Dieta Montignac - Ce am gatit azi
#41
Postat 05 July 2011 - 12:02 AM
armina, bravo de pizza ...ce pofta mi-ai facut!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#42
Postat 08 July 2011 - 10:24 PM
6 oua
100 gr faina de migdale
200 gr sunca de Praga
100 gr cascaval ras
100 gr masline verzi feliate
o mana de gogosar taiat fasii - al meu era de la borcan, murat
3 linguri ulei de masline
1 lingurita praf de copt
Foarte bun. A mancat si al meu si i-a placut, mi l-a mancat aproape tot.... si io care trageam nadejde sa am vreo 4 zile din el.
#44
Postat 08 July 2011 - 10:54 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#45
Postat 09 July 2011 - 12:39 AM
Daniella, la 08 July 2011 - 10:54 PM, a spus:
Eu zic ca nu pui ciuperci. Asta era chec cu masline, apoi sunt prea multe si se lasa compozitia. Poti face separat altul doar cu ciuperci . E un pic umed, insa mie mi-e ok si e foarte bun, gustul exact ca un checulet normal.
Vezi ca a pus Maya o reteta de omleta cu dovlecei. Parca te plangeai ca ai si prea multi dovlecei, asa scapi si de ei si de oua
#47
Postat 09 July 2011 - 11:07 AM
- am facut reteta dubla
- am amestecat untul, fructoza (in loc de 300gr zahar am pus 150 fructoza), oul, kefirul (in loc de lapte) esenta de vanilie si ghimbir
- de aici am impartit compozitia in 2, cu jumate m-am dus mai departe cu reteta original (150 gr. faina) iar in jumate am pus 100 gr. faina migdale, 2 linguri faina integrala, 2 linguri tarate
sunt foarte bune. nu sunt asa de fine ca cele originale, in schimb mi se par mult mai dulci.
de aceea si scriu observatia asta: mie se pare ca fructoza are diferite grade de "dulce" in functie de combinatie.
pentru ca fursecurile astea oricum nu ies asa de fine m-am gandit ca ar merge amestecat im compozitie niste bucatele de "nuci", de ciocolata, sau poate chiar cu o visina infipta cumva deasupra. daca mai am timp mai experimentez.
si asa arata ale mele:
#48
Postat 10 July 2011 - 09:51 PM
- Chifle monti, reteta M_rules
- Creveti gratinati, reteta Dana
- Piept de pui cu pleurotus
#49
Postat 10 July 2011 - 11:34 PM
Ma gandeam sa pun ciuperci in loc de sunca praga, pentru ca nu am gasit inca vreun mezel conform.
Continui sa am oua excedentar si tot nu slabesc deloc desi tin dieta de 2 luni si ceva Incep sa ma demoralizez, pentru ca ma si frustrez de peste 2 luni si se apropie si concediul si nu am obtinut deloc ceea ce am planificat.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#50
Postat 11 July 2011 - 12:48 PM
#51
Postat 11 July 2011 - 03:02 PM
cred ca tot asa merge si lintea, stiti? ... ca nu am facut niciodata ... la mine in familie nu s-a pomenit ...
emrge oare si la fasole boabe, tot asa in 30 min, daca pui bicarbonat? dar nu ramane un gust lesios, ca am incercat o data cu fasolea si mi s-a parut ca avea un gust salciu...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#52
Postat 11 July 2011 - 06:46 PM
Daniella, la 11 July 2011 - 03:02 PM, a spus:
cred ca tot asa merge si lintea, stiti? ... ca nu am facut niciodata ... la mine in familie nu s-a pomenit ...
emrge oare si la fasole boabe, tot asa in 30 min, daca pui bicarbonat? dar nu ramane un gust lesios, ca am incercat o data cu fasolea si mi s-a parut ca avea un gust salciu...
Nautul si lintele le amestec cu apa, nitzica sare, suc de la jumatate de lamaie (optional) si ulei de masline apoi le zdrobesc cu blenderul vertical. Le condimentez dupa gust. La naut merge bine pudra de chimen turcesc, merge bine patrunjelul verde, piperul si desigur usturoiul.
Piurée de fasole de fapt e fasolea frecata/facaluita/batuta. Si pe asta tot cu blenderul vertical o prepar.
Bicarbonat pun doar la naut cand il fierb. La fasoale si linte nu. Mai e o alta metoda. Sa le lasi "la umflat" cateva ore in apa cu bicarbonat. Apoi le speli, le pui in cratita cu apa rece si le fierbi. Asa poate nu mai au gustul acela care te deranjeaza pe tine.
Edit: eu de ceva vreme nu mai cumpar nici naut nici linte si nici fasole semipreparate in conserva chiar daca zice ca-s fara conservanti. Am observat ca daca le prepar eu de la a-z au alt gust si aroma. Din pacate se cheltuie mai mult timp cu prepararea.
#53
Postat 11 July 2011 - 07:27 PM
orice facut in casa are alt gust decat cumparat ... desigur trebuie sa ai si timp...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#54
Postat 18 July 2011 - 09:09 AM
farfurioara este una de la ceasca de cafea. iar lingurita este pe masura. de fapt se vede dupa dimensiunea afinelor.
#55
Postat 18 July 2011 - 09:13 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#58
Postat 18 July 2011 - 10:00 AM
#59
Postat 18 July 2011 - 02:21 PM
[/quote]
dice soptesti? las-o pe ea sa raspunda
orice fruct copt/gatit merge in combinatii, in functie de IG. cele cu cu IG<35 merg in orice combinatii.
Armina, daca pui cocos ies de F2. ca si aroma s-ar potrivi.
[/quote]
Ups, pardon
Eu am 3 pungi de fasii de cocos luate de al meu. I-am zis sa imi ia fulgi, a fost in 2 magazine, nu a gasit si pana la urma, ca sa nu vina cu mana goala mi-a luat altceva decat aveam nevoie... Barbati la cumparaturi...acum trebuie sa il folosesc la ceva, daca zici ca e de F2, parca citisem pe site dar cum nu am folosit pana acum, n-am verificat IG, atunci il las acolo, i-o veni randul la ceva. Daca nu cocos atunci o priza de scortisoara iar mie mai imi place la nebunie aroma de cardemon
#60
Postat 18 July 2011 - 02:56 PM
referitor la cocos. pe site apare nuca de cocos cu IG=35, iar laptele de cocos cu IG=40.
eu zic ca fulgii sau fasiile de cocos (pe care le cumparam noi din magazin) sunt "bucati" uscate de nuca de cocos si au IG>35. este prea la limita ca sa poti sa consideri IG apt de combinare cu grasimi. si oricum cocosul are grasimea lui, asa ca eu raman la parerea ca ar fi de F2.