Forum Culinar: Povestea pieptului de pui - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Povestea pieptului de pui

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 July 2011 - 07:13 PM

povestea începe cu ... a fost odată un piept de pui şi se termină cu ... au trăit împreună până la adânci bătrâneţi sau în alte cuvinte, aici vă invit să scrieţi reţete pentru ăi de mănâncă cantităţi industriale de piept de pui şi se întreabă ca şi mine, oare cum să-l prestez, altfel decît la grătar ?

Piept de pui cu kale* şi pleurotus
* nu, n-am băgat calele in oală, este vorba de varză furajeră care pe alte limbi se mai cheamă şi kale sau borecole

combinaţia asta merge şi cu alte cărnuri cărora vreţi să le faceţi o garnitură. ideea am furat-o de la un restaurant la care an dejunat de curînd

Ingrediente


+ doi piepţi de pui, mărimea 90 DD
+ două frunze de kale sau varză furajeră
+ nişte pleurotus, cam 300 g
+ nişte usturoi
+ niste ardei iute sau foarte iute
+ vin alb, un pahar mic

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1215-13102276654966.jpg

Ce faceţi cu ingredientele?

pieptul de pui se prăjeşte in ulei de măsline

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1215-13102277657804.jpg

cînd este aproape gata, se adaugă celelalte ingrediente de-a valma sau în ploaie. frunzele de kale trebuie tăiate în fâşii orizonatale, pleuroatele merg întregi iar restul, după cum vă place

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1215-13102281856756.jpg

dacă puiul s-a lipit de tigaie, deglasaţi (oare aşa se spune?) cu un pic de vin, puneţi capac şi lăsaţi cîteva minute, pînă frunzele se înmoaie un pic şi pleuroatele absorb din ulei. nu mergeţi la telenovelă pentru că pieptul se va pleoşti şi nu va mai fi crocant. dacă vreţi să aburiţi pleuroatele mai mult, scoateţi pieptul (afară din tigaie, nu-l bombaţi pe ăl personal) şi readăugaţi-l la sfîrşit

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1215-13102281914291.jpg

în 2 minute e gata

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1215-1310228179997.jpg

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 July 2011 - 07:27 PM

Îmi place combinatia ta.
Poate îti place si asa - Piept de pui la cuptor.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13102322213655.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13102322500348.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 July 2011 - 07:35 PM

arată bine combinaţia ta, punem pe listă, mă întreb ce s-ar intimpla dacă aş lăsa toată asamblarea în tigaie, sub capac?

#4 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 10 July 2011 - 12:25 PM

Imi place combinatia ta. Pleuroate si piepti 90 DD trecut pe lista de cumparaturi de saptamana viitoareImagine postata.
Take a walk on the wild side...

artizan

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 July 2011 - 02:22 PM

Vezi postareaKikenHana, la 10 July 2011 - 12:25 PM, a spus:

Imi place combinatia ta. Pleuroate si piepti 90 DD trecut pe lista de cumparaturi de saptamana viitoareImagine postata.


Da, m-ai convins si pe mine.Si da, vreau si eu un buchet de Kale! :love7:

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 July 2011 - 12:30 PM

Uite alta idee
Piept de pui la cuptor

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 July 2011 - 08:43 PM

Dexter, multumex de invitatie ! :occasion14:

dupa ce m-ai scos la macelarie :D , nu m-am intors cu oase, da' nici cu mina goala ... ci cu piepturi bombastice ! :D

Puiu' tricolor

se incepe prin a taia rondele 3 ardei grasi (curatati de seminte si vinisoarele albe), se toaca o ceapa mare, se taie cubulete 3 rosii (fara pielita) si se tunde motzu' unei tufe de cimbru


Imagine postata

intr-o tigaie bine incinsa se prajesc 2 piepturi de pui 90DD dupa metoda dexteriana :tongue3:

Imagine postata

dupa ce s-au rumenit un pic, li se ofera un domiciliu fortat intr-o forma termorezistenta, iar ceapa le ia locul in tigaie pina devine translucida - moment in care 'mneaiei da buzna peste piepturi

Imagine postata

se mai pune un strop de ulei in tigaie si se prajesc un pic ardeii, care vor incaleca ceapa

Imagine postata

cind tigaia devine libera si independenta (sanki, s-o creada ea ! :71: ) se pun rosiile, cimbrul si ingredientul meu favorit ... 1 lg miere de albine (optional - 0,5 dl cognac) lasind totul sa fiarba vreo 8-10'

Imagine postata

se adauga 1,5 dl smintina subtire si cind da in primul clocot ...

Imagine postata

se toarna sosul peste puiu' tricolor

Imagine postata

se da forma la cuptorul preincalzit 200°C (pe ventilatie) timp de 20'

Imagine postata

se scoate forma din cuptor, se presara rapidos cu o mina de mozzarella rasa si se da pt. 5' la gratinat

Imagine postata

se serveste cu paste la alegere, iar impresiile despre gust astept sa mi le povestesti - pofta mare ! Imagine postata

Imagine postata

p.s. nush cum reusesti sa topesti 2 piepturi babane la o masa, ca noi ne-am saturat din unul. celalalt a ramas pe miine. :Demon:



#8 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 July 2011 - 09:17 PM

Vezi postareauptown girl, la 12 July 2011 - 08:43 PM, a spus:

nush cum reusesti sa topesti 2 piepturi babane la o masa

e nevoie de o dexteritate aparte :occasion14:

PS sună bine, punem pe listă puiu tricolor că momental n-am toate ingredientele, presupun că peptu nu mai rămâne crunchy după băgatu in cuptor

alt PS Adriana, am notat şi reţeta de la linkul tău

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 July 2011 - 09:49 PM

Vezi postareaDexter, la 12 July 2011 - 09:17 PM, a spus:



PS sună bine, punem pe listă puiu tricolor că momental n-am toate ingredientele, presupun că peptu nu mai rămâne crunchy după băgatu in cuptor



presupui bine. se inmoaie in sos. :tongue3:

daca vrei un piept crocant, incerci o alta reteta. sacrifici piepturile taindu-le fisii si prepari o pasta de ou + faina ca pt. snitele. dai carnea prin faina si apoi prin pasta, imbraci fisiile de pui in fulgi de migdale sau un amestec de seminte: pin, bostan, alune, cum iti place. le asezi intr-o forma termorezistenta unsa cu putin ulei si le dai la cuptorul preincalzit (200°C), timp de 15-20' pina cind capata o culoare aramie. servesti cu ce garnitura doresti. :occasion14:

Imagine postata



#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 July 2011 - 09:58 AM

mai vin cu o poveste :hungry: ... cea a unui Pui exotic Imagine postata

2 piepturi de pui se taie in bucati potrivit de mari si se prajesc intr-o cratita cu 1 Lg unt si un strop de ulei

Imagine postata

cind s-au rumenit frumos, se dau deoparte pe o farfurie

Imagine postata

iar in tigaie se pun 2 dl zeama de pui (cine n-are, toarna ce are la indemina: aqua chioara sau vin alb :) ) + 3 Lg de mango chutney + 3 Lg smintina groasa + 10 caise deshidratate taiate feliute + sare/piper dupa gust

Imagine postata

cind sosul da in primul clocot, se adauga bucatile de pui prajite si se lasa sa fiarba inca 10' la foc mic

Imagine postata

se serveste imediat pe un pat (nu de la Ikea ! :) ) de orez fiert si cu un motz dintr-o tufa de coriandru - pofta mare ! =))

Imagine postata




#11 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 July 2011 - 04:55 PM

m-am oprit după deglasare din lipsă de măngi (un mango, două măngi :)) da am notat pentru o dată viitoare

