat să nu pun și un pic de ulei de măsline. Norocul meu a fost că m-am uitat pe gemuletzul MP, așa că la marea viteză am mai adăugat ceva făină.
Oricum, le-am făcut de F1. Mie mi-au plăcut la nebunie.
Totuși as vrea să te întreb ceva:
- la 250g de făină monti ai folosit 1 lingura sau o 1 lingurita de bicarbonat?
- nu de alta dar și sarea mi s-a părut prea multa.... dar aici mă reglez singură.
Am făcut 3 lipii și 3 brânzoaice (prăjite în ulei). Cam dificil cu brânzoaicele, dar pofta era prea mare.
Mulțumesc mult!
#414
Postat 28 March 2013 - 05:32 PM
Briose din dovleceii si vinete umplute cu zacusca de ciuperci si cascaval.
Servite cu salata verde si un sos de maioneza, usturoi, marar verde si iaurt.
#415
Postat 29 March 2013 - 11:12 AM
sorinadaniela, la 27 March 2013 - 11:09 PM, a spus:
M-a mâncat mânuța și nu am rezistat să nu pun și un pic de ulei de măsline. Norocul meu a fost că m-am uitat pe gemuletzul MP, așa că la marea viteză am mai adăugat ceva făină.
Oricum, le-am făcut de F1. Mie mi-au plăcut la nebunie.
Totuși as vrea să te întreb ceva:
- la 250g de făină monti ai folosit 1 lingura sau o 1 lingurita de bicarbonat?
- nu de alta dar și sarea mi s-a părut prea multa.... dar aici mă reglez singură.
Am făcut 3 lipii și 3 brânzoaice (prăjite în ulei). Cam dificil cu brânzoaicele, dar pofta era prea mare.
Mulțumesc mult!
Draga Sorina - iarta-ma ca raspund doar acum dar nu am vazut decat azi de dimineata intrebarea ta.Am intrat mai rar pt. ca am avut ceva probleme si nici nu am mai primit nici o notificare de la Arta Culinara - cand m-am uitat am vazut ca nu eram autentificata si probabil asta o fi fost cauza..?
Ma bucur ca ti-au placut lipiile dar nu sufera comparatie cu ce retete bune de paine si derivatele ei face Cerra.Ca sa-ti raspund la intrebare - se pune 1 lgt. rasa de bicarbonat si 1 1/2 lgt. sare - dar am omis sa zic ca lingurita cu care masor este una mica -cu care ii dadeam baiatului meu sa manance de pe la 5-6 luni.Nu stiu cum sa te lamuresc ce vreau sa zic si iti pun o poza cu lingurita buclucasa langa o lingurita normala.Daca e deplasata poza - rog pe cine e autorizat sa o stearga.
Imagini atasate
#416
Postat 29 March 2013 - 11:15 AM
Omleta cu ceapa, vinete, 4 oua, putina faina de naut, branza rasa de oi (grasa si uscata bine)piper.
Ptr 2 persoane
1 portie
Sectiunea
Servita cu sos ramas de aseara de la briosele din dovleceii si vinete si nelipsita salata.
#417
Postat 29 March 2013 - 11:31 AM
cerra, la 27 March 2013 - 03:08 PM, a spus:
moatza, la 27 March 2013 - 01:55 PM, a spus:
Asa ceva se poate servi la un mare banchet, f frumos! Esti f creativa!
Moatzo,
Multumesc!
