Pagina 1 din 1
Sake Kasu
#1
Postat 17 June 2011 - 05:45 PM
Ce facem dacă ne iese în cale un samurai cu doniţa plină de sake kasu?
a) ne facem că nu-l cunoaştem
be) îl întrebăm care-i drumu spre Kansai
c) îl rugăm să ne vîndă o litruţă
Dacă aţi răspuns c), citiţi în continuare. de fapt puteţi citi şi dacă aţi răspuns a sau be.
Eu fiind aficionado de orice e made in japan nu am putut trece pe lîngă samuraiul urban care hălăduie în satul meu, fără să mă lipesc de nişte sake kasu.
Ce e sake kasu? Borhot de sake sau în traducere foarte liberă, borhot de ţuică de orez stors până rămân numai substanţele insolubile
De ce să-l mâncăm? pentru că nu arată ciudat ci cam ca brînza de vaci, are pâna la 7% alcool, hîc!!, e foarte bogat în proteine (100g au proteine cît 70g de carne de vacă), e plin de vitamine B (B1, B2 si B6), suntem curioşi, pentru că nu am mai mâncat aşa ceva
Ce gust are? umami, care pentru unii este punctul G al gusturilor.
La ce se foloseşte? La foarte multe chestii printre care cele mai populare sunt marinatul peştelui, legumelor şi cărnii în care caz se cheamă kasuzuke, ca bază la supe sau tocăni (kasujiru) , desert (amazake) sau se întinde pe faţă, ca mască de rejuvenare a epidermei care este
Tu ce mama zmeului făcuşi cu el? marinadă pentru carne de vacă plus că m-am mânjit cu el pe faţa, după principiul nici un Dexter fără mască
Ce vă arăt în poze? Kasuzuke (marinadă pentru diverse)
Ingrediente
0.5 kg de sake kasu
2 linguriţe de sare grunjoasă marină
1 lingură de zahăr (eu am sarit zahărul)
2 linguriţe de mirin
In cazul meu am redus proporţiile la cât a trebuit pentru experiment, cantităţile din poze sunt numa ca să dea bine la pozografiat
le-am combinat pe toate unele cu altele şi a rezultat un maclavais pe care l-am întins pe carnea tăiată foarte subţire
am lăsat la marinat cam 40 de minute după care carnea arăta cam aşa (carnea trebuie întoarsă cam la jumatea timpului)
Am pus carnea pe grătar in jur de 3 minute şi a ieşit asta
comparaţie cu altă bucăţi nemarinate, se vede clar că bucata marinată e mult mai zăftoasă
gustul este inexplicabil în cuvinte dar cu o tentă uşor alcolizată.
cu ce a sake kasu a rămas vreau să fac dressing pentru salată. voi reveni cu impresii.
a) ne facem că nu-l cunoaştem
be) îl întrebăm care-i drumu spre Kansai
c) îl rugăm să ne vîndă o litruţă
Dacă aţi răspuns c), citiţi în continuare. de fapt puteţi citi şi dacă aţi răspuns a sau be.
Eu fiind aficionado de orice e made in japan nu am putut trece pe lîngă samuraiul urban care hălăduie în satul meu, fără să mă lipesc de nişte sake kasu.
Ce e sake kasu? Borhot de sake sau în traducere foarte liberă, borhot de ţuică de orez stors până rămân numai substanţele insolubile
De ce să-l mâncăm? pentru că nu arată ciudat ci cam ca brînza de vaci, are pâna la 7% alcool, hîc!!, e foarte bogat în proteine (100g au proteine cît 70g de carne de vacă), e plin de vitamine B (B1, B2 si B6), suntem curioşi, pentru că nu am mai mâncat aşa ceva
Ce gust are? umami, care pentru unii este punctul G al gusturilor.
La ce se foloseşte? La foarte multe chestii printre care cele mai populare sunt marinatul peştelui, legumelor şi cărnii în care caz se cheamă kasuzuke, ca bază la supe sau tocăni (kasujiru) , desert (amazake) sau se întinde pe faţă, ca mască de rejuvenare a epidermei care este
Tu ce mama zmeului făcuşi cu el? marinadă pentru carne de vacă plus că m-am mânjit cu el pe faţa, după principiul nici un Dexter fără mască
Ce vă arăt în poze? Kasuzuke (marinadă pentru diverse)
Ingrediente
0.5 kg de sake kasu
2 linguriţe de sare grunjoasă marină
1 lingură de zahăr (eu am sarit zahărul)
2 linguriţe de mirin
In cazul meu am redus proporţiile la cât a trebuit pentru experiment, cantităţile din poze sunt numa ca să dea bine la pozografiat
le-am combinat pe toate unele cu altele şi a rezultat un maclavais pe care l-am întins pe carnea tăiată foarte subţire
am lăsat la marinat cam 40 de minute după care carnea arăta cam aşa (carnea trebuie întoarsă cam la jumatea timpului)
Am pus carnea pe grătar in jur de 3 minute şi a ieşit asta
comparaţie cu altă bucăţi nemarinate, se vede clar că bucata marinată e mult mai zăftoasă
gustul este inexplicabil în cuvinte dar cu o tentă uşor alcolizată.
cu ce a sake kasu a rămas vreau să fac dressing pentru salată. voi reveni cu impresii.
#2
Postat 18 June 2011 - 01:13 AM
Dexter, la 17 June 2011 - 05:45 PM, a spus:
...Ce e sake kasu? Borhot de sake sau în traducere foarte liberă, borhot de ţuică de orez stors până rămân numai substanţele insolubile...
I'll be damned, pe asta înca nu l-am încercat, merci pentru informatie!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#3
Postat 18 June 2011 - 05:20 AM
Stiam eu ca Dexter e kriminal, dar nici chiar asa
Acum de unde mama hoherului sa-l iau eu pe samurai ?
Acum de unde mama hoherului sa-l iau eu pe samurai ?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 18 June 2011 - 08:45 AM
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#7
Postat 19 June 2011 - 09:58 PM
W Mamadeus Paparotti, la 18 June 2011 - 08:45 AM, a spus:
ar mai fi o solutie sa intrebi ca Gyuri la biblioteca : "frunza verde de alun, auzit-ati de un Shogun ... ?"
http://www.youtube.c...h?v=tbg3iXSkFiI
#8
Postat 20 June 2011 - 08:30 AM
Nu am pretentia ca inlocuieste sake kasu-ul asta, dar ieri am facut un amestec care vizual seamana foarte mult cu ce ai pus tu acolo dexter Iar la arome s-ar putea sa-l si depaseasca... iar nu zic ca asa e sigur, ca n-am gustat niciodata sake kasu. Eu am dat pe razatoarea mare ghimbir (o rasucitura destul de mare, cam cit o palma cu tot cu degete), o capatina de usturoi verde- inca neuscat- tot pe razatoare, sare de Himalaya (ei, da, am gasit si eu in sfirsit), chestie pe care am pus-o peste niste bucati de coaste intregi si niste cefe pe care mai inainte le-am condimentat cu piper, ienibahar, cuisoare, coriandru si chimen proaspat mojarate si apoi stropite cu niste sos de soia. Le-am lasat cu toate astea la frigider vreo 5 ore, am indepartat excesul de ghimbir si condimente de pe ele cind le-am pus pe gratar si au iesit minunate, tot asa zemoase si cu o aroma de nedescris.
#9
Postat 22 June 2011 - 11:37 PM
nici eu n-am stiu de sake kasu pînă nu mă impiedicai de samurai, aşa că m-am gîndit să împărtăşesc decsoperirea, că nu se ştie niciodată de unde sare sakele în ploscă
ps l-am întrebat pe gyuri şi a zis că a auzit şi chiar l-a şi văzut pe şogun, chiar de mai multe ori
ps l-am întrebat pe gyuri şi a zis că a auzit şi chiar l-a şi văzut pe şogun, chiar de mai multe ori
Arata acest topic
Pagina 1 din 1