Daniella, la 11 July 2011 - 03:02 PM, a spus:
Laura, multumesc! Deci amesteci cu unt, cu smantana, cu ce vrei sa faci piureul.
cred ca tot asa merge si lintea, stiti? ... ca nu am facut niciodata ... la mine in familie nu s-a pomenit ...
emrge oare si la fasole boabe, tot asa in 30 min, daca pui bicarbonat? dar nu ramane un gust lesios, ca am incercat o data cu fasolea si mi s-a parut ca avea un gust salciu...
Nautul si lintele le amestec cu apa, nitzica sare, suc de la jumatate de lamaie (optional) si ulei de masline apoi le zdrobesc cu blenderul vertical. Le condimentez dupa gust. La naut merge bine pudra de chimen turcesc, merge bine patrunjelul verde, piperul si desigur usturoiul.
Piurée de fasole de fapt e fasolea frecata/facaluita/batuta. Si pe asta tot cu blenderul vertical o prepar.
Bicarbonat pun doar la naut cand il fierb. La fasoale si linte nu. Mai e o alta metoda. Sa le lasi "la umflat" cateva ore in apa cu bicarbonat. Apoi le speli, le pui in cratita cu apa rece si le fierbi. Asa poate nu mai au gustul acela care te deranjeaza pe tine.
Edit: eu de ceva vreme nu mai cumpar nici naut nici linte si nici fasole semipreparate in conserva chiar daca zice ca-s fara conservanti. Am observat ca daca le prepar eu de la a-z au alt gust si aroma. Din pacate se cheltuie mai mult timp cu prepararea.