Povestea pieptului de pui
#21
Postat 24 July 2012 - 06:55 PM
nu'ş de ce pe mine nu mă atrage umplutul pieptului, mai degrabă prefer o garnitură lingă.
puiul meu şi-a pierdut pectoralii la strip poker şi a preferat să fie insoţit de portobelle picante şi un pic de clorofilă, ca premiu de consolare
#22
Postat 09 August 2012 - 07:50 AM
urmatoarea poveste, a puiului chorizo-capio-conopidos incepe cu au fost odata 4 ardei capia, care au sfirsit prin a fi copti, taiati felii si pusi intr-o farfurie pt. a fi imprieteniti ulterior cu un piept de pui lucrat la sala de fitness
intr-o tigaie cu 1 Lg ulei se prajesc citeva minute un piept de pui baban - taiat cubulete potrivit de mari + 1 cirnacior chorizo
se adauga 1-2 cepe verzi tocate si ardeii capia copti calindu-se cam 1'
iar apoi se pun buchetelele unei conopide mici, se asezoneaza cu sare/piper dupa gust, 1 lg oregano uscat si 2,5 dl zeama de pui, lasindu-se sa fiarba totul la foc potrivit timp 10'
dupa care se toarna in tigaie 2 dl smintina subtire si se mai lasa la fiert inca 10'
se serveste cu polenta, dar daca nu aveti pe nimeni sa invirta in locul vostru o mamaliga virtoasa, merge si cu o feliuta de pita proaspata - sa aveti pofta !
#23
Postat 28 January 2013 - 12:44 PM
moftanescu, la 20 July 2012 - 03:19 PM, a spus:
eu n-o sa fiu prea povestitor, ca si asa am fost laudat de logoree
oricum, reteta este foarte simpla, asa ca am pus mai intai pe farfurie necesarul de materiale...
bzzziua
(din ciclul "ghici, cine vine la cina ?!" ) urmeaza s-o testez, ca am pus mina pe marfa de contrabanda
#24
Postat 15 May 2013 - 09:39 PM
#26
Postat 20 May 2013 - 11:02 PM
Piept de pui taiat fisii si infasurat in prosciutto crudo, cuptor si servit alaturi de salata de varza rosie facuta ca cea de conopida cruda
#27
Postat 20 May 2013 - 11:35 PM
#28
Postat 21 May 2013 - 12:50 AM
arata tare apetisanti puii tai, dex!
Adriana, cand ai rulat pieptul in prosciutto? dupa ce s-a patruns? sau de la inceput?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#29
Postat 21 May 2013 - 07:49 PM
Dexter, la 20 May 2013 - 11:35 PM, a spus:
nu pot sa zic ca era suculent da mie imi place asa, mai ales ca fiind subtire se preteaza sa fie mai uscat zic eu
sigur ca se poate lasa mai putin ca sa ramina moale, la inceput a lasat un pic de apa dar i-am schimbat tava si am aruncat-o, daca o lasam si il tineam mai putin raminea mai moale cu siguranta
da' peptu' meu era de taran nu de supermarket si de-aia l-am lasat mai mult, ca sa fiu sigura ca se coace
#30
Postat 21 May 2013 - 07:51 PM
#31
Postat 23 May 2013 - 05:02 PM
Adriana, la 21 May 2013 - 07:51 PM, a spus:
Adriana la ce temperatură ai pus cuptorul?
Arată tare bine și mă bate gândul să fac și eu.
Mulțumesc mult!
#33
Postat 26 February 2014 - 12:46 PM
Dan@, la 28 January 2013 - 12:44 PM, a spus:
moftanescu, la 20 July 2012 - 03:19 PM, a spus:
eu n-o sa fiu prea povestitor, ca si asa am fost laudat de logoree
oricum, reteta este foarte simpla, asa ca am pus mai intai pe farfurie necesarul de materiale...
bzzziua
(din ciclul "ghici, cine vine la cina ?!" ) urmeaza s-o testez, ca am pus mina pe marfa de contrabanda
intimplarea a facut, ca atunci cind am avut marfa, sa am si o lene maaaare in mine incit n-am mai fugit sa cumpar pieptul de pui a doua zi
asa ca ficateii i-am facut pane anul trecut
da' anul asta, ce sa mai lungesc povestea , am comis-o !
rulada a fost excelenta la gust, multumesc !
#34
Postat 27 February 2014 - 10:04 AM
Ca eu sunt curioasa rau
#36
Postat 27 February 2014 - 08:47 PM
#37
Postat 28 February 2014 - 08:27 PM
Geany, la 27 February 2014 - 08:47 PM, a spus:
Geany , ba sa nu te culci linistita pe o ureche si sa incerci reteta ! mai ales ca tu gasesti ficatei tot timpul la discretie !
preparind-o vei avea o surpriza placuta. rulada asta e buna atit calda, cit si rece - servita a doua zi, pur si simplu pe o felie de piine, ca mincare la pachet pentru Bub' jr. sau Bubu mare.
#38
Postat 28 February 2014 - 10:22 PM
se iau 2 fileuri de pui si se deschid ca o carte cu ajutorul unui cutit bine ascutit; dupa care se bat usor cu ciocanul pentru a se aplatiza si a se face fibra carnii mai flexibila, iar apoi se taie in fisii pe lung, de ca. 2 cm in latime
se croseteaza carnea de pui, ondulind-o pe betisoarele de frigarui, si se unge pe toate partile cu un maglavais din: 1 Lg ulei de masline virgine + 1 lg mustar cu seminte (sau de care aveti) + 1 lg pasta de ardei copti + 1 catel de usturoi pisat + sare dupa gust
se presara cu un amestec din: 2-3 Lg pesmet macinat + 1 lg parmezan ras + 1 lg patrunjel verde + 1 lg cimbru proaspat, totul ametit in prealabil un pic la robotul de bucatarie
se dispun frigaruile pe o forma termorezistenta, se mai stropesc un pic cu acelasi ulei sfintit de masline si apoi se dau la cuptor (190°C) timp de 25'
cind sint gata fripte, serviti frigaruile cu ce garnitura va pofteste corazonul sau papila !
(pentru curiosi) a mea a cerut o salata de mango cu rosioare, o salota tocata si pastai (de mazare dulce) ghilotinate, toate imbalsamate in ulei sfintit de masline picantizat cu feliute minuscule din virful unui ardeias iute, un pic de zahar brun si citiva stropi generosi de otet de orez
sa aveti pofta la povestea puiului de martisor !
#39
Postat 25 April 2015 - 08:08 PM
#40
Postat 19 January 2021 - 03:45 AM