Geluta,se foloseste si radacina de la fenicul?habar nu am caci eu,cum ziceam,il am din prostie,nu ca as fi vrut.
Eu am taiat astazi numai jumatate din gamalie,fara frunze,ca atata mi-a trebuit acuma la mancare.Ce se face cu el?Am mai vazut ceva retete pe aici,,dar nu stiu daca pot folosi si frunzele ca mai am cateva fire si m-ar interesa.
Ce se foloseste la ceai,se usuca cumva?
Zerda,am pus la peste,de mirosit a mirosit super combinatia,acuma ramane sa vedem cum e la gust.
Bucate din gradina :D
#102
Postat 06 August 2012 - 02:23 PM
Petunela, pentru începatori într-ale feniculului recomand reteta asta : http://artaculinara....nicul-gratinat/
Noua ne-a placut mult!
Alaltaieri am cules doua plase de fasole!!!!
Noua ne-a placut mult!
Alaltaieri am cules doua plase de fasole!!!!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#103
Postat 06 August 2012 - 03:10 PM
Mie-mi place extraordinar de mult feniculul, sa nu ma spui, dar am facut si castravetri murati in saramura cu frunze de fenicul!
Alte destinatii: salata de rosii, cu sau fara branza, salata de castraveti, dovlecei umpluti, pasta de branza cu frunze de fenicul,file de salau la cuptor, pasta de ton cu branza tip philadelphia si ceapa... nu stiu, de cand imi aduce verisoara de la ea de la tara, numai in ceai nu-mi pun, in iaurt mi-am pus! O fi ca mi-a dat mama sa beau mult ceai din asta cand eram mica!
Alte destinatii: salata de rosii, cu sau fara branza, salata de castraveti, dovlecei umpluti, pasta de branza cu frunze de fenicul,file de salau la cuptor, pasta de ton cu branza tip philadelphia si ceapa... nu stiu, de cand imi aduce verisoara de la ea de la tara, numai in ceai nu-mi pun, in iaurt mi-am pus! O fi ca mi-a dat mama sa beau mult ceai din asta cand eram mica!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#104 Guest_Gelutza_*
Postat 10 August 2012 - 08:59 PM
petunie, la 06 August 2012 - 01:20 PM, a spus:
Geluta,se foloseste si radacina de la fenicul?habar nu am caci eu,cum ziceam,il am din prostie,nu ca as fi vrut.
Eu am taiat astazi numai jumatate din gamalie,fara frunze,ca atata mi-a trebuit acuma la mancare.Ce se face cu el?Am mai vazut ceva retete pe aici,,dar nu stiu daca pot folosi si frunzele ca mai am cateva fire si m-ar interesa.
Ce se foloseste la ceai,se usuca cumva?
Zerda,am pus la peste,de mirosit a mirosit super combinatia,acuma ramane sa vedem cum e la gust.
Eu am taiat astazi numai jumatate din gamalie,fara frunze,ca atata mi-a trebuit acuma la mancare.Ce se face cu el?Am mai vazut ceva retete pe aici,,dar nu stiu daca pot folosi si frunzele ca mai am cateva fire si m-ar interesa.
Ce se foloseste la ceai,se usuca cumva?
Zerda,am pus la peste,de mirosit a mirosit super combinatia,acuma ramane sa vedem cum e la gust.
Pana am mai dat eu si pe aici, ti-au raspuns fetele, eu nu am gatit fenicul niciodata fiindca nu gasesc in zona mea, dar tare poftesc la asa ceva!
Eu am cules pepeni galbeni din gradina, micuti si cocosati,maxim un kg. Nu i-am pozat intregi, dar am facut o cura cu de toate din pepene galben si ne-a priit tuturor.
Aici o mostra de inghetata si smoothie care nu ne lipseste zilnic din frigider.Tata socru nu a vrut inghetata si l-am sevit cu smoothie.
Si sotul a cules fasolea pestrita din gradina ieri si azi am si bagat boabele la inmoi,ne place tare de tot asta rosie/pestrita!
#105
Postat 12 August 2012 - 11:06 AM
radacina de fenicul se face aici si murata - taiata bastonase si murata sau in otet(marinata), sau in saramura
bune ambele variante
bune ambele variante