Forum Culinar: Meniuri Metoda Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniuri Metoda Montignac pentru 8 saptamini

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:16 AM

Mi-am cumparat cartea Retete si Meniuri Metoda Montignac si am tradus exemplul de meniu pentru 8 saptamini, poate fi de ajutor cui n-are idei, sa ma iertati pentru traducerea aiurea pe undeva dar necunoscind anumiti termini in limba romana am tradus dupa ureche. Retetele care au alaturi un asterisc inseamna ca sunt in carte si daca cineva e interesat le pot traduce. Sper sa va fie de folos sau cel putin sa va dea idei. Si sper si ca fetele care stiu sa corecteze ceea ce e gresit.
Eu unele chestii nu le-as face in veci, dar unele idei se pot lua in considerare. Alta faza care mie personal nu-mi place e nerespectarea anotimpurilor la fructe si legume, eu personal consum ce e de sezon in momentul de fata si la una si la alta ca doar n-o sa arunc dovlecelul din gradina ca sa cumpar anghinare si nici n-o sa dau 4 euro pe zmeura cind am piersici in copac. Dar ma rog, cred ca fiecare il poate adapta gusturilor, vietii si obiceiurilor sale. :(

Meniuri zilnice.
Toate meniurile respecta principiile Montignac. Sunt indicative si arata cum trebuie impartite mincarurile in diferitele zile ale saptaminii pentru a obtine o alimentatie echilibrata (30% proteine, 30% grasimi si 40% glucide), tinind cont si de aportul adus de micul dejun prevalent glucidic.

Micul dejun
Meniurile care urmeaza contin doar prinzul si cina, a fost lasat deoparte micul dejun pentru ca inafara de citeva mici variante e aproape la fel in fiecare zi. Evident e indispensabil sa se respecte principiile metodei Montignac. Va fi de natura proteico-glucidica. Deci va contine alimentele urmatoare:
Alimente glucidice cu indice glicemic mic:
- fructe
- piine integrala, craker de secara cu cel putin 24% fibre, pumpernickel
- cereale brute fara zahar
- marmelada fara zahar
Alimente proteice
- iaurt 0% grasimi
- brinza 0% grasimi
- prosciutto de pui sau curcan
Una dintre urmatoarele bauturi:
- cafea decofeinata sau cafea arabica
- cacao
- infuzie de cicoare
- lapte degresat
- lapte de soia sau de migdale
- ceai sau infuzii
- suc de fructe proaspat cu pulpa (evitati sucurile de fructe industriale reconstituite si cu zahar)

Meniurile sunt indicative adica se pot schimba nu doar zilele ci si prinzul cu cina.
Micul dejun sau cina pot fi inlocuite cu un snack Montignac:
- un sandwich integral cu indice glicemic foarte mic cu cruditati si/sau somon afumat sau mincaruri proteice fara grasimi, ca prosciutto de pui sau curcan sau albus de ou fiert
- fructe proaspete sau uscate eventual insotite de alune nuci si mai ales migdale.

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:19 AM

SAPTAMINA 1
Luni
prinz
- salata caprese
- filet de somon cu crema de masline*
- spanac
- brinza
cina
- spaghetti cu sos de rosii, busuioc si iaurt*
- iaurt
(masa proteico-glucidica)

Marti
prinz
- castraveti cu smintina de soia
- cotlete de porc cu linte verde*
- fructe de padure
cina
- piept de pui cu parmigiano*
- salata verde
- oua cu lapte cu fructoza*

Miercuri
prinz
- salata de andive cu nuci
- capesante (coquille Saint-Jacques) cu echalote (scalogno)
- mazare
- 2-3 cuburele de ciocolata cu peste 70% cacao
cina
- rosii cu ciuperci si tofu*
- orez Basmati
- fructe coapte cu putina fructoza (composta)
(masa proteico-glucidica)

Joi
prinz
- crema de avocado cu crab*
- merlucius cu flan de broccoli
- urda bine stoarsa de zer
cina
- omleta cu champignon
- salata verde
- brinza

Vineri
prinz
- salata de spanac ca la Seviglia*
- piept de pui cu parfum de curry*
- iaurt
cina
- ardei umpluti cu brinza de capra*
- mere la cuptor
(masa proteico-glucidica)

Simbata
prinz
- tabulè de quinoa*
- ton cu rosii*
- salata
- brinza
cina
- prosciutto crudo
- tian din Provence*
- tort cu 3 fructe*

Duminica
prinz
- salata "landeza"*
- carrè de miel cu champignon*
- salata verde
- brinza
- dulce din nectarine cu migdale*
cina
- terrina cu linte verde
- oua moi
- iaurt

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:19 AM

SAPTAMINA 2
Luni
prinz
- salata de andive cu nuci
- costite de porc
- fasole cu sunca afumata*
- oua cu lapte si fructoza*
cina
- spaghetti cu sos de rosii, busuioc si iaurt*
- mere la cuptor
(masa proteico-glucidica)

Marti
prinz
- morcov ras cu lamiie
- filet de ton cu ghimbir*
- brinza proaspata
cina
- tabulè de quinoa*
- somon afumat
- iaurt

Miercuri
prinz
- salata de ridichi
- ficatei de pui ca in Provence*
- iaurt
cina
- chili vegetarian*
- - fructe coapte (composta)
(masa proteico-glucidica)

Joi
prinz
- salata de castraveti
- carne de vita cu paprika*
- broccoli
- capsuni
cina
- omleta cu vinete
- salata verde
- brinza

Vineri
prinz
- crema de broccoli foarte rece*
- frigarui de peste*
- fasole verde
- iaurt de soia
cina
- piure racoritor din castraveti si mar verde*
- prosciutto de curcan
- linte
- pere inecate
(masa proteico-glucidica)

Simbata
prinz
- dovlecei gratinati in stil grecesc*
- filet de « triglia » cu sos de ansoa*
- mousse de prune*
cina
- supa de praz
- oua ochiuri
- salata verde
- fructe de padure

Duminica
prinz
- terrina de fois gras*
- capesante (coquille saint-jacques) cu champignon
- clafoutis cu zmeura*
cina
- champignon umpluti*
- salata
- brinza

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:19 AM

SAPTAMINA 3
Luni
prinz
- salata de varza rosie
- ficat de vita
- fasole verde
- fructe
cina
- spaghetti cu sos de rosii, busuioc si iaurt*
- iaurt
(masa proteico-glucidica)

Marti
prinz
- salata greceasca
- pulpa de miel
- fasole alba (cannellini)
- iaurt
cina
- anghinare pe aburi
- omleta cu brinza
- zmeura

Miercuri
prinz
- piure de avocado*
- ton cu rosii si masline*
- broccoli
- salata
- brinza
cina
- linte verde
- somon pe abur
- fructa coapta (composta)
(masa proteico-glucidica)

Joi
prinz
- champignon cu vinaigrette
- ficatei de pui cu ghimbir*
- piure de telina
- fructa coapta (composta)
cina
- morcovi rasi cu lamiie
- patrav cu sos
- broccoli
- iaurt

Vineri
prinz
- inimi de praz cu vinaigrette*
- rana pescatrice cu spanac*
- oua cu lapte cu fructoza*
cina
- ardei umpluti cu orez Basmati*
- prune
(masa proteico-glucidica)

Simbata
prinz
- clafoutis de ceapa*
- pui cu fennel si pastis*
- flan din brinza de capra cu sos de zmeura*
cina
- creveti gratinati*
- salata verde
- brinza


Duminica
prinz
- piept de rata cu sos tartar*
- peste (spigola, branzino) cu marar*
- broccoli
- fondent cu ciocolata amara*
cina
- vinete umplute ca in Provence*
- fructa coapta cu fructoza*

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:20 AM

SAPTAMINA 4
Luni
prinz
- avocado cu vinaigrette
- merlucius cu flan de broccoli
- salata verde
- capsuni
cina
- spaghetti cu sos de rosii, busuioc si iaurt*
- mere coapte cu fructoza (composta)
(masa proteico-glucidica)

Marti
prinz
- salata cu telina radacina, iaurt slab si mustar
- omleta andaluza*
- salata verde
- brinza
cina
- avocado cu vinaigrette
- tarta sarata cu praz
- piersica

Miercuri
prinz
- inima de palmier
- ton cu rosii*
- broccoli
- iaurt
cina
- omleta din albusuri, rosii si prosciutto de curcan
- germeni de soia
- limonata fara zahar
(masa proteico-glucidica)

Joi
prinz
- morcov ras cu lamiie
- carne de vita cu echalotte*
- fasole verde
- oua cu lapte si fructoza
cina
- bresaola
- salata verde
- brinza

Vineri
prinz
- inimi de praz cu vinaigrette*
- ficatei de pui ca in Provence*
- salata verde
- brinza
cina
- supa cu varza, rosii, telina, supa e pui degresata*
- file de somon pe aburi
- broccoli
- para inecata
(masa proteico-glucidica)

Simbata
prinz
- foetaj de dovlecei*
- calamari ca in Provence*
- fructa coapta cu fructoza
cina
- vinete, prosciutto si brinza*
- mousse de prune

Duminica
prinz
- somon marinat cu marar*
- pulpe de rata cu mere*
- clafoutis de zmeura*
cina
- andive gratinate cu prosciutto*
- fruct

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:20 AM

SAPTAMINA 5
Luni
prinz
- salata de conopida
- cotlet de vita cu ardei*
- salata verde
- brinza
cina
- ardei umpluti cu orez Basmati*
- mere la cuptor
(masa proteico-glucidica)

Marti
prinz
- inimi de praz cu vinaigrette*
- pastrav cu vin alb*
- broccoli
- brinza proaspata sau urda bine scursa
cina
- vinete gratinate ca in Provence*
- iaurt

Miercuri
prinz
- salata de spaghetti si midii*
- cotletul hangiului*
- andive coapte
- zabaione de fructe cu migdale*
cina
- rosii cu tofu si ciuperci*
- brinza proaspata
(masa proteico-glucidica)

Joi
prinz
- pure de avocado
- tartare de somon si brinza de capra proaspata*
- salata verde
- capsuni
cina
- oua ochiuri
- ratatouille Montignac*
- fructe

Vineri
prinz
- foetaj de rosii si mozzarella*
- omleta cu brinza
- salata verde
- iaurt
cina
- spaghetti cu rosii si busuioc
- mele coapte cu fructoza
(masa proteico-glucidica)

Simbata
prinz
- salata demousse din brinza de capra*
- piperade basca (e un fel de omleta)*
- salata verde
- brinza
cina
- tortilla de legume cu chorizo*
- salata verde
- brinza

Duminica
prinz
- salata cu rata*
- capesante (coquille sain-jacques) cu echalotte*
- bavareza cu fructe de padure*
cina
- tofu cu linte verde*
- fruct

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:20 AM

SAPTAMINA 6
Luni
prinz
- salata de naut
- bistec tartar
- salata verde
- brinza
cina
- linte cu ceapa
- iaurt
(masa proteico-glucidica)

Marti
prinz
- salata din radacina de telina, iaurt si mustar
- ficat de vita
- mazare
- iaurt
cina
- tarta sarata cu praz*
- salata verde
- brinza

Miercuri
prinz
- crema de brocoli*
- fois gras cu struguri*
- salata
- brinza
cina
- spaghetti cu sos de rosii, brinza si iaurt*
- fructe coapte
(masa proteico-glucidica)

Joi
prinz
- morcov ras cu vinaigrette
- piper de pui curry*
- salata verde
- fruct
cina
- omleta andaluza*
- salata verde
- capsuni

Vineri
prinz
- salata de andive si nuci
- timballo de capesante si creveti*
- fenel fiert
- dulce cu urda*
cina
- morcov ras cu lamiie
- frigarui de tofu*
- iaurt
(masa proteico-glucidica)

Simbata
prinz
- mousse de castraveti cu creveti*
- pui cu mere*
- salata
- brinza de capra
cina
- ton cu rosii si masline*
- salata
- oua cu lapte si fructoza*

Duminica
prinz
- tartare de ton cu sos de usturoi*
- creveti cu crema de praz*
- mousse de ciocolata*
cina
- vinete gratinate cu sunca afumata*
- mere coapte

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:21 AM

SAPTAMINA 7
Luni
prinz
- foetaj de rosii si mozzarella
- cotlet de porc
- fasole alba
- iaurt
cina
- supa de varza (varza, rosii, telina, supa de pui degresata)
- oua (fara coaja) fierte in supa de mai sus
(masa proteico-glucidica)

Marti
prinz
- salata de varza rosie
- ficatei de pui cu ghimbir
- salata
- brinza
cina
- salata greceasca
- prosciutto crudo
- flan de piersici*

Miercuri
prinz
- inimi de praz cu vinaigrette*
- ton cu rosii*
- oua cu lapte cu fructoza
cina
- linte verde
- orez Basmati
- iaurt
(masa proteico-glucidica)

Joi
prinz
- salata de ton*
- rana pescatrice cu champignon*
- salata
- brinza
cina
- dovlecei umpluti cu carne de crab*
- clafoutis cu zmeura

Vineri
prinz
- sparanghel cu vinaigrette
- file de somon in pachet*
- urda scursa bine
cina
- spaghetti cu crema de ciuperci (crema de ciuperci, iaurt degresat si condimente)
- brinza
- suc de zmeura
(masa proteico-glucidica)

Simbata
prinz
- rosii cu brinza de capra calda*
- dorada ca in Andaluzia*
- zmeura
cina
- omleta cu vinete*
- mere la cuptor

Duminica
prinz
- avocado umplut cu ton*
- frigarui din file cu prune*
- dulce cu caise*
cina
- chili vegetarian*
- fructe

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:21 AM

SAPTAMINA 8
Luni
prinz
- salata de champignon
- cotlet la gratar
- ratatouille Montignac
- mar
cina
- ardei umpluti cu orez Basmati
- iaurt
(masa proteico-glucidica)

Marti
prinz
- salata verde cu sunculita afumata
- tartare de somon cu brinza de capra proaspata*
- salata
- zmeura
cina
- ratatouille rece
- oua ochiuri
- piersici fierte in vin

Miercuri
prinz
- rosii si mozzarella
- cotlet de vita cu ardei*
- salata verde
- brinza
cina
- spaghetti rosii si busuioc
- mere coapte
(masa proteico-glucidica)

Joi
prinz
- inima de praz cu vinaigrette*
- pastrav cu vin alb*
- broccoli
- iaurt
cina
- supa de legume (minestrone) fara cartofi
- melanzane prosciutto si brinza*
- iaurt

Vineri
prinz
- terrina de linte verde*
- supa de peste*
- salata
- brinza
cina
- orez Basmati cu sos de soia
- prosciutto de curcan
- pere inecate
(masa proteico-glucidica)

Simbata
prinz
- quinoa ca in Provence*
- carne de vitel cu sos de echalotte*
- salata verde
- brinza
cina
- pastrav cu vin alb*
- dulce cu ciocolata zmeura si fistic

Duminica
prinz
- piure de castraveti cu mar verde*
- creveti marinati*
- supa de piersici cu vin*
cina
- tagliatelle integrale cu ragu Montignac*
- brinza proaspata slaba cu smintina de soia

#10 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 July 2011 - 11:47 AM

Waw, da' ai avut de scris, nu gluma!
Multumim mult!
Deja am vazut ceva retete care m-ar interesa. Ti le zic mai incolo... te las un pic sa respiri.
Sorina

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 11:58 AM

Pai daca sefu nu-i doar n-o sa pierd vremea degeaba :(

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 July 2011 - 12:10 PM

Corect...
Sorina

#13 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 08 July 2011 - 02:45 PM

Uauu is 2 luni. Acum nu ne mai putem plange de lipsa de idei. Ai lucrat nu gluma! :angryfire:

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 05:43 PM

Vezi postarealaura_lala, la 08 July 2011 - 02:45 PM, a spus:

Uauu is 2 luni. Acum nu ne mai putem plange de lipsa de idei. Ai lucrat nu gluma! :angryfire:

Da :snorting: acu lucrez un file Excell ca sa-l modific gusturilor si necesitatilor mele :violent1:

#15 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 08 July 2011 - 06:29 PM

Adriana :angryfire:

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2011 - 12:30 PM

Vezi postareaArmina, la 08 July 2011 - 06:29 PM, a spus:

Adriana :lol:


=))

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2011 - 06:56 PM

Fetele experte imi spuneti daca am adaptat corect ce e la carte in tabelul asta, intr-o parte ce am de gind sa fac in baza obiceiurilor mele si in cealalta ce prevedea cartea. Mersi
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13102306131197.jpg

#18 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 July 2011 - 07:48 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 July 2011 - 06:56 PM, a spus:

Fetele experte imi spuneti daca am adaptat corect ce e la carte in tabelul asta, intr-o parte ce am de gind sa fac in baza obiceiurilor mele si in cealalta ce prevedea cartea.

e foarte bina Adriana

mama ce ai lucrat la toate meniurile de aici Imagine postata

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2011 - 10:55 AM

Mersi frumos :love7:

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 July 2011 - 10:39 AM

Adriana, cand ai timp, daca poti sa scrii, te rog, retetele de terina de linte, ragu monti, am ingrediente pentru ele si m-ar interesa. Multumesc. =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi