Piersici umplute tipic piemonteza
#1
Postat 25 July 2011 - 09:53 AM
E nevoie de piersici mari si frumoase, ca sa iasa bine si mai ales de piersici care se desprind bine de pe simbure, destul de greu de gasit acum nu stiu de ce.
Eu simbata le-am cumparat de la un producator local si primul gind a fost sa le fac asa.
Se scobesc un pic ca sa poata intra umplutura si ca sa avem si material pentru ea
Mie acum imi place sa fac umplutura cu pulpa piersicii, cite o pricomigdala pentru fiecare jumatate de piersica si ciocolata. Ciocolata se poate inlocui si cu zahar si cacao, uneori am adaugat si alune prajite.
Se umplu piersicile
Eu le coc 30 de minute la 180°C pentru ca nu-mi plac daca se inmoaie prea tare, se maninca reci. Eu le congelez citeodata ca sa le am pentru Craciun si sunt perfecte.
#2
Postat 25 July 2011 - 10:56 AM
#3
Postat 25 July 2011 - 10:58 AM
Pentru Monti presupun ca trebuie scoase pricomigdalele, s-ar putea eventual adauga in locul lor migdale prajite. Si evident folosi o ciocolata 70%, a mea era cu lapte pentru ca asta aveam in casa.
#4
Postat 25 July 2011 - 11:37 AM
Adriana, la 25 July 2011 - 10:58 AM, a spus:
Pentru Monti presupun ca trebuie scoase pricomigdalele, s-ar putea eventual adauga in locul lor migdale prajite. Si evident folosi o ciocolata 70%, a mea era cu lapte pentru ca asta aveam in casa.
Chiar am sa-mi fac pentru mai tarziu,sa stii!Mersi
#6
Postat 25 July 2011 - 04:35 PM
Pricomigdalele pot fi inlocuite cu tarate de ovaz sau wasa 'rupta' (intelegeti voi ce zic) sau migdale macinate mai grosier... sunt multe posibilitati.
Am sa-mi fac si eu, ca tare bine mai arata...
#7
Postat 25 July 2011 - 04:43 PM
#8
Postat 25 July 2011 - 05:21 PM
#9
Postat 26 July 2011 - 01:59 PM
Nu am poza ca am acumulatorul la incarcat ca plec la gradinita la serbare,dar o sa le refac ca-s bune tare.
Adriana
#10
Postat 26 July 2011 - 09:53 PM
Cand le decongelezi le mai incalzesti ?
Si mai am o intrebare.
30 de minute la 180 de grade nu e prea mult ?Nu se inmoaie piersicile prea tare ?
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 26 July 2011 - 10:08 PM
Pisco, depinde de piersici, cit sunt de mature, astea de acum erau tari bine si mari si dupa juma de ora erau inca consistente nu flescaite, se poate incerca cu furculita si eventual micsora timpul. Cind le decongelez le las asa la temperatura camerei, nu le mai incalzesc.
#12
Postat 27 July 2011 - 06:46 AM
Adriana, la 26 July 2011 - 10:08 PM, a spus:
Pisco, depinde de piersici, cit sunt de mature, astea de acum erau tari bine si mari si dupa juma de ora erau inca consistente nu flescaite, se poate incerca cu furculita si eventual micsora timpul. Cind le decongelez le las asa la temperatura camerei, nu le mai incalzesc.
Ok.Multumesc.
Le incerc sa vad cum merg la mine.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 27 July 2011 - 01:25 PM
Edit. Eu citesc doar reteta initiala. Am vazut acum ca a intrebat Petu de necarine...
#14
Postat 27 July 2011 - 04:18 PM
#15
Postat 27 July 2011 - 07:33 PM
Adriana, la 27 July 2011 - 04:18 PM, a spus:
le-am facut. Au iesit bune, cred ca am pus cam putine migdale ca umplutura mi-a iesit mai molicica, dar nu m-a deranjat.
Apoi eu am avut un mic blocaj ...dupa ce am scos miezul, am pus cuburi de ciocolata si migdalele si stateam si ma uitam la ea....la compozitie. Sa o pun toata pe foc parca nu imi venea, ma gandeam la varianta ta si la pricomigdale si nu le vedeam pe foc in niciun chip. Apoi am zis, ok, topesc separat ciocolata si apoi amestec cu restul. Miezul nectarinelor era zemos asa ca a iesit un maglavis intereant. Am umplut jumatarile de fructe si le-am pus separat in cate o forma micuta. Mi-au placut.
Cred ca ar fi mers mai bine cu faina de migdale, eu am pus niste aschii, asa le aveam cumparate si nu le foloseam la nimic.
Despre Monti ce sa zic, nu am cantitati exacte, pot sa povestesc cum am facut dar mai mult nu
#17
Postat 27 July 2011 - 10:14 PM
daca compozitia era moale intr-adevar un picut de faina de migdale mergea
#18
Postat 26 August 2019 - 12:39 PM
Varianta cu ciocolata amaruie , faina de migdale.Cred ca le fac saptamanal.Pana dispar piersicile.
#19
Postat 26 August 2019 - 02:49 PM
tre sa le fac cind le cumpar si sint tari ca piatra, asa-mi plac
dupa citeva zile nu-mi mai plac, aveam citeva moi si le-am facut marmelada