Tarta cu afine si ricotta
#1
Postat 28 June 2011 - 04:14 AM
INGREDIENTE:
- 1 ½ cani faina
- 1 plic praf de copt (10 gr)
- ½ lingurita de sare
- 3 oua
- ½ ceasca de zahar granulat
- 1 cutie branza Ricotta (250 gr)
- ¼ ceasca unt topit nesărat
- ¼ ceasca de lapte
- 1 cana afine proaspete
- zahar pudra pentru ornat
- alune feliate pentru ornat (optional)
Intr-un bol de marime medie amestecati împreună primele 3 ingrediente, faina, praful de copt si un praf de sare.
Într-un castron separat, amestecati împreună ouăle şi următorele 4 ingrediente de pe lista (zaharul, untul,ricotta si laptele).
Cu un robot de bucatarie se amestecă bine ingredientele si apoi se presara usor amestecul uscat de faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se toarnă compozitia într-un vas pentru tarta uns in prealabil cu puin unt si se presara cu afine.
Eu am presarat si putine felii de alune.
Se încălzeste cuptorul la 350 ° si se lasa tarta aproximativ 30 de minute.
Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahăr înainte de servire.
#2
Postat 28 June 2011 - 04:40 AM
nu are nimic in comun cu a ta dar tot ricotta cake este
#3
Postat 28 June 2011 - 03:38 PM
Angel, la 28 June 2011 - 04:40 AM, a spus:
nu are nimic in comun cu a ta dar tot ricotta cake este
Multumesc Angel. Poate pui si reteta ta. A mea a avut mare succes, au mancat-o baietii de parca nici nu a fost. Tarta asta seamana ca si consistenta cu cea de la muffins.
#5
Postat 29 June 2011 - 08:51 PM
boabe de cafea, la 28 June 2011 - 06:31 PM, a spus:
Multumesc. Cu dieta stai pe pozitie, nu te lasa impresionata nici macar de tarta mea...cu toate ca nu pot sa-ti zic decat ca noua ne-a placut taaaare mult asa ca o voi reface curand pentru ca tot e vreamea afinelor.
#6
Postat 30 June 2011 - 02:44 PM
#7
Postat 30 June 2011 - 03:31 PM
Ioana, la 30 June 2011 - 02:44 PM, a spus:
Scuza-ma Ioana, eu m-am obisnuit cu sistemul de masura american, dar din cate am vazut 1cup difera in functie de ceea ce masori.
White flour: 1 cup = 125 grams
Granulated sugar: 1 cup = 200 grams
Butter: 1 cup = 227 grams
Milk: 1 cup = 245 grams
Cu alte cuvinte pentru reteta asta am folosit (am rotunjit):
- 180gr. faina
- 1 plic praf de copt (10 gr)
- ½ lingurita de sare
- 3 oua
- 100gr. zahar granulat
- 1 cutie branza Ricotta (250 gr)
- 60gr. unt topit nesărat
- 60gr. de lapte
- 1 cana afine proaspete
- zahar pudra pentru ornat
- alune feliate pentru ornat (optional)
#8
Postat 30 June 2011 - 04:01 PM
Inca o intrebare cuptorul tau ajunge pana la 350 grade C, sau sunt 350 grade F? , nu de alta da ca sa stiu ca al meu nu ajunge decat pana la 250 gr C si sa stiu cat las
#9
Postat 30 June 2011 - 04:36 PM
Ioana, la 30 June 2011 - 04:01 PM, a spus:
Inca o intrebare cuptorul tau ajunge pana la 350 grade C, sau sunt 350 grade F? , nu de alta da ca sa stiu ca al meu nu ajunge decat pana la 250 gr C si sa stiu cat las
Nu, nu, nu, sunt 350 F, ceea ce inseamna doar 176C, adica aproximativ 180 Celsius.
#10
Postat 30 June 2011 - 05:55 PM
Chiar sunt curioasa ce iese
#11
Postat 30 June 2011 - 06:15 PM
Ioana, la 30 June 2011 - 05:55 PM, a spus:
Chiar sunt curioasa ce iese
Wow, si eu sunt curioasa cum iese. In privinta fructelor chiar ma gandeam si eu sa incerc si cu altceva. Astept rezultatul final.
#12
Postat 30 June 2011 - 09:10 PM
Dovada
inainte sa o dau la cuptor
abia scoasa
inainte de a fi halita
Are o textura foarte soft,chiar am sa o repet cu afine
#13
Postat 30 June 2011 - 09:17 PM
#14
Postat 30 June 2011 - 09:47 PM
Superbe tartele voastre fetelor.
Multumim Gaby pentru convertorul de cups in Grame.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 01 July 2011 - 02:11 PM
Ioana, la 30 June 2011 - 05:55 PM, a spus:
Chiar sunt curioasa ce iese
Sigur a iesit o tarta fara gluten. E cineva intolerant la voi in familie?
#16
Postat 01 July 2011 - 04:59 PM
laura_lala, la 01 July 2011 - 02:11 PM, a spus:
Sigur a iesit o tarta fara gluten. E cineva intolerant la voi in familie?
Nu,dar cum aveam in casa faina de orez si tapioca care am facut-o eu pe loc si eu de ceva timp folosesc mai mult lapte de orez.asa ca am zis ca daca e sa fac un dulce macar sa-l fac mai diferit sa nu ma mai simt vinovata ca dau atacul in bucatarie
#17
Postat 13 January 2012 - 06:46 AM
nu am pus zahar si a fost dulce de la sirop, am avut 3 copii + 1 a mea (cealalta nu serveste fructe ) si nici nu au cracnit de zahar .
succes total
#18
Postat 13 January 2012 - 11:04 AM
Totul la superlativ, pozele sunt minunate, vesela, manutele alea doua, absolut tot!Si nu in ultimul rand reteta.
Brava Gabi !
#19
Postat 13 January 2012 - 11:48 AM
any_annette, la 13 January 2012 - 11:04 AM, a spus:
Totul la superlativ, pozele sunt minunate, vesela, manutele alea doua, absolut tot!Si nu in ultimul rand reteta.
Brava Gabi !
Pe unde-am fost, de n-am vazut nica??? Ca si io sunt pe dinafara la multe topice. Nu le-am vazut pana acu'!
#20
Postat 13 January 2012 - 01:28 PM
Foxyy, la 13 January 2012 - 11:48 AM, a spus:
any_annette, la 13 January 2012 - 11:04 AM, a spus:
Totul la superlativ, pozele sunt minunate, vesela, manutele alea doua, absolut tot!Si nu in ultimul rand reteta.
Brava Gabi !
si acu' le rascoliti ca sa ne bage iar in boala pe toti? eeeeeeee! nu destul am suferit atunci?!?!? iar o iau de la capat? mai ales ca nici nu sunt fructe acum, iarna. of, of, mai, mai