Forum Culinar: Omleta cu dovlecei la cuptor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Omleta cu dovlecei la cuptor

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 July 2011 - 08:50 PM

Am vazut o omleta apetisanta pe blogul Cat's Kitchen.Inspirata de pofta am creat si eu o reteta dupa gustul copilului meu,care devine foaaarte critic cînd e vorba de dovlecel combinat cu ou.Pentru ca straturile de dovlecei si oua sa nu fie prea groase,am preparat doua omlete,pe care le-am mascat cu felioare de rosii,masline,inele de jalapenos...ca sa distrag atentia :angryfire:Îmi place mult acest fel de omleta.Fiind preparata în cuptor,nu miroase în casa a omleta prajita.Un miros pe care îl detest din adîncul sufletului.Îl suport foarte greu,la fel ca pe cel care-l lasa gogosile sau langosii prajiti în ulei...dar care îmi plac atît de mult!


Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13101501968813.jpg


Ingrediente pentru 4 portii:

  • 350 g dovlecei,feliati fin
  • 2 fire ceapa verde,taiata inele
  • 1 legatura busuioc,tocat grob
  • 8 oua,marime medie
  • 100 ml smîntîna de frisca
  • 120 g brînza Feta,taiata cubulete
  • 2 rosii,feliate
  • 2 lingurite ulei
  • sare de mare
  • piper din rîsnita

  • 1 mîna masline(fac.)
  • 1 jalapeno(fac.)



Am pregatit doua tavi rotunde.Le-am pensulat cu cîte o lingurita de ulei de masline,
apoi am întrins un strat subtire de dovlecei feliati.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13101502162494.jpg

Deasupra am presarat ceapa si busuiocul.
Am dat tavile în sub gratarul cuptorului la aproximativ 300 °C pentru cîteva minute,
atît cît sa se înmoaie si sa se rumeneasca putin dovleceii.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-1310150227493.jpg

Între timp am batut ouale cu smîntîna,sare si piper.Am turnat amestecul peste dovleceii din tavi.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-1310150238441.jpg

Am asezat feliile de rosii si am presarat cubuletele de brînza deasupra.
Pe una am mai presarat cîteva masline,iar pe cealalta am adaugat cîteva inele de jalapeno.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-1310150248575.jpg

Am dat tavile în cuptorul preîncalzit la 200 °C pîna s-au umflat si rumenit putin deasupra.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13101502632051.jpg

Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13101502755598.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2011 - 10:19 PM

Cu urmatorii dovlecei o fac :angryfire:

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 July 2011 - 10:49 PM

Wooooaaa ! exact ideea ce imi trebuia pentru ouale si dovleceii de care dispun din belsug, mai ales ca si eu detest mirosul de prajeala (chiar si de la o omleta) in casa. Maya, idee splendida! dimineata la prima ora o execut! merci :floare:
Un lucru nu mi.e clar: la ce spuneti voi ca bagati sub gril sau "sub gratarul cuptorului"? Pun tava unde pozitionata? si dau pe grill adica doar de sus (nu am avut timp sa citesc cartea cuptorului in totalitate, dar am pozitionarea "flacaruii" doar de sus). Multu :headbang: !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 July 2011 - 11:57 PM

 Adriana, la 08 July 2011 - 10:19 PM, a spus:

Cu urmatorii dovlecei o fac :headbang:

Fa-o ca e buna-buna :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 July 2011 - 12:10 AM

 Daniella, la 08 July 2011 - 10:49 PM, a spus:

Wooooaaa ! exact ideea ce imi trebuia pentru ouale si dovleceii de care dispun din belsug, mai ales ca si eu detest mirosul de prajeala (chiar si de la o omleta) in casa. Maya, idee splendida! dimineata la prima ora o execut! merci :floare:
Un lucru nu mi.e clar: la ce spuneti voi ca bagati sub gril sau "sub gratarul cuptorului"? Pun tava unde pozitionata? si dau pe grill adica doar de sus (nu am avut timp sa citesc cartea cuptorului in totalitate, dar am pozitionarea "flacaruii" doar de sus). Multu :headbang: !

