Dieta Montignac - Ce am gatit azi
Postat 20 February 2017 - 01:53 PM
Eu am fost pe avarie în ultimele 10 zile. O durere teribilă de măsea m-a pus la pământ, dar cum poporul trebuia oricum să mănânce am zburat razant... Cât să nu murim de foame
- ouă ochi
- carniță la piastră
- salată de broccoli
- mămăligă monti cu brânză telemea și smântână (trăiască magazinul românesc și prietena mea care a trecut pe acolo)
- spezzatino (un fel de tocăniță) cu carne de porc și mazăre
- mâncărică de spanac
- mâncărică de fasole
- pâine integrală la începutul săptămânii când încă mai stăteam în picioare (a durat până joi/vineri)
- că am întins niște zacuscă de vinete (cumpărată) pe foi Wasa nu se pune că am gătit, nu? (dar eram terminată)
-carne la cuptor cu sos de usturoi
- mici făcuți la piastră
- mâncărică de mazăre
... cam asta îmi aduc aminte
Postat 20 February 2017 - 07:44 PM
te-ai facut bine?
Postat 20 February 2017 - 07:47 PM
Postat 21 February 2017 - 02:48 PM
Postat 25 February 2017 - 03:09 PM
În afară de vită la grătar, supă de roșii cu găluște de cașcaval, rețeta pe care am pus-o și aici, paste integrale AOP, pîine integrală cu zacuscă, salată de vinete sau magiun, azi am diversificat meniul cu mămăliga Monti cu brînză grasă și iaurt grecesc, gras și ăsta, 10% grăsime.
Aseară macrou împachetat în hîrtie de copt, la cuptor, cu ulei de măsline, pătrunjel și felii de lămîie. Și-nc-o dată zeamă de lămîie și pătrunjel după ce-l scoți din folie.
Un ciolan de porc și o coastă cu șoric, făcute toată ziua în slowcooker cu puțină bere și condimente, apoi puse la rumenit în cuptor peste niște varză tocată amestecată cu zeama lăsată de carne și o lingură de bulion. Asta e mîncarea pe care o fac cel puțin o dată pe săptămînă, place tuturor și pentru mine e perfectă.
Am în plan o panna cotta azi sau mîine
Postat 10 March 2017 - 12:32 AM
Ce am făcut în ultimul timp? De mâncare cu siguranță că dacă nu moare poporul:
- pâine
- cozonac
- salată de vinete + maioneză
- spezzatino (un fel de tocăniță) de purcel cu mazăre
- mâncărică de păstăi cu pancetta
- fasole bătută/făcăluită (tare bine mi-a prins atunci când nu puteam mesteca)
- mâncărică de fasole
- mâncărică de zucchine
Și gata, că nu-mi mai aduc aminte...
Postat 20 April 2019 - 10:08 PM
Am vopsit ouă
Drob de pui în prapur
Postat 21 April 2019 - 07:05 PM
mino, la 21 April 2019 - 02:08 PM, a spus:
Am scris de m-am rupt si nu pot sterge mesajul.....ma poate ajuta cineva sa stearga mesajul de aici ? Voiam sa scriu dincolo la ce am gatit azi
Postat 10 March 2022 - 12:01 AM
- ciorbă de burtă
- salatele pentru mine care le-am scris la meniuri
- torta sărată fără blat rețeta di Any (grazie)
- torta de ciocolată fără ou rețeta di Any (grazie)
- salate pentru Mara
1. avocado, ou fiert, spanac crud, roșioare, ceapă, sare aromată, ulei de măsline și să zeamă de lămâie
2. ton, 2 ouă fierte, ceapă, sare aromată, ulei de măsline și oțet de mere
Postat 10 March 2022 - 09:13 PM
- ragù cu carne de cârnați
- pentru Giulia am făcut pasta (fusilli) de mazăre cu ragù(ul) de mai sus
- am primit reclamații că ragù(ul) ar fi cam sărat așa că l-am transformat în seara asta în "friarielli e salsiccia"
- pentru că ieri nu am avut timp, azi am făcut măcinici muntenești (fierți)... Măcinicii în sine au fost făcuți cu făină integrală iar în apa care a fiert am pus în mod generos făină de tărâțe de ovăz (în loc de făină). Să ne înțelegem, NU este de F1, dar ținând cont că se mănâncă o dată în an am închis ochii și m-am bucurat de ceva care în acest moment nu ar fi trebuit să mănânc.
- mâncărică de fasole
Postat 11 March 2022 - 06:34 AM
Postat 11 March 2022 - 08:02 AM
Doar fasole, suc de roșii, apă, sare aromată, piper, usturoi și mărar.
Postat 11 March 2022 - 10:30 PM
În schimb, la prânz am făcut pentru Giulia paste de mazăre cu ragù alla bolognese.
Și ca desert am bătut niste frișcă.
Postat 13 March 2022 - 06:12 PM
Postat 13 March 2022 - 09:52 PM
Sunteți mereu bine-veniți!
Azi prânzul a fost oferit de soț. El s-a ocupat de grătar iar eu de salată, cartofi pai (care au fost pentru partea non monti) și desert: mouse de fructe de pădure și mousse de ciocolată min 72% cacao.
Sper să reușesc să pun și ceva poze.
Postat 14 March 2022 - 04:34 PM
Mămăliga are o culoare cam dubioasă, dar nici nu contează, e excelentă!
Am mîncat și aceeași mămăligă cu brînză și smîntînă.
Și unul dintre felurile mele preferate de mîncare cînd țin Montignac, vită în sos de piper verde cu legume la grătar.
Postat 20 March 2022 - 09:19 PM
Cum am făcut: o ciocolată începută, luasem doar vreo 2 bucățele din ea, ruptă, am pus-o la topit într-un vas termorezistent împreună cu aproximativ o jumătate de pachet de unt, am adaugat 3 ouă întregi, am amestecat în toată chestia asta cu un tel, am pus cam 100 g faină de migdale (are la Lidl), o jumătate de linguriță de praf de copt și o lingură cu fructoză. Am amestecat bine, i-am pus un capac și l-am pus la copt cam... 6 minute, parcă. Cred că am mai deschis și m-am mai uitat, cînd s-a "strîns" am oprit-o și am mîncat. Și a doua zi a fost pe post de mic dejun.
Edit: asta a fost inspirația, doar că eu am pus și puțin praf de copt.
https://www.artaculi...au-chocolat-f1/
Postat 26 March 2022 - 05:41 PM
Și o fasole cu babic, condimentată foarte oriental, alături de niște ochiuri. A fost așa de bună! Cînd fac cîte o chestie de-asta bună, mă și gîndesc mai bine dacă totuși e de regim Și chiar e, fasolea, năutul, mazărea au IG scăzut și pot fi mîncate cu carne