Simona_22, la 23 September 2011 - 01:10 PM, a spus:
Bine v-am gasit....
Indraznesc si eu sa parcticip cu o reteta....
Rulada cu peste si legume
Ingrediente:
Pentru rulada:
* 4 oua
* 4 linguri de faina
* 2 linguri de ulei de masline
* 1 lingura de capere
* masline
* sofran
* rozmarin
* coriandru boabe
* frunzulite de busuioc
Pentru umplutura:
* 800 g peste (eu am folosit fitofag)
* 500 g ardei kapia
* 300 g piure de spanac
* 300 g morcov
* 100 g cascaval ras
* rosii cherry
* condimente pentru peste
* o lamaie
* sare, piper
Mod de preparare:
Preparare rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusuri, omogenizand bine compozitia.
Adaugam sofranul, rozmarinul,boabe de coriandru zdrobite, maslinele si frunzele de busuioc taiate marunt amestecand usor,iar la sfarsit faina cernuta si amestecam bine compozitia.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 25- 30 minute.
Preparare umplutura:
Pestele curatat si spalat se pune impreuna cu morcovul(curatat si spalat) in vasul special pentru aburi al cuptorului cu microunde, apoi dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute.
Cand sunt gata, lasam sa se raceasca , apoi desfacem cu atentie bucatele de peste,inlaturand oasele.
Peste bucatile de peste adaugam condimentele de peste, putina sare si piper.
Morcovii se taie feliute lungi si subtiri.
Ardeii Kapia se coc, se curata si se taie fasii lungi.
Piureul de spanac se amesteca cu cascavalul ras.
Asamblare rulada
Dupa ce s-a copt foaia pentru rulada, se scoate din coptor, se aseaza pe o folie de staniol, apoi adaugam cate un strat de piure de spanac,feliute de morcov,felii de ardei Kapia copt,bucatile de peste ,inca un rand de feliute
de morcovi,si rosii cherry taiate in doua.(se lucreaza foarte rapid).
Rulam foia de aluat impreuna cu umplutura, si strangem bine la capete foaia de staniol si dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Decorare rulada
Scoatem rulada de la frigider, indepartam folia de staniol si asezam rulada pe un platou.
Decoram rulada alternativ cu un strat se sos de iaurt si sos de rosii , apoi ornam cu feliute mici de lamaie si frunzulite de busuioc.
Pofta buna!
Bine v-am gasit....
Indraznesc si eu sa parcticip cu o reteta....
Rulada cu peste si legume
Ingrediente:
Pentru rulada:
* 4 oua
* 4 linguri de faina
* 2 linguri de ulei de masline
* 1 lingura de capere
* masline
* sofran
* rozmarin
* coriandru boabe
* frunzulite de busuioc
Pentru umplutura:
* 800 g peste (eu am folosit fitofag)
* 500 g ardei kapia
* 300 g piure de spanac
* 300 g morcov
* 100 g cascaval ras
* rosii cherry
* condimente pentru peste
* o lamaie
* sare, piper
Mod de preparare:
Preparare rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusuri, omogenizand bine compozitia.
Adaugam sofranul, rozmarinul,boabe de coriandru zdrobite, maslinele si frunzele de busuioc taiate marunt amestecand usor,iar la sfarsit faina cernuta si amestecam bine compozitia.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 25- 30 minute.
Preparare umplutura:
Pestele curatat si spalat se pune impreuna cu morcovul(curatat si spalat) in vasul special pentru aburi al cuptorului cu microunde, apoi dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute.
Cand sunt gata, lasam sa se raceasca , apoi desfacem cu atentie bucatele de peste,inlaturand oasele.
Peste bucatile de peste adaugam condimentele de peste, putina sare si piper.
Morcovii se taie feliute lungi si subtiri.
Ardeii Kapia se coc, se curata si se taie fasii lungi.
Piureul de spanac se amesteca cu cascavalul ras.
Asamblare rulada
Dupa ce s-a copt foaia pentru rulada, se scoate din coptor, se aseaza pe o folie de staniol, apoi adaugam cate un strat de piure de spanac,feliute de morcov,felii de ardei Kapia copt,bucatile de peste ,inca un rand de feliute
de morcovi,si rosii cherry taiate in doua.(se lucreaza foarte rapid).
Rulam foia de aluat impreuna cu umplutura, si strangem bine la capete foaia de staniol si dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Decorare rulada
Scoatem rulada de la frigider, indepartam folia de staniol si asezam rulada pe un platou.
Decoram rulada alternativ cu un strat se sos de iaurt si sos de rosii , apoi ornam cu feliute mici de lamaie si frunzulite de busuioc.
Pofta buna!