Da,deci pozitionez tava asa cum se aude sub gratar/grilul cuptorului,dau pe functiunea grill,si se roseste gratarul ala si rumeneste rapid.
Pai eu am pozitionarea caldurii si de sus si de jos,ambele separat sau impreuna,dar functiunea de grill e alta.La aia se incinge gratatul de deasupra si grileaza cred ca cu temperaturi de peste 300°C.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2011 - 02:12 PM

Am taiat feliute 2 dovlecei mici, cu curatatorul de coaja, am stropit cu sprayul de ulei tigaia, le-am sarat si piperat si le-am pus sub gril, am adaugat 3 oua batute cu putin lapte, am asezat o rosie taiata feliute si citeva cuburele de maasdamer. Cuptor si gata, excelent de buna.
Grazie sorella :lol:
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13102135192441.jpg

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 July 2011 - 11:56 PM

am facut-o si eu. Excelenta! am adaugat si marar in ouale batute si ciupercute peste dovlecelul cu ceapa. In rest am respectat.
Merci de idee :love7: O fac si maine dimi! :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 July 2011 - 10:01 PM

 Adriana, la 09 July 2011 - 02:12 PM, a spus:

Am taiat feliute 2 dovlecei mici, cu curatatorul de coaja, am stropit cu sprayul de ulei tigaia, le-am sarat si piperat si le-am pus sub gril, am adaugat 3 oua batute cu putin lapte, am asezat o rosie taiata feliute si citeva cuburele de maasdamer. Cuptor si gata, excelent de buna.
Grazie sorella :)
frittatazucchineMaya.jpg

Ti-a iesit super!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 July 2011 - 10:01 PM

 Daniella, la 09 July 2011 - 11:56 PM, a spus:

am facut-o si eu. Excelenta! am adaugat si marar in ouale batute si ciupercute peste dovlecelul cu ceapa. In rest am respectat.
Merci de idee :) O fac si maine dimi! :)

Cu mare placere ,Daniella :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 July 2011 - 10:13 PM

 Maya, la 11 July 2011 - 10:01 PM, a spus:

Ti-a iesit super!

si e si foarte buna :)

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 August 2013 - 10:32 PM

Ma mir ca nimeni nu mai face bunatatea asta ca e si repede si usor de facut :appl:
Cu creme fraiche si parmigiano, apoi abundent busuioc si fara ceapa
Imagine atasata: monthly_08_2013/post-4-13755619262135.jpg

#12 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 August 2013 - 06:26 PM

Executat! Cred ca e printre putinele retete pe care le fac si le postez fara décor, ca aveam toti o poftaaaaaaa... :notworthy: mai ca ne-am ars limba, fierbinte am mancat-o!
In loc de ardei sau masline ( pe care nu le aveam in casa) am pus o ciupercuta champignion taiata in lamele ffff. fine. Copiii cu checiap, ovcorz... :pupic:
Multumim , Maya, a fost chiar simplu si comod de facut. :occasion14:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2013/post-508-13764111155411.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 August 2013 - 10:08 PM

Frumoase v-au iesit! Si eu o mai fac, dar mai des fac invizibilii/ca tarta, ca ne-o place si de la frigider :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 August 2013 - 08:48 AM

 Adriana, la 03 August 2013 - 10:32 PM, a spus:

Ma mir ca nimeni nu mai face bunatatea asta ca e si repede si usor de facut :occasion14:
Cu creme fraiche si parmigiano, apoi abundent busuioc si fara ceapa



Arata super bine!

Sa nu te miri, ptr ca eu fac omlete de astea foarte des cu dovlecei, vinete,cu ceapa, fara ceapa, simple ce avem prin casa. Este un mic dejun foarte bun.Cand nu avem vreme mai facem si ptr cina.

Edit: am uitat sa zic ca eu fac in tigaie sub capac nu in cuptor.

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 August 2013 - 09:39 AM

Ma refeream la reteta asta a Mayei care nu avea postari multe :occasion14:

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 August 2013 - 07:17 PM

Eu detest mirosul de ou prajit prin casa, iar la cuptor e si mai confortabil pentru mine, si de aia tot ce e cu oua cam ajunge pe acolo :)
Noi, in orice caz, cum spuneam, adoram dovleceii invizibili a lui Eataly. Omleta asta insa ne-o place doar calda, cu ceapa, rosii si brinza sarata gen feta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 January 2014 - 02:48 PM

Am facut-o si noi aseara. A placut la toata lumea. =))
Faceti abstractie de carnaciori...

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-133-13910860168819.jpg

Pana si mama a gustat (murea de curiozitate) si a zis ca i-a placut. Multumesc! :occasion15:
Sorina

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 June 2015 - 05:22 PM

Eu o fac foarte des pentru ca e si extrem de rapida, azi iar :)
Imagine atasata: monthly_06_2015/post-4-14355049644224.jpg

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 June 2015 - 07:11 PM

Ce bine că mi-ai adus aminte!
Nu mai știam ce să fac cu dovlecei din gradina.
Sorina

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 June 2015 - 07:54 PM

Eu la prinz i-am facut asa 2 maricei si in seara asta 1 kg micuti i-am facut la cuptor dati prin pesmet si parmigiano si apoi pus un pic de otet balsamic peste.
Vezi ca e un mesaj cu fel de fel de retete de dovlecei in care poti gasi idei.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi