Forum Culinar: Sake Kasu - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sake Kasu

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 June 2011 - 05:45 PM

Ce facem dacă ne iese în cale un samurai cu doniţa plină de sake kasu?

a) ne facem că nu-l cunoaştem
be) îl întrebăm care-i drumu spre Kansai
c) îl rugăm să ne vîndă o litruţă

Dacă aţi răspuns c), citiţi în continuare. de fapt puteţi citi şi dacă aţi răspuns a sau be.

Eu fiind aficionado de orice e made in japan nu am putut trece pe lîngă samuraiul urban care hălăduie în satul meu, fără să mă lipesc de nişte sake kasu.

Ce e sake kasu? Borhot de sake sau în traducere foarte liberă, borhot de ţuică de orez stors până rămân numai substanţele insolubile

De ce să-l mâncăm? pentru că nu arată ciudat ci cam ca brînza de vaci, are pâna la 7% alcool, hîc!!, e foarte bogat în proteine (100g au proteine cît 70g de carne de vacă), e plin de vitamine B (B1, B2 si B6), suntem curioşi, pentru că nu am mai mâncat aşa ceva

Ce gust are? umami, care pentru unii este punctul G al gusturilor.

La ce se foloseşte? La foarte multe chestii printre care cele mai populare sunt marinatul peştelui, legumelor şi cărnii în care caz se cheamă kasuzuke, ca bază la supe sau tocăni (kasujiru) , desert (amazake) sau se întinde pe faţă, ca mască de rejuvenare a epidermei care este

Tu ce mama zmeului făcuşi cu el? marinadă pentru carne de vacă plus că m-am mânjit cu el pe faţa, după principiul nici un Dexter fără mască

Ce vă arăt în poze? Kasuzuke (marinadă pentru diverse)

Ingrediente

0.5 kg de sake kasu
2 linguriţe de sare grunjoasă marină
1 lingură de zahăr (eu am sarit zahărul)
2 linguriţe de mirin

In cazul meu am redus proporţiile la cât a trebuit pentru experiment, cantităţile din poze sunt numa ca să dea bine la pozografiat

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13083254489966.jpg

le-am combinat pe toate unele cu altele şi a rezultat un maclavais pe care l-am întins pe carnea tăiată foarte subţire

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13083216881315.jpg

am lăsat la marinat cam 40 de minute după care carnea arăta cam aşa (carnea trebuie întoarsă cam la jumatea timpului)

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13083216925654.jpg

Am pus carnea pe grătar in jur de 3 minute şi a ieşit asta

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13083216981609.jpg

comparaţie cu altă bucăţi nemarinate, se vede clar că bucata marinată e mult mai zăftoasă

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-1215-13083216823651.jpg

gustul este inexplicabil în cuvinte dar cu o tentă uşor alcolizată.

cu ce a sake kasu a rămas vreau să fac dressing pentru salată. voi reveni cu impresii.

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 June 2011 - 01:13 AM

Vezi postareaDexter, la 17 June 2011 - 05:45 PM, a spus:

...Ce e sake kasu? Borhot de sake sau în traducere foarte liberă, borhot de ţuică de orez stors până rămân numai substanţele insolubile...


I'll be damned, pe asta înca nu l-am încercat, merci pentru informatie! :biggrin:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 June 2011 - 05:20 AM

Stiam eu ca Dexter e kriminal, dar nici chiar asa :P

Acum de unde mama hoherului sa-l iau eu pe samurai ? :biggrin: :P :P
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 June 2011 - 08:23 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 June 2011 - 05:20 AM, a spus:

Stiam eu ca Dexter e kriminal, dar nici chiar asa :P

Acum de unde mama hoherului sa-l iau eu pe samurai ? :biggrin: :P :P



Asteapta sa ajunga si in satu' tau, sau incearca cu borhot de pruna :P

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 June 2011 - 08:45 AM

Vezi postareaCarmella, la 18 June 2011 - 08:23 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 June 2011 - 05:20 AM, a spus:

Stiam eu ca Dexter e kriminal, dar nici chiar asa :P

Acum de unde mama hoherului sa-l iau eu pe samurai ? :biggrin: :P :P



Asteapta sa ajunga si in satu' tau, sau incearca cu borhot de pruna :P

Mai pune acum si tu sake pe rana ...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 19 June 2011 - 06:14 PM

Ce chestie interesanta am mai aflat si azi Imagine postata. Multumim de informatie, din pacate cu cred sa ma intalnesc vreodata cu samuraiul ala al tauImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 June 2011 - 09:58 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 June 2011 - 08:45 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 18 June 2011 - 08:23 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 June 2011 - 05:20 AM, a spus:

Stiam eu ca Dexter e kriminal, dar nici chiar asa :P

Acum de unde mama hoherului sa-l iau eu pe samurai ? :biggrin: :71: :P



Asteapta sa ajunga si in satu' tau, sau incearca cu borhot de pruna :P

Mai pune acum si tu sake pe rana ...


ar mai fi o solutie sa intrebi ca Gyuri la biblioteca :P : "frunza verde de alun, auzit-ati de un Shogun ... ?" :P

http://www.youtube.c...h?v=tbg3iXSkFiI


#8 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 June 2011 - 08:30 AM

Nu am pretentia ca inlocuieste sake kasu-ul asta, dar ieri am facut un amestec care vizual seamana foarte mult cu ce ai pus tu acolo dexter :occasion15: Iar la arome s-ar putea sa-l si depaseasca... iar nu zic ca asa e sigur, ca n-am gustat niciodata sake kasu. Eu am dat pe razatoarea mare ghimbir (o rasucitura destul de mare, cam cit o palma cu tot cu degete), o capatina de usturoi verde- inca neuscat- tot pe razatoare, sare de Himalaya (ei, da, am gasit si eu in sfirsit), chestie pe care am pus-o peste niste bucati de coaste intregi si niste cefe pe care mai inainte le-am condimentat cu piper, ienibahar, cuisoare, coriandru si chimen proaspat mojarate si apoi stropite cu niste sos de soia. Le-am lasat cu toate astea la frigider vreo 5 ore, am indepartat excesul de ghimbir si condimente de pe ele cind le-am pus pe gratar si au iesit minunate, tot asa zemoase si cu o aroma de nedescris.

#9 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 June 2011 - 11:37 PM

nici eu n-am stiu de sake kasu pînă nu mă impiedicai de samurai, aşa că m-am gîndit să împărtăşesc decsoperirea, că nu se ştie niciodată de unde sare sakele în ploscă

ps l-am întrebat pe gyuri şi a zis că a auzit şi chiar l-a şi văzut pe şogun, chiar de mai multe ori :Demon:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi