Dieta Montignac - retete cu carne din cartea Carne - 50 de retete pentru a slabi
#1
Postat 12 June 2011 - 11:05 PM
Piept de pui cu crema de usturoi
Piept de pui cu lime
Piept de pui provensal
Piept de pui in pachet cu tarhon
Blanquette de vitel a la Montignac
Blanquette de vitel cu orez integral
Vitel Bourguignon
Rata cu masline
Carrè de miel provensal
#2
Postat 12 June 2011 - 11:06 PM
timp de pregatire: 20 de minute
timp de copt: 1 ora
Ingrediente pentru 4 persoane
- 4 bucati de piept de pui
- 2 capatini de usturoi
- 30 cl de smintina de soia
- grasime de gisca sau ulei extravirgin de masline
- sare, piper, boia dulce
- ardei iute
- o legatura de patrunjel
Se curata usturoiul si se fierbe la abur 30 de minute.
Se pune pieptul de pui intr-o tigaie si se ung cugrasime sau ulei, se condimenteaza si se pun la cuptor la 190°C pentru 20-25 de minute.
Se mizeaza usturoiul cu smintina si se condimenteza.
Cind pieptul e gata se taie felii de circa 1-2 cm, se repun in tava, se acopera cu crema si se lasa la cuptor la 100°C pentru 10-15 minute,
Se presara cu patrunjel tocat si se serveste.
#3
Postat 12 July 2011 - 11:02 AM
timp de pregatire: 15 minute
timp de copt: 45 de minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- 4 bucati de piept de pui
- 5 catei de usturoi
- 3 lime
- 4 linguri de ulei
- sare, piper, ardei iute
Intr-un castron se pregateste marinata cu uleiul, sucul de la lime, sarea, piperul si usturoiul pisat, amestecind bine.
Se presara ardeiul iute peste piept si se aseaza in marinata.
Se pastreaza citeva ore la frigider intorcindu-i de citeva ori.
Se scot pieptii din marinata, se pun intr-o tava si se coc in cuptor pentru 30 de minute la 190°C.
Intre timp se fierbe marinata intr-o tigaie pina cind se reduce sosul si se serveste varsindu-l deasupra pieptului.
#4
Postat 12 July 2011 - 11:13 AM
timp de pregatire: 15 minute
timp de copt: 10 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- 4 bucati de piept de pui
- 500 gr sos de rosii (sau 250 bulion si 250 apa)
- 1 lingura de erbes de Provence
- 4 linguri de ulei extravirgin de masline
- 4 catei de usturoi
- sare, piper, ardei iute
Se taie bucatile de piept in bucati groase 2 cm, se presara ardeiul iute si se coc pe aburi 5 minute.
Intre timp se varsa sosul de rosii intr-o tigaie groasa de fonta, se adauga usturoiul pisat, ierburile de Proventa si uleiul, se amesteca incet si se fierbe la foc mic.
Se adauga bucatile de piept de pui si se coace 5 minute la foc mic cu capac.
Poate fi pregatit anticipat si incalzit.
#5
Postat 12 July 2011 - 11:19 AM
timp de pregatire: 20 minute
timp de copt: 15 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- 4 bucati de piept de pui
- 2 rosii
- o ramurica de tarhon
- sucul de la o lamiie
- 4 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare, piper, ardei iute
- o lingurita mica (de cafea) de mustar iute
Se taie rosiile felii groase, se sareaza si se pun pe hirtie absorbanta. Se incalzeste cuptorul la 250°C.
Se aleg frunzele cele mai frumoase de tarhon.
Se taie felii pieptul si se aseaza pe o folie de aluminiu sau hirtie de copt alternate cu cele de rosii si cite o frunza de tarhon.
Se presara uleiul si sucul de lamiie, sarea, piperul si ardeiul iute, se inchide pachetul si se coc 15 minute.
Deasupra se varsa sosul obtinut din lichidul lasat in pachet amestecat cu mustarul.
#6
Postat 12 July 2011 - 11:34 AM
timp de pregatire: 30 minute
timp de copt: 1h e 15 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- o bucata de umar

