Forum Culinar: Povestea pieptului de pui - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Povestea pieptului de pui

#21 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 July 2012 - 06:55 PM

povestea noastră poa'să facă concurenţă la 1001 de nopţi :occasion14:
nu'ş de ce pe mine nu mă atrage umplutul pieptului, mai degrabă prefer o garnitură lingă.
puiul meu şi-a pierdut pectoralii la strip poker şi a preferat să fie insoţit de portobelle picante şi un pic de clorofilă, ca premiu de consolare

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1215-13431485707129.jpg

#22 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 August 2012 - 07:50 AM



urmatoarea poveste, a puiului chorizo-capio-conopidos :) incepe cu au fost odata 4 ardei capia, care au sfirsit prin a fi copti, taiati felii si pusi intr-o farfurie pt. a fi imprieteniti ulterior cu un piept de pui lucrat la sala de fitness ;)

intr-o tigaie cu 1 Lg ulei se prajesc citeva minute un piept de pui baban - taiat cubulete potrivit de mari + 1 cirnacior chorizo

Imagine postata

se adauga 1-2 cepe verzi tocate si ardeii capia copti calindu-se cam 1'

Imagine postata

iar apoi se pun buchetelele unei conopide mici, se asezoneaza cu sare/piper dupa gust, 1 lg oregano uscat si 2,5 dl zeama de pui, lasindu-se sa fiarba totul la foc potrivit timp 10'

Imagine postata

dupa care se toarna in tigaie 2 dl smintina subtire si se mai lasa la fiert inca 10'

Imagine postata

se serveste cu polenta, dar daca nu aveti pe nimeni sa invirta in locul vostru o mamaliga virtoasa, merge si cu o feliuta de pita proaspata ;) - sa aveti pofta ! :drool:

Imagine postata


#23 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 January 2013 - 12:44 PM

Vezi postareamoftanescu, la 20 July 2012 - 03:19 PM, a spus:

buna ziua :)
eu n-o sa fiu prea povestitor, ca si asa am fost laudat de logoree :appl:
oricum, reteta este foarte simpla, asa ca am pus mai intai pe farfurie necesarul de materiale...



bzzziua :)

(din ciclul "ghici, cine vine la cina ?!" :)) urmeaza s-o testez, ca am pus mina pe marfa de contrabanda :D

Imagine postata



#24 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 May 2013 - 09:39 PM

din nou pui cu ciuperci, amândouă la grătar. de data asta baby king oyster aka Pleurotus eryngii, in italiană cardoncello, în româneşte cică s-ar chema păstrăvul scaiului :scratch:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1215-13686465504015.jpg

#25 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 May 2013 - 10:35 PM

piept de pui cu dovlecei, praz şi busuioc

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1215-13689955505169.jpg

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 May 2013 - 11:02 PM

Po' sa ma alatur si eu?
Piept de pui taiat fisii si infasurat in prosciutto crudo, cuptor si servit alaturi de salata de varza rosie facuta ca cea de conopida cruda
Imagine atasata: monthly_05_2013/post-4-1369083753918.jpg

#27 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 May 2013 - 11:35 PM

adriana, cu cît mai multă inspiraţie, cu atît mai bine. eu nu am mai băgat pieptul de pui în cuptor de un milion de ani. a ieşit suculent, nu s-a uscat prea tare?

#28 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 May 2013 - 12:50 AM

si eu il bag in cuptor si nu iese tare deloc. il fac fie felii subtiri (de snitel) in cuptorul incins si foc vioi, pt scurt timp; fie asezonat cu balsamico+vin+condimentele dorite (ierburi de provence de ex) si tot la foc vioi si nu prea indelungat, pana se evapora apa ce si-o lasa.
arata tare apetisanti puii tai, dex!

Adriana, cand ai rulat pieptul in prosciutto? dupa ce s-a patruns? sau de la inceput?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 May 2013 - 07:49 PM

Vezi postareaDexter, la 20 May 2013 - 11:35 PM, a spus:

adriana, cu cît mai multă inspiraţie, cu atît mai bine. eu nu am mai băgat pieptul de pui în cuptor de un milion de ani. a ieşit suculent, nu s-a uscat prea tare?

nu pot sa zic ca era suculent da mie imi place asa, mai ales ca fiind subtire se preteaza sa fie mai uscat zic eu
sigur ca se poate lasa mai putin ca sa ramina moale, la inceput a lasat un pic de apa dar i-am schimbat tava si am aruncat-o, daca o lasam si il tineam mai putin raminea mai moale cu siguranta
da' peptu' meu era de taran nu de supermarket si de-aia l-am lasat mai mult, ca sa fiu sigura ca se coace

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 May 2013 - 07:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 May 2013 - 12:50 AM, a spus:

Adriana, cand ai rulat pieptul in prosciutto? dupa ce s-a patruns? sau de la inceput?

fisiile de piept crud le-am rulat in prosciutto si apoi le-am pus in cuptor

#31 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 May 2013 - 05:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 May 2013 - 07:51 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 21 May 2013 - 12:50 AM, a spus:

Adriana, cand ai rulat pieptul in prosciutto? dupa ce s-a patruns? sau de la inceput?

fisiile de piept crud le-am rulat in prosciutto si apoi le-am pus in cuptor


Adriana la ce temperatură ai pus cuptorul?
Arată tare bine și mă bate gândul să fac și eu.
Mulțumesc mult!
Sorina

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2013 - 06:17 PM

200°C in ala micut ca sa se faca repejor

#33 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 February 2014 - 12:46 PM

Vezi postareaDan@, la 28 January 2013 - 12:44 PM, a spus:

Vezi postareamoftanescu, la 20 July 2012 - 03:19 PM, a spus:

buna ziua :D
eu n-o sa fiu prea povestitor, ca si asa am fost laudat de logoree :P
oricum, reteta este foarte simpla, asa ca am pus mai intai pe farfurie necesarul de materiale...



bzzziua :D

(din ciclul "ghici, cine vine la cina ?!" :P) urmeaza s-o testez, ca am pus mina pe marfa de contrabanda :P



intimplarea a facut, ca atunci cind am avut marfa, sa am si o lene maaaare in mine incit n-am mai fugit sa cumpar pieptul de pui a doua zi :P

asa ca ficateii i-am facut pane anul trecut :P

Imagine postata

da' anul asta, ce sa mai lungesc povestea :P , am comis-o ! :P

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13934113610087.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13934114398024.jpg

rulada a fost excelenta la gust, multumesc ! :read2:

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13934114720239.jpg




#34 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2014 - 10:04 AM

Ce bine arata Dan@ ! :) Da' in castronelul acela din colt ce e?! :fuckme:
Ca eu sunt curioasa rau :floare:

#35 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 February 2014 - 08:43 PM

Vezi postareaGeany, la 27 February 2014 - 10:04 AM, a spus:

Ce bine arata Dan@ ! :) Da' in castronelul acela din colt ce e?! :fuckme:
Ca eu sunt curioasa rau :floare:


multumesc, curioasa mica ! :D

in castronel e un sos tzatziki tricotat de minutele mele dupa un model un pic grecesc, nu tocmai grecesc, dar totusi comestibil. :D

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2014 - 08:47 PM

Mnee!! Merci :fuckme: ..acum pot sa dorm linistita (,ca am aflat ce era in castronel) :floare:

#37 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 February 2014 - 08:27 PM

Vezi postareaGeany, la 27 February 2014 - 08:47 PM, a spus:

Mnee!! Merci :) ..acum pot sa dorm linistita (,ca am aflat ce era in castronel) :)


Geany :) , ba sa nu te culci linistita pe o ureche si sa incerci reteta ! mai ales ca tu gasesti ficatei tot timpul la discretie ! :P

preparind-o vei avea o surpriza placuta. rulada asta e buna atit calda, cit si rece - servita a doua zi, pur si simplu pe o felie de piine, ca mincare la pachet pentru Bub' jr. sau Bubu mare. :D

#38 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 February 2014 - 10:22 PM

pentru cei care viseaza la vacanta si soarele de vara am sa spun iarasi o poveste... cea a puiului care si-a dat obstescul sfirsit la inceput de primavara, punindu-si pieptul drept ofranda pe altarul artei culinare :)

se iau 2 fileuri de pui si se deschid ca o carte cu ajutorul unui cutit bine ascutit; dupa care se bat usor cu ciocanul pentru a se aplatiza si a se face fibra carnii mai flexibila, iar apoi se taie in fisii pe lung, de ca. 2 cm in latime

se croseteaza carnea de pui, ondulind-o pe betisoarele de frigarui, si se unge pe toate partile cu un maglavais din: 1 Lg ulei de masline virgine + 1 lg mustar cu seminte (sau de care aveti) + 1 lg pasta de ardei copti + 1 catel de usturoi pisat + sare dupa gust

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13936167435283.jpg

se presara cu un amestec din: 2-3 Lg pesmet macinat + 1 lg parmezan ras + 1 lg patrunjel verde + 1 lg cimbru proaspat, totul ametit in prealabil un pic la robotul de bucatarie

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13936167875365.jpg

se dispun frigaruile pe o forma termorezistenta, se mai stropesc un pic cu acelasi ulei sfintit de masline si apoi se dau la cuptor (190°C) timp de 25'

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13936168234395.jpg

cind sint gata fripte, serviti frigaruile cu ce garnitura va pofteste corazonul sau papila ! :)

(pentru curiosi) a mea a cerut o salata de mango cu rosioare, o salota tocata si pastai (de mazare dulce) ghilotinate, toate imbalsamate in ulei sfintit de masline picantizat cu feliute minuscule din virful unui ardeias iute, un pic de zahar brun si citiva stropi generosi de otet de orez :D

sa aveti pofta la povestea puiului de martisor ! :)

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13936168453573.jpg


#39 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 April 2015 - 08:08 PM

piept de pui cu ciuperci, le-am băgat in tigaie cu capac împreună și le-am scos când s-a făcut puiul

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-14299852600839.jpg

#40 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 January 2021 - 03:45 AM

povestea continuă - ăia galbeni sunt cartofi tăiati cu decojitorul. s-au făcut în același timp ca și celelalte legume (proaspete). sosulețul (partea umedă a ansamblului statuar) s-a format in urma adăugării de vin alb Imagine postata

Imagine atasata: monthly_01_2021/post-1215-0-94804800-1611020408.jpg

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi