Bucate din gradina :D
Postat 15 July 2012 - 09:38 PM
Eu azi am cules toate agrisele, coacazele negre si juma de tufa de cocaze rosii.Acum sa vedem maine ce fac din ele.
Postat 15 July 2012 - 10:28 PM
Ioana, la 15 July 2012 - 09:38 PM, a spus:
Eu azi am cules toate agrisele, coacazele negre si juma de tufa de cocaze rosii.Acum sa vedem maine ce fac din ele.
Abia astept si eu sa vad.
Eu am mai cules ieri si un castronel de zmeura si le-am facut astazi copiilor inghetata :
Postat 16 July 2012 - 10:06 AM
Postat 16 July 2012 - 11:57 AM
zerda, la 16 July 2012 - 10:06 AM, a spus:
Scuze,nu am vrut sa provoc invidie
Postat 16 July 2012 - 12:44 PM
petunie, la 15 July 2012 - 10:28 PM, a spus:
Eu am mai cules ieri si un castronel de zmeura si le-am facut astazi copiilor inghetata :
miam-miam. arata super inghetata.eu zmeura am daor cat sa iau odata 4-5.Asta toamna din greseala am taiat o tufa,dar nici nu stiam prea bine ce am pe acolo.Poate la primavara mai pun cateva tufe.Anul asta a fost de tatonare sa vad ce am prin ograda.
Cam asta e ce am adunat ieri, de la stanga spre dreapta :agrise(1,300kg),coacaze rosii(1,3kg),coacaze negre(1 kg)
agrisele, sunt tepoase
Acum uitandu-ma la poze ma gandeam,oare coacazele astea negre nu or fi afine?
Postat 16 July 2012 - 12:48 PM
Ioana, la 16 July 2012 - 12:44 PM, a spus:
miam-miam. arata super inghetata.eu zmeura am daor cat sa iau odata 4-5.Asta toamna din greseala am taiat o tufa,dar nici nu stiam prea bine ce am pe acolo.Poate la primavara mai pun cateva tufe.Anul asta a fost de tatonare sa vad ce am prin ograda.
Cam asta e ce am adunat ieri, de la stanga spre dreapta :agrise(1,300kg),coacaze rosii(1,3kg),coacaze negre(1 kg)
agrisele, sunt tepoase
Mama ce bogatie ai tu acolo.Eu cu fructele astea negre nu ma cunosc,de aia nici nu le culeg ,dar niste ribite (coacaze rosii) tare as manca.
Trebuie sa vad ca sigur sunt pe aici tarani care au de cules,ca si la campurile cu capsuni,sa merg si eu sa adun.
Postat 16 July 2012 - 10:06 PM
Alea sunt coacaze negre,toata ziua .
Afinele au "pruina" adica un fel de strat fin cu aspect ceros care se sterge daca le freci intre degete .Asa ca la prune .Iar gustul e total diferit .
La afine frunza e mica si ovala la coacaze e mai palmata .
Afinele de padure sunt mai mici ,mai negre si mai astringente .Frunza e tot ovala,dar mai mica .
Am vrut sa pun si poze de pe net ,dar vad ca nu ma lasa .
Coacazele mele rosii au ajus jeleu .
Coacazul negru a inghetat azi iarna .La primavara plantez altii .
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 16 July 2012 - 11:22 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 17 July 2012 - 10:10 AM
Pisco,am zis ca fac si eu jeleu de coacaze, mai am juma de tufa, le-am lasat ca mi s-au parut inca necoapte total si fac jeleul, din astea care le am acum am in plan o combinatie tare interesanta.
Postat 24 July 2012 - 07:11 AM
Maya, la 16 July 2011 - 09:07 AM, a spus:
Adriana, la 15 July 2011 - 07:32 AM, a spus:
Si aici anul asta n-a facut altceva decit sa ploua, cartofii nu s-au facut si i-a scos socrul meu, a pus altii dar nu stiu cind o sa aiba timp sa se faca deacuma.
Daca nu-ti ies rosiile mari mai da-le o sansa si planteaza-le pe cele mici, poate le ajunge putinul soare sa se coaca, lor le trebuie mai putin.
