Ioana, la 12 July 2011 - 04:34 PM, a spus:
Calugaru, la 12 July 2011 - 04:12 PM, a spus:
daca nu va suparatz, putetz sa-mi definitz "autori canonici"?
cit priveste interesu' ... ori invata, ori nu, tot 300 de euro pe luna o sa capete, asta daca au noroc de pile. daca nu, la capshunele cu ei!! una care cica luase zece la bac viseaza cariera de beibisitar in anglia

uuuuuauauauahahahahahhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. cuuul draga. sh-o sa le recite comentarii la copii in timp ce-i sterge la cur
adica daca tot vom fi someri si statul ne plateste 2 lei ce ne mai trebuie BAC, la munca campului cu ei.
Cat de autori canonici ca si definitie(pardon definitz ca asa e mai cool acum sa scriem

) este vorba de catre autorii care prin operele lor transpun un mit.Au trecut ceva ani de cand am studiat si poate nu ma mai definesc corect.Poate Lapona ca e mai in materie ca mine iti da da definitia corecta
draga mea, ma incinta dialogu' cu tine. am impresia ca vorbesc unui veritabil activist de la ceceu, de pe vremuri.
in primu' rind "statul ne plateste doi lei". adica cretinii lucreaza la stat, dar aia buni lucreaza la privat, pe mii de euro. stiu, stiu, asa suna propaganda basesciana/pedelista. doar ca eu nu am reusit sa identific acele slujbe minunate si bine platite!! chiar am si intrebat, in clar: caare is acele cariere care vor garanta proaspatului detinator de hirtie pe care scrie "bacalaureat" un trai meserias. ca, stii, noi de-aia muncim. sa traim bine. de-adevaratelea, nu cum minte bashila. si nu vad, dom'le, nu vad nici o cariera buna pentru copiii studiosi. in romania, desigur. afara inca e loc.
dar e interesanta treaba cu "statul plateste". cit de curind o sa deschid o alta discutie, despre serviciile asigurate de stat. ai putintica rabdare!!
concluzia insa - daca n-ai inteles-o din cauza unui limbaj colorat - e ca la capatu' unui drum greu (nu e usor sa inveti!! sh-asta tz-o zice mandellu care are 21 de ani de studii in spate) ce se afla? capshunareala? ei sh-atunci la ce bun? carpe diem! primum vivere, deinde philosophare! asta ca sa ma dau si io jmeker si sa te fac sa intelegi ca daca ma consideri un pirlit, incepi o calatorie care abutizeaza in greseala.
da' sa revenim la "autorii canonici" ... asa, "canonic" cf dex
CANÓNIC1, canonici, s. m. Preot catolic sau anglican care face parte din consiliul episcopal; superiorul unei catedrale. [Acc. și: canoníc] – Din lat. canonicus.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de valeriu | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC2, -Ă, canonici, -ce, adj. În conformitate cu canoanele, privitor la canoane; canonial. ◊ Drept canonic = drept bisericesc. ♦ Recunoscut de biserică. – Din fr. canonique, lat. canonicus.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de valeriu | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC1 ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de canon; propriu canonului. ◊ Drept ~ drept bisericesc. 2) Care este bazat pe canoane; în conformitate cu canoanele. 3) Care corespunde cerințelor bisericii; recunoscut de biserică. /<lat. canonicus, fr. canonique
Sursa: NODEX | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC2 ~ci m. (la catolici) 1) Preot care face parte din consiliul episcopal. 2) Șeful unei catedrale. /<lat. canonicus, fr. canonique
Sursa: NODEX | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC, -Ă adj. Conform cu canoanele bisericești, referitor la canoane; canonial. // s.m. Preot catolic care face parte din consiliul episcopal; superiorul unei catedrale. [Cf. fr. canonique, it. cannonico, germ. Kanonikus < lat. canonicus].
Sursa: DN | Adăugată de LauraGellner | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC1 s. m. preot catolic din consiliul episcopal; superiorul unei catedrale. (<it. canonico, lat. canonicus)
Sursa: MDN | Adăugată de raduborza | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC2, -Ă adj. 1. conform cu canoanele bisericești; canonial. ◊ recunoscut de biserică. ◊ drept ~ = drept bisericesc. 2. după anumite norme, bine stabilite; normativ. ◊ (mat.) formă (sau ecuație) ~ă = formă, ecuație simplă care poate fi redusă, cu ajutorul schimbării unor variabile, la un număr oarecare de forme sau ecuații. (<fr. canonique, lat. canonicus)
Sursa: MDN | Adăugată de raduborza | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC1, canonici, s. m. Preot catolic care face parte din consiliul episcopal; superiorul unei catedrale. [Acc. și: canoníc] – Lat. lit. canonicus (< gr.).
Sursa: DLRM | Adăugată de lgall | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC2, -Ă, canonici, -e, adj. În conformitate cu canoanele, privitor la canoane. ♦ Recunoscut de biserică. – Fr. canonique (lat. lit. canonicus).
Sursa: DLRM | Adăugată de lgall | Greșeală de tipar | Permalink
CANÓNIC adj. v. normativ.
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink
canónic adj. m., pl. canónici; f. sg. canónică, pl. canónice
Sursa: Ortografic | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink
canónic s. m., pl. canónici
te rog, inca odata, sa-mi explici de unde si pina unde autorii aia care transpun "mituri in operele lor" e canonici si de ce. la incercarea ta de a scapa de intrebare cu "corespondenta canonica" din matematica, sa stii ca nu tine. in cazul de fata, "corespondenta canonica" inseamna ca daca luam multimea COMPLETA a miturilor, atunci fiecarui mit ii corespunde UN TEXT SI NUMAI UNUL. nici unu' din baietii aia veseli, tip eminescu sau creanga, nu corespunde definitiei.
sau, nu-i asa, tu pur si simplu ai invatat definitia. ti s-a dat, ai inghitit. omu' nou, bah vere ... vine indicatia de la ceceu, el igzecuta.