In prim plan,vreau sa imi demonstrez mie si celor din jurul meu, ca indiferent daca maninci normal sau tii o dieta, nu exista sa nu se poata gatii/prajiturii cu cele admise in dieta respectiva, sa nu arate bine, sa fie si gustos.Imposibil sa nu se poata!!!!! Cu atat mai mult, intr`o dieta trebuie sa fie divers meniul sa o tii de drag nu de`a musai. Si sti doar ca eu sunt mai ciudata intre oalele mele si nu vreau sa se simta nimeni la masa mea ca ar suferii de ceva, chiar daca eu gatesc in stilul asta.Intodeauna sa sti ca intreb: ce vreti sa va fac de mincare? daca nu ziceti, stiti ca eu va fac cum maninc eu acum. Raspunsul: asa sa faci, ca asa mincam si noi mai sanatos. Sunt incantati sa sti de meniurile mele. Inca ceva important: Cand noi mergem in vizita la prieteni la masa, sa sti ca intodeauna se gandesc si la mine(stiu deja ca in sos nu manic faina etc) Sunt fericita cand toata lumea spune''totul este foarte bun si gustos'' cum reusesti? simplu: imi dau silinta
Cred ca e mai mult decar silinta Cerra.Esti deosebit de talentata si inventiva si ai dreptate - cu retetele tale nu pare ca tinem o dieta ci mai degraba un festin care - daca n-am sti ce contine mancarea si ca respecta principiile fazei1 sau respectiv faza2 -pt. ca imi place ca mentionezi intotdeauna daca e F1 sau F2 am zice ca am facut numai abateri avand in vedere ce bine se poate manca.Doar vazand ce gatesti - ma gandesc ca acum -desi la dieta - mananc mai bine si mai variat ca inainte si ai mei tot asa zic- sau intreaba- daca mancarea e conforma.Eu una ma minunez ce bunatati faci si ce idei minunate ai.Pt. tine si
#418
Postat 29 March 2013 - 11:32 AM
leo53, la 29 March 2013 - 11:12 AM, a spus:
Ma bucur ca ti-au placut lipiile dar nu sufera comparatie cu ce retete bune de paine si derivatele ei face Cerra.
Mai Leo,
Nu crezi ca ma ridici in slavi prea mult?
Ce fac eu, poate oricine sa faca, ptr ca ai vazut ca este simplu totul.
Nu este deplasata poza cu linguritzele.
Linguritza folosita de tine ca masura de sare ptr lipii este o lingurita de cafea/servit dulceata nu una ptr desert. S`a inteles perfect, iar poza a elucidat misterul.
1+1/2 lingurita ptr dulceata sau cafea cu sare, masoara 1 lingurita ptr desert rasa.
Te pup si ma bucur mult ca incerci atatea retete de la mine si ma bucur si mai mult, ca toate retetele facute de la mine, au fost pe placul tau si al familiei tale, ptr ca asta conteaza foarte mult, sa manince cu pofta toata familia.
#419
Postat 29 March 2013 - 12:03 PM
cerra, la 29 March 2013 - 11:32 AM, a spus:
leo53, la 29 March 2013 - 11:12 AM, a spus:
Ma bucur ca ti-au placut lipiile dar nu sufera comparatie cu ce retete bune de paine si derivatele ei face Cerra.
Mai Leo,
Nu crezi ca ma ridici in slavi prea mult?
Ce fac eu, poate oricine sa faca, ptr ca ai vazut ca este simplu totul.
Nu este deplasata poza cu linguritzele.
Linguritza folosita de tine ca masura de sare ptr lipii este o lingurita de cafea/servit dulceata nu una ptr desert. S`a inteles perfect, iar poza a elucidat misterul.
1+1/2 lingurita ptr dulceata sau cafea cu sare, masoara 1 lingurita ptr desert rasa.
Te pup si ma bucur mult ca incerci atatea retete de la mine si ma bucur si mai mult, ca toate retetele facute de la mine, au fost pe placul tau si al familiei tale, ptr ca asta conteaza foarte mult, sa manince cu pofta toata familia.
Nu - nu cred ca te ridic prea mult in slavi - cum zici tu.Esti - pt. mine - f. f. buna in tot ce faci si - da - ai dreptate - oricine poate face - dar dupa retetele tale si nu garantez ca ies asa cum iti ies tie.Poate gustoase ies dar partea estetica - pt. mine cam greu.Nu cred ca as putea orna muffinsii ca tine si nici nu am atatea idei ca tine de aranjat farfuriile doar daca mai fur de la tine idei.Asa ca ce-i al tau e al tau - nu sant simple laude - e realitatea.
#420
Postat 29 March 2013 - 05:37 PM
Camembert cu fructe uscate si scortisoara
infrumusetarea
sectiunea
Sorina,
Multumesc ptr postarea ta cu brie cu fistic!