Eu unele chestii nu le-as face in veci, dar unele idei se pot lua in considerare. Alta faza care mie personal nu-mi place e nerespectarea anotimpurilor la fructe si legume, eu personal consum ce e de sezon in momentul de fata si la una si la alta ca doar n-o sa arunc dovlecelul din gradina ca sa cumpar anghinare si nici n-o sa dau 4 euro pe zmeura cind am piersici in copac. Dar ma rog, cred ca fiecare il poate adapta gusturilor, vietii si obiceiurilor sale.

Meniuri zilnice.
Toate meniurile respecta principiile Montignac. Sunt indicative si arata cum trebuie impartite mincarurile in diferitele zile ale saptaminii pentru a obtine o alimentatie echilibrata (30% proteine, 30% grasimi si 40% glucide), tinind cont si de aportul adus de micul dejun prevalent glucidic.
Micul dejun
Meniurile care urmeaza contin doar prinzul si cina, a fost lasat deoparte micul dejun pentru ca inafara de citeva mici variante e aproape la fel in fiecare zi. Evident e indispensabil sa se respecte principiile metodei Montignac. Va fi de natura proteico-glucidica. Deci va contine alimentele urmatoare:
Alimente glucidice cu indice glicemic mic:
- fructe
- piine integrala, craker de secara cu cel putin 24% fibre, pumpernickel
- cereale brute fara zahar
- marmelada fara zahar
Alimente proteice
- iaurt 0% grasimi
- brinza 0% grasimi
- prosciutto de pui sau curcan
Una dintre urmatoarele bauturi:
- cafea decofeinata sau cafea arabica
- cacao
- infuzie de cicoare
- lapte degresat
- lapte de soia sau de migdale
- ceai sau infuzii
- suc de fructe proaspat cu pulpa (evitati sucurile de fructe industriale reconstituite si cu zahar)
Meniurile sunt indicative adica se pot schimba nu doar zilele ci si prinzul cu cina.
Micul dejun sau cina pot fi inlocuite cu un snack Montignac:
- un sandwich integral cu indice glicemic foarte mic cu cruditati si/sau somon afumat sau mincaruri proteice fara grasimi, ca prosciutto de pui sau curcan sau albus de ou fiert
- fructe proaspete sau uscate eventual insotite de alune nuci si mai ales migdale.