Ingrediente pentru 4 portii:
- 350 g dovlecei,feliati fin
- 2 fire ceapa verde,taiata inele
- 1 legatura busuioc,tocat grob
- 8 oua,marime medie
- 100 ml smîntîna de frisca
- 120 g brînza Feta,taiata cubulete
- 2 rosii,feliate
- 2 lingurite ulei
- sare de mare
- piper din rîsnita
- 1 mîna masline(fac.)
- 1 jalapeno(fac.)
Am pregatit doua tavi rotunde.Le-am pensulat cu cîte o lingurita de ulei de masline,
apoi am întrins un strat subtire de dovlecei feliati.
Deasupra am presarat ceapa si busuiocul.
Am dat tavile în sub gratarul cuptorului la aproximativ 300 °C pentru cîteva minute,
atît cît sa se înmoaie si sa se rumeneasca putin dovleceii.
Între timp am batut ouale cu smîntîna,sare si piper.Am turnat amestecul peste dovleceii din tavi.
Am asezat feliile de rosii si am presarat cubuletele de brînza deasupra.
Pe una am mai presarat cîteva masline,iar pe cealalta am adaugat cîteva inele de jalapeno.
Am dat tavile în cuptorul preîncalzit la 200 °C pîna s-au umflat si rumenit putin deasupra.
Pofta buna!