Desi originar, cobbler nu are aluat dedesubt ca la placinte, sunt destule variate cu fructe la mijloc asa cum am facut/gasit eu. Parerea mea e ca ar fi mai buna fara aluat jos, iar in cazul asta trebuie o tava mai mare sau micsorata cantitatea de aluat.
Aluat:
330-350 g faina
2 1/2 lingurite praf de copt
250 g zahar (iese dulce!)
110 g unt rece
2 oua
1 cana (250 ml) smantana
coaja rasa de lamaie
Umplutura:
2 cani piersici
1 cana prune
50 g zahar
2 lg faina
Pentru aluat se amesteca faina, zaharul, praful de copt si coaja de lamaie. Se adauga untul dat prin razatoarea mare si se amesteca pentru a obtine aspectul nisispos. Se adauga cele 2 oua batute, se amesteca, si in final se adauga smantana. Nu se insista la amestecat, doar pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale si lipicios.
Fructele se taie felii si se amesteca cu zaharul si faina. Daca vreti puneti si zeama de lamaie, eu am pus.
In tava se pune aluat in strat subtire, cat sa acopere fundul tavii. Se pun fructele si la sfarsit se pune restul de aluat cu lingura. Daca vreti sa aveti aspectul de cobbler puteti aplatiza usor aluatul de deasupra, dar nu nivelati. Nu e nevoie ca fructele sa fie acoperite in intregime de aluat pentru ca acesta oricum va mai creste in cuptor.
Se tine 40-45 min la 350F (mediu)
Si pentru ca nu m-am putut hotara ce poza sa aleg, le pun pe amandoua