- 1 kg champignon
- 8 bucati de praz
- 3 cepe
- 4 catei de usturoi
- o legatura de ierburi aromate (bouquet garni)= patrunjel, timo si dafin
- 3 cuburi de supa de vitel

- 400 ml smintina light sau de soia
- 2 galbenusuri
- sucul de la 2 lamii
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3 linguri de patrunjel tocat
Pregatiti un litru si jumatate de supa din cubulete. Sau zic eu, scoateti din frigider sau congelator supa pe care ati pregatit-o in prealabil

Curatati si taiati legumele.
Prajiti in ulei bucatile de carne, presarati deasupra sarea si piperul.
Adaugati legumele si legatura de verdeata. Acoperiti cu supa si lasati la fiert la foc moderat pret de o ora si un sfert.
Scoateti legumele si pasatile cu mixerul pentru a obtine un piure.
Puneti intr-o cratita la foc mic piureul cu smintina, adaugati galbenusurile si amestecati cu telul citeva minute pina cind se ingroase. Stingeti focul si mai amestecati 2 minute.
In cratita cu carnea lasati doar un deget de supa si scoateti legatura de verdeata.
Varsati deasupra crema de legume si amestecati. Serviti cald.
Din moment ce e plin de legume nu mai are nevoie de garnitura.
#7
Postat 12 July 2011 - 12:15 PM
(F2, orez cu grasimi)
timp de pregatire: 20 minute
timp de copt: 2h e 15 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- o bucata de umar si burta de vitel de 1,2 kg taiata bucati
- 1 ceapa si o frunza de dafin
- 100 gr piure de champignon, va urma reteta
- 400 ml vin alb sec
- o legatura de ierburi aromate (bouquet garni)= patrunjel, timo si dafin
- 200 ml smintina light
- 2 galbenusuri
- 1 lingura suc de lamiie
- sare, nucsoara, piper alb, ardei iute
Puneti 750 ml de apa intr-o oala, cind fierbe adaugati carnea, legatura de verdeata, ceapa, sare si piper, lasati la fiert la foc mic 2 ore.
Scurgeti carnea, eliminati legatura si strecurati supa.
Amestecati supa cu piurel de champignon si puneti la fiert.
Amestecati carnea, piureul, vinul si fierbeti 15 minute.
Fierbeti orezul integral in apa 35-40 de minute si puneti-l la scurs.
Bateti galbenusurile cu smintina si adaugati-le in oala cu carne, amestecati si presarati ardeiul iute, nucsoara si sucul de lamiie.
Serviti tocanita cu orezul cu sosul ei deasupra.
#9
Postat 12 July 2011 - 12:39 PM
timp de pregatire: 15 minute
timp de copt: 2h si 50 minute
Ingrediente pentru 5 persoane
- 1, 5 kg de carne de vitel taiata bucati de 4 cm
- 200 gr sunca
- 350 gr champignon
- 250 ml vin rosu (din cel puternic, nu lejer ca Beaujolais)
- o legatura de ierburi aromate (bouquet garni)= patrunjel, timo si dafin
- 10 cepe mici
- 250 ml supa
- patrunjel
- untura de gisca sau ulei de masline extravirgin
Se topeste sunca intr-o tigaie, se adauga cepele intregi, cind sunt rumenite se scot si se lasa de o parte.
Intr-o tigaie incapatoare de fonta se topesc 3 linguri de untura (sau uleiul) si se prajeste carnea, cind e rumenita bine se adauga supa, ceapa, sunca, vinul rosu, sarea, piperul si legatura de verdeata. Se lasa la fiert la foc mic 2 ore.
In alta tigaie se fierb cu putina supa champignonii taiati felii, jumatate din ei se mixeaza dupa care se adauga toti in tigaia cu carne. Se mai lasa la fiert o jumatate de ora fara capac. Se scoate legatura de verdeata si se serveste cu patrunjel tocat.
#11
Postat 12 July 2011 - 10:26 PM
Din pacate in cartea asta nu se spune nimic despre retete, care-s de F1 si care F2.
#12
Postat 13 July 2011 - 12:39 PM
F2 folosind painea integrala
F1 folosind painea cu tarite (50 integrala -50 tarite) sau orice "faina" cu IG<35
timp de pregatire: 20 minute
timp de copt: 2h si 10 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 rata cu ficatul ei
- 600 gr masline verzi si negre fara simburi
- 2 oua
- 2 felii de piine integrala
- 100 ml smintina light sau de soia
- 1 ceapa fara coaja
- sare, piper, ardei iute, erbes de Provences
- ulei de masline extravirgin
Se taie ficatul bucatele si se prajeste in ulei.
Se pune la inmuiat piinea in smintina.
Se mixeaza in robot ficatul, 100 de gr de masline verzi si 100 de gr de masline negre, piinea, ouale si se condimenteaza cu sare, piper, ardei iute si erbes de Provence.
Se umple rata cu acest amestec “astupind-o” cu ceapa, se aseaza intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper si ardei iute si se coace la 160°C pentru o ora, dupa care se stropeste cu un pahar de apa sarata si se adauga in tava maslinele negre ramase, se mai coace o ora la 130°C. Se scot maslinele si se tin la cald. Se elimina un pic de grasime si se deglaseaza tava cu un pahar de apa fierbinte.
Se taie rata in tava ca sa se recupereze tot sucul pe care il lasa.
Se aseaza rata taiata pe platoul cald. Se termina de deglasat tava incalzind sosul si se serveste alaturi de rata.
#13
Postat 13 July 2011 - 12:48 PM

in seara asta am facut vitel si nu am pus sunca nici vin, a iesit super, fiert incet 3-4 ore.
#14
Postat 13 July 2011 - 01:05 PM
timp de pregatire: 25 minute
timp de copt: 45 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 carrè di agnello da 1 kg, 8 cotlete
- 100 ml vino bianco
- 150 ml smintina light sau de soia
- 1 lingura de cognac
- 5 catei de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- erbes de Provence
- 400 gr champignon
- sare, piper, ardei iute
- 1 lingura de patrunjel tocat
Se taie in feliute 2 catei de usturoi si se introduc in incizii facute in carne.
Se unge o tava cu ulei de masline. Se amesteca intr-o cana 4 linguri de ulei cu sarea, piperul si ardeiul iute. Se aseaza carrè-ul in tava si se unge cu acest amestec, deasupra se presara ierburile de Provence si se coace 20-25 de minute la 250°C.
Intre timp se curata si se taie felii ciupercile si se soteaza cu putin ulei intr-o tigaie, se elimina eventuala apa pe care o lasa. Se adauga patrunjelul amestecat cu usturoiul pisat si se mai lasa la fiert citeva minute.
Se scoate carrè-ul din tava si se taie felii, se tin la cald si se deglaseaza sosul din tava cu vinul si cognacul incalzite. Se adauga smintina si se serveste sosul impreuna cu carnea si ciupercile.
#15
Postat 13 July 2011 - 01:19 PM
Adriana, la 13 July 2011 - 12:39 PM, a spus:
Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 rata cu ficatul ei
- 600 gr masline verzi si negre fara simburi
- 2 oua
-
- 100 ml smintina light sau de soia
- 1 ceapa fara coaja
- sare, piper, ardei iute, erbes de Provences
- ulei de masline extravirgin
cu painea integrala ar fi de F2.
painea e pentru "legat" umplutura asa ca pentru F1 se poate folosi painea noastra cu tarate (50-50) sau orice "faina" cu IG<35
#16
Postat 13 July 2011 - 03:26 PM
Angel, la 13 July 2011 - 12:48 PM, a spus:

in seara asta am facut vitel si nu am pus sunca nici vin, a iesit super, fiert incet 3-4 ore.
pai ce Angel? te bate gandul sa cochetezi cu monti? sau asa de o variatiune?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!