a) ne facem că nu-l cunoaştem
be) îl întrebăm care-i drumu spre Kansai
c) îl rugăm să ne vîndă o litruţă
Dacă aţi răspuns c), citiţi în continuare. de fapt puteţi citi şi dacă aţi răspuns a sau be.
Eu fiind aficionado de orice e made in japan nu am putut trece pe lîngă samuraiul urban care hălăduie în satul meu, fără să mă lipesc de nişte sake kasu.
Ce e sake kasu? Borhot de sake sau în traducere foarte liberă, borhot de ţuică de orez stors până rămân numai substanţele insolubile
De ce să-l mâncăm? pentru că nu arată ciudat ci cam ca brînza de vaci, are pâna la 7% alcool, hîc!!, e foarte bogat în proteine (100g au proteine cît 70g de carne de vacă), e plin de vitamine B (B1, B2 si B6), suntem curioşi, pentru că nu am mai mâncat aşa ceva
Ce gust are? umami, care pentru unii este punctul G al gusturilor.
La ce se foloseşte? La foarte multe chestii printre care cele mai populare sunt marinatul peştelui, legumelor şi cărnii în care caz se cheamă kasuzuke, ca bază la supe sau tocăni (kasujiru) , desert (amazake) sau se întinde pe faţă, ca mască de rejuvenare a epidermei care este
Tu ce mama zmeului făcuşi cu el? marinadă pentru carne de vacă plus că m-am mânjit cu el pe faţa, după principiul nici un Dexter fără mască
Ce vă arăt în poze? Kasuzuke (marinadă pentru diverse)
Ingrediente
0.5 kg de sake kasu
2 linguriţe de sare grunjoasă marină
1 lingură de zahăr (eu am sarit zahărul)
2 linguriţe de mirin
In cazul meu am redus proporţiile la cât a trebuit pentru experiment, cantităţile din poze sunt numa ca să dea bine la pozografiat

le-am combinat pe toate unele cu altele şi a rezultat un maclavais pe care l-am întins pe carnea tăiată foarte subţire

am lăsat la marinat cam 40 de minute după care carnea arăta cam aşa (carnea trebuie întoarsă cam la jumatea timpului)

Am pus carnea pe grătar in jur de 3 minute şi a ieşit asta

comparaţie cu altă bucăţi nemarinate, se vede clar că bucata marinată e mult mai zăftoasă

gustul este inexplicabil în cuvinte dar cu o tentă uşor alcolizată.
cu ce a sake kasu a rămas vreau să fac dressing pentru salată. voi reveni cu impresii.