Forum Culinar: Piersici umplute - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piersici umplute tipic piemonteza

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2011 - 09:53 AM

E un desert foarte simplu si bun, de facut vara cind se gasesc piersicile.
E nevoie de piersici mari si frumoase, ca sa iasa bine si mai ales de piersici care se desprind bine de pe simbure, destul de greu de gasit acum nu stiu de ce.
Eu simbata le-am cumparat de la un producator local si primul gind a fost sa le fac asa.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13115791680128.jpg
Se scobesc un pic ca sa poata intra umplutura si ca sa avem si material pentru ea :violent1:
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13115792224313.jpg
Mie acum imi place sa fac umplutura cu pulpa piersicii, cite o pricomigdala pentru fiecare jumatate de piersica si ciocolata. Ciocolata se poate inlocui si cu zahar si cacao, uneori am adaugat si alune prajite.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13115792086165.jpg
Se umplu piersicile
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13115795843875.jpg
Eu le coc 30 de minute la 180°C pentru ca nu-mi plac daca se inmoaie prea tare, se maninca reci. Eu le congelez citeodata ca sa le am pentru Craciun si sunt perfecte.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13115803817946.jpg

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 July 2011 - 10:56 AM

Foarte faina ideea pt un dulce rapid.banuiesc ca merg si cu nectarine(eu nu ma impac cu piersicile,fac alergie la pielita) si facute monti :violent1:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2011 - 10:58 AM

Sigur ca merg si nectarinele.
Pentru Monti presupun ca trebuie scoase pricomigdalele, s-ar putea eventual adauga in locul lor migdale prajite. Si evident folosi o ciocolata 70%, a mea era cu lapte pentru ca asta aveam in casa.

#4 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 July 2011 - 11:37 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 July 2011 - 10:58 AM, a spus:

Sigur ca merg si nectarinele.
Pentru Monti presupun ca trebuie scoase pricomigdalele, s-ar putea eventual adauga in locul lor migdale prajite. Si evident folosi o ciocolata 70%, a mea era cu lapte pentru ca asta aveam in casa.


Chiar am sa-mi fac pentru mai tarziu,sa stii!Mersi :violent1:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2011 - 11:49 AM

Cu placere, sa ne zici daca-s bune si sa le postezi la Monti :violent1:

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 July 2011 - 04:35 PM

Bune si usor de facut... Multumim de idee!
Pricomigdalele pot fi inlocuite cu tarate de ovaz sau wasa 'rupta' (intelegeti voi ce zic) sau migdale macinate mai grosier... sunt multe posibilitati.
Am sa-mi fac si eu, ca tare bine mai arata...
Sorina

#7 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 July 2011 - 04:43 PM

Pacat ca nu am vazut mai repede reteta , ca s-au tarait cateva zile niste nectarine prin frigider. Dar cumparam ori nectarine ori piersici si probam .

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2011 - 05:21 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 July 2011 - 04:35 PM, a spus:

Pricomigdalele pot fi inlocuite cu tarate de ovaz sau wasa 'rupta'

teoretic da, practic cred ca altereaza gustul, eu as folosi doar migdale sau chiar nimic, ciocolata si pulpa de piersica

#9 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 26 July 2011 - 01:59 PM

Nu le-am facut ieri ca n-am mai apucat,dar am facut astazi.Doue nectarine,umplute cu migdale taiate grob,miez de nectarina si niste ciocolata amara,un patratel,cam asa,ca nu a fost mult loc in nectarina.Am presarat niste fructoza deasupra ca nectarinele mele au fost cam acre si am dat in microunde 4 minute.Nu ma intrebati ce putere are microunde-le meu.Dupa 4 minute mi-a placut cum s-a topit ciocolata si s-au inmuita nectarinele.

Nu am poza ca am acumulatorul la incarcat ca plec la gradinita la serbare,dar o sa le refac ca-s bune tare.

Adriana :cheers:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 26 July 2011 - 09:53 PM

Imi place foarte tare reteta,dar si mai mult ideea ca se pot congela gata facute.

Cand le decongelezi le mai incalzesti ?
Si mai am o intrebare.
30 de minute la 180 de grade nu e prea mult ?Nu se inmoaie piersicile prea tare ?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 July 2011 - 10:08 PM

Fain Petu, ma bucur ca ti-au placut, e si mo-ul o idee,eu nu m-am gindit pina acu.

Pisco, depinde de piersici, cit sunt de mature, astea de acum erau tari bine si mari si dupa juma de ora erau inca consistente nu flescaite, se poate incerca cu furculita si eventual micsora timpul. Cind le decongelez le las asa la temperatura camerei, nu le mai incalzesc.

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 July 2011 - 06:46 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 July 2011 - 10:08 PM, a spus:

Fain Petu, ma bucur ca ti-au placut, e si mo-ul o idee,eu nu m-am gindit pina acu.

Pisco, depinde de piersici, cit sunt de mature, astea de acum erau tari bine si mari si dupa juma de ora erau inca consistente nu flescaite, se poate incerca cu furculita si eventual micsora timpul. Cind le decongelez le las asa la temperatura camerei, nu le mai incalzesc.



Ok.Multumesc.
Le incerc sa vad cum merg la mine.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 July 2011 - 01:25 PM

Cu nectarine ar merge, Adriana? Am doua ratacite si am batea gandul sa le fac in varianta cu migdale.

Edit. Eu citesc doar reteta initiala. Am vazut acum ca a intrebat Petu de necarine... :)

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 July 2011 - 04:18 PM

ok, astept rezultatul. si daca e bine varianta ta o postezi si la Monti

#15 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 July 2011 - 07:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 July 2011 - 04:18 PM, a spus:

ok, astept rezultatul. si daca e bine varianta ta o postezi si la Monti


le-am facut. Au iesit bune, cred ca am pus cam putine migdale ca umplutura mi-a iesit mai molicica, dar nu m-a deranjat.
Apoi eu am avut un mic blocaj :71:...dupa ce am scos miezul, am pus cuburi de ciocolata si migdalele si stateam si ma uitam la ea....la compozitie. :lol: Sa o pun toata pe foc parca nu imi venea, ma gandeam la varianta ta si la pricomigdale si nu le vedeam pe foc in niciun chip. Apoi am zis, ok, topesc separat ciocolata si apoi amestec cu restul. Miezul nectarinelor era zemos asa ca a iesit un maglavis intereant. Am umplut jumatarile de fructe si le-am pus separat in cate o forma micuta. Mi-au placut.
Cred ca ar fi mers mai bine cu faina de migdale, eu am pus niste aschii, asa le aveam cumparate si nu le foloseam la nimic.
Despre Monti ce sa zic, nu am cantitati exacte, pot sa povestesc cum am facut dar mai mult nu :71:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13117879931177.jpg

#16 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 July 2011 - 07:34 PM

Nu, nu e arsa, e doar inchisa de la ciocolata neagra :71:

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 July 2011 - 10:14 PM

Pai e buna :thumleft:
daca compozitia era moale intr-adevar un picut de faina de migdale mergea

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 August 2019 - 12:39 PM

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-9-0-15288200-1566815883.jpg

Varianta cu ciocolata amaruie , faina de migdale.Cred ca le fac saptamanal.Pana dispar piersicile.

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 August 2019 - 02:49 PM

bravo, eu nu le-am facut deloc anul asta
tre sa le fac cind le cumpar si sint tari ca piatra, asa-mi plac
dupa citeva zile nu-mi mai plac, aveam citeva moi si le-am facut marmelada

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 September 2020 - 02:14 PM

Persi pien

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-9-0-03376700-1599567203.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2020/post-9-0-36297000-1599567233.jpg


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi