Caut retete fara urma de lactate, ou si soia pot contine carne, peste si parmezan invechit 2ani
#1
Postat 18 July 2011 - 03:59 PM
Retetele pot contine carne, peste si parmezan invechit doi ani.
Va rog sa puneti aici denumiri de mancaruri, lincuri catre alte retete, idei de retete, retete in linii mari sau retete cu amanuntul. Toate sunt binevenite si ca atare va multumesc dinainte.
*Retetele sunt o necesitate acum, pentru baietelul meu alergic la lapte, oua si soia.
#3
Postat 18 July 2011 - 07:05 PM
Biscuitzii pt Elena eu ii fac din:
- faina
- unt
- banana
#4
Postat 18 July 2011 - 07:15 PM
Pastele de cumparat pot contine urme de ou pentru ca sunt facute in aceleasi fabrici in care se fac si pastele cu ou. In conditiile in care bb este ff alergic la ou, indicatia este sa evitam produsele care pot contine chiar si urme de ou.
reteta ta de biscuiti contine unt (produs din lapte)
mersi.
mai astept sugestii - de fapt astept cu disperare
#5
Postat 18 July 2011 - 07:45 PM
MariaSan, la 18 July 2011 - 04:14 PM, a spus:
Maria poti face paste doar din apa, faina si ulei, sau chiar fara ulei.
Uite reteta doar cu faina si apa.Si normal putina sare
Portie pentru 4 persone:
400 gr faina (eventual speciala pentru paste), apa rece, un strop de sare.Sarea se pune intr-un pahar cu apa si se toarna putin cate putin peste faina pana devine un aluat compact si elastic.Se infasoara in folie alimentara si se lasa sa se odihneasca cca jumatate de ora.
Dupa care intinzi foaia si dai ce forma de paste doresti.
#6
Postat 19 July 2011 - 10:45 AM
MariaSan, la 18 July 2011 - 07:15 PM, a spus:
Pastele de cumparat pot contine urme de ou pentru ca sunt facute in aceleasi fabrici in care se fac si pastele cu ou. In conditiile in care bb este ff alergic la ou, indicatia este sa evitam produsele care pot contine chiar si urme de ou.
reteta ta de biscuiti contine unt (produs din lapte)
mersi.
mai astept sugestii - de fapt astept cu disperare
Sorry , Maria , m-am tampit. Daca pui margarina in loc de unt?
#7
Postat 19 July 2011 - 12:10 PM
Mutti, reteta ta suna bine de tot, daca crezi ca merge cu margarina, te rog da-mi cateva detalii. (Margarina am gasit intr-un sfarsit sa fie conforma.)
As putea faca in we pentru toata saptamana? Crezi ca se pastreaza?
#8
Postat 19 July 2011 - 12:43 PM
- folosit ca baza pt sosuri
- pentru fiert orez (garnitura)
- pentru porridge, tapioca, gris, biscuiti, cereale
#9
Postat 19 July 2011 - 12:59 PM
#10
Postat 19 July 2011 - 01:11 PM
Stressul cel mare e cu produsele alergenice care-s ascunse in compozitia produselor de cumparat. De multe ori lista de ingrediente nu ajuta cu nimic persoana ce sufera de o anumita intoleranta, iar daca intolerantele sunt din cele rare/neobisnuite e greu de supravegheat tot ceea ce cumperi.
Soia apare in mai toate mezelurile din galantar ori in hamburgheri si carne tocata ambalata. Oul si pudra de ou in mai toate dulciurile, napolitane, biscuiti etc. Ciocolata are ca emulgator lecitina de soia, lactoza. In margarina apare soia si mai nou lactoza ori proteina din lapte. Eu gasesc margarina 100% vegetala din floarea soarelui, trebuie sa te uiti atenta la ingrediente.
La voi nu exista lapte fara gluten si lactoza? Ai intrebat medicul daca poate bea lapte fara lactoza? Asta te-ar salva, ar fi o usurare, cel putin cand ai vrea sa faci dulciuri.
Pana te lamuresti cu laptele exista lapte de orez care chiar e gustos. Are gust de orez cu lapte si e putin dulce. Lapte de cocos poti sa faci in casa din fulgi de cocos ori chiar din fruct.
Apoi toate produsele dedicate persoanelor cu alergii sunt muuuult mai scumpe, de multe ori mai bine cumperi tu ingrediente conforme si adaptezi retetele.
Am sa deschid la capitolul "Sa ne hranim sanatos" un topic numai pentru retete fara alergeni.
#11
Postat 19 July 2011 - 01:14 PM
MariaSan, la 19 July 2011 - 12:10 PM, a spus:
Mutti, reteta ta suna bine de tot, daca crezi ca merge cu margarina, te rog da-mi cateva detalii. (Margarina am gasit intr-un sfarsit sa fie conforma.)
As putea faca in we pentru toata saptamana? Crezi ca se pastreaza?
Maria, retzeta mea e asa:
- 300 gr faina
- 125 gr unt
- o banana mare sau 2 mai micutze
banana tre sa fie coapta bine. Eu modelez compozitzia bastonase cu mainile. O data am taiat semilune....
Tre' sa mearga si cu margarina , ca doar tot asa e de grasa ca si untul. Multa lume inlocuieste untul cu margarina.
Ale mele au tzinut si aproape o luna Apoi s-au terminat.
Acum ma gandesc sa-i fac altele cu putzin praf de copt....sa fie mai afanatzi. Astia ies mai cleiosi de la banana. Dar mai bine cleiosi decat cu zahar.
A
#12
Postat 19 July 2011 - 01:19 PM
ardei copt, asezonat ca salata sau pasat piure langa ceva carnita, salata de vinete
fasole verde fideluta sau lata, cum gasesti tu, fiarta al dente, cu putina sare, le poate manca pe niste sticksuri.
morcovei proaspeti ,bete de dovlecei - la fel.
#14
Postat 19 July 2011 - 01:54 PM
laura_lala, la 19 July 2011 - 01:11 PM, a spus:
Nu a facut decat 10 teste in doua ture, atat a putut face medicul care s-a ocupat.
Nu are intoleranta/alergie la grluten (slava domnului!). Si din teste dar si din experienta, nu (mai) reactioneaza la gluten.
(In schimb reactioneaza inca la un produs si eu banuiesc ca e chimicalul de se da pe fructe.)
Citeaza
Da, asa e. De exemplu tot ce contine paste (borcanelele pt copii) nu mai specifica posibile urme de ou, dar pe toate pastele scrie acest lucru. De aia vreau sa-i fac in casa.
Citeaza
Da mai, este peste tot. Laptele praf antialergic cu care l-am hranit pe bb ~3 luni, cel mai antialergic de pe piata, inclusiv recomandat pentru alergia la soia, contine ulei de soia.
Am gasit si eu (in sfarsit) margarina fara soia si fara solide din lapte.
Citeaza
Pana te lamuresti cu laptele exista lapte de orez care chiar e gustos. Are gust de orez cu lapte si e putin dulce. Lapte de cocos poti sa faci in casa din fulgi de cocos ori chiar din fruct.
Exista pe piata lapte fara lactoza, dar nu si fara caseina. Medicii de aici spun f putine, dar imi notez si voi intreba.
Laptele din orez pe care l-am gasit deocamdata e plin de chimicale si inca nu mi-am facut curaj sa-l incerc.
Laptele de cocos il gasesc aici la conserva si fara chimicale, cu asta m-am scos
Citeaza
Am sa deschid la capitolul "Sa ne hranim sanatos" un topic numai pentru retete fara alergeni.
Multumesc mult Laura!
#16
Postat 19 July 2011 - 02:02 PM
#17
Postat 19 July 2011 - 02:06 PM
moatza, la 19 July 2011 - 01:19 PM, a spus:
ardei copt, asezonat ca salata sau pasat piure langa ceva carnita, salata de vinete
fasole verde fideluta sau lata, cum gasesti tu, fiarta al dente, cu putina sare, le poate manca pe niste sticksuri.
morcovei proaspeti ,bete de dovlecei - la fel.
Moatza, poti sa detaliezi putin ideea cu semintele de in?
Multumesc mult!
#19
Postat 19 July 2011 - 03:02 PM
MariaSan, la 19 July 2011 - 02:06 PM, a spus:
Multumesc mult!
semintele se macina fin in masina de cafea sau alt dispozitiv asemanator, devin ca o faina. se adauga 1-2 linguri de praf astfel obtinut in compozitia de chiftele (sa zicem 500-700gr compozitie). in mediu umed semintele devin oarecum mucilaginoase, sunt alunecoase si leaga f bine aluatul. sunt si sanatoase prin continutul mare de fibre si grasimi sanatoase omega3 si 6. se macina doar cat se consuma in momentul respectiv, fiindca oxideaza si-si pierd proprietatile. sa-ti fie de folos!
#20
Postat 19 July 2011 - 03:50 PM
De ex, daca reteta cere 1 ou poti sa-l inlocuiesti cu 3 lg de in. Asa am facut fursecuri cu unt de arahide si spiralele cu nutella a la eataly.
Spirale modificate
185 gr de faina
40 gr de cacao
125 gr de zahar
55 gr de alune de padure macinate
100 gr unt -- margarina
1 ou -- 3 lg seminte de in macinate
1-2 linguri de lapte cald (apa sau lapte de cocos)
4 linguri de nutella -- gem sau nimic
Procedeul in continuare in gasesti aici
Fursecuri cu unt de arahide
amestecul 1: 50 g zahar, 65 g unt arahide, 57 g margarina, 1/4 cup (50 ml) sirop artar/ miere, 1 ou (3 lg in macinat
amestecul 2: 100 g faina, 1 lingurita praf de copt.
se omogenizeaza amestecul 1 si se adauga peste faina cu praful de copt. o sa rezulte ceva ca o crema groasa din care se ia cu lingurita si se pune in tava. pentru ca la copt gramajoarele se latesc, eu am bagat crema la frigider pentru 15 min si am incins bine cuptorul la 350F (foc potrivit). gramajoarele se pun la distanta unele de altele ca sa nu se lipeasca. cand se scot din cuptor se lasa sa se raceasca in tava.