Calugaru, la 14 July 2011 - 04:30 AM, a spus:
sincer, io n-am jucat asa ceva in viata mea! o fi fain ...
jocurile de tip warcraft (nu mai zic de simcity) is forte bune pentru copii, ii invata ce e aia gestiunea resurselor, ii invata ce e aia long term planning, samd. adica exact ce "uita" scoala sa-i invete in romania.
Este un joc produs de aceiasi Blizzard si e mai degraba pentru cei care...nu au ce resurse sa planuiasca

)
Revenind la ofurile tale, multe si marunte s-ar zice

: scoala romaneasca nu are cum sa ii invete pe copii asemenea "know-how-s" din moment ce ele abia acum sunt descoperite mai degraba prin experienta hands-on in societatea muma. Ce resurse anume sa planuiasca? Si pe care long term Nae...cand atata amar de populatie lupta cu traiul de azi pe maine?
In ceea ce priveste invatarea papagaleste a comentariilor...ca sa luam
ziece la romana, perfect de acord cu tine. Exista insa un minumum de utilitate si a acestui exercitiu mecanic, ala de memorie...acu' de ar tine minte -aia de or reprodus perfect cometariu' si or luat
ziece-...cum se mai scrie limba romana, ar fi frumos. Dar, iata, se stie ca orice memorare mecanica are efecte de scurta durata. Cu alte cuvinte, cum zice tata "iaca, m-am dus bou sh-am vinit vacî!"
In afara situatiei economice si a jenei permanente in ce priveste salariul bugetrarilor, marea buba a sistemului de invatamant romanesc este ca da, nu reuseste sa antreneze si sa dezvolte capacitatea logica si critica a elevilor. Trist, stiu.
Modul de gandire se dezvolta aici, in Vestul Salbatic, pe trei nivele: reproducere/redare, analiza si interpretare si transfer - ultimele doua nivele fiind cele capitale. Adica, se pune accent pe capacitatea de a aplica cele invatate la clasa. Da, in aceasta privinta ai mare dreptate.