Cobbler cu piersici si prune un fel de placinta
#1
Postat 24 July 2011 - 08:47 PM
Desi originar, cobbler nu are aluat dedesubt ca la placinte, sunt destule variate cu fructe la mijloc asa cum am facut/gasit eu. Parerea mea e ca ar fi mai buna fara aluat jos, iar in cazul asta trebuie o tava mai mare sau micsorata cantitatea de aluat.
Aluat:
330-350 g faina
2 1/2 lingurite praf de copt
250 g zahar (iese dulce!)
110 g unt rece
2 oua
1 cana (250 ml) smantana
coaja rasa de lamaie
Umplutura:
2 cani piersici
1 cana prune
50 g zahar
2 lg faina
Pentru aluat se amesteca faina, zaharul, praful de copt si coaja de lamaie. Se adauga untul dat prin razatoarea mare si se amesteca pentru a obtine aspectul nisispos. Se adauga cele 2 oua batute, se amesteca, si in final se adauga smantana. Nu se insista la amestecat, doar pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale si lipicios.
Fructele se taie felii si se amesteca cu zaharul si faina. Daca vreti puneti si zeama de lamaie, eu am pus.
In tava se pune aluat in strat subtire, cat sa acopere fundul tavii. Se pun fructele si la sfarsit se pune restul de aluat cu lingura. Daca vreti sa aveti aspectul de cobbler puteti aplatiza usor aluatul de deasupra, dar nu nivelati. Nu e nevoie ca fructele sa fie acoperite in intregime de aluat pentru ca acesta oricum va mai creste in cuptor.
Se tine 40-45 min la 350F (mediu)
Si pentru ca nu m-am putut hotara ce poza sa aleg, le pun pe amandoua
#2
Postat 02 August 2011 - 01:30 PM
Frumoasa poza finala!
#3
Postat 02 August 2011 - 04:21 PM
Asa ca mi-am propus sa fac, pentru fiecare we, cate o prajitura cu fructe.
#4
Postat 02 June 2013 - 06:16 PM
Reteta:
3 linguri unt
3/4 cana faina
3/4 cana zahar
3/4 cana lapte
1 lingurita praf de copt
vanilie
fructe
scortisoara
Se pune untul intr-o forma de tarta si se da la cuptor, la foc mediu pana se topeste. Separat se amesteca faiana cu zaharul si praful de copt. Se adauga laptele si vanilia si se amesteca pana devine omogen. Se toarna aluatul in forma, peste unt. NU AMESTECATI! Se pun fructele deasupra, se pudreaza cu zahar tos si scortisoara si se da la cuptor la foc potrivit.
#6
Postat 03 August 2014 - 01:21 AM
500 g de nectarine si caise
scortisoara
200 ml piure de mere
vanilie
2 lingurite zeama de lamie
coaja de lamie
150 g zahar
130 g faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite amidon
praf de sare
Am spalat fructele si le-am taiat felii. Le-am pus intr-o tava si am presarat scortisoara deasupra. Am amestecat faina cu praful de copt si amidonul. Am adaugat pe rand zaharul, piureul de mere, vanilia, coaja si zeama de lamie si sarea. Am amestecat repede, fara sa insist. Am asezat aluatul peste fructe si am pus tava in cuptor la foc mediu, unde am lasat-o 40 min.
#7
Postat 05 August 2014 - 08:41 PM
Am folosit aproape 3kg între piersici și prune și am pus aluatul doar deasupra. Am folosit tava cuptorului.
Se uitau fetele lung la ea (erau "supărate" pe mine că nu am făcut prăjitura cu care erau învățate) dar pofta a învins și au gustat. Nu se mai opreau.
Acum sunt supărate că mai e un pic și se termină. A trebuit să le promit că o voi mai face.
Îți mulțumim mult pt rețetă!
#8
Postat 07 August 2014 - 04:22 AM
Edit: acum am vazut ca tu ai facut prima varianta...noua ne-au placut toate, dar pentru ca trebuie sa mai reduc din grasimi, o sa fac mai des ultima varianta.
#9
Postat 07 August 2014 - 09:23 AM
Iar pt asta trebuie să am ceva timp la dispoziție.
#10
Postat 07 August 2014 - 04:14 PM
#11
Postat 07 August 2014 - 04:34 PM
Chiar trebuie să mi-l fac eu.
Am rețeta, acum nu-mi rămâne decât să am ceva timp și chef să mă apuc și de pireu de mere... poate când ne vom întoarce din vacanță .
#12
Postat 07 August 2014 - 10:36 PM
Îmi pare rău că nu aveam prune.
De data asta am făcut și poze, doar că soatza a acaparat calculatorul. Pune la cale traseul.
#13
Postat 15 August 2014 - 04:15 PM
Și pt că ne place așa de mult am făcut-o în dimineața asta la mama. Succes pe toată linia. Mama mi-a cerut rețeta.
#14
Postat 16 August 2014 - 12:41 AM
#15
Postat 17 August 2014 - 09:16 PM
Imagini atasate
#16
Postat 18 August 2014 - 03:40 AM