Cartofi mai avem de vreo cîteva portii si pa
Rosiile,am avut de toate felurile...pur si simpu nu vor.Am încercat de toate,pina la a le stropi.Si asta chiar nu fac ca n-are rost.Stropite gasesc si în comert
Raspund inainte de a avea rabdare sa citesc pana la capat
Cea mai buna solutie pentru rosii, ever!, este sa pui undeva in gradina, intr-un loc unde bate soarele, un vas in care sa lasi la macerat tulpini de urzica cu apa. Dupa minimum 2 saptamani, apa asta cumplit de puturoasa se pune la rosii si o sa ai surpriza vietii ce ajutor poate sa dea.
Metoda verificata in Franta, Belgia si gradina parintilor, in Romania
Succes
Postat 25 July 2012 - 01:01 PM
[quote name='Maya' date='16 July 2011 - 10:07 AM' timestamp='1310800074' post='96464']
Am încercat de toate,pina la a le stropi.Si asta chiar nu fac ca n-are rost.Stropite gasesc si în comert
[/quote]
[quote name='redivivus' date='24 July 2012 - 07:11 AM' timestamp='1343106707' post='158133']
Raspund inainte de a avea rabdare sa citesc pana la capat
Cea mai buna solutie pentru rosii, ever!, este sa pui undeva in gradina, intr-un loc unde bate soarele, un vas in care sa lasi la macerat tulpini de urzica cu apa. Dupa minimum 2 saptamani, apa asta cumplit de puturoasa se pune la rosii si o sa ai surpriza vietii ce ajutor poate sa dea.
Metoda verificata in Franta, Belgia si gradina parintilor, in Romania
Succes
[/quote]
Cum spuneam, am încercat toate metodele (biologice/organice) de care am auzit vreodata, iar asta cu zeama de urzici a fost prima încerata repetata în fiecare an. In gradina mea nu functioneaza, si nici în a altora. Macar nu-s singura
In orice caz, asta e primul an în care mîncam rosii coapte de-adevaratelea de pe tulpina verde si sanatoasa. Anii trecuti, cum spuneam, se duceau toate pe rîpa cu toate ca ne straduiam din toate puterile. Ajungeau 2-3 rosii la maturitate, si alea deja pe vrej uscat. De fapt se maturau de timp si nu de soare, apa si hrana din pamînt.
Anul asta nu le-am facut absolut nimic. Am luat doar patru fire, asa ca sa avem si noi rosii. Eram convinsi ca nu se fac nici de data asta, anul fiind unul rece si lipsit de soare, caldura... Ei, anul asta am avut noroc. Din pacate nu prea ne-am ocupar de ele si s-au cam înaltat si facut multe ramificatii care nu trebuiau, asa ca avem rosii mai putine, dar totusi am mînca de cîteva ori si înca mai sînt destule care trebuie sa se coaca. Cum avem 2-3 zile cald si soare, cum îsi dau drumul si se coc rapid
Am îngrasat doar cu guano natura le pasari maritime
Aaa, si o mai fi o magie în "Spiel", plantele au fost de la calugarite Tot de acolo am si dovleceii, la fel, super si ei! Anul viitor îmi iau absolut toate plantele de la doamnele calaugarite.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 25 July 2012 - 05:13 PM
Au ei acolo, un schepsis!
Postat 26 July 2012 - 08:48 PM
[quote name='redivivus' date='24 July 2012 - 07:11 AM' timestamp='1343106707' post='158133']
Cum spuneam, am încercat toate metodele (biologice/organice) de care am auzit vreodata, iar asta cu zeama de urzici a fost prima încerata repetata în fiecare an. In gradina mea nu functioneaza, si nici în a altora. Macar nu-s singura
[/quote]
Repet: solutia cu urzicile [u]e verificata practic[/u] si de mine, si de parintii mei, deci, ca in multe alte subiecte de pe glob , sunt si unii carora le-a reusit.
Daca ai rezolvat cu calugaritele, e foarte bine - rosii sa iasa!
Postat 26 July 2012 - 10:45 PM
[quote name='Maya' date='25 July 2012 - 02:01 PM' timestamp='1343214105' post='158272']
Cum spuneam, am încercat toate metodele (biologice/organice) de care am auzit vreodata, iar asta cu [u]zeama de urzici a fost prima încerata repetata în fiecare an[/u]. In gradina mea nu functioneaza, si nici în a altora. Macar nu-s singura
[/quote]
Repet: solutia cu urzicile [u]e verificata practic[/u] si de mine, si de parintii mei, deci, ca in multe alte subiecte de pe glob , sunt si unii carora le-a reusit.
Daca ai rezolvat cu calugaritele, e foarte bine - rosii sa iasa!
[/quote]
Cred ca m-am exprimat gresit. Nu voiam sa sune cum ca în gradina nimanui nu functioneaza, doar ca în a mea si a altora precum vecini de-ai mei de gradina... nu stim de ce? Stiu ca la altii functioneaza, la noi nu vrea si pace. În orice caz, daca ai citit, vezi ca am tot repetat metoda, pentru ca e buna pe post de îngrasamînt natural si pentru ate plante.
Deci nu contest metoda, ci doar spun ca mai sînt si alti nenorocosi ca mine, carora li se duc rosiile pe pluta cu tot cu zeama de urzici.
La noi, vremea e cam cel mai mare inamic al rosiilor.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 27 July 2012 - 12:16 PM
Maya, la 26 July 2012 - 10:45 PM, a spus:
În orice caz, daca ai citit, vezi ca am tot repetat metoda, pentru ca e buna pe post de îngrasamînt natural si pentru ate plante.
La noi, vremea e cam cel mai mare inamic al rosiilor.
Marturisesc(inca o data) ca nu am citit tot - scuze
Si da, cred ca vremea e de baza. Dar bine ca ti-au iesit chiar si asa!
#76 Guest_Gelutza_*
Postat 27 July 2012 - 02:26 PM
Am pragatit niste dovlecei umpluti cu cascaval, la cuptor si compot asortat de fructe.Nu va spun mai mult decat ca ma simt binecuvantata de Dumnezeu cu atatea roade, desi seceta a facut si mari stricaciuni.
Cosurile cu prospatura zilei de astazi,
Si ce am reusit sa prgatesc pentru pranz: dovlecei umpluti cu cascaval, la cuptor. Am servit cu rosii grilate stropite cu putin ulei de seminte de struguri.
N-am pozat si compotul fiindca l-am racit tinand oala cu fundul in ligheanul cu apa rece si l-am dat repede la frigider, nu am apucat sa-l mai pozez cu atat zarva...
Postat 28 July 2012 - 05:10 PM
Gelutza, la 27 July 2012 - 02:26 PM, a spus:
Cosurile cu prospatura zilei de astazi,
Picture 549.jpg
Si ce am reusit sa prgatesc pentru pranz: dovlecei umpluti cu cascaval, la cuptor. Am servit cu rosii grilate stropite cu putin ulei de seminte de struguri.
Picture 626.jpg
Iti vine sa mananci pozele
Postat 28 July 2012 - 05:17 PM
Ioana, la 16 July 2012 - 12:44 PM, a spus:
agrisele, sunt tepoase
hmmmm....
agrisele sunt astea:
cel mult astea:
si da, lujerul este foarte tepos, dar toate fructele astea sunt tepoase
#79 Guest_Gelutza_*
Postat 28 July 2012 - 10:31 PM
[quote name='Ioana' date='16 July 2012 - 01:44 PM' timestamp='1342435468' post='157471']
[quote name='petunie' date='15 July 2012 - 10:28 PM' timestamp='1342384131' post='157426']
[quote name='Ioana' date='15 July 2012 - 10:38 PM' timestamp='1342381139' post='157412']
Foarte faina fasolica, ce pofta mi-ai facut.
[/quote]
hmmmm....
agrisele sunt astea:
cel mult astea:
[/quote]
Coacazii mei nu sunt teposi...sau poate tu te-ai referit la diverse soiuri de agrise!
Postat 29 July 2012 - 08:16 AM
[/quote]
Coacazii mei nu sunt teposi...sau poate tu te-ai referit la diverse soiuri de agrise!
[/quote]
la agrise m-am referit