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1215-13107416379177.jpg

#12 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 July 2011 - 05:10 PM

Vezi postareaDexter, la 15 July 2011 - 04:55 PM, a spus:

m-am oprit după deglasare din lipsă de măngi (un mango, două măngi :unsure:) da am notat pentru o dată viitoare



să înţeleg că ai făcut puiu' mangă cu un vin eggsotic ? :D

p.s. mai am 2 piepturi de pui, şi 30' pînă la cină. da' să mă bată Ion Creangă la poveşti, dacă ştiu ce să mai fac din/cu ele ?! :scratch:

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 July 2011 - 06:04 PM

Vezi postareauptown girl, la 15 July 2011 - 05:10 PM, a spus:

ai făcut puiu' mangă
mai am 2 piepturi de pui, şi să mă bată Ion Creangă la poveşti, dacă ştiu ce să mai fac din/cu ele ?!

manga măngilor
nu pot să-ţi dau decât un sfat, when in doubt, grill :scratch:

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 July 2011 - 06:58 PM

Vezi postareaDexter, la 15 July 2011 - 06:04 PM, a spus:

nu pot să-ţi dau decât un sfat, when in doubt, grill :scratch:


merci, am sa-ti urmez sfatul intr-o zi cu soare ! :unsure:

ca azi am pus-o de mamaliga ... :D

Imagine postata


... si o mincarica de pui Imagine atasata: monthly_07_2011/post-505-13107490588342.gif

Imagine postata



#15 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 29 April 2012 - 10:23 PM

Dexter, demult n-am mai stat la povesti despre pui, asa ca am sa-ti spun ce isprava am facut azi la foc de mitraliera :)

am taiat in cubulete 400 g piept de pui (socotit 200 g/persoana) si l-am condimentat putin cu rub-a-dub (chestie optionala, nu e musai ! :) ), iar apoi am rumenit usor carnea intr-o tigaie cu 1 Lg de unt, timp de 8'

Imagine postata

am adaugat 2 cepe verzi tocate, sare dupa gust si cam o mina de fructe uscate tocate (caise, stafide, ananas, mango, papaya si merisoare; desigur fiecare poate pune dupa preferinte :P ) amestecind totul cu carnea si lasind la calit inca vreo 2'

Imagine postata

am turnat 1 dl cidru de mere (optional) + 2 dl supa de pui si am lasat sa fiarba la foc potrivit cam 10'

Imagine postata

apoi am adaugat 2 Lg de smintina groasa + 1 Lg amestec de verdeturi uscate (patrunjel, telina, chili), am redus focul la mic, lasind mincarea sa mai fiarba timp de 5'

Imagine postata

am servit imediat cu o garnitura de orez jasmin (50 g/cap de gura flaminda) - sa ai pofta de pui ! Imagine postata

Imagine postata


#16 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 10 May 2012 - 10:05 PM

Imi plac mult toate retetele. Sincer, abia astept sa le incerc desi am o mare dilema.... - cu care sa incep? :floare:

Povestea pieptului de pui este un titlu foarte inspirat, iar povestitorii sunt pe masura :tongue3:

#17 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 July 2012 - 12:55 PM

... si unde ramasesem ? ah da, tot la povesti, si tot cu puii mamii, pui, pui, pui ! :P

povestea incepe cu o farfurie intinsa in care se amesteca 6 Lg fulgi de porumb (sfarimati) + 1 Lg parmezan + 1 lg condimente uscate (patrunjel + telina + chili), intr-o alta se pun ca. 3 Lg faina alba si intr-o farfurie adinca se bate un ou

Imagine postata

de asemeni se prepara un pesto macinind la un robot de bucatarie 1 Lg seminte de pin + 1 catel de usturoi + 1 Lg ulei de masline + o mina babana cu frunze de busuioc, dar puteti jongla la cantitati dupa cum doriti B)

(cine are shaker-ul lui Jamie, sa nu ezite a-l folosi ! - si acum luam o pauza de dans, ca am obosit povestind Imagine postata)

http://www.youtube.c...h?v=ic87SfqQAAM

dupa zbintuiala, se iau 3 jumatati din piept de pui (bah, chiar mai multe, daca ati invitat la masa tot familionul cu catel, cu pisica si purcel ! :P ), uscate gentil cu hirtie absorbanta si li se face o incizie in partea superioara si mai groasa cu un cutit de filetat pt. a obtine un soi de portofel

ei, si de-abia acum incepe distractia ! =))
pt. umplerea portofelelor de pui cu pesto recomand folosirea unei lingurite, ca eu am avut neinspirata idee de-a apela la serviciile decopen-ului lekue si mi s-a infundat duza, s-a creat un vid in pompita si incercind sa redresez cumva situatia m-am facut din cap in picioare ca un celebru personaj din 101 dalmatieni (nu, nu Cruela, floricico, ci Perdita ! :D )

Imagine postata

bon, dupa ce se umplu portofelele cu pesto, se dau prin faina, prin oul batut, prin amestecul de panaj si se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu putin ulei sau unt topit, dindu-se mai apoi la arza-le-ar focul, cunoscut si sub numele de cuptor incins la 200°C, timp de 20-25' pina se rumenesc frumos

Imagine postata

cit stau portofelele la copt, cam cu 10' inainte de-a fi gata, se pregateste intr-o craticioara un sos din: 1 Lg unt + 1lg dijon + 1,5 dl smintina subtire + sare/piper alb dupa gust lasindu-le sa fiarba la foc potrivit pina dau in primul clocot, dupa care se da deoparte

Imagine postata

portofelele de pui umplute cu pesto se servesc cu o garnitura de cartofi fierti alaturi de sos - sa aveti pofta !

Imagine postata

si-am incalecat pe-o sea si v-am spus povestea mea ! ca a fost un piept fraged se vede; dar cum a fost la gust, poate o sa va spuna odata moftanescu :P

Imagine postata


#18 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 18 July 2012 - 01:25 PM

Tu spui numai povesti d'alea letale si io n-am piept fraged de pui, am din ala de la gaina de curte care se face mai greu si nu se preteaza la retete de genul... ma gandesc ce-i de facut ca sa mai umplu si eu portofelele... ca, zau, bate vantul rau prin ele! =))

#19 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 July 2012 - 07:22 AM

Vezi postareaGelutza, la 18 July 2012 - 01:25 PM, a spus:

Tu spui numai povesti d'alea letale si io n-am piept fraged de pui, am din ala de la gaina de curte care se face mai greu si nu se preteaza la retete de genul... ma gandesc ce-i de facut ca sa mai umplu si eu portofelele... ca, zau, bate vantul rau prin ele! :)


Gelutza, nici macar un piept de curcan n-ai la indemina ? ca ar merge sa faci reteta, iar apoi zici comesenilor ca sint portofele din pui cu abonament la sala de fitness. :)

#20 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 20 July 2012 - 03:19 PM

buna ziua :D
eu n-o sa fiu prea povestitor, ca si asa am fost laudat de logoree :rolleyes:
oricum, reteta este foarte simpla, asa ca am pus mai intai pe farfurie necesarul de materiale...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1378-13427895273719.jpg

ficateii, ardeii si salotele le-am bronzat in prealabil in putin oloi si unt,
pieptul l-am pregatit cu un cutter de terorist, apoi l-am umplut cu adunatura de care povesteam mai inainte... cu gheara am facut niste incizii profunde in suprafata carnii, am aplicat bandaje cu bucatele de costita, tepi de rozmarin si catei de usturoi taiati in patru...
am legat opera sa nu fuga si am inabusit-o in cuptor intr-un deget de vin alb :D
rezultatul arata cam asa :D

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1378-13427900187399.jpg

salata este bonus, pentru un motan vegetarian -_-

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi