MariaSan, la 13 July 2011 - 12:35 PM, a spus:
Uma, la 13 July 2011 - 12:11 AM, a spus:
cum asa? 'pe vremea mea' si concediul de maternitate era de trei luni, si sambata era zi lucratoare. pe ce se bazeaza afirmatia ta?
Pe faptul ca am trait in vremea respectiva, cand da, se lucra o zi in plus, insa nu exista presiunea care exista acum! Sa nu re-scriem istoria - cat de intens se lucra atunci si cum se lucreaza acum..In al doilea rand, majoritatea aveau casa de serviciu, acum sunt disperati si fac rate la banca si muncesc non stop sa faca fata
Uma, la 13 July 2011 - 12:11 AM, a spus:
de cand telefonul mobil e trecut la minimul necesar unui copil?
Nu are sens ce spui tu!
Pisica mea, sens are , numai sa-l vezi

Hai sa-ti explic cum vad eu treaba asa pe scurt, intr-o schema mica:
- sa ai grija de un copil e munca grea! e mult mai simplu sa il arunci la bunici sau vreo dadaca si sa mergi la servici (iti garantez, am doi copii mici si am si servici); dupa care sa te plangi ca xyz ti-a educat copilu prost si tu nu mai poti sa-l stapanesti
- sa explici unui copil in crestere ca nu are nevoie de telefon mobil e munca grea!! mai bine ii cumperi, mergi la servici ca sa ai bani si apoi te vaiti ca tu nu ai avut timp sa-l educi pentru ca a trebuit sa muncesti ca sa-i asiguri minimul (bleah vorba cantecului din link)
- si ultima piesa din schema: sa educi un copil cere multa munca, muuuult mai multa decat cere orice servici, si inca ceva... daruire

Tu uiti ca nu toata lumea isi permite sa traisca dintr-un salariu! Sunt familii, cu 2-3 copii care au NEVOIE de doua salarii si nu isi permit sa angajeze dadaca asa ca au nevoie de bunici (ma bucur ca ai doi copilasi, sa-ti traiasca, si serviciu - intrebarea mea este, cand lucrati si tu si sotul, nu ai pe nimeni sa te ajute?). Mai sunt familii cu un singur parinte - crezi ca acel parinte nu si-ar dori sa stea acasa sa isi creasca copilul cu iubire si atentie? Ba da. Dar realitatea e alta. Deci haide sa nu ne punem ochelarii roz si sa vedem realitatea cum este!
Nu e nevoie sa-mi detaliezi cata munca trebuie sa educi un copil -nu e nimeni idiot aici ma cher