Meniuri Metoda Montignac pentru 8 saptamini
#22
Postat 14 July 2011 - 09:55 AM
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 8 rosii frumoase

- 4 catei de usturoi pisati
- 100 gr de champignon felii
- 150 gr sunca, taiata "chibrituri" (adica feliile subtiri de tot se taie bastonase, na' ca nu's cum sa zic mai bine)
- 400 gr carne tocata de vitel
- 3 linguri si jumatate de ulei de masline extravirgin
- 5 lingurite de cafea (care-s mai mici decit linguritele aici) de bulion
- 150 ml vin rosu
- 4 cepe taiate felii
- 150 ml supa
- o legatura de verdeata: timo, dafin si patrunjel
- un strop de nucsoara
- 1 iaurt natural
- sare, piper
Se oparesc rosiile 40 de secunde si se trec sub jet de apa rece. Se elimina coaja, semintele si se taie pulpa bucatele. Se lasa la scurs intr-o sita.
Se varsa o jumatate de lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste sunculita, se adauga carnea si sare.
Intr-alta tigaie se varsa 3 linguri de ulei de masline extravirgin si se dunstuiesc ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile, carnea, rosiile si bulionul, vinul rosu, supa, nucsoara si legatura de verdeata. Se amesteca si se lasa la fiert acoperit la foc mic 15 minute.
Se adauga iaurtul si se mai lasa la fiert fara capac amestecind pina se evapora eventualul lichid si ramine un sos.
#23
Postat 14 July 2011 - 10:04 AM
Ingrediente pentru 6 persoane
- 125 gr linte verde
- o ceapa taiata felii
- timo, dafin
- 4 foi de gelatina
- o lingura de erba cipollina taiata bucatele
Pentru vinaigrette:
- 1 lingurita de cafea de mustar de Dijon
- o lingura de otet de Xérès (sau balsamic)
- 1 echalota felii
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare, piper
Se lasa la inmuiat lintea o ora in apa rece.
Intr-un litru de apa sarata se fierbe ceapa felii, timo si dafinul pentru 25 de minute, se strecoara lichidul, se adauga lintea si se fierb 30-40 de minute.
Se pune deoparte 2 treimi din lichidul in care a fiert lintea in care se topesc foile de gelatina hidratate in apa rece dupa care se amesteca cu lintea. Se varsa compozitia intr-o forma imbracata in folie transparenta si se lasa in frigider pentru cel putin 5 ore.
Intr-un castronel se pregateste vinaigretta: se amesteca mustarul cu otetul, se adauga uleiul, echalota si patrunjelul, sare si piper.
Se taie felii terrina, se decoreaza cu bucati de rosii, erba cipollina si se varsa deasupra vinaigretta.
#24
Postat 14 July 2011 - 10:49 AM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#25
Postat 14 July 2011 - 10:53 AM
Eu nu vad rostul iaurtului si mai apoi ar trebui scos si vinul ca sa fie F1 desi ei scriu in carte ca e bun si pentru F1 si F2.
#26
Postat 14 July 2011 - 10:55 AM
Adriana, la 14 July 2011 - 10:53 AM, a spus:
Eu nu vad rostul iaurtului si mai apoi ar trebui scos si vinul ca sa fie F1 desi ei scriu in carte ca e bun si pentru F1 si F2.
grasimi vad: ulei de masline, sunca si carne tocata. Ma asteptam sa fie un "sos bolognez", doar de legume si fara ulei, gen zacusca, asa cum a dat Laura o reteta.
Nici eu nu as fi pus in bolognez iaurt, bolognezul mi se pare prin excelenta un sos rosu.
aaa, ciuperci pun si eu la sosul bolognez (cand am) m-am luat dupa ce scrie si pe reteta de la cutia de lasagne barilla ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#27
Postat 14 July 2011 - 10:57 AM
- eu as zice ca se poate folosi orice fel de linte
- cine vrea poate sa o faca si fara gelatina... Va zic cum fac eu. In loc de gelatina ori pun un pic de unt ori smantana. Ambele variante sunt foarte bune.
- si ceapa eu o las si o frulez impreuna cu lintea.
#28
Postat 14 July 2011 - 11:27 AM
#29
Postat 14 July 2011 - 12:09 PM
Adriana, la 14 July 2011 - 11:27 AM, a spus:
Dani, tu-l vroiai pentru spaghette, asa-i?

din ce am citit in reteta cred ca cele 150 gr sunca, taiata "chibrituri" sunt pe post de spaghette.
ar mai fi varianta de "spaghette" DIN dovlecei. ideea e de pe celalalt forum si am aplicat-o anul trecut. cu sosul asta rosu s-ar potrivi de minune. doar ca ai nevoie de o scula speciala (am vazut ca fetele din bucuresti si-au cumparat-o). eu am facut munca de chinez si nu mai fac

asa ceva iti trebuie ca sa poti sa faci "taitei" din dovlecei

#30
Postat 14 July 2011 - 12:14 PM



ideea cu taieteii din dovleceii e fff faina ...


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#31
Postat 14 July 2011 - 12:41 PM
#33
Postat 14 July 2011 - 12:55 PM
#34
Postat 15 July 2011 - 09:45 AM
Iaurtul oare ce rol are ca mie mi se pare nepotrivit.
Se varsa intr-o tigaie sosul de rosii (400 gr), se adauga 3 lingurite mici de usturoi praf, 2 linguri de busuioc tocat, o lingura de bulion, un iaurt 0% grasimi si erbes de Provence, sare si piper. Se incalzeste pe aburi 15 minute amestecind mereu.
#35
Postat 15 July 2011 - 10:16 AM
Adriana, la 15 July 2011 - 09:45 AM, a spus:
Iaurtul oare ce rol are ca mie mi se pare nepotrivit.
Se varsa intr-o tigaie sosul de rosii (400 gr), se adauga 3 lingurite mici de usturoi praf, 2 linguri de busuioc tocat, o lingura de bulion, un iaurt 0% grasimi si erbes de Provence, sare si piper. Se incalzeste pe aburi 15 minute amestecind mereu.
Chiar ca nu are ce cauta iaurtul in acest sos... nici eu nu l-as pune.
#36
Postat 15 July 2011 - 10:19 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!